• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

תיק השקעות ראשון 2.0

• פותח הנושא פותח הנושא dor.soled
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

dor.soled

משתמש סולידי
דירוג
21
רקע כללי
לפני כחודש פרסמתי פה רעיון כללי שלי לתיק השקעות ראשון, התיק עצמו לא יצא לפועל ובינתיים המשכתי ללמוד ואני מאמין שבימים הקרובים אתחיל לפעול בפעם הראשונה בשוק ההון.
רקע כללי, הייתי משקיע דרך פסגות PRO - אפיק השקעה מנוהל לקרנות נאמנות (מנוהלות ומחקות, אגח ומניות) השבוע סיימתי את התהליך והעברתי את הקרנות לפסגות טרייד ואתחיל לסחור בו בעצמי.
כרגע התיק נוהל במתכונת של 35 אחוז מניות ו65 אחוז אגח ממשלתי וקונצרני, אך אחרי שלמדתי והבנתי קצת החלטתי לקחת את המושכות לידיים.
המטרה שלי היא לאזן את התיק מחדש ע"י הפקדות נוספות לחשבון ולאזן אותו לכדי 80 אחוז מניות ו20 אג"ח (אולי בעתיד אוסיף קרנות רייט או זהב לפיזור, מבחינת מק"מ עם גובה הריבית כרגע אני לא חושב שיש לי טעם אני מעדיף את הכסף במזומן)
עד מתי?
אני בן 22 והמטרה העיקרית שלי היא לקנות דירה בעוד כ8 שנים לכן אאזן את התיק מחדש אחת לשנה +-
האפיק המנייתי:
ראשית, כל הקרנות שנסחרו דרך פסגות ימכרו (ביזיון מה שהם החזיקו מבחינת דמי ניהול ופיזור גלובלי)
ואני מתכנן את הקרנות המחקות של בלאקרוק:
iShares Core MSCI Europe UCITS ETF EUR - אירופה תהווה כ30 אחוז מהתיק
iShares Core MSCI EM IMI UCITS ETF - שווקים מתעוררים כ10 אחוז בשלב ראשון
iShares Core S&P 500 UCITS ETF - ארה"ב תהווה כ50 אחוז בשלב ראשון
4A) PTF ) ת"א 125 - כרגע הוא מהווה כ10 אחוז (בגלל שאין לי טעם למכור את הקרן היא בסדר מבחינת דמי ניהול)
המטרה שלי היא להמשיך ולהפקיד מניות לתיק ולאזן אותו מחדש כך ששוקים מתעוררים יעלו ל15, ארה"ב 55 וישראל תרד ל1-2
# אני עדיין מתלבט אם להשקיע בעוד שווקים כמו סין הנסחרת דרך בלאק-רוק ואשמח לשמוע את דעתכם בנושא
# הסיבה שאני לא משקיע דרך VT היא שאני מאמין שאני יכול להרשות לעצמי לפחות בשלב ראשון להיחשף יותר לשווקים מתעוררים ואחר כך לאזן כראות עיני, ובכלל להחליט בעיני על הפיזור הגלובלי (פחות או יותר)

מבחינת אג"ח בגלל ירידת הריבית אני לא מתכוון למכור את הקרנות האג"חיות שלי אלה לקנות רק קרנות מניתיות ע"מ לאזן את התיק, אני מאמין שעוד אלמד המון על תחום האגח לפני שאגע באפיק הזה
כרגע פסגות השקיעו לי באפיקים הבאים:
אגח ישראל:
PTF 00 שקליות ריבית קבועה ממשלתיות 2-5 שנים
PTF 00 שקליות ריבית קבועה ממשלתיות +5 שנים
PTF (00) צמודות מדד ממשלתיות 5-10 שנים
אגח קונצרני:
פסגות (0B)(!) אג"ח חברות ללא מניות
פסגות (00)(!) שקלים 1-4 שנים
פסגות 0A! תיק אג"ח
פסגות 0D ! אג"ח גלובלי
PTF (00) תל בונד שקלי
פסגות (0A) תיק קונצרני מדורג

שווי התיק שלי כרגע עומד על 40,000 ואני מאמין שאמשיך להפקיד אחת לחודש כ3000 ש"ח (או רבעוני 12) ולאזן

אני יודע שאסור להמליץ אבל אני יותר מאשמח לשמוע ביקורת חיובית ושלילית ותמיד רוצה ללמוד עוד
תודה רבה למגיבים מראש

מבחינת אג"ח בגלל ירידת הריבית אני לא מתכוון למכור את הקרנות האג"חיות שלי

ירידת הריבית אומרת שמחיר התעודות שקנית עלה, ושהתשואה ירדה. למה לא למכור?
(אני לא ממליץ למכור כמובן, רק מנסה להבין אם יש לך הסבר לעצמך למה להחזיק באגח)

המטרה היא הון עצמי מלא לדירה,או הון עצמי לכסות מסלולים יקרים למשכנתא?

המטרה העיקרית שלי היא לקנות דירה בעוד כ8 שנים
זה לא מסתדר עם
80 אחוז מניות ו20 אג"ח
הבנתי נכון ואתה מתכנן לא לממש את ההחזקות הנוכחיות באג"ח? כלומר ב20% אתה כולל גם אג"ח קונצרני? לא ממליץ על כלום, אבל אישית הייתי שוקל טוב טוב אם אתה צריך את הרעל הזה בתיק שלך.

אני חייב להגיד ולהגיב לכולם שהידע שלי בחום האג"ח עד כה נמוך מאוד, סביר מאוד שאני טועה והקשר בין ירידת הריבית להחזקה האג"ח היא טעות
למדתי בעיקר על קרנות ומניות והתחנון היה ללמוד עוד קצת את התחום לפני שאני פועל בו
כרגע זאת גם הסיבה היחידה שאני לא משנה את ההרכב מתוך התפללות שפסגות כן עשו משהו אחד כמו שצריך בתיק.

אבל אשמח לשמוע את דעתכם על החלק המנייתי בתיק

המטרה היא הון עצמי לדירה
בעוד 8 שנים?
לדעתי ממש לא מתאים לתוכנית שלך,אתה מתחיל בהרבה אג"ח ובמשך הזמן תעלה בכמות המניות וככה ככול שתתקרב ליעד רכישת הדירה יהיה לך יותר מניות בתיק.
80 אחוז מניות בתיק שמיועד לקנות דירה עוד כמה שנים זה מתכון ללחצים ואכזבות.

בעוד 8 שנים?
לדעתי ממש לא מתאים לתוכנית שלך,אתה מתחיל בהרבה אג"ח ובמשך הזמן תעלה בכמות המניות וככה ככול שתתקרב ליעד רכישת הדירה יהיה לך יותר מניות בתיק.
80 אחוז מניות בתיק שמיועד לקנות דירה עוד כמה שנים זה מתכון ללחצים ואכזבות.
אני אחדד את הנקודה, המטרה היא להגיע ל80 -20 תוך שנה מהיום
ואחר כך לאזן מחדש ע"י הפקדות פר שנה 70-30, 60-40 וכך הלאה משנה לשנה

80% הם הרבה יותר מידי למי שיהיה זקוק לחלק רציני מהכסף הזה בטווח של כמה שנים לקניית דירה

80% הם הרבה יותר מידי למי שיהיה זקוק לחלק רציני מהכסף הזה בטווח של כמה שנים לקניית דירה
דווקא חשבתי ש8 שנים ומיצוע זה זמן הגיוני למיצוע ואיזון שנתי
איך הייתה מציע לחלק את זה?

דווקא חשבתי ש8 שנים ומיצוע זה זמן הגיוני למיצוע ואיזון שנתי
איך הייתה מציע לחלק את זה?

לדעתי האישית בלבד, עד 10 שנים לפני שאתה צריך את הכסף אפשר להיות עם % מניות גבוהה נניח 80%
מתחת לזה כבר צריך להתחיל להוריד (במידה ואתה צריך את כל הכסף במכה אחת)
אתה יכול לעשות איזו חלוקה שבא לך רק קח בחשבון שכשתהיה צריך את הכסף יש סיכוי שהחלק הנייתי שלך (במקרה היחסית פחות טוב) יכול להיחתך ב 50%
וזה שהוא עכשיו ב % מניות נמוך אם זה יקרה קרוב לנקודת היציאה שלך אולי זה יכול לגרום לך להפסיד

החלק האגחי אולי יחתך ב 20% במקרה היחסית פחות טוב וגם זה לזמן קצר בדרך כלל גם האגח שלך מפוזר היטב

סיכוי טוב שהחלק המנייתי שלך לא יפגע בנקודת היציאה (היסטורית) אבל צריך לקחת גם מקרה פחות טוב שיכול להיות פשוט..
דווקא אם כבר הייתי הולך על % מניות גבוהה עכשיו ומוריד לאט לאט ולא הפוך

כמובן רק דעתי

כתיק השקעות לטווח ארוך זה נשמע טוב
ונשמע שאתה לומד, ממשיך ללמוד ועושה צעדים שקולים

הדבר היחיד זה היעד של התיק

ניחוש שלי (ויכול להיות שאני טועה בגדול) שהיעד הזה נזיל מאוד ורעיוני מאוד
אם זה ככה אז הכל ובעוד 8 שנים לפי המצב של התיק ושלך תקבל את ההחלטות הנכונות לך כנראה
שים לב שבקנית דירה ראשונה יש המון פרמטרים כמו
האם היא להשקעה או לרכישה
כמה אחוז הון עצמי אני רוצה בשביל להוריד את הריביות משכנתא
מה החלופה שלי לכסף (לפעמים לא שווה להקטין את המשכנתא שיכולה להיות בריבית 2 אחוז, מול אפיק השקעה שאני מקבל בו 5-6 אחוז תשואה)
והכי חשוב בת זוג - שרכישה והיעד שהצבת עלולים להשתנות מאוד מאיך שהיא רואה את הדברים והיעדים המשותפים שלכם

מעבר לכך שאתה צעיר אז הגיוני שתוכל להרוויח יותר ומכך גם לחסוך יותר כל חודש ולא התחלנו לדבר על קרן השתלמות

במידה ולא אתה נעול על היעד והסכום להון עצמי שים לב לזה:
לפי 6 אחוז תשואה על ה40K שיש לך ו36K חיסכון שנתי
אתה תעמוד בעוד 8 שנים על תיק של 420K אם תחליט לפרוע אותו יהיה לך 23K מס רווחי הון כלומר התיק נטו הוא 397K
אם תחסוך ללא כל השקעה בכלל (תשואה 0) אז יהיה לך אחרי 8 שנים 328K
כלומר סהכ הריבית דה ריבית שתרוויח אחרי מס היא 69K - לא מאוד משמעותי מול קניית דירה ב2 מליון שקל
אני רק מנסה להסביר את הסיכון מול הסיכוי
כלומר בשוק לינארי שעולה כל שנה ב6 אחוז (ממוצע של 80 אחוז מניות נגיד) זה מה שתרוויח
מנגד השוק בפועל מאוד תנודתי ויכול להיות ש8 שנים זה לא מספיק ואתה יכול למצוא את העצמך בעוד 8 שנים עם פחות כסף ממה שהפקדת

קיצר תחזור להגדרת היעד ולמטרה הכללית
כן אם אני הייתי חוזר לגיל 22 הייתי משקיע את הכסף ככה
אבל אני בגיל 22 לא ידעתי איזה דירה / בית אני רוצה בכלל וזה לא היתה המטרה שלי אז
ובגיל 26 כבר קניתי את המגרש לבית שאני גר היום בגלל הזדמנות
מנסיון שלי החיים משתנים מאוד, תקבל את ההחלטה הכי נכונה לך היום ותיהיה מוכן לשנות או להתאים אותה למציאות משתנה ולדעת שיש סיכון מסוים בכל החלטה

כתיק השקעות לטווח ארוך זה נשמע טוב
ונשמע שאתה לומד, ממשיך ללמוד ועושה צעדים שקולים

הדבר היחיד זה היעד של התיק

ניחוש שלי (ויכול להיות שאני טועה בגדול) שהיעד הזה נזיל מאוד ורעיוני מאוד
אם זה ככה אז הכל ובעוד 8 שנים לפי המצב של התיק ושלך תקבל את ההחלטות הנכונות לך כנראה
שים לב שבקנית דירה ראשונה יש המון פרמטרים כמו
האם היא להשקעה או לרכישה
כמה אחוז הון עצמי אני רוצה בשביל להוריד את הריביות משכנתא
מה החלופה שלי לכסף (לפעמים לא שווה להקטין את המשכנתא שיכולה להיות בריבית 2 אחוז, מול אפיק השקעה שאני מקבל בו 5-6 אחוז תשואה)
והכי חשוב בת זוג - שרכישה והיעד שהצבת עלולים להשתנות מאוד מאיך שהיא רואה את הדברים והיעדים המשותפים שלכם

מעבר לכך שאתה צעיר אז הגיוני שתוכל להרוויח יותר ומכך גם לחסוך יותר כל חודש ולא התחלנו לדבר על קרן השתלמות

במידה ולא אתה נעול על היעד והסכום להון עצמי שים לב לזה:
לפי 6 אחוז תשואה על ה40K שיש לך ו36K חיסכון שנתי
אתה תעמוד בעוד 8 שנים על תיק של 420K אם תחליט לפרוע אותו יהיה לך 23K מס רווחי הון כלומר התיק נטו הוא 397K
אם תחסוך ללא כל השקעה בכלל (תשואה 0) אז יהיה לך אחרי 8 שנים 328K
כלומר סהכ הריבית דה ריבית שתרוויח אחרי מס היא 69K - לא מאוד משמעותי מול קניית דירה ב2 מליון שקל
אני רק מנסה להסביר את הסיכון מול הסיכוי
כלומר בשוק לינארי שעולה כל שנה ב6 אחוז (ממוצע של 80 אחוז מניות נגיד) זה מה שתרוויח
מנגד השוק בפועל מאוד תנודתי ויכול להיות ש8 שנים זה לא מספיק ואתה יכול למצוא את העצמך בעוד 8 שנים עם פחות כסף ממה שהפקדת

קיצר תחזור להגדרת היעד ולמטרה הכללית
כן אם אני הייתי חוזר לגיל 22 הייתי משקיע את הכסף ככה
אבל אני בגיל 22 לא ידעתי איזה דירה / בית אני רוצה בכלל וזה לא היתה המטרה שלי אז
ובגיל 26 כבר קניתי את המגרש לבית שאני גר היום בגלל הזדמנות
מנסיון שלי החיים משתנים מאוד, תקבל את ההחלטה הכי נכונה לך היום ותיהיה מוכן לשנות או להתאים אותה למציאות משתנה ולדעת שיש סיכון מסוים בכל החלטה

קודם כל תודה רבה על התגובה המושקעת
בהחלט אני עדיין לומד ורק מתחיל, הדבר הראשון שאני מתחשב בו הוא שרמת ההכנסה שלי תעלה בשנים הקרובות אחרי שאסיים את התואר ואוכל להפקיד אפילו יותר, וכן אתה צודק יכול מאוד להיות שסיבות החיים תשתנה ושאני אצטרך את הכסף לצרכים אחרים או לא בהכרח לדירה, כרגע זה היעד שלי.
אני גם לא פוסל את האופציה להגדיל את החוזה האישי מעבר או לא להוציא את כולו במכה אחת.
כוונתי היא שאלה באמת צעדים ראשונים ושאני עדיין לומד גם את העולם הזה וגם את הצרכים האישיים שלי, מה שבטוח הכסף יהיה יש לפחות ל6 שנים הקרובות אז יהיה לי מספיק זמן להיסגר על התיק ולשנות את ההקצאת נכסים ע"פ הצורך
אני שוב מזכיר שכרגע החלוקה היא 60-40 לפאן האג"ח התיק בגלל החלוקה של פסגות... ככה שייקח לי זמן להגיע לחלוקה הרצויה (לפחות כמה חודשים)

שיהיה בהצלחה!

את בכיון הנכון בכל מקרה לא משנה על איזה חלוקה והקצאה תבחר

תזכור בשנים הראשונות של התיק
משמעותית הרבה יותר חשוב אחוז החיסכון מאשר החלוקה של התיק או בכלל התשואה שהוא יעשה.

אם תצליח לחסוך 50 מההכנסה שלך*
בגדול ככל אצבע תוכל תוך 10 שנים להפסיק לעבוד

*אחרי שהתייצבת בעבודה ובהוצאות החודשיות שלך. כלומר בהנחה שההוצאה החודשית שלך היום תישאר קבוע גם בעוד 10 שנים...

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
littleSeal חוות דעתכם על תיק השקעות ראשון שוק ההון 0
א תיק השקעות ראשון שוק ההון 3
ג חווד תיק השקעות ראשון שוק ההון 13
S תיק השקעות ראשון- עוד הייטקיסטית יומני מסע אישיים 15
9 ביקורת על תיק השקעות ראשון - 9gag שוק ההון 17
ב תיק השקעות עצמאי ראשון שוק ההון 16
פ תיק השקעות ראשון - מוגן מט"ח או בלאקרוק? שוק ההון 17
R תיק השקעות עצמאי ראשון שוק ההון 4
B תיק השקעות ראשון - חוות דעת שוק ההון 4
T חוות דעת - תיק השקעות ראשון שלי שוק ההון 6
S פתיחת תיק השקעות ראשון שוק ההון 1
stamEhad חוות דעת על תיק השקעות ראשון לבת זוגי שוק ההון 14
I תהיות של תיק השקעות עצמאי ראשון שוק ההון 12
L תיק השקעות ראשון - כמה שאלות שוק ההון 3
M תיק השקעות עצמאי ראשון שוק ההון 9
ד תיק השקעות ראשון -כמה שאלות שוק ההון 11
A תיק השקעות ראשון- כמה שאלות שוק ההון 6
deussex חוות דעתכם בבקשה - תיק השקעות ראשון שוק ההון 9
R תיק השקעות קטן ראשון שוק ההון 4
Tim_Duncan סטודנט בן 25 עם תיק השקעות ראשון יומני מסע אישיים 52
ח תיק השקעות ראשון - דעות? שוק ההון 18
A חוות דעת תיק השקעות ראשון שוק ההון 1
G פיזור בתיק השקעות פרטי (תיק ראשון שלי) שוק ההון 14
N בן 21, תיק השקעות ראשון שוק ההון 3
T אשמח לחוות דעת וביקורת על תיק השקעות ראשון 70/30 שוק ההון 9
R תיק השקעות ראשון שוק ההון 16
י חייל לקראת תיק השקעות ראשון שוק ההון 17
S תיק השקעות ראשון וכמה שאלות שוק ההון 14
D תיק השקעות ראשון שוק ההון 7
ב כמה שאלות תם על פתיחת תיק השקעות ראשון שוק ההון 11
S תיק השקעות ראשון - חוות דעתכם בבקשה שוק ההון 6
ע חוות דעתכן/ם על תיק השקעות ראשון שוק ההון 72
O דעתכם על תיק השקעות ראשון + שאלות לגבי חלקו הסולידי + שיקולי ברוקר,IRA שוק ההון 2
E תיק השקעות ראשון שוק ההון 4
N תיק ראשון ובחירת מנהל השקעות שוק ההון 18
S פתיחת תיק השקעות ראשון שוק ההון 3
R תיק השקעות ראשון עבור אזרח אמריקאי שוק ההון 41
A בניית תיק השקעות ראשון שוק ההון 9
W תיק השקעות פאסיבי ראשון ועשיית סדר בבלאגן שוק ההון 14
JTAC תיק השקעות ראשון שוק ההון 8
S תיק השקעות ראשון שוק ההון 4
romrom שאלות בסיסיות על תיק השקעות ראשון שוק ההון 15
מ תיק השקעות ראשון שוק ההון 18
O תיק השקעות ראשון - 150k and counting שוק ההון 9
ר פתיחה של תיק השקעות ראשון שוק ההון 72