• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

תיק השקעות ראשון שלי

• פותח הנושא פותח הנושא Limit
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Limit

משתמש רגיל
דירוג
301
שלום לכולם,

לאחר כמעט 7 שנים שחיכיתי למשבר בשוק ההון כדי להכנס, החלטתי לקפוץ למים עם תיק השקעות ראשון.

תיק מתוכנן: דירה מושכרת, כ 4-5 חודשי מחייה בעובר ושב, שאר החסכון נכנס לתיק מניות (כרגע כ 120K).
תיק המניות יתחלק לפי:
VTI 60%, SPDW 30%, VWO 10%, VSS 0%

לגבי המניות, לא השתמשתי בכלל ב VSS כי דמי הניהול יחסית גבוהים והפיזור הנוכחי נראה לי מספיק טוב. כן קונה VWO כי המאפיינים מאוד שונים מהשווקים המפותחים, אז זה מוסיף פיזור משמעותי.

קונה SPDW כי דמי הניהול יותר נמוכים מ VEA, ומוסיף פיזור מסויים מבחינת מנהל הקרן. האם יש לו חסרונות בהשקעה לטווח ארוך?

לא קונה אג״ח כי למיטב הבנתי הדירה יחסית לא מתואמת עם שוק ההון ואני מעוניין בתיק בעל פוטנציאל צמיחה.

אשמח להערות על התיק,
תודה!

למה לא קרן אחת שתכסה את כל זה?
דמי ניהול של VT הם 0.11%, בעוד שדמי הניהול שלי הם באיזור 0.05%.
אם אני מבין נכון, השקעה במדינות קטנות היא באמת יותר מסובכת (המון רגולציות שונות), ולכן דמי הניהול ה״אופטימליים״ גבוהים יותר.

אבל אתה לא יכול לאזן עם דירה.
נכון... כאשר התיק השקעות יגיע לשווי של הדירה אז נראה לי שאוסיף גם אג״ח (כך שהדירה + אג״ח יהיה בערך 50%). אבל אני עדיין רחוק משם.

תודה על התשובה

VTI 60%, SPDW 30%, VWO 10%, VSS 0%
הטיה עודפת לארה"ב, מקווה שאתה בסדר עם זה.

נכון... כאשר התיק השקעות יגיע לשווי של הדירה אז נראה לי שאוסיף גם אג״ח (כך שהדירה + אג״ח יהיה בערך 50%). אבל אני עדיין רחוק משם.
היתרון באיזון אינו רק לשמור על ההקצאה ה"נכונה", יש גם יתרון בקניה בזול במשברים.
אם אתה סבור שההקצאה הנכונה עבורך היא 50-50, נראה לי גם מסוכן מבחינת התגובה שלך בהקשר של מה תעשה במשבר.
קרא את זה. ושים לב שתיק ההשקעות הוא 100% מניות, אבל יש גם דירה בצד. זה לא "אותו דבר" כמו אם שווי הדירה היה באג"ח.
אפילו אם תהיה חזק במשברים. מה תעשה עם הוצאה גדולה לא צפויה? תמכור את הדירה? או שתמכור מניות ותממש הפסדים?

לא השתמשתי בכלל ב VSS כי דמי הניהול יחסית גבוהים
אל תשכח מה חשוב ומה פחות.
אני לא מרגיש שVSS משמעותי במיוחד מבחינת פיזור.
אבל אם לדעתך הוא משמעותי, אל תיתן לכמה פרומילים בדמי הניהול להשפיע עליך.
דמי הניהול של כל הקרנות שהזכרת עדיין טובים מאוד.

קונה SPDW כי דמי הניהול יותר נמוכים מ VEA, ומוסיף פיזור מסויים מבחינת מנהל הקרן. האם יש לו חסרונות בהשקעה לטווח ארוך?
SPDW מחזיק כ1562 חברות.
VEA מחזיק כ3795 חברות.

התלבטת כ"כ הרבה על VSS. אפילו נתת לו הקצאה בתיק, אבל של 0%. בVEA החברות העודפות על SPDW הן כנראה שווי שוק קטן. זה אולי לא ייתן לך את VSS, אבל זה כן יגדיל חשיפה לכיוון שווי השוק ההוא.

ג.נ. מחזיק VEA. לא ממליץ.

יש גם יתרון בקניה בזול במשברים.
זהו יתרון פסיכולוגי בלבד. אין יתרון תשואתי.
איזון נועד רק בשביל לחזור לרמת הסיכון הרצויה.
סטטיסטית כל תיק לא משנה איך תתחיל אותו, עם הזמן ישאף ל-100% מניות והתשואה תהיה גבוהה יותר מתיק שתאזן אותו תקופתית.

SPDW מחזיק כ1562 חברות.
VEA מחזיק כ3795 חברות
ב-VT יש גם כ-1500 מתוך 9000 נסחרות בעולם. עושה יופי של עבודה.

לאחר כמעט 7 שנים שחיכיתי למשבר בשוק ההון כדי להכנס, החלטתי לקפוץ למים עם תיק השקעות ראשון.

lrsv-OQuEXdG4cfRxkbBNvQcPByihW68KXBq1jIlh0Cx1dIDzmJsuOeh1h6WiH0MWA5H1vF0VFXbScyQRzE6dSEez6fxExpvtHWkUXjyauUmt6CVfwM

אם אתה סבור שההקצאה הנכונה עבורך היא 50-50, נראה לי גם מסוכן מבחינת התגובה שלך בהקשר של מה תעשה במשבר.
קרא את זה. ושים לב שתיק ההשקעות הוא 100% מניות, אבל יש גם דירה בצד. זה לא "אותו דבר" כמו אם שווי הדירה היה באג"ח.
אפילו אם תהיה חזק במשברים. מה תעשה עם הוצאה גדולה לא צפויה? תמכור את הדירה? או שתמכור מניות ותממש הפסדים?

זה אכן שאלה טובה. כרגע העבודה מממנת את הוצאות המחיה++, אבל אם אפוטר מעבודה + משבר בשוק ההון + לא אצליח למצוא עבודה אחרת תוך 4-5 חודשים, אז אצטרך למכור מניות בזמן משבר.
אם היה גם אג"ח אז התיק היה מתמודד יותר טוב עם משברים, אבל צומח פחות ולכן עמיד פחות למשברים בעתיד.

ב-VT יש גם כ-1500 מתוך 9000 נסחרות בעולם. עושה יופי של עבודה.
ברור. אבל אם אתה כבר מודאג משווי שוק קטן (VSS), אז זה נתון רלוונטי.

אגב, יש הרבה יותר חברות נסחרות בעולם.
רק VTI+VWO+VEA זה יותר מ12 אלף חברות. יש גם את VSS, וחברות של מיקרו שוק (אתה חושב שאחת מהן מושקעת בישראל ביותר מאשר ת"א 125 ויתר 60?), וחברות במדינות שאפילו לא נכנסות לVWO (אפריקה ושות').....

שלב ה Panic וה Capitulation יכולים להמשך הרבה זמן לפני שהתחתית "תופיע"
זה השלב שבו צריך הכי הרבה "אומץ" ו"סבלנות"
ומיצוע כמובן

יש הרבה יותר חברות נסחרות בעולם.
נכון, אבל הם נופלות לקטגוריה של "כמעט ולא" סחירות
רוב הקושי להכניס אותם למדדים הם עקב קשיי נזילות, רגולציה ו"צורך"

@חתול לילה @קפה שחור
כן, זה בהחלט אחד החששות המרכזים. אני מקווה שאצליח להתמודד כי
1. אחרי שקראתי את הסולידית כשנתיים + כמה ספרים בנושא יש לי בסיס להתמודד עם החששות.
2. בכל מקרה המניות תופסות פחות מ 20% מהתיק בגלל הדירה.
3. גם ב"משברון" של 2011 לא מכרתי את תיק ההשקעות (משהו בדמי ניהול מפחידים, בתקווה טעויות של מתחילים) אלא רק הפסקתי השקעות חדשות.
4. לא מכיר דרך יותר טובה... צריך מתישהו לקפוץ למים, לא?

דרך אגב הכי הרבה אומץ זה לשים הכל מראש (במידת האפשר) ולא למצע
מסכים איתך כאשר השוק בעלייה
כאשר השוק בירידה ונמצא בשני השלבים שציינתי, מיצוע הוא הדבר הכי חכם לעשות

ברור. אבל אם אתה כבר מודאג משווי שוק קטן (VSS), אז זה נתון רלוונטי.
לא מודאג, הבייסלין לתיק הוא VT = VTI + VEA + VWO + VSS, שיניתי את ההקצאה הפנימית בתוך התיק כדי להשיג דמי ניהול יותר טובים (ולכן VSS מוזכר).

ב-VT יש גם כ-1500
אגב, בדקתי עכשיו, ובVT יש לא פחות מ8107 חברות.
צריך להתחיל לשמן את הגלגלים (של הידע).... :>:)

4. לא מכיר דרך יותר טובה... צריך מתישהו לקפוץ למים, לא?
קרא כאן.
המשחק הוא בעיקרו פסיכולוגי...

VT = VTI + VEA + VWO + VSS,
לא נראה לי שהמשוואה הזו נכונה.
VT חשופה פחות לשווי שוק קטן מאשר הצד השני של המשוואה. אפילו בלי VSS.
לא טוען שזה חשוב במיוחד, בטח שלא אם אתה מתכוון להקצות לפי שווי שוק, אבל זה לא זהה.
אם VT מספיקה לך מבחינת חשיפה, לא בטוח שאתה צריך את כאב הראש הזה בשביל פחות מפרומיל בדמי הניהול.
הקצאה בנפרד יעילה יותר כשיש לך סיבה לתת עדיפות לפלח מסוים על האחר שלא לפי שווי שוק.
המקסימום שהייתי מפצל בשביל דמי ניהול זה לVTI+VXUS, וגם זה, רק בשביל דמי ניהול - לא קריטי.

ג.נ.: מחזיק VEA וVWO, נותן משקל עודף לVWO.

VT חשופה פחות לשווי שוק קטן מאשר הצד השני של המשוואה. אפילו בלי VSS.
כיצד אני יכול לבדוק את זה בעצמי? באתר של ETF לא ראיתי חלוקה עד כדי כך מפורטת.
זה מה שמצאתי בבלוגים באינטרנט (או VXUS = VEA + VWO + VSS, בחלוקה של בערך 70/15/15).

אם VT מספיקה לך מבחינת חשיפה, לא בטוח שאתה צריך את כאב הראש הזה בשביל פחות מפרומיל בדמי הניהול.
דמי הניהול מצטברים כל שנה. מבחינת כאב ראש, איזון של 3 קרנות לוקח (למיטב הבנתי) פחות מ 5 דקות פעם בשנה. כרגע אני עדיין מפקיד כסף חדש אז פשוט מפקידים לקרן שירדה לאחרונה ואין בכלל עלויות איזון.

דמי הניהול מצטברים כל שנה. מבחינת כאב ראש, איזון של 3 קרנות לוקח (למיטב הבנתי) פחות מ 5 דקות פעם בשנה. כרגע אני עדיין מפקיד כסף חדש אז פשוט מפקידים לקרן שירדה לאחרונה ואין בכלל עלויות איזון.
תכלס' בקרנות של ואנגראד, דמי הניהול רק יורדים כל שנה, ובגלל מבנה האחזקות שלה, אין סיבה לחשוב שהן יקפצו פתאום.
יש עלויות של קנייה, גם אם הן מתחלקות פר חודש. ואם לא, אז אתה חשוף לא במידה הרצויה. במיוחד שהמשקלים לא ביחס קרוב זה לזה. כל כמה זמן תקנה VWO? פעם ב10 חודשים?
קרנות הדגל של ואנגרד הן VTI וVXUS. סביר שמחירן עוד יירד. להשקיע בהן יעלה לך כ0.07. אנחנו מדברים על הפרש של 36 ש"ח בשנה נכון לתיק שלך ולדמי הניהול היום. כמה יעלו לך האיזונים?

כיצד אני יכול לבדוק את זה בעצמי? באתר של ETF לא ראיתי חלוקה עד כדי כך מפורטת.
זה מה שמצאתי בבלוגים באינטרנט (או VXUS = VEA + VWO + VSS, בחלוקה של בערך 70/15/15).
האמת שאני לא ממש יודע.
נראה לי שמספר האחזקות הוא פרמטר טוב כדי לדעת לכמה חברות אתה באמת חשוף.
אם כי, חיפשתי את 10 האחזקות הגדולות בVSS, והן כן נמצאות בVXUS, כך שכנראה VXUS כן מושקע גם בשווי שוק קטן (חשבתי שלא).
לפי מספר האחזקות, בטוח שבשילוב של כל הקרנות חשופים ליותר חברות, אבל לא ברור לי איך הם בוחרים אותן אם לא פשוט את הגדולות שבוודאות משפיעות יותר על השוק....

אולי הבנה של הנוסחה של המדדים עצמם (בלי קשר לקרנות).....

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
יש עלויות של קנייה, גם אם הן מתחלקות פר חודש. ואם לא, אז אתה חשוף לא במידה הרצויה. במיוחד שהמשקלים לא ביחס קרוב זה לזה. כל כמה זמן תקנה VWO? פעם ב10 חודשים?
קרנות הדגל של ואנגרד הן VTI וVXUS. סביר שמחירן עוד יירד. להשקיע בהן יעלה לך כ0.07. אנחנו מדברים על הפרש של 36 ש"ח בשנה נכון לתיק שלך ולדמי הניהול היום. כמה יעלו לך האיזונים?
כרגע האיזונים לא יעלו כלום כל עוד אני מכניס כסף להשקעות. מסכים שהתיק לא יהיה מאוזן באופן מושלם (אכן, אקנה VWO פעם ב 10 חודשים), האפקט של זה זניח.
נראה לי שמדובר פה על tradeoff בין 36 ש"ח בשנה נוספים עבור קצת תוספת פיזור שמשמעותה סטיית תקן (a.k.a סיכון) גבוה יותר בפחות מ 1%.

האמת שכנראה היתרון הגדול מבחינתי הוא שהשקעתי מחשבה בבניית התיק (וחסכתי 36 ש"ח בשנה!), אז אני יותר מחוייב להקצאה הזו :)

ניסיתי לבדוק את הטענה הזו:
VXUS = VEA + VWO + VSS, בחלוקה של בערך 70/15/15
ויוצא שדווקא VXUS נתנה מעט ביצועים עודפים.
לא יודע אם זה אומר משהו מהותי....
האחוזים כמובן משתנים עם הזמן. כמו ש VT=52%VTI + 48%VXUS כרגע אבל בשנים קודמות החלוקה הייתה טיפה שונה. (ראיתי בבלוגים שהמעבר של דרום קוראה למדינות מפותחות בכמה שנים האחרונות שינה את האחוזים באופן משמעותי).

תכלס' בקרנות של ואנגראד, דמי הניהול רק יורדים כל שנה, ובגלל מבנה האחזקות שלה, אין סיבה לחשוב שהן יקפצו פתאום.
האם יש חשש ש SPDW יעלו פתאום את דמי הניהול? נראה לי שזו גם חברה מאוד גדולה ומוכרת בתחום ה ETF-ים.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
M איך להרכיב תיק השקעות ראשון? שוק ההון 3
littleSeal חוות דעתכם על תיק השקעות ראשון שוק ההון 0
א תיק השקעות ראשון שוק ההון 3
ג חווד תיק השקעות ראשון שוק ההון 13
S תיק השקעות ראשון- עוד הייטקיסטית יומני מסע אישיים 15
9 ביקורת על תיק השקעות ראשון - 9gag שוק ההון 17
ב תיק השקעות עצמאי ראשון שוק ההון 16
פ תיק השקעות ראשון - מוגן מט"ח או בלאקרוק? שוק ההון 17
R תיק השקעות עצמאי ראשון שוק ההון 4
B תיק השקעות ראשון - חוות דעת שוק ההון 4
D חוות דעת - תיק השקעות ראשון שלי שוק ההון 6
S פתיחת תיק השקעות ראשון שוק ההון 1
stamEhad חוות דעת על תיק השקעות ראשון לבת זוגי שוק ההון 14
I תהיות של תיק השקעות עצמאי ראשון שוק ההון 12
L תיק השקעות ראשון - כמה שאלות שוק ההון 3
M תיק השקעות עצמאי ראשון שוק ההון 9
ד תיק השקעות ראשון -כמה שאלות שוק ההון 11
A תיק השקעות ראשון- כמה שאלות שוק ההון 6
deussex חוות דעתכם בבקשה - תיק השקעות ראשון שוק ההון 9
R תיק השקעות קטן ראשון שוק ההון 4
Tim_Duncan סטודנט בן 25 עם תיק השקעות ראשון יומני מסע אישיים 52
ח תיק השקעות ראשון - דעות? שוק ההון 18
A חוות דעת תיק השקעות ראשון שוק ההון 1
G פיזור בתיק השקעות פרטי (תיק ראשון שלי) שוק ההון 14
N בן 21, תיק השקעות ראשון שוק ההון 3
T אשמח לחוות דעת וביקורת על תיק השקעות ראשון 70/30 שוק ההון 9
R תיק השקעות ראשון שוק ההון 16
י חייל לקראת תיק השקעות ראשון שוק ההון 17
S תיק השקעות ראשון וכמה שאלות שוק ההון 14
D תיק השקעות ראשון 2.0 שוק ההון 17
D תיק השקעות ראשון שוק ההון 7
ב כמה שאלות תם על פתיחת תיק השקעות ראשון שוק ההון 11
S תיק השקעות ראשון - חוות דעתכם בבקשה שוק ההון 6
ע חוות דעתכן/ם על תיק השקעות ראשון שוק ההון 72
O דעתכם על תיק השקעות ראשון + שאלות לגבי חלקו הסולידי + שיקולי ברוקר,IRA שוק ההון 2
E תיק השקעות ראשון שוק ההון 4
N תיק ראשון ובחירת מנהל השקעות שוק ההון 18
S פתיחת תיק השקעות ראשון שוק ההון 3
R תיק השקעות ראשון עבור אזרח אמריקאי שוק ההון 41
A בניית תיק השקעות ראשון שוק ההון 9
W תיק השקעות פאסיבי ראשון ועשיית סדר בבלאגן שוק ההון 14
JTAC תיק השקעות ראשון שוק ההון 8
S תיק השקעות ראשון שוק ההון 4
romrom שאלות בסיסיות על תיק השקעות ראשון שוק ההון 15
מ תיק השקעות ראשון שוק ההון 18
O תיק השקעות ראשון - 150k and counting שוק ההון 9
ר פתיחה של תיק השקעות ראשון שוק ההון 72