• אזהרה: פורום זה מיועד להחלפת דעות בין משקיעים חובבים בנושאים תאורטיים בלבד. חל איסור מוחלט על מתן ייעוץ השקעות פרטי. אין לראות בדיונים בפורום בבחינת יעוץ השקעות או תחליף לייעוץ פיננסי מקצועי המותאם אישית וספציפית למשקיע תוך התחשבות בנתוניו, צרכיו המיוחדים והאחרים, מצבו הכספי, נסיבותיו ומטרותיו. אין להסתמך או לפעול על פי הנאמר בפורום ללא קבלת יעוץ מקצועי אישי מבעל הרישיון המתאים, וכל הנוהג אחרת עושה זאת על אחריותו בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחבר/ת ההודעה בלבד.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

תיק השקעות לטווח של 20-30 שנה

עידן 77

משתמש רשום
דירוג
2
היי,
אני בן 22.
יש לי כ50K אותם אני רוצה להשקיע בתיק מנייתי לטווח של כ20-30 שנה כשהמטרה העיקרית שלי היא
עצמאות כלכלית בסביבות גיל 50 ולהגדיל את התיק כל רבעון ב1000-3000 ש"ח נוספים.

בגלל שאופק ההשקעה שלי רחב אני מעוניין להתחיל עם תיק 100% מנייתי ולהשאיר כמה עשרות אלפים בעו"ש להוצאות בלתי צפויות, מחייה וטיולים והוספת כספים במקרה של נפילת השוק וקנייה נוספת במחירים מוזלים.

לאחר קריאה מרובה החלטתי להרכיב תיק כזה:
100% מניות:
----------------------------------
65% S&P 500 -- מגודרת מט"ח
20% Stoxx Europe 600 – מגודרת מט"ח
10% MSCI שווקים מתעוררים
5% NIKKEI 225 מגודרת מט"ח

יש משהו נוסף שכדאי לשקול להוסיף לתיק או לשנות?
איך אוכל לדעת איפה הקרנות המחקות הכי זולות? (הדף באתר פה להבנתי כבר לא מעודכן).

ברננקי

משתמש בכיר
דירוג
1,516
אין לך מניות קטנות.
The STOXX Europe 600 Index is derived from the STOXX Europe Total Market Index (TMI) and is a subset of the STOXX Global 1800 Index. With a fixed number of 600 components, the STOXX Europe 600 Index represents large, mid and small capitalization companies across 17
countries of the European region: (...)
אבל למה לדעתך זה חשוב?

Benjamin W

משתמש בכיר
דירוג
7,379
למה דווקא אירופה ויפן ובלי שאר המפותחות?

doc29

משתמש בכיר
דירוג
3,185
אבל למה לדעתך זה חשוב?
האמת שלא ידעתי שזה מכיל גם מניות קטנות...
זה חשוב כי מניות קטנות נותנות תשואה גבוהה יותר וחבל לדעתי להיות בחשיפה נמוכה יותר אליהן מאשר השוק.

אנון נימוס

משתמש בכיר
דירוג
2,449
היי,
אני בן 22.
יש לי כ50K אותם אני רוצה להשקיע בתיק מנייתי לטווח של כ20-30 שנה כשהמטרה העיקרית שלי היא
עצמאות כלכלית בסביבות גיל 50 ולהגדיל את התיק כל רבעון ב1000-3000 ש"ח נוספים.

בגלל שאופק ההשקעה שלי רחב אני מעוניין להתחיל עם תיק 100% מנייתי ולהשאיר כמה עשרות אלפים בעו"ש להוצאות בלתי צפויות, מחייה וטיולים והוספת כספים במקרה של נפילת השוק וקנייה נוספת במחירים מוזלים.

לאחר קריאה מרובה החלטתי להרכיב תיק כזה:
100% מניות:
----------------------------------
65% S&P 500 -- מגודרת מט"ח
20% Stoxx Europe 600 – מגודרת מט"ח
10% MSCI שווקים מתעוררים
5% NIKKEI 225 מגודרת מט"ח

אני לא מתייחס לאחוז המניות (100٪) או לקיום העדר רשת בטחון אלו נושאים חשובים שצריכים לקבל התייחסות אבל לא תלויים בתיק עצמו

התיק כתיק מנייתי סביר חוץ מנושא הגידור
מי שמשקיע ל 20-30 שנה ומתכנן הפקדה רבעונית של כ 1-3 אש"ח לא צריך לגדר מטבע לדעתי.

OnTheVerge

משתמש בכיר
דירוג
2,445

האפשרויות המנייתיות המובחרות מופיעות במאמרה של הסולידית, שוקולד מריר ב-7 טעמים (הייתי מתעלם מהישראליות).

ארגמן

משתמש רגיל
דירוג
711
הרכב התיק סביר בעיני אם היה לך תיק הגדול לפחות פי 10 ממה שיש לך.
הבעייה בתיק כזה קטן היא שהעמלות שלך נקבעות על פי עמלת המינימום שהשגת בבית ההשקעות (3-5 ש"ח).
נניח לשם הפשטות שעמלת המינימום שלך היא 4ש"ח, ברבעון הבא כל האפיקים עלו/ירדו באותה מידה וברשותך 2000 ש"ח חדשים להכניס לשוק.
תאורטית תצטרך לקנות ב-100 ש"ח יחידות של ניקיי (5% של 2000 ש"ח) ותשלם עמלת מינימום של 4 ש"ח בערך כלומר 4% עמלה!!!
לכן בתיקים כאלה קטנים הייתי משאיר רק 2 אפיקי השקעה 50-50 או 40-60 ולא יורד לאחוזים קטנים מזה.
בשלב האיזון הייתי סוטה מאיזונים אופטימליים ומזרים בכל פעם לאפיק שהכי לא מאוזן כדי לצמצם את העמלות.

שודד הפינג פונג

משתמש רגיל
דירוג
1,363
מבחינת פיזור וחשיפה התיק טוב לדעתי.
הנושא הרגיש יותר הוא המכשירים. אני לא בטוח שקרנות ישראליות, ומגודרות בפרט, הן המוצר הפאסיבי האידיאלי לטווח הארוך.

*מיומנו של משקיע שקנה בעבר רק קרנות ישראליות והיום מבין איזו טעות גדולה זו היתה.

BRK

משתמש רשום
דירוג
6
מה הבעיה בקרנות ישראליות? האם אתה אומר שעדיף להשקיע דרך ברוקר זר? מדוע?

milx

משתמש רגיל
דירוג
152
בתור מתחיל נוסף, למה זה כה רע לבחור בקרנות פסיביות מגודרות? ומה האלטרנטיבות?
אני רואה שמציינים פה הרבה VTI ו-ishares וכדומה, אבל לא הבנתי את הסיבוכים עם מס ירושה בארהב וכדומה

חתול לילה

משתמש בכיר
דירוג
12,699
בתור מתחיל נוסף, למה זה כה רע לבחור בקרנות פסיביות מגודרות?

גידור זה בעצם הימור שהשקל יתחזק בטווח הארוך יותר מהמטבע האחר (ובמקרה של פותח השרשור, יותר מאשר שלושה מטבעות מובילים בעולם).

מילא שזו הנחה די מפוקפקת, הגידור עצמו עולה בערך 0.4% לשנה שזה המון (בד"כ יותר ממכפיל את דמי הניהול).

שודד הפינג פונג

משתמש רגיל
דירוג
1,363
מה הבעיה בקרנות ישראליות? האם אתה אומר שעדיף להשקיע דרך ברוקר זר? מדוע?
לא חובה להשקיע דרך ברוקר זר, אפשר גם להשקיע בקרנות זרות באמצעות ברוקר מקומי (למרות שבמונחי עלויות כנראה ברוקר זר יהיה זול יותר).
הבעיה המרכזית לדעתי בקרנות ישראליות היא הנטיה להעלות דרמטית את דמי הניהול לאורך זמן. בנוסף, קרנות על מדדי חו"ל לא מחזיקות בפועל את נכסי הבסיס ומתכסות באמצעות חוזים עתידיים, הן מחוייבות לעשות את ה - best effort ע"מ לעקוב, אבל בפועל טעות העקיבה היא לרוב לרעת המשקיע (השערה אישית - אין לי תימוכין). בנוסף, המבחר דל יותר - (בהצלחה עם למצוא קרן ישראלית חשופה על small cup value ex us, או סתם אפילו s&p EW).
בתעודות סל הסיפור נהיה אפילו גרוע יותר - אמנם המנפיק מתחייב לתשואת המדד, אבל הוא גם עושה שוק ומספק לך ציטוטים מהם הוא גוזר מרווח במעמד הקניה והמכירה, בנוסף, קיים סיכון מנפיק.
בהקשר של ניטרול מטבע (בקרנות או בתעודות סל) - לטווח הארוך מדובר ברוצח שקט. הרבה כסף נגרע מהשווי הנקי של הנייר מבלי שאתה מודע לזה בכלל. (כיום בסביבות 0.75% לשנה עלות גידור).

MMM

משתמש רגיל
דירוג
1,214
@עידן 77 ,
כל הכבוד על היוזמה לחסוך ולהשקיע.
שווה לך לחשוב קצת על המספרים כי ממש אי אפשר לפרוש אחרי 30 שנים אם חוסכים 1000 שח ברבעון, גם לא 2000 וגם לא 3000 שח.
תיקח דוגמא מתיק שוקולד מריר של הסולידית : היא משקיעה 10,000 שח בכל רבעון.
הבעיה בהשקעה של סכומים קטנים היא העלות של ההשקעה ששותה לך חלק נכבד מהרווח. זה נכון גם בהשקעה דרך בנק וגם דרך ברוקר ישראלי וגם דרך ברוקר זר. זה נכון בלי קשר לקרן שתבחר לקנות, ישראלית או זרה.
שווה לך לקרא בבלוג של הסולידית על קופת הגמל להשקעה. זו כנראה הדרך הזולה ביותר להשקיע סכומים קטנים של כסף לטווח ארוך.

תל אביבי

משתמש בכיר
דירוג
2,693
הרכב התיק סביר בעיני אם היה לך תיק הגדול לפחות פי 10 ממה שיש לך.
הבעייה בתיק כזה קטן היא שהעמלות שלך נקבעות על פי עמלת המינימום שהשגת בבית ההשקעות (3-5 ש"ח).
נניח לשם הפשטות שעמלת המינימום שלך היא 4ש"ח, ברבעון הבא כל האפיקים עלו/ירדו באותה מידה וברשותך 2000 ש"ח חדשים להכניס לשוק.
תאורטית תצטרך לקנות ב-100 ש"ח יחידות של ניקיי (5% של 2000 ש"ח) ותשלם עמלת מינימום של 4 ש"ח בערך כלומר 4% עמלה!!!
לכן בתיקים כאלה קטנים הייתי משאיר רק 2 אפיקי השקעה 50-50 או 40-60 ולא יורד לאחוזים קטנים מזה.
בשלב האיזון הייתי סוטה מאיזונים אופטימליים ומזרים בכל פעם לאפיק שהכי לא מאוזן כדי לצמצם את העמלות.

אפשר גם לשמור על ארבעה אפיקים, ופשוט בכל פעם להפקיד לאחד או לשניים שהכי נמוכים יחסית ליעד שלהם. האיזון הקדוש טיפה יופר זמנית, אבל לא נורא :)

עש לילה

משתמש בכיר
דירוג
2,334
מילא שזו הנחה די מפוקפקת, הגידור עצמו עולה בערך 0.4% לשנה שזה המון (בד"כ יותר ממכפיל את דמי הניהול).
בהקשר של ניטרול מטבע (בקרנות או בתעודות סל) - לטווח הארוך מדובר ברוצח שקט. הרבה כסף נגרע מהשווי הנקי של הנייר מבלי שאתה מודע לזה בכלל. (כיום בסביבות 0.75% לשנה עלות גידור).
הפסקתי לגדר, אבל בכל זאת אשמח לדעת מאיפה אתם מביאים את המספרים האלה לעלות הגידור? אני הנחתי שעלות הגידור באה לידי ביטוי בדמי הניהול של הקרן, שיהיו גבוהים יותר לקרן מגודרת מאשר לא-מגודרת (אגב, לא במספרים שאתם נוקבים בהם). האם אני טועה ועלות הגידור אינה מגולמת בדמי הניהול?

שודד הפינג פונג

משתמש רגיל
דירוג
1,363
עכשיו לילה... בדיקה זריזה על הקרן הזו למשל מראה שאתה טועה או לפחות מגזים באופן משמעותי בעלות הגידור מעבר לדמי הניהול
עכשו ערב, אם לדייק.
ואתה מוזמן לבדוק בנוסחאות השווי ההוגן של תעודת הסל מהי עלות הגידור. (לא הבנתי איזה ערך מוסף הבאת בלינק לקרן, עלות הגידור נגרעת משווי הקרן והיא לא קשורה בכלל לדמי הניהול).

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
E בניית תיק השקעות לטווח של 10-15 שנים שוק ההון 5
U תיק השקעות משעמם לטווח ארוך שוק ההון 5
A תיק השקעות לטווח ארוך שוק ההון 7
A עזרה בפתיחת תיק השקעות 100K לטווח ארוך לא פעיל שוק ההון 6
R הכוונה בבניית תיק השקעות קטן למתחיל - לטווח בינוני שוק ההון 26
נ מהיכן למשוך כסף, קג"ל או תיק השקעות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
O דוח שנתי - עוסק מורשה ובעל תיק השקעות מיסים 5
D פתיחת תיק השקעות למסחר swing ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
R משיכת תיק השקעות שוק ההון 1
א ניהול תיק השקעות בגיל 30 שוק ההון 15
א תיק השקעות ראשון שוק ההון 3
A ביקורת וחוות דעת על תיק השקעות שוק ההון 6
T פיצול תיק השקעות ליותר מבית השקעות אחד? שוק ההון 3
מ דעה על תיק השקעות שוק ההון 44
מ הגשת דוח שנתי - עוסק פטור ובעלי תיק השקעות מיסים 6
מ תיק השקעות בארה״ב במהלך שהות שם שוק ההון 3
ש תיק השקעות שוק ההון 16
A קרן השתלמות בניהול אישי VS תיק השקעות VS גם וגם פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 50
S בניית תיק השקעות שוק ההון 9
K בניית תיק השקעות לפנסיונרית בגיל 65 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 19
ע תוכנה לניהול תיק השקעות StockDiv שוק ההון 34
ג חווד תיק השקעות ראשון שוק ההון 13
ש מס יסף ואיזון תיק השקעות מיסים 3
T קופת גמל או תיק השקעות דיגיטלי? שוק ההון 4
N קרן פנסיה, קופת גמל או תיק השקעות לאשה בת 60 שמקבלת פנסיית נכות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 17
N תיק השקעות - חוות דעת שוק ההון 23
M קופת גמל ישנה + תיק השקעות לאדם מבוגר. איך לנהל את ההשקעות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 17
L מנהל תיק השקעות שוק ההון 14
A תיק השקעות מאוזן לקרן השתלמות IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
N תיק השקעות סולידי ועליית הריבית שוק ההון 8
יוזר עמלות על ניוד תיק השקעות שוק ההון 13
S תיק השקעות ראשון- עוד הייטקיסטית יומני מסע אישיים 15
ש תיק השקעות - מדדים מובילים שוק ההון 19
M שיקולי מיסוי בשילוב תיק השקעות ונדל"ן בארה"ב עבור זוג ישראלי-אמריקאי מיסים 10
השכמה מאוחרת פתיחת תיק השקעות לצורך הלוואה ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
ש תיק השקעות 100% sp500 שוק ההון 15
מ מכירת תיק השקעות שוק ההון 11
D תיק השקעות דיגיטלי, גמילה מקופגל"ה ועוד שוק ההון 7
א אזרח אמריקאי שרוצה לפתוח תיק השקעות פאסיבי עם מינימום התעסקות שוק ההון 23