Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
חשבון מסחר באקסלנס טרייד: סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן.
לפני שנה ניסיתי לעבור לאקסלנס, בתהליך נשאלתי על אזרחות זרה ודחו את בקשת ההצטרפות.
אני חושב שזה מטופש ולדעתי הם לא רוצים להתעסק בניירת מיותרת עבורם [הפקת דו"ח שנתי, שכחתי איזה טופס ל IRS].
תאמת, הם פסיכים ומפסידים הרבה לקוחות.
מיטב לא עושים בעיות בנושא.
מחד, זה אומר שיש לך חובת דיווח בכל שנה לאמריקאיים על ההכנסות שלך מכל המקורות.
מאידך, בית ההשקעות צריך לדווח על ההכנסות שלך לרשות המסים הישראלית, ולפי הסכמי שיתוף מידע, רשות המסים הישראלית מדווחת לרשות המסים האמריקאית.
אם ההכנסות שלך נמוכות, לא.
אם ההכנסות שלך גבוהות, כן, וכנראה שעדיף לך להיות בבית השקעות אמריקאי כדי לפשט את הסרבול.
יש על זה פוסט בדף הפרופיל שלי פה, תחת "אודות".
היה לי בזמנו חשבון באקסלנס ואני בעל אזרחות אמריקנית (פתחתי לפני כשנתיים ואחר כך סגרתי). במקרה זה הם לא מקבלים פתיחה און-ליין אלא אתה חייב להתקשר אליהם טלפונית (כך עשיתי) זה כתוב באיזה מקום באתר. זה אומר שאתה צריך למלא להם טופס w9. והם מדווחים עליך לרשויות בארה"ב. זה נוגע להסכמים בינלאומיים למניעת הלבנת הון בין מדינות.
שים לב שיש לך חובות דיווח גם כך (מעל סיפים מסויימים) על חשבונות מחוץ לארה"ב ל- FBAR ול- IRS עצמו בטופס 8938 כך שזה לא משנה כל כך את מצבך אלא אם אתה לא מדווח ממילא.
כל הבנקים ובתי ההשקעות אמורים לשאול אותך בזמן פתיחת חשבון אם אתה אזרח אמריקני ולמלא טופס בהתאם ובהמשך דיווח אם צריך.