היי חברים. נהנה לקרוא פה במשך שנים וכעת מנסה לבנות את תיק ההשקעות הראשון שלי.
עקרונות שהנחו אותי:
1. לא להגזים בכמות הקרנות.
2. אגח ארוך יתן איזון טוב יותר לחלק המנייתי בטווח הארוך(הייתי רוצה ארוך יותר אבל לא מצאתי קרן שקלית כזו).
3. צבירת דיבידנדים.
4. עניין הגידור-לא קיבל יחס. קראתי כל מאמר בנושא באתר. הבנתי את המהות אבל לא מצליח להבין מה לעשות בנידון. בגדול גם הבנתי שזה חשוב אבל לא בהכרח קריטי אם זה מה שמעכב אותי.
ההשקעה היא ל10 שנים. כרגע בן 26. מניח שיש פה הרבה שטויות אז אל תחסכו ממני. גם אם הקרן שבחרתי היא בסדר אבל יש חלופה דומה עדיפה לדעתכם אני אשמח לשמוע.
**כמובן שכל מה שיאמר פה הוא לא המלצה, ייעוץ וכל האחריות היא עליי ועליי בלבד.** תודה מראש.
מניות:
אגח:
עקרונות שהנחו אותי:
1. לא להגזים בכמות הקרנות.
2. אגח ארוך יתן איזון טוב יותר לחלק המנייתי בטווח הארוך(הייתי רוצה ארוך יותר אבל לא מצאתי קרן שקלית כזו).
3. צבירת דיבידנדים.
4. עניין הגידור-לא קיבל יחס. קראתי כל מאמר בנושא באתר. הבנתי את המהות אבל לא מצליח להבין מה לעשות בנידון. בגדול גם הבנתי שזה חשוב אבל לא בהכרח קריטי אם זה מה שמעכב אותי.
ההשקעה היא ל10 שנים. כרגע בן 26. מניח שיש פה הרבה שטויות אז אל תחסכו ממני. גם אם הקרן שבחרתי היא בסדר אבל יש חלופה דומה עדיפה לדעתכם אני אשמח לשמוע.
**כמובן שכל מה שיאמר פה הוא לא המלצה, ייעוץ וכל האחריות היא עליי ועליי בלבד.** תודה מראש.
מניות:
אחוז | מדד | שם | סימול | דמי ניהול |
40% | S&P 500 | iShares Core S&P 500 UCITS ETF | 1159250 | 0.07% |
10% | נאסדק 100 | iShares NASDAQ 100 UCITS ETF | 1159243 | 0.33% |
20% | מדד עולמי | iShares MSCI ACWI UCITS ETF | 1159235 | 0.25% |
אגח:
אחוז | שם | סימול | דמי ניהול | |
15% | ממשלתי אמריקאי ארוך 7-10 | ISHARES $ TREASURY BOND 7-10YR UCITS ETF USD | 1159268 | 0.07% |
15% | איביאי ממשלתי +5 | 5116967 | 0.15% דמי נאמנות:0.03% |