• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.
  • חל איסור על אזכור ניירות ערך ספציפיים בפורום זה בהקשר שעשוי ללמד על כדאיות ההשקעה או אי-ההשקעה בהם

תיק השקעות אישי אשמח לחו"ד

• פותח הנושא פותח הנושא מלכישוע
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

מלכישוע

משתמש רגיל
דירוג
54
שלום פורום יקר
מצרף את הרכב התיק שלי (מסודר לפי נתח מהתיק). תיק מתנהל בחלקו בארץ, ובחלקו בארה"ב (איפה שאין עברית, זה אומר שהחלק הזה בדולרים).
זה תיק לטווח ארוך, בנוסף יש דירה (עם משכנתא) בשווי פי 2-3 מהתיק.

מנסה לעשות לעצמי קצת סדר, והבנתי שיותר נכון לי להוסיף עוד קצת אג"ח אמריקאי (כרגע האג"חים בערך 6 אחוז מהתיק) ועוד קצת קרן כספית בשביל הנזילות. בנוסף אני רוצה להוסיף חשיפה גדולה יותר לסין.

אני יודע שלא נתתי פה הרבה מידע אבל בכל זאת אשמח לשמוע אם יש לכם תובנות מיוחדות על ההרכב/
מבחינת מטבע הרוב דולרי, אבל בתמונה הגדולה (קרנות פנסיה והשתלמות) רוב ההון שלנו שקלי.
Percentage Name
24.7% VTI
21.1% הראל מחקה ת"א 125
11.7% MTF מחקה (MSCI World (4D
5.3% VNQ
4.5% BND
4.4% אי.בי.אי. מחקה י MSCI Emerging Markets
4.1% VGK
3.6% VGT
3.2% VHT
2.8% COMT
2.6% TSLA
2.1% NVDA
1.5% INDA
1.4% הראל סל ת"א נדל"ן
1.3% אי.בי.אי. כספית ניהול נזילות
1.2% ARGT
1.2% IBM
1.1% VDC
0.6% ממשל שקלית 0928
0.5% פועלים
0.5% GOVT Notes 2.875 Jul31'25 912828Y79 AAA
0.3% מזרחי טפחות
0.2% GOVT Notes 4.375 Aug15'26 91282CHU8 AAA

מנסה לעשות לעצמי קצת סדר, והבנתי שיותר נכון לי להוסיף
לא, נכון לך להוריד אחזקות.
אפשר לבנות תיק מצויין עם 1-2 קרנות.

אגב, איך התשואות שלך ביחס לתיק פשוט שמכיל רק את ה- S&P 500 ?

לא, נכון לך להוריד אחזקות.

אגב, איך התשואות שלך ביחס לתיק פשוט שמכיל רק את ה- S&P 500 ?
תודה, ואיך יהיה הפיזור שלו ביחס לתיק הזה? אני רק מציין שיש אחוז קטן מהתיק שיועד ל"הימורים" (המניות הבודדות + אגרנטינה),
אני עוקב אחרי סחורות כדי להגן מאינפלציה, אני רוצה חשיפה גדולה יותר לסין הכלכלה השנייה בגדולה בעולם - על חשבון החשיפה לשוק הישראלי.

לגבי השוואה לסנופי - איך אפשר להשוות בהינתן שאני משקיע כל תקופה עוד ועוד כסף, איך אפשר לסמלץ מה היה קורה אילו הייתי משקיע בסנופי?

אני עוקב אחרי סחורות כדי להגן מאינפלציה

אתה בטוח שזה מגן מאינפלציה? ההגיון הפשוט אומר שכן - אבל בדיקה במציאות מראה שזה לא בדיוק עובד ככה.
אני מאמין שזה קשור לעובדה ש-"השקעה בסחורות" נעשית באמצעות חוזים עתידיים, ולא באמצעות הנכס עצמו, כלומר זה כלי פיננסי הרבה יותר מורכב.

כשאתה קונה ETF של תפוזים אתה לא נצמד בדיוק למחיר של תפוזים אלא למחיר של חוזים על תפוזים (או משהו בסגנון).

להבנתי השימוש העיקרי של זה הוא גידור קצר-טווח של חברות שרגישות לשינויים חדים במחירי סחורות, ולא להשקעה ארוכת טווח (תחשוב על חברה שנניח קפיצה/ירידה במחירי התפוזים תגרום לה הפסדים - אז היא רוצה אולי לגדר את הסיכון)

Screenshot 2025-02-20 201941.jpg

לגבי השוואה לסנופי - איך אפשר להשוות בהינתן שאני משקיע כל תקופה עוד ועוד כסף, איך אפשר לסמלץ מה היה קורה אילו הייתי משקיע בסנופי?

מה זה משנה? אם אתה שומר על אותה חלוקת השקעות אתה יכול לסמלץ אותה ע"י כך שתעשה ממוצע משוקלל של התשואה של כל הניירות האלה החל מתאריך מסויים. לדוגמא, תסמלץ את התשואה של התיק שלך מאז שנת 2000 או 2010 או וואטאבר, בלי קשר לעובדה שבדרך הוכנס עוד כסף.
עכשיו תבדוק מה ה-S&P 500 עשה באותו פרק זמן.

כל עוד הכסף הנוסף שאתה מכניס לא משנה את הרכב ההשקעות, הוא סתם "מנפח" אבסולוטית את התיק אבל אתה רוצה הרי לבחון את הביצועים היחסיים של הרכב התיק ולא את הגודל האבסולוטי שלו.

Percentage Name
24.7% VTI
21.1% הראל מחקה ת"א 125
11.7% MTF מחקה (MSCI World (4D
5.3% VNQ
4.5% BND
4.4% אי.בי.אי. מחקה י MSCI Emerging Markets
4.1% VGK
3.6% VGT
3.2% VHT
2.8% COMT
2.6% TSLA
2.1% NVDA
1.5% INDA
1.4% הראל סל ת"א נדל"ן
1.3% אי.בי.אי. כספית ניהול נזילות
1.2% ARGT
1.2% IBM
1.1% VDC
0.6% ממשל שקלית 0928
0.5% פועלים
0.5% GOVT Notes 2.875 Jul31'25 912828Y79 AAA
0.3% מזרחי טפחות
0.2% GOVT Notes 4.375 Aug15'26 91282CHU8 AAA
באמת שתודה לאל על קרנות סל ו- ETFים, כי אם לא זה הייתי משקיע את כל העושר שלי בארגזי ירקות של מור השדה.
סחרחורת.
כמו ששאלו אותך למעלה, וברצינות, קח 10 שנים אחורה - מה התשואה של מסיבת הטבע הזו ביחס ל- S&P500 שלא הבטיח לנו מעולם שום דבר?

באמת שתודה לאל על קרנות סל ו- ETFים, כי אם לא זה הייתי משקיע את כל העושר שלי בארגזי ירקות של מור השדה.
סחרחורת.
כמו ששאלו אותך למעלה, וברצינות, קח 10 שנים אחורה - מה התשואה של מסיבת הטבע הזו ביחס ל- S&P500 שלא הבטיח לנו מעולם שום דבר?
אלה היו הבסיס של התיק שלי, שהתקלקל מעט עם השנים.
התשואה נמוכה יותר, אוקיי, אבל לא ניסיתי לנצח את השוק - ניסיתי להיות יותר דפנסיבי מהSP500. שווקים נוספים (לא רק ארה"ב), אג"ח, סחורות, וכו'. תתעלם מהמניות הבודדות שמהוות אחוזים בודדים מהתיק.
אני רוצה הגנה, קטנה אומנם, מברבורים שחורים. כזאת שתאפשר לי מרווח מסויים למכור ביוקר ולקנות בזול.
האם זאת באמת אסטרטגיה כל כך גרועה?

לצורך העניין, לא היו לי פעולות מכירה בתיק מאז שהוא נפתח (7-8 שנים).

אתה בטוח שזה מגן מאינפלציה? ההגיון הפשוט אומר שכן - אבל בדיקה במציאות מראה שזה לא בדיוק עובד ככה.
אני מאמין שזה קשור לעובדה ש-"השקעה בסחורות" נעשית באמצעות חוזים עתידיים, ולא באמצעות הנכס עצמו, כלומר זה כלי פיננסי הרבה יותר מורכב.

כשאתה קונה ETF של תפוזים אתה לא נצמד בדיוק למחיר של תפוזים אלא למחיר של חוזים על תפוזים (או משהו בסגנון).

להבנתי השימוש העיקרי של זה הוא גידור קצר-טווח של חברות שרגישות לשינויים חדים במחירי סחורות, ולא להשקעה ארוכת טווח (תחשוב על חברה שנניח קפיצה/ירידה במחירי התפוזים תגרום לה הפסדים - אז היא רוצה אולי לגדר את הסיכון)

צפה בקובץ המצורף 2614

מה זה משנה? אם אתה שומר על אותה חלוקת השקעות אתה יכול לסמלץ אותה ע"י כך שתעשה ממוצע משוקלל של התשואה של כל הניירות האלה החל מתאריך מסויים. לדוגמא, תסמלץ את התשואה של התיק שלך מאז שנת 2000 או 2010 או וואטאבר, בלי קשר לעובדה שבדרך הוכנס עוד כסף.
עכשיו תבדוק מה ה-S&P 500 עשה באותו פרק זמן.

כל עוד הכסף הנוסף שאתה מכניס לא משנה את הרכב ההשקעות, הוא סתם "מנפח" אבסולוטית את התיק אבל אתה רוצה הרי לבחון את הביצועים היחסיים של הרכב התיק ולא את הגודל האבסולוטי שלו.

תודה על ההסבר. התשואה נמוכה יותר בערך ב8 אחוז מהSP500 , סה"כ מ2023.
ציפיתי לתשואה נמוכה יותר, בהתחשב בזה שכל ה"סלט" בתיק שלי (כמו שקרא לזה מישהו אחר פה) מטרתו ביטוח. לא יודע אם 8% זה הרבה, או מעט - בגלל זה אני פה.

** עריכה ** : מסתכל על התיק האמריקאי שלי (לא יודע איך לעשות את זה למניות בישראל) ורואה שדווקא אם מסתכלים מ2015 עד עכשיו התיק שלי מבצע הרבה יותר טוב, אבל זה לא חוכמה כי יש לי NVIDIA, שקניתי אחרי העלייה הגדולה.

נערך לאחרונה ב:
התשואה נמוכה יותר, אוקיי, אבל לא ניסיתי לנצח את השוק - ניסיתי להיות יותר דפנסיבי מהSP500. שווקים נוספים (לא רק ארה"ב), אג"ח, סחורות, וכו'. תתעלם מהמניות הבודדות שמהוות אחוזים בודדים מהתיק.
אני רוצה הגנה, קטנה אומנם, מברבורים שחורים. כזאת שתאפשר לי מרווח מסויים למכור ביוקר ולקנות בזול.
אם הגדרת את האסטרטגיה של התיק כדפנסיבי מפני ירידות (ועליות, כי אתה משלם בתשואה) בשווקים שונים, ניירות ערך שונים, מגזרים שונים, מדינות שונות, וכו' וכו' וכו'... אז למרות שאני לא מבין גדול בהשקעות ערך - התיק נראה כמו משהו שיכול לעשות את זה.
מהבחינה הזו חכמים ממני מבינים יותר. אני משקיע טיפש ועצלן. אמת.
אבל בשביל הגנות למיניהן יש לך אג"חים לא קורלטיביים למניות, נדל" וקרנות REIT שאני לא רואה פה, איפה אירופה ואיפה מתפתחות?, וכל מיני תיקי השקעות הארי בראון שונים ומשונים עם הרבה פחות סלט...
אתה בשלב הצמיחה של התיק?

אם הגדרת את האסטרטגיה של התיק כדפנסיבי מפני ירידות (ועליות, כי אתה משלם בתשואה) בשווקים שונים, ניירות ערך שונים, מגזרים שונים, מדינות שונות, וכו' וכו' וכו'... אז למרות שאני לא מבין גדול בהשקעות ערך - התיק נראה כמו משהו שיכול לעשות את זה.
מהבחינה הזו חכמים ממני מבינים יותר. אני משקיע טיפש ועצלן. אמת.
אבל בשביל הגנות למיניהן יש לך אג"חים לא קורלטיביים למניות, נדל" וקרנות REIT שאני לא רואה פה, איפה אירופה ואיפה מתפתחות?, וכל מיני תיקי השקעות הארי בראון שונים ומשונים עם הרבה פחות סלט...
אתה בשלב הצמיחה של התיק?
יש לי את VNQ שעוקבת אחרי נדל"ן (+דירה). אירופה זה VGK למעשה, ןמתפתחות זה EMERGING MARKETS (קרן ישראלית) .
הבנתי את המסר הכללי, להצמד לבייסיק ולתיקים מוכרים ולא לנסות להיות חכמולוג :)

הבנתי את המסר הכללי, להצמד לבייסיק ולתיקים מוכרים ולא לנסות להיות חכמולוג :)
תשמע, ה"חוכמולוגיות" שלך היא קודם כל מיודעת ועקבית, שזה מעולה, ולמרות סלט הירקות/פירות/קטניות/אגוזים/ירוקים רואים שעשית מחקר לגבי כל מה שאתה עושה, אתה שולט בידע ובחומר, מנסה לעקוב ולייצר לך איזשהוא הגיון בסיסי לגבי ההשקעות שאתה מבצע.
אז קודם כל שאפו על זה ואני לא ציני.
כשבא למישהו סלט,.יש אנשים פשוטים להחריד כמוני שחסה-עגבניה-מלפפון-גמבה וזהו אני מבסוט ותוסיף איזה טונה/ביצה קשה/גבינה בולגרית בשביל החלבון, ובהן צדק שאני מסוגל לאכול את אותו הדבר כל החיים וזה לא יימאס לי וגם לא רוצה או לא צריך לשנות לי כלום...
ויש אותך, שאתה מעדיף סלט בהרכבה, ושם את כל מה שאתה רואה בבר סלטים.
אני מניח שזה עניין של טעם... שנינו נצא שבעים בתקווה לדפוק את השווארמה בלאפה נוטפת הטחינה והעמבה יום למחרת.
אני לא חושב שאתה עושה משהו "לא בסדר".
הדעה שלי פחות נחשבת כי אני משקיע מדדים פשוט, בסיסי מאוד וטיפש מאוד.
אני חושב שמה שאתה עושה הוא מצוין, אבל שיש מקום לפשט יותר את התיק כמו שהחתולה כתבה מעליי, ושייתכן שאתה מסתבך לחינם וגם לא משיא תשואה עודפת תמורת אותו הסיבוך.
אני גם לא בטוח שאתה משיג יותר הגנה תמורת אותו הסיבוך, ופה כבר אתה צריך באמת להבין אם מה שאתה עושה הוא בסדר או שלא (מבחינה הגנתית נטו).
מה שכן, רשמת והגדרת שאתה רוצה תיק הגנתי ושזה חשוב לפסיכולוגיה שלך כמשקיע ולסיבולת הסיכון שאתה מזהה בעצמך (וזה שאתה מכיר את עצמך זה כבר עוד שאפו ענק), אז נדמה לי שיש עניין שתעשה סקר מקיף על תיקים הגנתיים פשוטים יותר עם פחות מרכיבים בסלט.
המטרה לצאת שבע ולא לטעום את כל העולם מכל דבר קצת.
לא שזה אומר שהסלט שהרכבת הוא לא "טוב", אבל הוא לא יהיה טוב בזה שיהיה נורא קשה לעקוב אחריו... זה לא מתיש אותך?
בהינתן שאתה משקיע הגנתי, ובהינתן שלדעתי האישית אני רואה על המסך יותר מדי מרכיבים בסלט (לא שהם לא "טובים"!), כל הטוב הזה לא מעיר בך את חרדת ההגנתיות עוד יותר? לא יוצר לך עוד יותר ספקות? עוד יותר שאלות? עוד יותר חוסר בטחון והרגשה שאתה לא מוגן?
אני יודע שבמצבים דומים זה מה שקורה לי... סוג של פרדוקס הבחירה שבמקום לבעוט אותי קדימה משתק אותי, או שבועט אותי הרבה יותר מדי קדימה לזוטות וקטנות ו- OCD של העניין שמרחיקות אותי ממבט המאקרו שאני כל כך רוצה להשיג.
לפעמים במקום להתמודד עם הפחדים שלנו, אנחנו רק מזינים אותם.

תשמע, ה"חוכמולוגיות" שלך היא קודם כל מיודעת ועקבית, שזה מעולה, ולמרות סלט הירקות/פירות/קטניות/אגוזים/ירוקים רואים שעשית מחקר לגבי כל מה שאתה עושה, אתה שולט בידע ובחומר, מנסה לעקוב ולייצר לך איזשהוא הגיון בסיסי לגבי ההשקעות שאתה מבצע.
אז קודם כל שאפו על זה ואני לא ציני.
כשבא למישהו סלט,.יש אנשים פשוטים להחריד כמוני שחסה-עגבניה-מלפפון-גמבה וזהו אני מבסוט ותוסיף איזה טונה/ביצה קשה/גבינה בולגרית בשביל החלבון, ובהן צדק שאני מסוגל לאכול את אותו הדבר כל החיים וזה לא יימאס לי וגם לא רוצה או לא צריך לשנות לי כלום...
ויש אותך, שאתה מעדיף סלט בהרכבה, ושם את כל מה שאתה רואה בבר סלטים.
אני מניח שזה עניין של טעם... שנינו נצא שבעים בתקווה לדפוק את השווארמה בלאפה נוטפת הטחינה והעמבה יום למחרת.
אני לא חושב שאתה עושה משהו "לא בסדר".
הדעה שלי פחות נחשבת כי אני משקיע מדדים פשוט, בסיסי מאוד וטיפש מאוד.
אני חושב שמה שאתה עושה הוא מצוין, אבל שיש מקום לפשט יותר את התיק כמו שהחתולה כתבה מעליי, ושייתכן שאתה מסתבך לחינם וגם לא משיא תשואה עודפת תמורת אותו הסיבוך.
אני גם לא בטוח שאתה משיג יותר הגנה תמורת אותו הסיבוך, ופה כבר אתה צריך באמת להבין אם מה שאתה עושה הוא בסדר או שלא (מבחינה הגנתית נטו).
מה שכן, רשמת והגדרת שאתה רוצה תיק הגנתי ושזה חשוב לפסיכולוגיה שלך כמשקיע ולסיבולת הסיכון שאתה מזהה בעצמך (וזה שאתה מכיר את עצמך זה כבר עוד שאפו ענק), אז נדמה לי שיש עניין שתעשה סקר מקיף על תיקים הגנתיים פשוטים יותר עם פחות מרכיבים בסלט.
המטרה לצאת שבע ולא לטעום את כל העולם מכל דבר קצת.
לא שזה אומר שהסלט שהרכבת הוא לא "טוב", אבל הוא לא יהיה טוב בזה שיהיה נורא קשה לעקוב אחריו... זה לא מתיש אותך?
בהינתן שאתה משקיע הגנתי, ובהינתן שלדעתי האישית אני רואה על המסך יותר מדי מרכיבים בסלט (לא שהם לא "טובים"!), כל הטוב הזה לא מעיר בך את חרדת ההגנתיות עוד יותר? לא יוצר לך עוד יותר ספקות? עוד יותר שאלות? עוד יותר חוסר בטחון והרגשה שאתה לא מוגן?
אני יודע שבמצבים דומים זה מה שקורה לי... סוג של פרדוקס הבחירה שבמקום לבעוט אותי קדימה משתק אותי, או שבועט אותי הרבה יותר מדי קדימה לזוטות וקטנות ו- OCD של העניין שמרחיקות אותי ממבט המאקרו שאני כל כך רוצה להשיג.
לפעמים במקום להתמודד עם הפחדים שלנו, אנחנו רק מזינים אותם.

תודה על הפידבק והעידוד, מעריך!
בד"כ כשקורה משהו מעניין, נניח עם העלייה של צ'אט ג'י פי טי קניתי מדד INFOTECH כי אני מהמר שהחברות טכנולוגיה יתפתחו בקצב מהיר יותר ויציעו שירותים מעניינים לעוד תעשיות. כשנשיא ארגנטינה נבחר השקעתי קצת (ממש קצת ביחס לתיק) בארגנטינה בגלל האג'נדה הכלכלית שלו. אלה הימורים אומנם, אבל לטווח הארוך ומהווים נתח קטן מהתיק. אז בעיקר יש מלפפון עגבנייה וחסה, אבל גם ירקות קצת אקזוטיים יותר ביחס נמוך.

אני כנראה צריך להבין יותר איך לכמת את הסיכון והדפנסיביות של התיק שלי ביחס לתיקים אחרים, העניין שהם אמורים להגן מפני אירועי קצה - וכאלה אין הרבה בסופו של דבר בהיסטוריה.

מבחינה פסיכולוגית ו-state of mind יש לי לפעמים מחשבות בסגנון "ככה לא אעשה מספיק כסף", וזה מניע לפעולה. פעולה (קנייה, מכירה, "מחקר" או קריאה של ספרים בנושא) כנראה עושה יותר נזק מאשר אי-פעולה בתיקים שאמורים להיות פאסיביים, וקשה לעמוד בקושי ולא לעשות כלום.
עוד מחשבה שלפעמים עולה, גם אם אני יודע שכנראה שתי ההנחות שבבסיסה לא נכונות, היא שכל העולם ואחותו עכשיו בSP500 ותיקים פאסיביים מבוססי מדדים הם כבר common knowledge, ולכן הם כבר לא יתנו את אותה התשואה.

הוא לא יהיה טוב בזה שיהיה נורא קשה לעקוב אחריו... זה לא מתיש אותך?

שאלה טובה, אני בד"כ לא עוקב אחרי התיק. נכנס פעם בתקופה כשאני מעביר כסף, למען האמת גם לא ממש טורח לאזן אותו.

חתול, מצטט אותך בכוונה. מקווה שזה בסדר ואם לא אז סליחה.
יש סיכוי שאתה זורק פה לבחור איזה קישור ראוי לדעתך לתיק דפנסיבי בתמהיל הנ"ל שרשמת לגביו?
מתכוון להארי בראון כלשהוא?...

אתה בשלב הצמיחה של התיק?
מלכישוע, זה כן או שלא? או שלא ממש סגור על זה?

חתול, מצטט אותך בכוונה. מקווה שזה בסדר ואם לא אז סליחה.
יש סיכוי שאתה זורק פה לבחור איזה קישור ראוי לדעתך לתיק דפנסיבי בתמהיל הנ"ל שרשמת לגביו?
מתכוון להארי בראון כלשהוא?...

מלכישוע, זה כן או שלא? או שלא ממש סגור על זה?
פספסתי את זה, אני לא כל כך מבין את השאלה.

כזה למשל

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A קרן השתלמות בניהול אישי VS תיק השקעות VS גם וגם פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 50
אחד שתוהה הרבה חייל משוחרר- תיק השקעות אישי/ קרן פנסיה/ קופת גמל?! שוק ההון 3
מ תיק השקעות בניהול אישי - איזו הצעה טובה יותר? צרכנות פיננסית 8
Yos הרכב תיק השקעות אישי שוק ההון 33
א רוצה לקפוץ למים ולבנות תיק השקעות אישי יומני מסע אישיים 22
D עמלת מנהל תיק השקעות אישי שוק ההון 9
Y מימון עצמי לרכישת דירה - מתוך תיק השקעות ישראלי, תיק ני"ע ב- IB או קרן השתלמות? שוק ההון 4
ה תיק השקעות מול קופת גמל שוק ההון 44
F ניוד תיק השקעות צרכנות פיננסית 5
B שאלות על ירושה של תיק השקעות שוק ההון 4
ס השתחרר מענק חתימה מהעבודה ומעוניין לפתוח תיק השקעות שוק ההון 2
E לא עושה כלום בעבודה מרוויח 20 ברוטו, תיק השקעות כמעט סביב ה2 מ' שקל. קללה או ברכה? יומני מסע אישיים 36
בנגה ניהול תיק השקעות - עזרה להורים שוק ההון 4
B תיק השקעות וניתוק תושבות שוק ההון 3
B דרוש עזרה - מעוניין בספרי לימוד כהכנה לבחינות מנהל תיק השקעות שוק ההון 0
M אחי פצוע צה"ל עם הורי כאפוטרופוס. חשבתי להשקיע את הכסף עם מנהל תיק השקעות. דיברתי עם מיטב, והם לא רצו אפוטרופוס. איך מומלץ להשקיע כסף לבעל אפוטרופוס? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 18
Y תיק השקעות בפסגות שוק ההון 4
S 2 שאלות בנושא תיק השקעות ופיצויים פטורים ממס שוק ההון 28
S תיק השקעות שנצבר לפני חתונה, מה קורה בגירושים? אוף טופיק 13
נ המלצה על בית השקעות לניהול תיק ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
שם_משתמש פתיחת תיק השקעות בצל רילוקיישן לארהב שוק ההון 6
Y אסטרטגיה בבניית תיק השקעות שוק ההון 5
B תמהיל תיק השקעות - סיכון בינוני + שוק ההון 12
J האם יש לכם תיק השקעות אחד? שוק ההון 2
RL132 ניוד תיק השקעות מהבנק נתקל בסירוב ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
B התלבטות לגבי פתיחת תיק השקעות בצל רילוקיישן לאוסטרליה שוק ההון 6
Y מה דעתכם על תיק השקעות מנוהל ? שוק ההון 1
T העברת תיק השקעות מאבא לבן שוק ההון 3
A קובץ אקסל תיק השקעות קריפטו קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
Gari שילוב אסטרטגיית "buy borrow die" מול תיק השקעות ב IB - עם אסטרטגיית אחוז המשיכה הבטוח שוק ההון 19
E רוצה לבנות תיק השקעות מפוזר. להיות ממוקד או לפזר? סביבות 400k שוק ההון 8
S עיתוי מכירת תיק השקעות לעניין סוף שנת מס שוק ההון 2
T תיק השקעות לבני 60+ שיקולים שאני מפספס? מיסים? שוק ההון 23
ה ניוד תיק השקעות מחשבון משותף לחשבון של אחד בני הזוג מיסים 2
א קופת גמל לפי תיקון 190 (מס 15% נומינלי) או תיק בית השקעות/ פוליסת חיסכון בחברת ביטוח (מס 25% ריאלי). שוק ההון 37
ע עצות במכירת תיק השקעות גדול שוק ההון 14
The Objectivist תיק השקעות לחייל משוחרר ברוקרים ופלטפורמות מסחר 15
E האם אפשר לבנות לבד תיק השקעות? 500K - לא צריך אותם לפחות ב-5 שנים הקרובות. שוק ההון 5
K חוות דעת לגבי תיק השקעות שוק ההון 16
X שאלות בנושא בניית תיק השקעות לאמי הפנסיונרית שוק ההון 1
א עזרה בבניית תיק השקעות חדש שוק ההון 0
C הרכב תיק השקעות לטווח ארוך שוק ההון 2
D שאלות לגבי בניית תיק השקעות שוק ההון 13
C יועץ השקעות שעוקץ תיק של 6 מיליון שוק ההון 2
ס תיק השקעות ב IBI - שקלים דולרים ויורו. טווח של עשרים שנים. שוק ההון 6
I תיק השקעות סולידי מבוסס שוק ההון 6
I השקעה דרך תיק השקעות או דרך קופת גמל להשקעה - מימון שוק ההון 3
1 הי,אשמח לעזרה בסידור תיק השקעות שוק ההון 23
N שתי שאלות לגבי תיק השקעות שוק ההון 15
R האם כדאי למכור תיק השקעות ולהחזיר משכנתא? נדל"ן 16