Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
חשבון מסחר באקסלנס טרייד: סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן.
כן - ניוד מפנסיה לגמל לא משנה את מעמד הכספים.
משיכת כספי הפנסיה לעו"ש לעומת זאת גורר ארוע מס ולרוב גורר תשלום של לפחות 35% למס הכנסה.
ויש כמובן עוד המון הבדלים בסגנון הזה. או בקיצור - אלו שני מוצרים שונים לגמרי שמיועדים לרוב לכספים שונים. אחד מיועד לכספים פנסיוניים (שמופרשים לרוב דרך התלוש אם אתה שכיר) והשני מיועד לכספים פרטיים שלך (כאלה שכבר שילמת עליהם מס וכו')
היי תודה לכם על התגובה
שכחתי מילה אחת קופת גמל "להשקעה"
אני מתעניין בהשקעה לטווח ארוך שיסתיים עוד לפני הפנסיה (יש פנסיה בנפרד)
ולכן עברתי על 3 אופציות
1 קופת גמל להשקעה.
2 גמל להשקעה IRA
3 תיק השקעות רגיל איפשהו.
אני חדש בתחום , צריך יעוץ מהוותיקים , קצת מוזר לי איך גמל להשקעה IRA תצא יותר יקרה מגמל להשקעה רגילה
או שאני טועה לגבי המחיר של הרגילה
או שפיספסתי משהו
זה אולי נכון לגמל רגילה (לא קופגל"ה), ובכל מקרה זה כולל רק דמי ניהול ולא כולל עלויות מסביב כמו "הוצאות ניהול השקעות" ודברים כאלה.
כלל אצבע אומר להוסיף עוד כ 0.4-0.5% לדמי הניהול בקופה מנוהל כדי להשוות לIRA.
חוץ מזה שברוב החברות תוכל לקבל מחיר נמוך יותר על IRA מאשר על קופת גמל מנוהלת רגילה.
אין קופגל"ה IRA.
זה לא קשור לחברה כזאת או אחרת אלא פשוט לחוק.
אין דבר כזה IRA בקופת גמל להשקעה.
זה אולי נכון לגמל רגילה (לא קופגל"ה), ובכל מקרה זה כולל רק דמי ניהול ולא כולל עלויות מסביב כמו "הוצאות ניהול השקעות" ודברים כאלה.
כלל אצבע אומר להוסיף עוד כ 0.4-0.5% לדמי הניהול בקופה מנוהל כדי להשוות לIRA.
חוץ מזה שברוב החברות תוכל לקבל מחיר נמוך יותר על IRA מאשר על קופת גמל מנוהלת רגילה.