• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.

תיאום מס בשביל 2 עבודות כשכיר

Vit7

משתמש סולידי
דירוג
5
אהלן רציתי לשאול כי לא מצאתי פה אשכול שעונה על זה.
אם אני עכשיו מתחיל לעבוד בעבודה נוספת ככה שיצא שאעבוד ב2 עבודות כשכיר שמכניסות באיזור ה14,000 שח ביחד לפעמים יותר לפעמים פחות, איך עושים תיאום מס ? רק מעבודה אחת ניתן להפריש לפנסיה ? ומגישים את התיאום חודש בחודשו בעזרת רואה חשבון שמחשב הכל או שבסוף השנה צריך להגיש דוח ואז מזכים אותך על כל השנה במידה ולקחו יותר? כי אם זה רק בסוף שנת המס מזכים אותך על כל השנה אני חושב שזה דיי גוזל את מה שבנתיים אני יכול לעשות עם הכסף שנלקח לא ? דיי אובד עצות בנוגע למה שקשור לזה אשמח להסבר

אהלן רציתי לשאול כי לא מצאתי פה אשכול שעונה על זה.
אם אני עכשיו מתחיל לעבוד בעבודה נוספת ככה שיצא שאעבוד ב2 עבודות כשכיר שמכניסות באיזור ה14,000 שח ביחד לפעמים יותר לפעמים פחות, איך עושים תיאום מס ? רק מעבודה אחת ניתן להפריש לפנסיה ? ומגישים את התיאום חודש בחודשו בעזרת רואה חשבון שמחשב הכל או שבסוף השנה צריך להגיש דוח ואז מזכים אותך על כל השנה במידה ולקחו יותר? כי אם זה רק בסוף שנת המס מזכים אותך על כל השנה אני חושב שזה דיי גוזל את מה שבנתיים אני יכול לעשות עם הכסף שנלקח לא ? דיי אובד עצות בנוגע למה שקשור לזה אשמח להסבר
תיאום מס עושים במרשתת באתר רשות המסים.

לפנסיה מפרישים לך משתי העבודות כמתחייב.

לא כל חודש, עושים את התיאום פעם אחת ומגישים, בדרך כלל רק למעסיק המשני, את האישור שהופק עבורו.

לא כל חודש, עושים את התיאום פעם אחת ומגישים, בדרך כלל רק למעסיק המשני, את האישור שהופק עבורו.
אז בעצם יורידו לי 50% כל חודש מהעבודה השנייה ורק בסוף השנה אני אקבל עליהם החזר ? לא סגור בוודאות כמה מורידים מהעבודה השנייה

אז בעצם יורידו לי 50% כל חודש מהעבודה השנייה ורק בסוף השנה אני אקבל עליהם החזר ? לא סגור בוודאות כמה מורידים מהעבודה השנייה
אם לא תעשה תיאום מס, אז יורידו לך 50% מס

כשאתה עושה תיאום מס, אז לא יוריד 50%, אלא מס הכנסה מחשב על פי הנתונים שהבאת לו, כמה צריך להוריד בעבודה השניה כדי להתקרב למס אמת.

אם לא תעשה תיאום מס, אז יורידו לך 50% מס

כשאתה עושה תיאום מס, אז לא יוריד 50%, אלא מס הכנסה מחשב על פי הנתונים שהבאת לו, כמה צריך להוריד בעבודה השניה כדי להתקרב למס אמת.
אז מספיק שאני עושה את זה בתחילת שנה ויורידו כמו שצריך מ2 העבודות?

אם המשכורות יציבות בשתי העבודות, אז כן זה מספיק.
אם לא, אז אפשר לבצע תיאום חדש באמצע או לקראת סוף השנה
אז הם הולכים לפי הדיווח הראשון ואז בסוף השנה מבצעים הערכה נוספת ורואים אם אני צריך לשלם להם הפרש כלשהו/שהם צריכים לשלם לי ? הבנתי אותך נכון ?

אז הם הולכים לפי הדיווח הראשון ואז בסוף השנה מבצעים הערכה נוספת ורואים אם אני צריך לשלם להם הפרש כלשהו/שהם צריכים לשלם לי ? הבנתי אותך נכון ?
אם רוצים מדוייק, אז לקראת סוף שנה, אחרי משכורת נובמבר, עושים תיאום חדש, ומעבירים למעסיק את האישור החדש.

כמובן תמיד גם אפשר לבצע דוח שנתי במשך 6 שנים לאחר תום שנת המס.

אם רוצים מדוייק, אז לקראת סוף שנה, אחרי משכורת נובמבר, עושים תיאום חדש, ומעבירים למעסיק את האישור החדש.

אז אם אני עושה את התיאום באינטרנט אני מעביר לאתר של רשות המיסים את 2 התלושים האחרונים שלי מ2 העבודות ולאחר מכן הם שולחים לי אישור מסוים שאותו אני מעביר ל2 המעסיקים ? ואז לאורך כל השנה הם לוקחים יותר/פחות בקירוב למה שצריך לקחת ובסוף שנת המס ניתן להזדכות על מה שלקחו יותר ?

אז אם אני עושה את התיאום באינטרנט אני מעביר לאתר של רשות המיסים את 2 התלושים האחרונים שלי מ2 העבודות ולאחר מכן הם שולחים לי אישור מסוים שאותו אני מעביר ל2 המעסיקים ? ואז לאורך כל השנה הם לוקחים יותר/פחות בקירוב למה שצריך לקחת ובסוף שנת המס ניתן להזדכות על מה שלקחו יותר ?
כן

רק אתקן בקטנה, שאפשר במקום "דוח שנתי" להגיד טופס "החזר מס" שהוא הרבה יותר קטן וקליל , 6 שנים אחורה, ואז יחזירו לך מס עודף שנלקח לך.

אני גם הייתי עם 2 משכורות בעבר ופשוט עשיתי בסוף שנה החזר מס, לא היה לי כח לעשות תיאום.

רק אתקן בקטנה, שאפשר במקום "דוח שנתי" להגיד טופס "החזר מס" שהוא הרבה יותר קטן וקליל , 6 שנים אחורה, ואז יחזירו לך מס עודף שנלקח לך.

אני גם הייתי עם 2 משכורות בעבר ופשוט עשיתי בסוף שנה החזר מס, לא היה לי כח לעשות תיאום.
אז עד שעשית את ההחזר מס כמה לקחו לך מהעבודה הנוספת ?

טופס "החזר מס"
זה דוח שנתי.

יש 3 גרסאות של דוח שנתי.
טופס 135, דוח שנתי מקוצר, זה מה שאתה מכנה "החזר מס".
טופס 137, דוח שנתי לבעל עסק קטן.
טופס 1301, דוח שנתי מלא.
צודק, זכרתי מהשם המלא את המילים האלה כי זה מה שעוזר לי להבדיל.

בקשה להחזר מס - דו"ח מקוצר למס הכנסה עבור יחידים המבקשים החזר מס (טופס 135)​

בכל מקרה, שהרבה אנשים שומעים דוח שנתי הם נבהלים, אז כדאי לעשות את ההבחנה :)

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
נ ניכויים מקצבה לאחר תיאום מס מיסים 6
A תיאום מס ובלאגן אחד שלם מיסים 22
R הקטנת מס לאחר תיאום מס משתי משרות מיסים 1
יבגני_ל התייחסות בטופס תיאום מס להפרשות מעסיק לאכ"א מיסים 6
T עזרה בנושא תיאום מס מיסים 2
J תיאום מס הכנסה עם IB או ברוקר זר מיסים 3
S עבודה צדדית מידי פעם - מס/תיאום מס/ אישור מעסיק ? מיסים 1
O למה צריך להגיש תיאום מס? מיסים 7
P תיאום מס במהלך השנה - מעסיק חדש + שינוי באחוז משרה קיימת מיסים 1
I תיאום מס לשכיר - זיכוי עבור תשלום לריסק פרטי ומטריה ביטוחית צרכנות פיננסית 7
ס תיאום מס סולידי (עם מומחי מס וללא תשלום) מיסים 14
amoramio תיאום מס - שכירים מיסים 3
M תיאום מס, מה הדרך הקלה ביותר? צרכנות פיננסית 3
E תיאום מס רטרואקטיבית צרכנות פיננסית 27
M תיאום מס לצורך מכירת rsu בשנה ללא הכנסה שוק ההון 31
ח תיאום מס נפרד על רכיבים שונים מיסים 0
Z תיאום מס לעבודה ראשונה מיסים 10
B תיאום מס במעבר בין עבודות צרכנות פיננסית 3
unrealx תיאום מס - שאלות אוף טופיק 1
unrealx האם חייב לעשות תיאום מס במידה ואני בתכנית ESPP ולא עשיתי auto sell? שוק ההון 17
K תיאום מס באמצע השנה או החזר מס רטרואקטיבי? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 49
Y תיאום מס צרכנות פיננסית 8
I תיאום (תשלום \ קיזוז) מס מתיק השקעות שוק ההון 2
efrat תיאום מס ומיסוי פנסיה צרכנות פיננסית 17
K סוכן ישיר מול סוכנות הסדר - תיאום דמי ניהול? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
י תיאום לאינפלציה של רווח הון במכירה בחסר (שורט) - הוראות החוק והתקנות מיסים 6
ל תיאום דמי בריאות צרכנות פיננסית 2
deussex התמודדות עם אי תיאום ציפיות בעבודה ויציבות נפשית התפתחות אישית 17
ח תיאום דמי ביטוח לאומי צרכנות פיננסית 1
Kipodi מקדם תיאום שוק ההון 9
ב מכירה בארה"ב - איך יבוצע תשלום מס רווחי הון מיסים 4
J החזר מס מיסים 4
ד החזר מס לנפטרת מיסים 1
A תשלום מס בלי דו"ח שוק ההון 3
א קופת גמל לפי תיקון 190 (מס 15% נומינלי) או תיק בית השקעות/ פוליסת חיסכון בחברת ביטוח (מס 25% ריאלי). שוק ההון 37
Dim באילו מדינות ב EU אין מס רווחי הון? מיסים 5
מ מס יסף בני זוג שכירים מיסים 1
A משמעות של ביטול הוראת שעה מס רכישה נדל"ן 24
S כיצד מדווחים על דיבידנד שקיבלתי, שנוכה ממנו מס במקור? מיסים 0
עידו ג שאלת מוסר - מס ומכירה בשכבות אוף טופיק 39
א אי דיווח רכישת דירה (לעניין מס רכישה) בעיסקה שלא מחוייבת.במס נדל"ן 22
נ שאלה על סכום הכנסה ממכירת מניות לצורכי מס מיסים 2
C החזר מס: היכן מציינים את המס שנוכה מדמי אבטלה מיסים 11
ס העברת חלק מתיק ללא אירוע מס ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
B רילוקשיין, מס וביטוח בריאות מיסים 3
P מס רכישה דירה יחידה בהינתן קרקע לבניה מיסים 2
O תשלום מס בעת קניית רכב ללימוד נהיגה מיסים 0