• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

תזמון שוק מתי כמה ואיך

• פותח הנושא פותח הנושא שלומו
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
ולא לקנות במחיר השוק
בהגדרה תמיד קונים במחיר השוק נכס סחיר. הסיכוי שתצליח לקנות בדיוק בתחתית של הירידה הוא אפסי. הסיכוי שתצליח לקנות במחיר זול מהיום הוא לא אפסי אבל עדיין זה מאתגר.
כלומר משקיע לא מהמר שלא יהיו שום ירידות בעתיד אלא מראש הוא מבין שהסיכוי שהוא יקנה במינימום וימכור במקסימום שואף לאפס בריבוע, ולכן הוא לא מצפה לזה או מהמר נגד זה.

אם כך, מדוע שלא אשאיר כסף במזומן (בחשבון נושא ריבית) ואתן פקודת קנייה עם LIMIT בשער נמוך ב-10% משער השוק עבור קרן מחקת מדד ? האם זו לא אסטרטגיה טובה יותר מאשר לקנות בצורה רציפה גם כאשר השוק עולה וגם יורד?
צ'מע, ברוך הבא לשוק האון :lol:
אני מבין שאתה חדש כי זה מה שהגדרת ורשמת על עצמך, אז תעשה את מה שרשמת ואת מה שציטטתי פה בתגובה שלך שנה (או 3 שנים?) ותחזור לדווח לנו מה שלומו.
תשאיר מזומן בקרן כספית בבנק (נושאת ריבית), ושים פקודת קנייה ב- Extrade Pro של אקסלנס טרייד על 10% פחות מהשער היציג (הסחיר היומי) של קרן אירית X מחקת מדד Y.
זו אסטרטגיה מעולה והרבה יותר טובה מלקנות בצורה רציפה (התכוונת טיפשה?) גם כאשר השוק עולה או יורד.
בוא נראה כמה פעמים תצליח לקנות משהו.
יותר טוב, בוא תנסה את זה חודש אחד בלבד, תעמיד גליון אקסל מסודר לרכישה בכל יום (אפילו יחידות בודדות), ותחזור לדווח לנו פה תוצאה.
כמובן שזה לא מייצג כלום, אבל אני די בטוח שאתה תבין לבד מה הבעיה בגישה הזו.

כן, אני זלזלן, אבל אני לא מזלזל (!), אני פשוט אשמח אם במקום לכתוב, תעשה, ותראה בעצמך איך זה הולך.
כי לדון ולכתוב ולדון זה אחלה רק שזה סתם לסחק עם הביציות.
הדיון על הגישה הזו מיותר מבחינתי בתור אחד שבכל פעם שהוא קונה קרן אירית מחקת מדד (פעם בחודש), מתעקש לקנות מתחת לשער היציג בכמה % רק כי אני תימני, ואז אוכל לקרדות יום למחרת כשמגלה שפקודת הקניה לא התבצעה וצריך שוב להזין הכל מחדש (אני סתם מתעקש על פקודת LMT מתחת לשער כי אני אהבל לגמרי עם חדוות חסכון, במקום לקנות ב- MKT וזהו, כי גם ככה אני עושה DCA ולטווח ארוך).

צ'מע, ברוך הבא לשוק האון :lol:
אני מבין שאתה חדש כי זה מה שהגדרת ורשמת על עצמך, אז תעשה את מה שרשמת ואת מה שציטטתי פה בתגובה שלך שנה (או 3 שנים?) ותחזור לדווח לנו מה שלומו.
תשאיר מזומן בקרן כספית בבנק (נושאת ריבית), ושים פקודת קנייה ב- Extrade Pro של אקסלנס טרייד על 10% פחות מהשער היציג (הסחיר היומי) של קרן אירית X מחקת מדד Y.
זו אסטרטגיה מעולה והרבה יותר טובה מלקנות בצורה רציפה (התכוונת טיפשה?) גם כאשר השוק עולה או יורד.
בוא נראה כמה פעמים תצליח לקנות משהו.
יותר טוב, בוא תנסה את זה חודש אחד בלבד, תעמיד גליון אקסל מסודר לרכישה בכל יום (אפילו יחידות בודדות), ותחזור לדווח לנו פה תוצאה.
כמובן שזה לא מייצג כלום, אבל אני די בטוח שאתה תבין לבד מה הבעיה בגישה הזו.

כן, אני זלזלן, אבל אני לא מזלזל (!), אני פשוט אשמח אם במקום לכתוב, תעשה, ותראה בעצמך איך זה הולך.
כי לדון ולכתוב ולדון זה אחלה רק שזה סתם לסחק עם הביציות.
הדיון על הגישה הזו מיותר מבחינתי בתור אחד שבכל פעם שהוא קונה קרן אירית מחקת מדד (פעם בחודש), מתעקש לקנות מתחת לשער היציג בכמה % רק כי אני תימני, ואז אוכל לקרדות יום למחרת כשמגלה שפקודת הקניה לא התבצעה וצריך שוב להזין הכל מחדש (אני סתם מתעקש על פקודת LMT מתחת לשער כי אני אהבל לגמרי עם חדוות חסכון, במקום לקנות ב- MKT וזהו, כי גם ככה אני עושה DCA ולטווח ארוך).

תראה אני מנסה ללמוד ממי שמבין יותר ... לא חושב שצריך ללמוד דוקא בדרך הקשה .

לא חושב שצריך ללמוד דוקא בדרך הקשה .
נכון כדאי ללמוד מניסיון של אחרים. השיטה הפשוטה שהצעת היא לא הזויה, אם כי היא סותרת את הגישה המפורסמת שלא לקנות באמצע ירידה אלא אחרי הירידה בתחילת עליה (שגם היא תזמון שוק שלא ברור לי שעובד טוב כי קשה לדעת בזמן אמת שהתחילה עלייה ארוכה). בלי לבדוק נראה לי שהיסטורית השיטה שהצעת הייתה מצליחה פחות מפשוט לקנות בכל חודש ולהחזיק. אם זה ממש מעניין אותך אז אתה יכול לבדוק את זה בסימולציה על העבר (שלא תנבא את העתיד אבל כן תצביע אם אולי יש בזה משהו).

יש פיתוח של אלגוריתמים למסחר כבר הרבה שנים. אם משהו כזה פשוט היה עובד טוב אז כנראה שזה היה כבר ידוע ומנוצל.

נראה לי שגם במקרה הזה מערב אירופה היו קונים הרבה נשק. זאת לדעתי פשוט דוגמה לכך שיש מקרים ששוק ההון לא חושב שני צעדים קדימה, גם כשהם כמעט וודאיים. זה לא נובע מניהול סיכונים מחושב אלא פשוט מחוסר מחשבה קדימה. לשקול נכון את כל הגורמים המשפיעים על העתיד זאת משימה קשה, גם ממשלות וחברות גדולות לא תמיד מצליחות בה. לפעמים יש מצבים שמעט אנשים חוקרים משהו לעומק ומגיעים למסקנות יותר טובות משאר העולם.
מסכים איתך, אבל היו יכולים להיות אלף ואחד דברים שהיו מפריעים לחזון הזה להתממש.
1. עליות שערים מתמשכות. 2. כסף חדש ו'טיפש' נכנס לשוק במסה גדולה
נשאר להמתין ל:
3. גל הנפקות (=מכירות עסקים ביקר ע"י הבעלים) שמהווה בדרך כלל (אבל לא תמיד) הסימן האחרון לפני התפוצצות הבועה
כן, בדיוק השלבים.
מה ששונה הפעם - שאין כסף זול. אבל בכל מקרה השוק אנומלי, כי גם ככה שוק לא אמור לעלות לאורך זמן כשיש עליות ריבית, ופשוט תמיד מסתמכים ש"הנה, הירידות באות".

לא יודע אם יש לי אומץ לתזמן כמוך, הסטטיסטיקות מוכרות (7 הימים העולים של השנה מול שבע היורדים...), ולהוריד מינוף לא דומה בכלל ללנסות למצוא את התחתית.
רואה את המכפילים
לא רואה את הדב
ההיסטוריה לא משקרת

רוכב על הגל
מציץ במראה, הכל נראה כה רגוע
מבין שצריך להתחיל - לחשוב על תכנית יציאה
פואטי D:

אני מבין שבאחזקה לטווח של 10 שנים + יש פחות משמעות איפה נכנסים , כאשר השוק 10% יותר או פחות. בכל זאת לאור הגליות המסויימת של השוק, נראה לי שעדיף להמר תמיד שתהייה ירידה *מסויימת* , ולא לקנות במחיר השוק, כאשר המשמעות של קנייה בשווי הנוכחי היא שאנחנו מהמרים שלא יהיו *שום* ירידות בשוק בעתיד הקרוב. שוב תקנו אותי אם אני טועה :)
טועה מאוד.
אם המחיר הנוכחי הוא 100 ואתה מחכה שתהיה ירידה של 10%, יכול להיות שהמחיר קודם יעלה ל 140 ואז יירד ל 120 (ירידה של יותר מ 10%) ואתה תקנה ב 120 במקום ב 100. מי שקנה ב 100 לא הימר שלא תהיה ירידה שלא יותר מ 10%, הוא העדיף לקנות ב 100 לפני הירידה מאשר ב 120 אחרי הירידה...

לא יודע אם יש לי אומץ לתזמן כמוך
תזמון של מכירה זה לא בהכרח אומץ, זה יכול להיות הקטנת סיכונים וסיכויים. אם היה לי כבר את הכסף שאני צריך לכל החיים אז הייתי מקטין חשיפה למניות ומשקיע יותר באגח.

תזמון של מכירה זה לא בהכרח אומץ, זה יכול להיות הקטנת סיכונים וסיכויים. אם היה לי כבר את הכסף שאני צריך לכל החיים אז הייתי מקטין חשיפה למניות ומשקיע יותר באגח.
זה הכיוון, אבל אני עוד לא שם. כשאתה בשלב הצבירה, בזמן ירידות זה יכול להיות פחדנות, אבל כרגע זה עדיין על הגבול, בדיוק בגלל זה -
לצאת ממניות?
ומתי לחזור?
אין לנו כדורי בדולח.

אוריד ממינוף ככל שהשוק יכנס למשבר, אולי אקצץ פה ושם, אבל לשבת לגמרי בצד כשאתה יודע את הסטטיסטיקה שקשה מאוד לתזמן את התחתית ואת השיא - זה מפחיד מאד.
בהקשר לשם האשכול - זה תזמון השוק הקלאסי, לצאת בעת משבר ולחשוב שתדע מתי התחתית להכנס שוב. אתה כנראה לא תדע.
זה התזמון הקלאסי שלא עובד למרבית האנשים כי אין לנו כדורי בדולח לדעת מה יקרה, וכי יש מספר ימים בודד שאחראי על רוב התשואה (והנפילה) בכל שנה, אתה לא רוצה לפספס.

לצאת ממניות?
ומתי לחזור?
שאלה מצויינת. חושב על זה הרבה.
ייתכנו לא מעט תרחישים ולכן קשה להגדיר טריגר אחד לחזרה.

- מה שכן, אם אזכה לשמוע (מאותו כסף טיפש שנכנס בימים אלה) - עד כמה הבורסה היא מקום גרוע להיות בו וכו' - כמובן שאכנס חזרה.

- בהחלט צריך לבנות תוכנית חזרה גם לתרחישים אחרים בהם הבורסה לא קורסת בצורה משמעותית.
אני מניח שאגדיר 'מכפיל רווח' ממוצע בסנופי שבו אכנס חזרה (יכול להגיע דרך ירידה במניות או דרך עלייה ברווחי החברות).

- יכול להיות שגם לא תגיע קריסה, וגם המכפילים לא יירדו. לא יודע מה אעשה אז (אולי הסבה לנדלן:lol:).
אשמח לרעיונות.

לא ממליץ. בסוף זו ספקולציה

מה שכן, אם אזכה לשמוע (מאותו כסף טיפש שנכנס בימים אלה) - עד כמה הבורסה היא מקום גרוע להיות בו וכו' - כמובן שאכנס חזרה.
קלאסי פוסט אמת. אם אי אפשר לסמוך על המומחים כי הם לפעמים טועים, אז נסמוך על מי שלא מבין בכלל.

קלאסי פוסט אמת. אם אי אפשר לסמוך על המומחים כי הם לפעמים טועים, אז נסמוך על מי שלא מבין בכלל.
אבל יש מומחים שזאת העצה שלהם, לפעול בשוק ההון הפוך ממנקה הנעליים.

- יכול להיות שגם לא תגיע קריסה, וגם המכפילים לא יירדו. לא יודע מה אעשה אז (אולי הסבה לנדלן:lol:).
אשמח לרעיונות.
אם אתה מבוגר עם תיק השקעות גדול שרוצה לרדד סיכון ולהקטין חשיפה - יש מקום לחפש נקודות מימוש אופטימיות לדעתך, וגם אז לא תקלע בול.

אני כזה ובינואר שעבר, עת הסנופי חצה את ה5000 אחרי "עליות מטורפות כשהשוק מתוח מאוד" מימשתי את הקרן המנוטרלת על הסנופי - מובן שהקרן המשיכה לטפס והסנופי הגיע ל6000. כתבתי על כך ביומן המסע.

במידה שאתה צעיר ומחפש להשביח את ההון שלך - יציאה מהשוק כדי להיכנס שוב זול יותר היא טעות לדעתי ומאמין שלדעת רוב חברי הפורום. פשוט שב על המדדים ואל תיגע.

אתה יכול לקחת חלק קטן מהתיק, נגיד חמישית, ולשחק איתו בניסיון תזמון בשביל האתגר והמתח.

במידה שאתה צעיר ומחפש להשביח את ההון שלך - יציאה מהשוק כדי להיכנס שוב זול יותר היא טעות לדעתי ומאמין שלדעת רוב חברי הפורום. פשוט שב על המדדים ואל תיגע.

אתה יכול לקחת חלק קטן מהתיק, נגיד חמישית, ולשחק איתו בניסיון תזמון בשביל האתגר והמתח.
תודה על הטיפ
האמת שמדדים רחבים הם לא כוס התה שלי
הטענה היא שבעבר השוק היה פחות יעיל.

היום עם האינטרנט והמחשבים וה- AI נותרה מעט מאוד חוסר יעילות. העובדה היא שגם באפט הפסיק מזמן להכות את השוק.
זו טענה לא מוכחת. אם כי סביר שהיעילות השתפרה.
באפט כבר לא לא מכה את השוק בגלל גודל התיק.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
S תזמון שוק - התלבטות קשה שוק ההון 8
amidar תזמון שוק\בנק: השקעה בחיסכון פפר או שוק ההון? שוק ההון 15
Mamaof השקעה במט"ח דרך אפיק מגודר+לא מגודר (תזמון שוק) שוק ההון 8
M האם חישוב "כדאיות רכישת דירה" בהתאם לעלויות הדירה מול עלות השכירות זה לא בעצם תזמון שוק? נדל"ן 23
doc29 תזמון שוק - אולי בכל זאת? שוק ההון 62
E שוב, תזמון שוק האם אפשרי שוק ההון 12
מ תזמון שוק ו- Shiller P/E שוק ההון 3
ס תזמון שוק - מחקרים אקדמיים אחרונים שוק ההון 9
H האם תזמון שוק הוא תמיד מילה גסה? שוק ההון 13
ה האם המתנה לשער המרת מט"ח הוא תזמון שוק? שוק ההון 9
E תזמון מכירת נכסים מבחינת מיסוי - דירה בירושה נדל"ן 2
B תזמון חשבונאי להחלפת השקעה. נדל"ן 9
שושן צחור תזמון מכירת rsu ו espp שוק ההון 27
Lamur תזמון בקשה להחזר מס מיסים 4
N תזמון פאסיבי שוק ההון 2
מנימליסט תזמון השוק ? קווים לדמותה שוק ההון 14
B גרין קארד לבן זוג - תזמון מועד ההגירה אוף טופיק 3
א תזמון מכירה של נייר מגודר מט"ח שוק ההון 14
ז תזמון השוק + מינוף (בפועל: הפקדה חודשית ורכישה בעזרת פקודת LIMIT, מינוף ***) שוק ההון 10
S תזמון השוק שוק ההון 17
C תזמון הפקדה כל חודש שוק ההון 15
מ לגבי עניין התשואה, ו"תזמון" שוק ההון 12
דור דורים תזמון/איזון מבוסס שיעור ריבית – ההשקעה של יוסי שוק ההון 0
S ״תזמון״ מעבר לברוקר זר לפני סוף השנה? צרכנות פיננסית 10
twister תזמון כניסה לשוק על פי הגישה הסולידית שוק ההון 46
E מכירה של קרנות הסל לטובת בלאק רוק + תזמון קנייה שוק ההון 4
א תזמון המרת דולרים צרכנות פיננסית 13
ולנטין תזמון טוב ? שוק ההון 1
R תזמון השוק - השקעה בשוק ׳קורס׳ שוק ההון 58
דור דורים תזמון/אסטרטגיה למינימום של מלכודות מס שוק ההון 19
י תזמון מניות - העלאת ריבית שוק ההון 9
B תזמון התפטרות, דמי אבטלה וחופשה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 2
V תזמון מכירת RSU שוק ההון 35
adamshalev אסטרטגיות תזמון אקטיבי ואוטומטי של XIV שוק ההון 43
פ תזמון שווקים ושינוי הקצאה מנייתית בעולם שוק ההון 29
Y רפורמת המדדים בת"א - תזמון החלפת קרן שוק ההון 3
G תזמון קניה/מכירה שוק ההון 3
סתןלי ת'כסף תזמון רכישת מניה וחלוקת דיבידנד שוק ההון 44
yanosh34 תזמון יצירת מגן מס שוק ההון 20
Y איך לכסות החזרי משכנתא באמצעות שוק ההון? שוק ההון 20
ישראלי מצוי מצב שוק התכנות בישראל פוסטים מאיכות נמוכה 12
J פריסייל במחיר שוק נדל"ן 29
א השקעה בנדל"ן דרך שוק ההון שוק ההון 15
N שוק ההון מול קניית דירה נדל"ן 10
ר מה היתרון ברכישת דירה שניה לעומת שוק ההון? נדל"ן 21
F ממוצע תשואה נדלן לעומת שוק ההון נדל"ן 13
S דירה למגורים אל מול שוק ההון נדל"ן 7
A מקורות ידע למיסוי נדל"ן ומס-הכנסה+שוק ההון מיסים 3
נ השקעה ארוכת טווח: שוק ההון או נדל"ן? שוק ההון 6
S האם אפשרי לייצר תזרים שאפשר לחיות ממנו לטווח ההווה באמצעות שוק ההון? שוק ההון 27

נושאים דומים

Back
למעלה