אלו דברים די לא קשורים, לא?
אני מנחש שהכוונה היא מה לעשות בתקופות שהשילר גבוה יחסית (לכאורה כמו עכשיו) - האם להמתין עד ירידה במכפיל או לעשות DCA (כמובן שאפשר גם סתם להיכנס עם הכל אבל זה לא הועלה).
אני אענה בהנחה שזו השאלה שלך.
מבלי לייעץ דבר על הסיטואציה האישית שלך (שהיא כמובן נעלם בפני עצמו וגם חשובה לתשובה) המסקנות שלי מקריאה מרובה של הנושא (בתור הדיוטה מוחלט) הן:
1. כנראה שיש מידה מסויימת של חזרה לממוצע (ואז באמת יש משמעות למעריכים) - אבל היא לא כל כך ניתנת לחיזוי ואינה כלי שיעיל כל כך להשתמש בו, למעט, אולי במצבי קיצון משמעותיים.
2. גם אז, יש המון המון ביקורת על ה-CAPE, בין אם על עצם התועלת שבו ובין אם על הערכים שלו (ממליץ לקרוא את הספר של ג'רמי סיגל stocks for the long run בהקשר זה) - שינוי בשיטת החישוב של הרווחים ועוד, כך שהוא "אמור" להיות גבוה יותר בתקופה זו ואכן כבר עשרות שנים לא היה נמוך מהחציון ההיסטורי שלו. עריכה: היה מתחת לחציון רק 7 חודשים במשך ה-25 שנים האחרונות.
3. השילר של השוק העולמי הינו בערכים סבירים לחלוטין, גם אם מתעלמים מכל הסייגים שציינתי.
4. כמו שאדם אמר, כניסה במיצוע לרוב היא צעד שמפחית את התשואה.
5. לסיכום , וזו המסקנה שאני הגעתי אליה, אתה מוזמן לקרוא ולראות אם אתה מסכים: מכפילים אולי יכולים להיות כלי עזר לחיזוי תשואה עתידית, וכביכול התשואה העתידית על פורטפוליו מפוזר היטב של מניות, תהיה נמוכה מהממוצע ההיסטורי, שהוא 6-7% ריאלי (אני קראתי על איזור ה-5-6% ריאלי בעשורים הקרובים). אבל הן אינם כלי טוב לקבלת החלטות על תזמון שוק ובמרבית המקרים, כולל בנקודת הזמן הנוכחית, הצעד הנכון שמשקיע רציונלי צריך לעשות הוא פשוט להיכנס לשוק עכשיו.