• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

תזמון יצירת מגן מס

• פותח הנושא פותח הנושא yanosh34
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

yanosh34

משתמש בכיר
דירוג
2,313
שילמתי לאורך השנה לא מעט מס רווחי הון כתוצאה מהעברת התיק שהיה מנוהל בשנים האחרונים לתיק עצמאי.
התיק העצמאי נמצא כרגע במצב של הפסד, ככה שאם אני מוכר את כולו אני מקבל מגן מס שמתקזז עם רוב המס ששילמתי.
הקיזוז לא יהיה אוטומטי כי החשבונות שונים אז עלי להגיש דו"ח למס הכנסה, אבל לא על זה הדיון.

כל חוקי המתמטיקה ותכנון המס אומרים שכדאי למכור ולקנות מחדש בשביל לייצר את מגן המס.
2 דברים שתהיתי לגביהם:

1. מכירה וקניה חזרה מיידית של אותו נייר, מה שנקרא wash sale - דובר על זה שבארה"ב זה לא ייצר את מגן המס אבל שבארץ זה לא באמת נאכף. מישהו עשה את זה פעם? תקנו אותי אם אני טועה אבל בדו"חות שמגישים למס הכנסה אין פירוט לגבי הפעולות בניירות הערך עצמם אלא רק סיכומים של חיובי מס ומגני מס שנצברו בחשבון.

2. כפי שאמרתי המצב הנוכחי הוא שהחשבון העצמאי נמצא בהפסד. יכול להיות שמחר הוא יהיה בהפסד יותר גדול (ואז אוכל לקזז אפילו יותר מס) ויכול להיות שההפסד יצטמצם (ואז אוכל לקזז פחות מס מהיום).
כלומר, אם כל שאיפתי בחיים היתה לקזז כמה שיותר מרווחי ההון ששילמתי לאורך השנה, אני צריך לקוות שהתיק ירד עוד.
מה שאני לא בטוח לגביו זה האם כדאי למכור עכשיו, או לחכות לעוד ירידות - מה שניתן אולי לקרוא לו תזמון יצירת מגן המס.
האינטואציה שלי אומרת שמשום שבתוחלת השוק עולה, לא כדאי לחכות אלא לייצר את מגן המס עכשיו.
אבל אז, אם יהיו עוד ירידות ושוב כדאי יהיה למכור, פעולות המסחר והspread יכולים להתחיל לשחוק את כל העסק.
למישהו יש דעה בנושא?

לגבי 2.
המטרה שלך בחיים היא לא לייצר מגני מס מהפסדים. ככה לא תגיע רחוק. עשית השקעה מנוהלת שיצאה ברווח ושילמת על זה מס? תגיד תודה :)
זה לא אומר שלא צריך לנסות להפחית את המס, אבל היעד הוא רווחים (מלווה במיסים), לא הפסדים (מלווה בקיזוזי מס).

לגבי 1.
יתכן וזה לא נאכף, אך זה עדיין כנראה נוגד את תקנות מס הכנסה.
הגבול הוא אפור.
אם מדובר בסכום משמעותי - אולי כדאי שתתייעץ עם רו"ח?

לגבי 2.
המטרה שלך בחיים היא לא לייצר מגני מס מהפסדים. ככה לא תגיע רחוק. עשית השקעה מנוהלת שיצאה ברווח ושילמת על זה מס? תגיד תודה :)
זה לא אומר שלא צריך לנסות להפחית את המס, אבל היעד הוא רווחים (מלווה במיסים), לא הפסדים (מלווה בקיזוזי מס).
לגבי 1.
יתכן וזה לא נאכף, אך זה עדיין כנראה נוגד את תקנות מס הכנסה.
הגבול הוא אפור.
אם מדובר בסכום משמעותי - אולי כדאי שתתייעץ עם רו"ח?

היעד הוא הרווח המקסימלי אחרי ניכוי מס. השקעה נכונה היתה הצעד הכי משמעותי להשגת היעד וזה כבר נעשה (אני מקווה).
מעכשיו זה אופטימיזציות איפה שאפשר. חוץ מתכנוני מס אני לא חושב שיש עוד הרבה כלים למשקיע פאסיבי.
אין לי שליטה על השוק אבל יש לי שליטה (חלקית) על כמה מס אני אשלם.

לגבי 1 - אם מישהו פה שהגיש דו"ח בעבר יגיד שלא היה איזכור של פעולות מסחר ספציפיות בתוך הדו"ח, אני חושב שאני אוכל להסתפק בזה.

תלוי בדוח.
אם הדוח מבוסס רק על טפסי 867 אז אין שם שום פירוט למעט רווח והפסד.
אם מעורב גם ברוקר זר אז זה תלוי בברוקר.
למשל אינטראקטיב לא נותנים סיכום נח של רווח והפסד ממומש אז צריך גם לצרף את פירוט הני״ע והרווח הפסד לכל פעולה, שכן חישוב מס נכון מחייב התייחסות לשער השקל דולר לכל פעולה בנפרד.

מדובר על IBI, אז אני מניח שזה אכן או טופס 867, שזה מה שהייתי מקבל בבנק, או משהו דומה.
שלחתי להם מייל לשירות לקוחות.

בגדול זה עובר על תקנות החוק. אבל כיוון שלא נאכף יישמר הקונה. Caveat emptor

ממש עכשיו הגשתי בקשה להחזרי מס עם הפסדי הון. בשום מקום (לא בטפסי 867 ולא בטפסים של מס הכנסה) לא מציינים את הפעולות שנעשו בשוק ההון.
לפי דעתי, הלא מקצועית בעליל, אם תקנה ניירות זהים אבל של חברה אחרת (במידה ויש) אתה עדיין פועל במסגרת החוק.

1. תזמון מס - אני מחכה ליום-יומיים שלפני סוף השנה.
2. 867 לא כולל פעולות ספציפיות אלא סיכומים.
3. כדי להמנע מעבירה על החוק לכאורה הייתי רוכש קרנות/תעודות סל ממנהל קרן אחר (לדוגמא: לעבור מקסם לתכלית) תוך כדי שימור ההרכב ודמ"נ.

חזרה פה כמה פעמים המילה "עבירה על החוק", אז אני רק חושב שחשוב להדגיש שעצם פעולת הwash sale בפני עצמה היא לא עבירה על החוק.
מה שאולי יכול להיחשב כעבירה על החוק זה הדיווח למס הכנסה שמתייחס להפסד כהפסד רגיל.

לאור העובדה שהממשק מול מס הכנסה זה רק טופס 867, לא ברור לי איך אפילו המשקיע הכי צדיק בעולם יכול בכלל לבקש שלא יכירו במגן המס שנוצר בעקבות ההפסד הזה.

בגדול, אין הגיון מתמטי בלמכור נייר בהפסד ולקנות אותו מייד שוב: אם היה לך נייר שקנית ב-100, ירד ל-50 ואח"כ הגיע ל-200. ונניח אתה רוצה לממש אותו ב-200.
המס שתשלם בהגיעו ל-200 הוא על 100 (200 פחות 100).
אם היית מוכר ב-50 וקונה שוב ב-50, יהיה לך מגן מס על 50 (100 פחות 50), כשתמכור ב-200 המס עליו תחוייב הוא על 150 (200 פחות 50), אבל מכיוון שיש לך מגן מס על 50, יקוזז לך 50 ובסוף תצטרך לשלם מס על 100: בדיוק כפי שהיה אם לא היית מוכר וקונה.
מה שכן, אם תמכור נייר אחר בדרך (לפני שעלה ל-200), תוכל להתקזז על המס קודם לכן. אני לא מבין הגיון של תרחיש כזה, אלא אם פתאום העלו לך עמלות או שאתה רוצה לאזן את התיק (להערכתי מדובר בדברים זניחים).
אני לא יועץ, ולא מיעץ ולא מבין.

הערה נוספת: יש בזה הגיון, אם יש לך באותה שנה דיבידנדים. אז תוכל לקזז מס עליהם.

בגדול, אין הגיון מתמטי בלמכור נייר בהפסד ולקנות אותו מייד שוב: אם היה לך נייר שקנית ב-100, ירד ל-50 ואח"כ הגיע ל-200. ונניח אתה רוצה לממש אותו ב-200.
המס שתשלם בהגיעו ל-200 הוא על 100 (200 פחות 100).
מה שאתה מפספס זה שאת מגן המס אתה מקבל היום ולכן אתה יכול להשקיע את המס המוגן בשוק ההון ולהרוויח ממנו כספים נוספים אבל את המס שתשלם על 200 אתה תשלם בעתיד.

אפקטיבית, לכל הפחות קיבלת דחיית מס - לכל היותר אתה לא תמכור את הנייר בכלל ולא תשלם את המס בעודך בחיים.

מה שאתה מפספס זה שאת מגן המס אתה מקבל היום ולכן אתה יכול להשקיע את המס המוגן בשוק ההון ולהרוויח ממנו כספים נוספים אבל את המס שתשלם על 200 אתה תשלם בעתיד.
איך בדוגמא שהראתי אתה יכול להשקיע את מגן המס? אם אתה מוכר וקונה מייד אותו נייר יש לך מגן מס על 50, איך בדיוק אתה משקיע אותו?
לצורך ההמחשה, תניח לרגע שיש לך רק נייר אחד, ותראה לי איך בדיוק אתה משקיע את מגן המס.

איך בדוגמא שהראתי אתה יכול להשקיע את מגן המס? אם אתה מוכר וקונה מייד אותו נייר יש לך מגן מס על 50, איך בדיוק אתה משקיע אותו?
קיבלת מגן מס על 50 שח ואתה יכול לנצל אותו בשביל איזון התיק השנה (או בשנה הבאה).
כלומר במקום לשלם מס על 50 שח השנה (או בשנה הבאה) יש לך את מגן המס ולכן יש לך 50 שח יותר להשקיע.

ההנחה שיש לך רק נייר אחד פוסלת את הדיון כי אין איזון אבל מכיוון שהמקרה הפשוט מכיל לפחות שני ניירות (או 4 בתיק של הארי בראון) אז אתה תוכל לבצע איזון שכזה.

אם אתה מתעקש על להיות עם נייר אחד ב-100% מההון שלך אז כל הדיון כאן אינו רלוונטי כי אין לך דרך לנצל את מגן המס הזה.

• אהבתי
Reactions: ogi
@daat99 אז אנחנו מסכימים.
כל היתרון במגן מס זה לצורך איזון התיק. אני באופן אישי מאזן את התיק ע״י כסף חדש ולכן לא רלוונטי לי.

מה שכן, אם תמכור נייר אחר בדרך (לפני שעלה ל-200), תוכל להתקזז על המס קודם לכן. אני לא מבין הגיון של תרחיש כזה, אלא אם פתאום העלו לך עמלות או שאתה רוצה לאזן את התיק (להערכתי מדובר בדברים זניחים).
אני לא יועץ, ולא מיעץ ולא מבין.
.
לא רק עמלות, מספיק ששינית מבנה אלוקציות והבנת שלהמתין שיכנס מספיק כסף מהמשכורת תיצור לך בעיית עקיבה גדולה אז מכירת מספר ניירות לשם איזון מחדש תוך ניצול הפסדים לצימצוםן מס

• אהבתי
@daat99 אז אנחנו מסכימים.
כל היתרון במגן מס זה לצורך איזון התיק. אני באופן אישי מאזן את התיק ע״י כסף חדש ולכן לא רלוונטי לי.

עבור משקיע פאסיבי שרק קונה ומחזיק מדדים באמת נדיר שזה רלוונטי.
1. אם אתה רק קונה אתה לא משלם מס (למעט מס תקבולים) ולכן לא יהיה לך עם מה לקזז את מגן המס.
2. בשביל למכור בהפסד, ועקב העובדה שסדר המכירה הוא fifo, אתה צריך שהקניה הראשונה היא זאת שתהיה בהפסד. ככל שעובר יותר זמן הסיכוי שהקניה הראשונה שלך תהיה בהפסד הולך וקטן.

התרגיל רלוונטי למשקיעים אקטיביים או לסיטואציות מיוחדות כמו זאת שתיארתי - תקופת שבה אני מעביר תיק אחד לתיק אחר, בשני חשבונות שונים, כאשר אחד ברווח ושני בהפסד.

ועקב העובדה שסדר המכירה הוא fifo, אתה צריך שהקניה הראשונה היא זאת שתהיה בהפסד
אין שום בעיה לקזז כל סדר שהוא של רווחים מול הפסדים אם מגישים דוח שנתי למס הכנסה, במקום להסתמך רק על הקיזוז האוטומטי של הבנק / בית ההשקעות.

אין שום בעיה לקזז כל סדר שהוא של רווחים מול הפסדים אם מגישים דוח שנתי למס הכנסה, במקום להסתמך רק על הקיזוז האוטומטי של הבנק / בית ההשקעות.

אני חושב שלא הבנת את כוונתי.
אתה מתכוון שאם נייר א׳ נמכר בהפסד ונייר ב׳ נמכר ברווח, אז לא חשוב איזה מהם נמכר קודם? עם זה אני מסכים.
אני מתכוון שאם פוזיציה בנייר כלשהוא נוצרה ע״י מספר רכישות בנקודות שונות בזמן, אז בשביל שהתרגיל יהיה רלוונטי אתה צריך שהרכישה הכי ישנה תהיה בהפסד והסיכוי שזה יקרה הולך וקטן עם הזמן.

• אהבתי

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אם פוזיציה בנייר כלשהוא נוצרה ע״י מספר רכישות בנקודות שונות בזמן, אז בשביל שהתרגיל יהיה רלוונטי אתה צריך שהרכישה הכי ישנה תהיה בהפסד
רק אם אתה נותן לגוף הישראלי לנכות מס במקור.
אם אתה סוחר דרך ברוקר זר שלא מנכה מס במקור ומגיש את הטפסים הרלוונטיים למס הכנסה בתיאום השנתי אז אתה יכול לבחור איזה נייר לספור בשביל המס.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
F תזמון מכירת RSU לטובת מיקסום דמי לידה מיסים 15
D תזמון השוק. שוק ההון 28
א תזמון לקיחת משכנתא בפרויקט "דירה בהנחה" נדל"ן 15
D תזמון מעבר למסלול מחקה מדד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 20
ש תזמון שוק מתי כמה ואיך שוק ההון 43
E תזמון מכירת נכסים מבחינת מיסוי - דירה בירושה נדל"ן 2
B תזמון חשבונאי להחלפת השקעה. נדל"ן 9
שושן צחור תזמון מכירת rsu ו espp שוק ההון 27
Lamur תזמון בקשה להחזר מס מיסים 4
J תזמון פאסיבי שוק ההון 2
מנימליסט תזמון השוק ? קווים לדמותה שוק ההון 14
B גרין קארד לבן זוג - תזמון מועד ההגירה אוף טופיק 3
א תזמון מכירה של נייר מגודר מט"ח שוק ההון 14
ז תזמון השוק + מינוף (בפועל: הפקדה חודשית ורכישה בעזרת פקודת LIMIT, מינוף בIB) שוק ההון 10
S תזמון השוק שוק ההון 17
C תזמון הפקדה כל חודש שוק ההון 15
מ לגבי עניין התשואה, ו"תזמון" שוק ההון 12
S תזמון שוק - התלבטות קשה שוק ההון 8
דור דורים תזמון/איזון מבוסס שיעור ריבית – ההשקעה של יוסי שוק ההון 0
S ״תזמון״ מעבר לברוקר זר לפני סוף השנה? צרכנות פיננסית 10
twister תזמון כניסה לשוק על פי הגישה הסולידית שוק ההון 46
E מכירה של קרנות הסל לטובת בלאק רוק + תזמון קנייה שוק ההון 4
א תזמון המרת דולרים צרכנות פיננסית 13
amidar תזמון שוק\בנק: השקעה בחיסכון פפר או שוק ההון? שוק ההון 15
ולנטין תזמון טוב ? שוק ההון 1
R תזמון השוק - השקעה בשוק ׳קורס׳ שוק ההון 58
דור דורים תזמון/אסטרטגיה למינימום של מלכודות מס שוק ההון 19
י תזמון מניות - העלאת ריבית שוק ההון 9
B תזמון התפטרות, דמי אבטלה וחופשה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 2
Mamaof השקעה במט"ח דרך אפיק מגודר+לא מגודר (תזמון שוק) שוק ההון 8
V תזמון מכירת RSU שוק ההון 35
adamshalev אסטרטגיות תזמון אקטיבי ואוטומטי של XIV שוק ההון 43
M האם חישוב "כדאיות רכישת דירה" בהתאם לעלויות הדירה מול עלות השכירות זה לא בעצם תזמון שוק? נדל"ן 23
פ תזמון שווקים ושינוי הקצאה מנייתית בעולם שוק ההון 29
Y רפורמת המדדים בת"א - תזמון החלפת קרן שוק ההון 3
G תזמון קניה/מכירה שוק ההון 3
doc29 תזמון שוק - אולי בכל זאת? שוק ההון 62
E שוב, תזמון שוק האם אפשרי שוק ההון 12
מ תזמון שוק ו- Shiller P/E שוק ההון 3
סתןלי ת'כסף תזמון רכישת מניה וחלוקת דיבידנד שוק ההון 44
ס תזמון שוק - מחקרים אקדמיים אחרונים שוק ההון 9
H האם תזמון שוק הוא תמיד מילה גסה? שוק ההון 13
ה האם המתנה לשער המרת מט"ח הוא תזמון שוק? שוק ההון 9
A איפוס תיק לצורך יצירת מגן מס שוק ההון 6
ע יצירת תזרים שוק ההון 3
B יצירת טופס 1325 מstatements מIBKR ועוד פרטים שרלוונטים לדוחות מס | תוכנה מיסים 10
L פקודות אוטומטיות למסחר בביטקויין - יצירת רווח מהתנודתיות של ביטקוין קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 7
ר יצירת קשר עם שירות לקוחות- אינטראקטיב חו"ל פוסטים מאיכות נמוכה 1
Michel יצירת הפסד מכוון בשוק ההון לצורך קיזוז מס שבח שוק ההון 25
Z יצירת צ'ק דולרי צרכנות פיננסית 1

נושאים דומים

Back
למעלה