בהתחשב בזה שאת אותו בקטסטינג עשו כבר עשרות פעמים, אני רוצה לנצל את ההזדמנות הזו לשאול שאלה על עניין קרוב שמטריד אותי:
הביטוי "מיצוע מחיר דולרי" (dollar cost averaging), מה מוסיף ה"דולרי" (Dollar) למשמעות של "מיצוע המחיר"? הרי ברור שהכוונה למחיר פיננסי ולא למחיר רגשי, סביבתי, דתי וכו'. באותה נשימה המיצוע ממצע את המחיר ביורו, בין, בזהב. על מה מדובר?
קראת את המאמר שהביא פות"ש? יש שם כימות של הערך המוסף המקסימלי שתזמון שוק אופטימאלי יכול לתת, מול תזמון השוק הכי גרוע האפשרי. זה לא סיפורים מהמאה שעברה, אלה מספרים.
מדובר באסטרטגיית קנה והחזק, אז תזמון שוק נותן לכל הפקדה בונוס (או הפסד) חד-פעמי שנשחק לאורך זמן, הרי גם 20% בונוס זה פחות מאחוז שנתי לאורך 20 שנים. בנוסף ההפקדות הראשוניות יהיו יותר משמעותיות לצורך חישוב התשואה מאלו שהגיעו אחר כך, ובהן ערך התזמון כאמור נשחק יותר.
קראת את המאמר שהביא פות"ש? יש שם כימות של הערך המוסף המקסימלי שתזמון שוק אופטימאלי יכול לתת, מול תזמון השוק הכי גרוע האפשרי. זה לא סיפורים מהמאה שעברה, אלה מספרים.
זה תזמון רק של הכניסה לשוק, לא רלוונטי לסוחרים שמתזמנים כניסות ויציאות כדי לקנות בזול ולמכור ביוקר. אם היו בודקים מה התשואה של מי שבכל שנה מכר ואז קנה מחדש בשתי נקודות הזמן הכי טובות, אני בטוח שהתוצאות היו שונות מאוד.