• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

תוקף הצעת משכנתא

Know one

משתמש רגיל
דירוג
52
אני במצב ביש.
התחלנו תהליך של מחזור משכנתא וקיבלנו ב21.2 הצעה די מדהימה מדיסקונט.
פריים 389K עם 0.95%
קל״צ 588K עם 2.51%
משתנה צמודה 200K עם 1.99%

בעקבות פניה לבנק הנוכחי שישווה את ההצעה והליך בירוקרטי מול השמאי שלקח עשרה ימים, פספסנו את תוקף ההצעה (שפגה לפני 9 ימים).
היועץ שלי מתקשר אלי עכשיו ואומר שדיסקונט עדכנו את ההצעה ל3.25% בקל״צ על אותו תמהיל בדיוק ללא שינוי בריביות האחרות.

יש מה לעשות עם זה? לפנות לבנק נוסף להצעת בזק? האם העניין אבוד עכשיו?
תודה

איך הקול שלך? מפחיד?

נגיד שכן. מה הטיעונים?!

כל הבנקים העלו את ריביות המשכנתא בשבועות האחרונים בגלל הצפי לעליית הריבית במשק ועליות האג"ח.
ברגע שהצעה פוספסה אין מה לעשות. אתה יכול להמשיך להתמקח עם עוד בנקים ואולי תצליח לקבל הצעה מתחרה טובה יותר, אבל אתה שוב נכנס לסיכון שתפסיד גם את התוקף של ההצעה הזו, ואולי הבנק יעלה את ההצעה עוד יותר.

לדעתי, אם ההצעה שקיבלת טובה יותר ממה שיש לך כיום, כדאי לסגור.
אגב, לכמה שנים הקל"צ? מה אחוז המימון?
אגב 2: תבדוק אם השתנה העוגן של המשתנה צמודה, יכול להיות שה 1.99% הפך לפני שבועיים ל2.45%.

נערך לאחרונה ב:
אני יכול להעיד שפעם קיבלתי הצעה, הזמן נמרח (שלא באשמתי), התוקף תם, והבנק לא רצה לתת לי את הריביות בהצעה, תוך התעקשות מרגיזה.

אחרי דין ודברים ממושך ואנרגטי עם שלל אנשי מפתח בסניף, בסוף אישרו לי את הריביות הישנות.

אבל זה כי יש לי קול חזק, נחישות, וכנראה מזל.

לא ממליץ לא מייעץ

אני יכול להעיד שפעם קיבלתי הצעה, הזמן נמרח (שלא באשמתי), התוקף תם, והבנק לא רצה לתת לי את הריביות בהצעה, תוך התעקשות מרגיזה.

אחרי דין ודברים ממושך ואנרגטי עם שלל אנשי מפתח בסניף, בסוף אישרו לי את הריביות הישנות.

אבל זה כי יש לי קול חזק, נחישות, וכנראה מזל.
סליחה שאני מציק פה שוב, אבל אני באמת מנסה להבין את האינטרס של הבנק לאשר לך את זה למרות האסרטיביות שלך.
תיאורטית (ורק תיאורטית) הם היו פה בסדר, ועכשיו זכותם להעלות ריבית. זה לא כמו מריבה מול הוט או סלקום בתחומים אפורים.

אני מנסה להבין איפה אני צריך ללחוץ? שאני אעשה להם שם רע?

סליחה שאני מציק פה שוב, אבל אני באמת מנסה להבין את האינטרס של הבנק לאשר לך את זה למרות האסרטיביות שלך.
תיאורטית (ורק תיאורטית) הם היו פה בסדר, ועכשיו זכותם להעלות ריבית. זה לא כמו מריבה מול הוט או סלקום בתחומים אפורים.

אני מנסה להבין איפה אני צריך ללחוץ? שאני אעשה להם שם רע?
אני לא איימתי חלילה. סתם הייתי אגרסיבי ועקשן.
אבל לא הייתי לוקח אותי בתור דוגמא. וכאמור... כנראה זה סתם היה מזל.

בעקבות פניה לבנק הנוכחי שישווה את ההצעה והליך בירוקרטי מול השמאי שלקח עשרה ימים, פספסנו את תוקף ההצעה (שפגה לפני 9 ימים).
היועץ שלי מתקשר אלי עכשיו ואומר שדיסקונט עדכנו את ההצעה ל3.25% בקל״צ על אותו תמהיל בדיוק ללא שינוי בריביות האחרות.
ישנת בשמירה.
היית צריך לבקש הצעות מכמה בנקים במקביל.

ישנת בשמירה.
היית צריך לבקש הצעות מכמה בנקים במקביל.
קיבלנו מכולם במקביל. נתנו אפשרות לאחרים ולבנק הנוכחי לשפר.
והיועץ ישן בשמירה, אני זה שעשה טעות שסמכתי עליו בעיניים עצומות

אני מציע לך לסגור את הסיפור בקרוב כי הריביות ממשיכות לטפס.
קבל 3 הצעות, תעשה מכרז וסגור את הסיפור, מה שהיה היה, כבר לא רלוונטי, הריבית עולות וכמוה גם האינפלציה:
1648035699030.png

אגב 2: תבדוק אם השתנה העוגן של המשתנה צמודה, יכול להיות שה 1.99% הפך לפני שבועיים ל2.45%.
+1

בעבר לקחתי משכנתא דרך יועץ קיבלתי אישור עקרוני, טיפלתי בכל המסמכים שמאי ביטוח מבקש לקבוע חתימה על המשכנתא נתנו לי תאריך לשבוע אח"כ, תכלס עד הפגישה נגמר התוקף של אישור עקרוני, החלטתי שאני הולך בכל אופן לפגישה בזמן אמת הבנקאי אמר לי שאחוזי ריבית עלו (אחרי חתימות ובלאגן שלם) אמרתי לו קפוץ לי, אני לא לוקח את המשכנתא זה אשמתכם, התקשרתי ליועץ אמרתי לו שלום ולא להתראות ונפגש בביקרות של גוגל, תוך דקה הבנק היה כמרקחת היועץ צעק והרים טלפונים ואני לבנתיים נהנה לי מהמצב, תכלס היועץ הצליח והריבית חזרו למה שהיה לפני

נערך לאחרונה ב:
לכמה שנים הקלצ? וכמה אחוז מימון?
תשקול להגדיל את הפריים על חשבון הקלצ

אני מציע לך לסגור את הסיפור בקרוב כי הריביות ממשיכות לטפס.
קבל 3 הצעות, תעשה מכרז וסגור את הסיפור, מה שהיה היה, כבר לא רלוונטי, הריבית עולות וכמוה גם האינפלציה:
צפה בקובץ המצורף 1069
תודה,
אפשר לשאול מאיפה הצילום הזה / על מה אתה מתבסס?

והיועץ ישן בשמירה, אני זה שעשה טעות שסמכתי עליו בעיניים עצומות
מה קרה? אנסה ללמוד מהטעות שלך. בעתיד הקרוב אולי אתקשר ואיוועץ ביועץ משכנתאות.
אם תרצה לפרט פה או לפתוח נושא חדש עם היכן טעית, מה למדת, ומה היית עושה אחרת?

מה קרה? אנסה ללמוד מהטעות שלך. בעתיד הקרוב אולי אתקשר ואיוועץ ביועץ משכנתאות.
אם תרצה לפרט פה או לפתוח נושא חדש עם היכן טעית, מה למדת, ומה היית עושה אחרת?
אשמח לפרט. אני עדיין לא יודע מה אני לא יודע ;)

אבל ממה שכן, הבנתי שהתהליך תלוי בהמון בירוקרטיות. העובדה שהבנק נותן לך שלושה שבועות לסגור את ההצעה היא לא בשביל לחפש הצעות אחרות.
- שמאות דרך הבנק פחות מתגמלת את השמאים ולוקח להם להחזיר תשובה 7 ימי עסקים שזה לבד יכול להגיע ל11 יום.
- להוציא כתב כוונות
- אישור למשכנתא דרגה שניה מהבנק הנוכחי במקרה של מחזור
- בטחונות

בגדול, במקרים בהם השוק לא יציב פשוט תנסה לתקף מחדש את ההצעה כל כמה ימים כדי להרוויח זמן.
בנוסף לכל הבירוקרטיות, הטעות הכי גדולה הייתה שסמכתי על היועץ שיידע לנהל את טווח הזמן הזה, ויגיד מתי הזמן להתעורר כי הרי הוא מקבל הצעות חדשות כל יום מהבנק ויודע מה קורה. לצורך העניין, כל הבלאגן הזה היה יכול להימנע אם היינו משלמים עוד 2000 שקל לשמאות פרטית ומקבלים תשובה תוך יומיים.

עצוב שזו טעות בסדר גודל של 40 אלש"ח אין לי מה להגיד מעבר לזה.

אשמח לפרט. אני עדיין לא יודע מה אני לא יודע ;)

אבל ממה שכן, הבנתי שהתהליך תלוי בהמון בירוקרטיות. העובדה שהבנק נותן לך שלושה שבועות לסגור את ההצעה היא לא בשביל לחפש הצעות אחרות.
- שמאות דרך הבנק פחות מתגמלת את השמאים ולוקח להם להחזיר תשובה 7 ימי עסקים שזה לבד יכול להגיע ל11 יום.
- להוציא כתב כוונות
- אישור למשכנתא דרגה שניה מהבנק הנוכחי במקרה של מחזור
- בטחונות

בגדול, במקרים בהם השוק לא יציב פשוט תנסה לתקף מחדש את ההצעה כל כמה ימים כדי להרוויח זמן.
בנוסף לכל הבירוקרטיות, הטעות הכי גדולה הייתה שסמכתי על היועץ שיידע לנהל את טווח הזמן הזה, ויגיד מתי הזמן להתעורר כי הרי הוא מקבל הצעות חדשות כל יום מהבנק ויודע מה קורה. לצורך העניין, כל הבלאגן הזה היה יכול להימנע אם היינו משלמים עוד 2000 שקל לשמאות פרטית ומקבלים תשובה תוך יומיים.

עצוב שזו טעות בסדר גודל של 40 אלש"ח אין לי מה להגיד מעבר לזה.
לקחתי מספר פעמים שמאי (דרך הבנק), הכל היה תוך יום -יומים מאז שהזמנתי אתם,
פשוט להתקשר ולבקש יפה שיגיע כמה שיותר מהר,

אבל ממה שכן, הבנתי שהתהליך תלוי בהמון בירוקרטיות.
מהניסיון שלי, הגורם המעכב היה בצד המוכרים ועורך הדין שלהם. לקח להם יותר משבועיים להחזיר לי את הטפסים חתומים ומאומתים ע"י עורך הדין שלהם, ואז גם גיליתי שהייתה טעות במספר החלקה שהבנק כתב והחתמה חוזרת על טפסים מתוקנים לקחה עוד כשבוע, וקבלת מכתב כוונות גם לוקחת כשבוע מהרגע שמבקשים אותו מהבנק.
לפעם הבאה, למדתי שכדאי להיות בתקשורת קרובה עם המוכרים מעט לפני קבלת הביטחונות, ולהפציר בהם לחתום כמה שיותר מהר. וכמובן לוודא שפרטי הנכס נכונים במסמכים.

לי פקידת המשכנתאות לא אישרה מראש הארכת תוקף ריביות, ואמרה שרק יום לפני סוף התוקף היא יכולה לבקש הארכה. זה כנראה תלוי בנק ו/או עד כמה הבנק מעוניין שתסגור איתם.

מול השמאי הצלחתי לקבוע ביקור תוך 3 ימים, והדו"ח שלו הוגש לבנק לאחר שבוע. אז ממליץ שהדבר הראשון שכדאי לעשות כשמקבלים טפסי בטחונות זה לפנות לשלושת השמאים ברשימה, לבדוק מי פנוי הכי מוקדם ולתאם ביקור בנכס.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
1337justme הודעה על תום תוקף פטור ממס בקה"ש וגמל IRA בלאומי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
L גישתכם לפג-תוקף, ושאלה אישית לגבי 2 בונבוניירות פררו רושה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 33
8 תוקף פקודת קנייה שוק ההון 1
Y פג תוקף על כספי הפיצויים בפנסיה. יש דבר כזה? צרכנות פיננסית 8
Smile פג תוקף על הכסף שלנו - השטרות החדשים אוף טופיק 17
ט הצעת מחיר למחשב מק אוף טופיק 10
M הצעת עבודה שתאפשר הגדלת הכנסה - כן או לא ??!! יזמות והגדלת הכנסות 11
N שאלה רגולציה קצת סבוכה לגבי הצעת רכש כפויה בבורסה בלונדון וטיפול לקוי בבנק ישראלי שוק ההון 3
M הצעת שכר חדשה, גלובלי או יסוד + שעתי. מה כדאי? התפתחות אישית 11
fizban הצעת חוק משותפת להורדת מס רווחי הון ל 20% פוסטים מאיכות נמוכה 52
עידו ג הצעת עבודה - חברה מפוקפקת? אוף טופיק 7
yossik הצעת רכש לרכישת מניות של אל על שוק ההון 5
א הצעת חוק לתיקון דיני העבודה פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 42
א וועדת הכספים: "הצעת החוק הראשונה תהיה: כשהריבית עולה, ריביות המשכנתאות לא יעלו" פוסטים מאיכות נמוכה 60
ד הצעת מחיר ראשונה במכירת דירה נוטה להיות ההצעה הכי טובה? נדל"ן 10
1337justme הצעת כסף מזומן לקשיש בפינוי בינוי במקום הדירה החדשה -התלבטות נדל"ן 25
E הצעת משווק פנסיוני גבוהה מהצעת חברת הפנסיה (הטבה ממקום העבודה) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
D אשמח לביקורת על הצעת משכנתא שקיבלתי נדל"ן 7
א השוואת הצעת עבודה אמריקאית לישראלית פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
M תרגום הצעת שכר TC לשכר ישראלי אוף טופיק 19
ס הצעת פנסיה מהעבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
סול הצעת מגורים לא שגרתית שקיבלתי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 33
S הצעת שכר הייטק שכר TC vs התפתחות אישית 24
Cfy הצעת רכש לסלע נדל"ן? שוק ההון 2
ת הצעת מחיר במוסך שכתוב עליה "זמני- פרופורמה" למה הכוונה? אוף טופיק 2
ת שאלה מעולם הביטוח (רכב) הגיוני שאם קיבלתי הצעת מחיר מסוכנות צרכנות פיננסית 5
ב אלימות כלכלית - הצעת חוק חדשה על שולחן הכנסת אוף טופיק 254
ג הצעת רכש של גזית גלוב שוק ההון 39
F סיכונים אפשריים בהעברת פרטי ת.ז. לחברות הביטוח למטרת קבלת הצעת מחיר צרכנות פיננסית 24
ש הצעת טיפול שיניים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
ש הצעת השקעה באורלנדו לנכס עם שוכרים ממשלתיים נדל"ן 22
D הצעת רכש שוק ההון 13
mr.mo צילום הצעת משנתא 230,000 נדל"ן 13
A מסחר עצמאי בארה"ב: הצעת מיטב דש טרייד- הייטק זון - האם כדאי? צרכנות פיננסית 39
Res Cogitans הצעת חוק לשינוי שיטת המיסוי בארה"ב ממבוססת על אזרחות למבוססת טריטוריה שוק ההון 38
P הצעת עבודה מול חוזה עבודה אוף טופיק 4
R הצעת מחיר ניהול במיטב טרייד שוק ההון 25
D מה ההשפעה של הצעת רכש על מניה? שוק ההון 6
חסכונית הצעת חוק שוק ההון 41
O הצעת מחיר מ ibi צרכנות פיננסית 41
A הצעת החוק של משרד האוצר- שינוי המיסוי בנדלן צרכנות פיננסית 12
ה סדר פעולות בלקיחת משכנתא נדל"ן 2
Y איך לכסות החזרי משכנתא באמצעות שוק ההון? שוק ההון 20
א משכנתא גדולה מדי? נדל"ן 2
N מחזור משכנתא נדל"ן 14
G איזה מסלול/י משכנתא מומלץ לסלק בעת קבלת סכום כסף בירושה? נדל"ן 15
D אסטרטגיית משיכת מסלולי משכנתא נדל"ן 4
ס השקעות או סילוק משכנתא? יזמות והגדלת הכנסות 15
S פרעון הלוואה מוקדם של הלוואת דיור (לא משכנתא) בריבית משתנה כל 5 שנים צמודת מדד צרכנות פיננסית 1
M מחזור משכנתא שפיצר משתלמת? נדל"ן 6

נושאים דומים

Back
למעלה