• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

תופעת הדגשת הטקסט (יותר נכון סוג של לפתות אותנו לקרוא) בזמן האחרון

• פותח הנושא פותח הנושא Lian
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Lian

משתמש רגיל
דירוג
118
הודעה שכתבתי ואולי עדיף שתיקרא כאן, בתקווה שיחלחל לאט לאט גם למקומות אחרים ברשת, כי זו פשוט תופעה בשנים האחרונות שפשוט הזוי שכ"כ התפשטה.
זה התחיל מכל אנשי המכירות שהיו מבליטים ככה טקסטים שלהם, ואני לא מבינה מה גורם לאדם נורמלי להשתמש בזה שלא לצורך.

לא לצורך, דוגמה:

https://www.hasolidit.com/kehila/threads/ארוחות-חינם-כסף-בחינם.15794/#post-364634

ההודעה שכתבתי בעקבות ה"דוגמה" שנתתי למעלה (המליצו לי לפתוח את הנושא כאן, נראה לי נכון יותר):

עברתי על כל התגובות פה, במיוחד בעמוד הקודם. משהו שרציתי להגיד:

אם רק לי זה מפריע אז ההנהלה מוזמנת להסתיר את התגובה שלי, אבל -
בבקשה, בבקשה
כל מי שאי פעם יקרא את זה, ואני מאמינה שהרבה, כי חינם מושך מאוד אותנו הישראלים
בבקשה פעם שלישית:

נא לא להשתמש יותר מדי בהדגשות. הבנו, זה משהו שלאחרונה הצעירים גילו בשנים האחרונות. בסדר, מגניב, מושך את העין, מדליק. אחלה.
אבל מה נסגר אתכם?! כאילו, מה הקטע? מה, זה עושה את הטקסט שלכם שווה יותר מטקסט אחר?
כאילו מה? זה גם טרחה, זה עוד קליקים על העכבר או במקלדת למי שעושה קיצורים - כאילו, איפה ההיגיון?!

די עם זה. ברצינות.
ואם אני בדעת יחיד פה מצידי תוציאו הודעת הבהרה שרק לי זה מפריע ואין שום בעיה. מספיק "גדולה" בשביל להתעלם.
מנסה רק אולי לחשוב שבתגובה הזאת שלי אצליח לתקן את כל מי שלמד להשתמש עם העיצובים האלה (זה בכל חור, בכל אתר, בכל פורום, די.
המשותף הוא שכל מי שמשתמש עם זה לרוב הוא... לא משנה, המשפט הידוע עם קלמר עיפרון וחד)

ולמי שלא הבין, בבקשה:
הי, שלום. קוראים לי ליאן. איך קוראים לך?

עדיף אפילו סמילי חמוד במקום לדעתי. דעתי כמובן (אני אדגיש).​

פיטר גריפין oh my god who the hell..

מסכים אבל לא נראה לי שזה תופעה נרחבת ועדיף לטפל בה נקודתית

מסכימה מאוד

ברצינות אבל... זה מקשה (לפחות עלי) על קריאה רציפה של הטקסט ונותן איזהיא נימה דורשת שאני ממש לא אוהבת

נשמע כמו בקשה שלא תתמלא לעולם...

האם זה לא תלוי בצורת ההדגשה נגיד רק כותרות, או מילות מפתח, גם אז לא?
(מילה אחת (המודגשת) כל התגובה)

לי זה עוזר להדגיש את העיקר מכל התגובה או מה שבעיקר דורש התיחסות, ולא כדי לחזור על דברים פעמים
הסמילי עוזר להעביר את התחושה שזה בהומור
(תפתחי נושא באוף טופיק כמו שמישהו הציע אני אשמח לראות תגובות)

האם זה לא תלוי בצורת ההדגשה נגיד רק כותרות, או מילות מפתח, גם אז לא?
(מילה אחת (המודגשת) כל התגובה)
מילה להדגשה זה בסדר(למרות שגם זה די מיותר כי כולם פה מספיק אינטליגנטים להבין מה ההדגשה במשפט), לפחות בשבילי מילה שתיים מודגשות לא מציקות לי

האם אין אף אחד מכל הגאמפיסטים שפה שיכול לארגן לליאן תוסף לכרום שיבטל לה הדגשות?

למה משלמים לכם כל כך הרבה?

נערך לאחרונה ב:
אני אלרגי לפונטים אינטושים ופייסבוק של הודעות זבל.
לכן כשמישהו כאן מגדיל פונטים וגם מוסיף הדגשה אני מקבל חלסטרה ומתעלם מהתוכן כי בין השאר הוא מאבד את הרלוונטיות בין ה :$:$:$:>:>:>D:D:D: למינהם.
my humble
opinion.
איך אומרים, זה מה שמפריד בין גבר לילד.
אבל, כן, יש מקום לסמיילים או הדגשות פה ושם במידתיות תלויית תוכן.
אני משתמש למשל ב ... שזה סימן אינטרנטי 'שקט' ומקביל ל :) , לא מושך את העיין אבל משדר מסר...

בזמן אחרון יש יותר מדי Meta שרשורים.
אחד העקרונות בכלכלה הוא הצבעה ברגליים, יעבוד גם פה:
הפונט לא מוצא חן בענייך? הטון גס \ מתנשא מדי? יש שגיאות כתיב? הנושא נפתח 3000 פעם? עוברים הלאה.
חבל לבזבז זמן על ויכוחים, התנצחויות ובאופן כלי - אנשים זרים באינטנרט.

עד כאו ראיתי שחלק מסכימים שתלוי מתי וחלק אומרים שאין מקום בכלל
מוסיף פה עוד נקודה שבמידה וההדגשות הם במקומות הנכונים קל לעבור על התגובות במהירות
תסתכלו על התגובה של Yossik ברגע אחד אפשר להבין את התוכן
אבל כשסתם מדגישים זה אכן באמת מבלבל

הצבעוני מכאיב לי בעיינים אולי יש מקום לצבע אחיד לטקסט אבל לא כל אות (לטעמי בלבד)

אני אלרגי לפונטים אינטושים ופייסבוק של הודעות זבל.
לכן כשמישהו כאן מגדיל פונטים וגם מוסיף הדגשה אני מקבל חלסטרה ומתעלם מהתוכן כי בין השאר הוא מאבד את הרלוונטיות בין ה :$:$:$:>:>:>D:D:D: למינהם.
my humble
opinion.
איך אומרים, זה מה שמפריד בין גבר לילד.
אבל, כן, יש מקום לסמיילים או הדגשות פה ושם במידתיות תלויית תוכן.
אני משתמש למשל ב ... שזה סימן אינטרנטי 'שקט' ומקביל ל :) , לא מושך את העיין אבל משדר מסר...
OK Boomer.

ואני לא אוהב שאנשים מתלוננים על הכל...
אז בוא נוציא את זה מחוץ לחוקי הפורום?
לא נעים לך אל תקראי את ההודעות של אותו אדם.
יש אפילו פיצ'ר של "חסום".

ני לא אוהב שאנשים מתלוננים על הכל...
אם לא יתלוננו איך נלמד שאנשים אחרים חושבים אחרת, במיוחד אם יש הגיון בדברים ולא רק התנגחויות שאז מסכים אתך ב100%.
קנאת סופרים תתרבה חוכמה...

Back
למעלה