• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

תועלת מתואר שני במנהל עסקים

Jo4

משתמש רגיל
דירוג
51
בס''ד

שלום וברכה. אז שבתי לשאול. סיימתי שנה אחת בהוראה, מאתגר, שוחק, והשכר אוי השכר.
ובכן, מה ציפיתי?
יש לי את היכולות והציונים ללמוד הכל למיטב ידעתי מלבד רפואה.
יש לי עניין רב בכלכלה, מספרים ניתוח תהליכים כלכליים ושות'.
מתלבט אני היום, האם תואר שני במנהל עסקים, יהיה צעד נבון בכיוון הזה? או שמא, מעסיקים יעדיפו תמיד מי שיש בידיו תואר ראשון בכלכלה? ולכן עדיף להתחיל מהתחלה ולעשות תואר ראשון ושני בכלכלה?

תחום נוסף שיש במנהל עסקים זה מערכות מידע, וגם שם, השאלה אם לימודים כאלה שבאים על גבי תחום חינוך, יהיו שווים משהו?

מהי מטרתך בלימוד?

גם אני שאלתי את עצמי.
הבת שלי עושה תואר שני במנהל עסקים (או לוגיסטיקה).
מלבד תוספת במשכורת (עובדת בחברה ממשלתית) יש סיכוי שזה ייתן משהו בעתיד?

לא הבנתי מה אתה מחפש. אם אתה רוצה לעבוד ככלכלן אז תלמד כלכלה. אם אתה רוצה להתקדם בחינוך תלמד מקצוע רלוונטי לחינוך (כולי מנהס רלוונטי).
למנהס יש תדמית של תיאר פותח דלתות אבל תלוי כמובן מאיזה מוסד ומה המקצוע העיקרי שלך.

אולי הוא רוצה להיות שר החינוך האמריקאי?
או סתם מנהל מוסד חינוכי או יזם בתחום החינוך.
לפי הסכומים שאנשים משלמים על תואר שני בניהול בתחום החינוך באונ' עליהן כתבת, כנראה שזה תואר שיש לו זכות קיום מבחינה כלכלית.

סתם מנהל מוסד חינוכי
עדיף בלי תואר נוסף.

יזם בתחום החינוך.
אפשר לוותר על האקדמיה לחלוטין.

לפי הסכומים שאנשים משלמים על תואר שני בניהול בתחום החינוך באונ' עליהן כתבת, כנראה שזה תואר שיש לו זכות קיום מבחינה כלכלית.
לא הייתי ממהר להגיע למסקנה הזו. האם לקחת בחשבון את כל הסבסודים הישירים והעקיפים?

עדיף בלי תואר נוסף.
ברצינות? לדעתך אם מגיע בוגר הרווארד ואדם עם כישורים זהים בלי התואר יקחו את השני?
אפשר לוותר על האקדמיה לחלוטין.
שוב, ברצינות?
יישבו שני יזמים עם קורות חיים זהים ורעיון זהה, הקרנות יעדיפו את זה שאין לו תואר?
לא הייתי ממהר להגיע למסקנה הזו. האם לקחת בחשבון את כל הסבסודים הישירים והעקיפים?
על מה מדובר? (מזכיר שדיברנו על האונ' המובילות בארה"ב שרובן פרטיות)

ברצינות? לדעתך אם מגיע בוגר הרווארד ואדם עם כישורים זהים בלי התואר יקחו את השני?
בוגר הרווארד יהיה אובר קווליפייד לחצי מהמשרות במשק ול99% מהמשרות בתחום החינוך.
גם אם ימצא עבודה בסוף בתחום החינוך - הסיכוי שיחזיר את עלות שכר הלימוד והמחיה בתואר אפסי.

ברצינות? לדעתך אם מגיע בוגר הרווארד ואדם עם כישורים זהים בלי התואר יקחו את השני
מי יקח בוגר הארוורד לנהל בית ספר, ולא יחשוש למצבו הנפשי?
יישבו שני יזמים עם קורות חיים זהים ורעיון זהה, הקרנות יעדיפו את זה שאין לו תואר?
התואר בהארוורד כנראה יפתח הרבה דלתות, אבל בתכלס לאנג'לים וקרנות ממש לא אכפת מההשכלה שלך. להצלחה ביזמות עסקית וודאי וודאי בתחום ההייטק יש יחס הפוך להשכלה פורמאלית.

ו...
אני חושב שלקחנו את הדאחקה שלי רחוק. הבחור פה לא מתכנן לא על הארוורד, ולא על נסיאד.

הוא אפילו לא כתב מה הוא רוצה לעשות בחיים.
@Jo4
הייתי מתחיל מזה...

עם נסיון, כן.

שוב, ברצינות?
הם בכלל לא יסתכלו על קורות החיים, אלא יחפשו הצלחות.

על מה מדובר? (מזכיר שדיברנו על האונ' המובילות בארה"ב שרובן פרטיות)
מלגות ממשלתיות, הלוואות נוחות מדי, הקלות מס וביקוש מלאכותי.

ג"נ: כרגע אני נמצא פיסית באחת מהן.

עם נסיון, כן.

הם בכלל לא יסתכלו על קורות החיים, אלא יחפשו הצלחות.

מלגות ממשלתיות, הלוואות נוחות מדי, הקלות מס וביקוש מלאכותי.

ג"נ: כרגע אני נמצא פיסית באחת מהן.
לא התייחסת לדוגמאות שלי אלא הוספת נתונים שהופכים אותן למשהו אחר (לא רלוונטי).
אבל זה לא ממש משנה. מדובר במחלוקת שהשוק פותר.
אנשים משלמים מאות אלפי ש"ח בשביל התואר, גם אחרי ההקלות שכתבת.
בהנחה שרובם רציונלים, כנראה שיש כאלו בשוק העבודה שכן מתרשמים מהתואר הזה.
אם תרחיב את המבט גם לאירופה תגלה מוסדות נוספים שאנשים מוותרים על המון כדי ללמוד בהם שנה או שנתיים.
עם כל הכבוד לשהות הפיסית שלך באחד מהם, סביר יותר שהם צודקים.

נערך לאחרונה ב:
מי יקח בוגר הארוורד לנהל בית ספר, ולא יחשוש למצבו הנפשי?

התואר בהארוורד כנראה יפתח הרבה דלתות, אבל בתכלס לאנג'לים וקרנות ממש לא אכפת מההשכלה שלך. להצלחה ביזמות עסקית וודאי וודאי בתחום ההייטק יש יחס הפוך להשכלה פורמאלית.
1. מוסד חינוכי זה לא רק בית ספר.
2. משעשע איך בפורום (לא רק אתה) ישר קופצים לדוגמאות מההייטק כשדי סביר שמי שיש לו רקע בחינוך יעבוד דווקא במיזם שקשור ל.... חינך (גם אם יש אשים טכנולוגיה בעסק). לגבי המשפט שלך על כך שככל שיש יותר השכלה, פחות מצליחים ביזמות, יש לך סימוכין או לפחות הסבר מה ההיגיון בכך?

בוגר הרווארד יהיה אובר קווליפייד לחצי מהמשרות במשק ול99% מהמשרות בתחום החינוך.
גם אם ימצא עבודה בסוף בתחום החינוך - הסיכוי שיחזיר את עלות שכר הלימוד והמחיה בתואר אפסי.
אז למה אנשים כל כך מתאמצים להתקבל למשהו שלדעתך יגרום להם הפסד ודאי?
אף אחד לא יודע את מה שכתבת או שיש רווחים לא כספיים כל כך אדירים ששווה לשלם בשבילם כל כך הרבה?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
epk האם יש טעם/תועלת בשמירה על חשבון בנק בחו"ל (אירופה)? צרכנות פיננסית 21
deussex המלצה למצלמות אבטחה לבית עלות טובה מול תועלת (זוג/שלוש מצלמות + מנגנון מקליט) אוף טופיק 19
יבגני_ל האם יש דבר כזה כ"תועלת פוחתת" בהמשך הפרשה שוטפת מהמשכורת לחיסכון אוף טופיק 10
י רכב 7 מקומות - שאלת עלות/תועלת מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 18
ד עבודות ללא תועלת-למה הן קיימות? אוף טופיק 85
ג ממדדים ממונפים לטווח ארוך - סיכון מול תועלת שוק ההון 4
K תועלת בדיווידנדים על פני etf רגיל. שוק ההון 6
זאב מיקסום תועלת מרכב נוסף מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 11
D עידכון מעמד אישי במנהל האוכלוסין אוף טופיק 0
Kipodi בחירת קורסים בתואר שני במנהל עסקים - MBA שוק ההון 4
T תואר במנהל עסקים התפתחות אישית 2
N Mba במנהל עסקים בארהב אוף טופיק 5
י התייעצות לגבי תואר שני במנהל עסקים באוניברסיטה הפתוחה פוסטים מאיכות נמוכה 1
ס אשמח לשמוע דעות לגבי תואר שני במנהל עסקים התפתחות אישית 0
ב התייעצות לגבי תואר שני במנהל עסקים (MBA) אוף טופיק 9
N תואר במנהל עסקים וכלכלה התפתחות אישית 37
stass תואר שני במנהל עסקים MBA, אונליין - הדרך הזולה והיעילה ביותר התפתחות אישית 9
G תואר ראשון במנהל עסקים, איך המכללות? התפתחות אישית 1

נושאים דומים

Back
למעלה