• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

תווי קניה לסופר

• פותח הנושא פותח הנושא המהנדל
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

המהנדל

משתמש רגיל
דירוג
1,274
שלום לכולם,

נושא שנחשפתי אליו משיחה עם משפחה וחברים: למרות שהאופציה מאוד נוחה וקלה ולמרות ההנחה הגבוהה שמקבלים, למעט שני מקרים מיוחדים כל הסביבה הקרובה שלי לא מוכנה כלל לקנות עם תווי קניה.

ארחיב: יש לי ולאשתי 3 מורות במשפחה בקרבה 1-2. דרך מועדון הצרכנות שלהן (אשמורת) ניתן לקנות מאות ואלפי שקלים לרשתות "רמי לוי" ו"שופרסל" בהנחה של 10-30% (במדרגות) ובנוסף ניתן להשתמש בתווים האלה גם לרשתות אחרות.
למרות כל הנסיונות שלי, לא הצלחתי לשכנע את אבא שלי או את חמי להשתמש בתווים האלה וככה לחסוך מאות שקלים כל חודש בכך שישלפו את הטלפון במקום את הארנק בקופה.

כמובן שאני מנצל את המצב לטובתי - אני ואשתי קונים בשופרסל בהנחה אפקטיבית של 21.25% (לפני הנחות מועדון, קופונים, מבצעים ותן ביס מהעבודה, הכל מתועד באקסולידית שלנו) ואת התווים שאני לא מנצל אני מספסר לחברים.

אשמח לשיתופים מה דעתכם ואיך בכל זאת לגרום לאבי וחמי להשתמש בתווים לקניה בסופר שהם בלאו הכי הולכים אליו...

למה הם אמרו שלא משתמשים?

לאנשים מבוגרים קשה יחסית לרכוש הרגלים חדשים, במיוחד כשהם דורשים פעולה טכנולוגית כמו שימוש בסמארטפון לביצוע תשלום (אני מכיר גם אנשים צעירים בהרבה שמתקשים בכך).
בנוסף, האם הם אנשים שחסכון חשוב להם?

במה זה כרוך? כי אם יש סיכוי קטן אבל סביר לאבד בדרך 200 ש''ח בגלל אי הבנה של התווים וכל האותיות הקטנות, יתכן שזה באמת לא כל כך כדאי.

לאנשים מבוגרים קשה יחסית לרכוש הרגלים חדשים, במיוחד כשהם דורשים פעולה טכנולוגית כמו שימוש בסמארטפון לביצוע תשלום (אני מכיר גם אנשים צעירים בהרבה שמתקשים בכך).
בנוסף, האם הם אנשים שחסכון חשוב להם?
מצד אחד חיסכון לא קיים בלקסיקון אבל מצד שני הם חיים במאזן אפסי / שלילי ואני דואג להם...

במה זה כרוך? כי אם יש סיכוי קטן אבל סביר לאבד בדרך 200 ש''ח בגלל אי הבנה של התווים וכל האותיות הקטנות, יתכן שזה באמת לא כל כך כדאי.
סיכון אפסי. התווים דיגיטלים ואני מנהל מעקב אחריהם כך שהסיכוי לאבד תו לא קיים.

אתה יכול לנסות להדפיס להם את התו, לפעמים משהו פיזי שהם שמים בארנק קל יותר לשימוש מאשר להיכנס לאפליקציה ולהגיע לתפריט הרלוונטי

מנהל מעקב אחריהם
אולי ההורים שלך חוששים שלא יצליחו לעקוב.

אני מוותר על הטבות שוות כסף אם אני מעריך שהמחיר של טעות אחת עלול למחוק את כל החסכון. אם מכניסים גם את מחיר ההתעסקות למי שלא אוהב, זה באמת לא כזה נוצץ המון פעמים. לפעמים עדיף פשוט לקנות ברמי לוי.

אתה יכול לנסות להדפיס להם את התו, לפעמים משהו פיזי שהם שמים בארנק קל יותר לשימוש מאשר להיכנס לאפליקציה ולהגיע לתפריט הרלוונטי
ניסיתי.
אבא שלי מתנגד לזה אידיאולוגית.
חמי דווקא מאוד התלהב מהרעיון - התארחנו אצלם לשבוע והלכתי איתו לסופר. אני שילמתי עם תו בקופה והוא הביא לי 80% מהסכום המבוקש.

מהיכרות איתו (הוא לא מסתובה עם הטלפון) רשמתי לו שני תווים על פתק כדי שישים בארנק ויקריא בקופה את מספר התו.
בפעם הראשונה הוא התקשר אלי שהקופאית לא מוכנה לקבל את התו (כי הוא הקריא אותו מפתק ולא מטלפון, הכנס face-palm) אז שלחתי לו בsms את הקודים אבל זה מאוד הוריד אותו מהרעיון.

אולי ההורים שלך חוששים שלא יצליחו לעקוב.

אני מוותר על הטבות שוות כסף אם אני מעריך שהמחיר של טעות אחת עלול למחוק את כל החסכון. אם מכניסים גם את מחיר ההתעסקות למי שלא אוהב, זה באמת לא כזה נוצץ המון פעמים. לפעמים עדיף פשוט לקנות ברמי לוי.
יש בזה משהו

אתה יכול להרחיב, איך זה פועל ומוזיל?
מכיר אנשים עם כרטיס אשמורת, אבל כבר לא חברים פעילים בהסתדרות המורים.

אני לא אוהב דברים כאלה כי הרושם הוא שעם כל האותיות הקטנות, ההגבלות, והחוקים המשתנים, זה מוגבל, הרבה עבודה, ועם סיכוי לפגות תוקף.

בפעם הראשונה הוא התקשר אלי שהקופאית לא מוכנה לקבל את התו (כי הוא הקריא אותו מפתק ולא מטלפון, הכנס face-palm)
אספתי פעם בשופרסל הזמנה שבוצעה באינטרנט, אבל עם איסוף עצמי.

היה עלי PDF של ההזמנה מהאתר. האחראית לא רצתה לתת לי את ההזמנה כי היא צריכה את אימייל אישור ההזמנה (שלא הייתי יכול לגשת אליו שם במקום). אמרתי לה שה-PDF כולל את כל המידע שיש באימייל, כולל מספר הזמנה. גם יש עלי את כרטיס האשראי-מועדון שאיתו הוזמן, ות"ז. היא התעקשה על האימייל. עובדים אחרים אמרו שהם לא מבינים למה אי אפשר לתת, ואחרי ניסיונות שכנוע בסוף היא התרצתה.

יש דרך לרכוש תווי קניה ללא השתייכות למועדון צרכנות כזה או אחר?

לחסוך מאות שקלים כל חודש

חלק מה"אותיות הקטנות" הוא שאין כפל מבצעים ולכן על כל המוצרים שבאים בהנחות מועדון/אשראי צריך לשלם מחיר מלא וזה לא תמיד יוצא משתלם.
מישהו עשה חישוב פעם החל מאיזה סכום הנחה זה משתלם (באופן גס)?

אתה יכול להרחיב, איך זה פועל ומוזיל?
מדובר ברכישה של תו הזהב (שופרסל) או התו המלא (רמי לוי) דיגיטלי במחיר מוזל משמעותית (10-30% הנחה) מהערך הנקוב בכפולות של 200 או 300.
בשופרסל התווים מוטענים לאפליקציית שופרסל now דרך הודעת sms לטלפון שמשויך לחבר המועדון ואת התו אפשר להעביר לכל אחד אחר דרך הטלפון. ניתן לבצע קניות באתר האונליין שלהם.
ברמי לוי מקבלים קוד דיגיטלי של 13 ספרות ואותו צריך לתת לקופאית.

כמה זה חוסך? תלוי בהיקף הקניות.
אנחנו קונים בכ800 ש"ח בחודש בשופרסל ומשלמים עליהם ~650 אז אנחנו חוסכים 150 ש"ח לחודש בשופרסל. 600 ש"ח בהנחה של 21.25% ועוד כ200 ש"ח בהנחה של 11%.

חלק מה"אותיות הקטנות" הוא שאין כפל מבצעים ולכן על כל המוצרים שבאים בהנחות מועדון/אשראי צריך לשלם מחיר מלא וזה לא תמיד יוצא משתלם.
מישהו עשה חישוב פעם החל מאיזה סכום הנחה זה משתלם (באופן גס)?
ממה שאני זוכר אין בשופרסל מניעה להשתמש בתלושים על מוצרים בהנחות. יש כל מיני הגבלות על קניית מוצרי חשמל ואולי גם סיגריות אבל כל השאלות זה שווי מלא.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ה רכישת תווי קניה לרשתות מזון מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 27
מתכנתגד התייעצות לגבי תווי קניה/שי לחגים/תלושים לחגים- האם שמירת תווי קנייה הוא בזבוז כסף? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 22
ע קניה ETF באירופה דרך ברוקר ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
ה תשלומים על קניה מחו''ל צרכנות פיננסית 6
J שאלת מיסוי על קניה של מניה זרה שוק ההון 5
ש מתי מתבצע קניה של קרן נאמנות או מדד כלשהיא, לפי מה שכתוב בתשקיף הדף? שוק ההון 0
O תשלום מס שבח ומס קניה כשקיימת דירה מירושה מיסים 1
T קניה בחו"ל בלי עמלות שחיטה צרכנות פיננסית 1
R תאריכי קניה מערכת ספארק שוק ההון 2
A קרן השתלמות IRA מגבלת קניה חודשית סנופי אירי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 23
H קרנות בלאקרוק - נוהל קניה חודשית שוק ההון 1
M קניה ומכירה של ניירות ערך גלובלנט IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
V קניה באמזון ומיסים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 4
A מחשבות על קניה חודשית IRA בעקבות המלחמה שוק ההון 31
idomoney מס על קניה (?) מיסים 1
Z האם Exposure fee באינטראקטיב ברוקר ניתנים לקיזוז רווח הון כעמלות קניה ומכירה או שדרישה לקזזם תעלה את שיעור המס רווח הון ל30% במקום 25%? פוסטים מאיכות נמוכה 3
ריש-לקיש קניה של אותה קרן במטבעות שונים שוק ההון 2
P הבדלים עיקריים בין משכנתא לפני קניה, לכזו על בית בבעלות? נדל"ן 8
D קניה בדולרים של קרן שקניתי בעבר בשקל שוק ההון 0
דו דו השפעת דיבידנד על שערי קניה ומכירה בחישובי דף עזר 1325 מיסים 1
L עזרה - מציאת שער קניה בפלטפורמות פוסטים מאיכות נמוכה 5
N איך אני יכול לראות היסטוריית קניה/מכירה בספארק? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
R קרן נאמנות מחיר קניה וזמן עדכון שוק ההון 0
ה מינימום קניה בקרן כספית שוק ההון 7
O קניה ישירה של אגרוח חוב אל מול קרנות שוק ההון 5
S כח קניה באינטרקטיב ברוקרס שוק ההון 6
א שעות קניה קרן נאמנות שוק ההון 7
א אג"ח דרך קרן נאמנות מול קניה ישירה שוק ההון 1
B מעקב הוצאות בתווי קניה צרכנות פיננסית 2
Aslan קיזוז דמי שימוש מול עמלות קניה - תדירות קניה שוק ההון 3
E IBI החליטו להעלות עמלת קניה/מכירה בקרנות הרשומות בחו"ל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 16
ד קניה בשלב מוקדם נדל"ן 13
R מתי נגבים הדמי מכירה / קניה ? אם בכלל? שוק ההון 2
שם משתמש בעייתי מה זה "שער"? ומה זה "מחיר קניה/פדיון"? שוק ההון 6
MaorRocky קנית qqq אל מול קניה של VGT, VOX, & VCR לטווח ארוך שוק ההון 18
tomchoook שאלה טכנית לגבי קניה בלאומי טרייד ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
P אפשרות לשיפוצים לפני מלוא ביצוע הסכם קניה/מכירה? נדל"ן 16
F פקודת קניה חסומה במקסימום של 150 אש״ח שוק ההון 15
S עמלת קניה ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
ס התלבטות לגבי קניה או השכרה נדל"ן 14
G יש קרן נאמנות (לא מחקה) ללא דמי קניה מכירה שוק ההון 0
S קניה כאשר מחזור המסחר נמוך עם עושה שוק (בלאקרוק שקלי) שוק ההון 27
ה קניה באילת לעומת חול מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 2