• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

תואר שני

• פותח הנושא פותח הנושא זה עני
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

זה עני

משתמש רגיל
דירוג
66
היי,

שורה תחתונה:
אני מרגיש שאני נמצא בסלט שלם של שיקולים ואפשרויות לגבי בחירת תואר שני, לכן תוהה אם יש דרך נכונה יותר להבין מה התואר השני שמתאים לי (אם בכלל)?

קצת יותר פירוט:
אני עתיד לסיים את התואר (הנדסה) מאוניברסיטה מוכרת בקרוב. עובד במשרת סטודנט במשרד ממשלתי כלשהו בעבודה שהיא לא עבודה הנדסית "רגילה" כמו בתעשייה (וזה בסדר, אני אוהב את זה ככה. אני אדם שאוהב לשלב עולמות ריאליים והומאניים). אני שוקל לנצל את המומנטום (כוחי במותניי, רווק, שכיר) ולעשות תואר שני אבל אני מתלבט לגבי הרבה אפשרויות, החל מתואר שני בהנדסה לתואר שני וכלה בכיוונים הומאניים ורחוקים יותר (כמו משפטים), או במנהל עסקים, אולי אפילו בחו"ל. המטרה היא כמובן להעשיר את עצמי, להגדיל את אפיקי ההתפתחות המקצועית שלי ולהגדיל את כושר ההשתכרות שלי.

- כן רואה את עצמי ממשיך במשרד ממשלתי בטווח הרחוק, גם אם לא באותו מקום שאני מועסק בו כרגע, לכן לתואר שני יש חשיבות במרכיבי שכר/ותק. עדיין לא דיברתי על זה עם הבוס שלי או עם החבר'ה שאחראים על הגיוס כי הרגשתי שזה קודם צריך להבשיל אצלי.
- תואר שני בחו"ל יקר מאוד וכל עוד לא אעבוד במקביל (ויזת סטודנט לא מאפשרת עבודה מרובת שעות) אני לא בטוח מה הכדאיות... אולי חו"ל כדאי להשאיר לטיולים...
- כמי שבעוד רגע יהיה בוגר הנדסה תואר ראשון, רק לחשוב על תואר שני בהנדסה מעייף אותי וגם לא הייתי סטודנט מצטיין במיוחד. אין לי שאיפות לכיוונים מחקריים, לכן אני נרתע מהכיוון הספציפי הזה
- "כולם" היום עושים מנהל עסקים. לא בטוח כבר מה הערך של תואר כזה בישראל, מלבד עוד שורה מכובדת מאוד בקו"ח, כשכבר אין נטוורקינג ואין לי שאיפות להקים עסק עצמאי.

אז איך עושים סדר?
יש יועצים לתואר שני שהם אובייקטיבים?

לא צריך יועץ לבן אדם שמבין מה הוא רוצה מעצמו. תקרא את הטקסט שלך שוב ותבין שאתה מבין את 99% מהשיקולים ללכת או לא ללכת למסלול מסוים.

אם אתה רוצה את התעודה, הייתי הולך על מנהל עסקים. גם לא קשוח, גם אפשרי עם משרה מלאה, וגם שמעתי שהוא יחסית מעשיר בכללי. האם הוא עוזר למשהו מבחינת ידע? אומרים שלא.. לא עשיתי.

- אם אין לך כח וpassion לתחום ההנדסי, אז אני לא רואה איך לשבת עוד שנתיים באוניברסיטה ולהמשיך ללמוד את זה יעזור לך משהו בחיים.

להעשיר את עצמך זה אתה צריך להחליט באיזה נושא.. ולהגדיל את השכר, זה מאוד רלוונטי אם אתה נשאר במשרד ממשלתי או לא.

בכל מקרה, עדיף שהחיים נותנים לך הרבה אופציות מאשר שיתנו לך רק אופציה אחת.
מה שתעשה, כנראה תוכל גם להתחרט, או להמשיך ללמוד גם אח''כ.

היי,

שורה תחתונה:
אני מרגיש שאני נמצא בסלט שלם של שיקולים ואפשרויות לגבי בחירת תואר שני, לכן תוהה אם יש דרך נכונה יותר להבין מה התואר השני שמתאים לי (אם בכלל)?

קצת יותר פירוט:
אני עתיד לסיים את התואר (הנדסה) מאוניברסיטה מוכרת בקרוב. עובד במשרת סטודנט במשרד ממשלתי כלשהו בעבודה שהיא לא עבודה הנדסית "רגילה" כמו בתעשייה (וזה בסדר, אני אוהב את זה ככה. אני אדם שאוהב לשלב עולמות ריאליים והומאניים). אני שוקל לנצל את המומנטום (כוחי במותניי, רווק, שכיר) ולעשות תואר שני אבל אני מתלבט לגבי הרבה אפשרויות, החל מתואר שני בהנדסה לתואר שני וכלה בכיוונים הומאניים ורחוקים יותר (כמו משפטים), או במנהל עסקים, אולי אפילו בחו"ל. המטרה היא כמובן להעשיר את עצמי, להגדיל את אפיקי ההתפתחות המקצועית שלי ולהגדיל את כושר ההשתכרות שלי.

- כן רואה את עצמי ממשיך במשרד ממשלתי בטווח הרחוק, גם אם לא באותו מקום שאני מועסק בו כרגע, לכן לתואר שני יש חשיבות במרכיבי שכר/ותק. עדיין לא דיברתי על זה עם הבוס שלי או עם החבר'ה שאחראים על הגיוס כי הרגשתי שזה קודם צריך להבשיל אצלי.
- תואר שני בחו"ל יקר מאוד וכל עוד לא אעבוד במקביל (ויזת סטודנט לא מאפשרת עבודה מרובת שעות) אני לא בטוח מה הכדאיות... אולי חו"ל כדאי להשאיר לטיולים...
- כמי שבעוד רגע יהיה בוגר הנדסה תואר ראשון, רק לחשוב על תואר שני בהנדסה מעייף אותי וגם לא הייתי סטודנט מצטיין במיוחד. אין לי שאיפות לכיוונים מחקריים, לכן אני נרתע מהכיוון הספציפי הזה
- "כולם" היום עושים מנהל עסקים. לא בטוח כבר מה הערך של תואר כזה בישראל, מלבד עוד שורה מכובדת מאוד בקו"ח, כשכבר אין נטוורקינג ואין לי שאיפות להקים עסק עצמאי.

אז איך עושים סדר?
יש יועצים לתואר שני שהם אובייקטיבים?
כתבת את כל השיקולים הנכונים, אבל צריך לקבל החלטה איך לשקלל אותם.
צריך כמובן להכיר יותר את התחום בו אתה עוסק, אבל בדרך כלל תואר שני לא בתחום שלך לא יפתח לך הרבה אפשרויות תעסוקה חדשות במקצוע הנוכחי. אולי תואר בתחום שקרוב לתחום העיסוק העיקרי של המשרד בו אתה מועסק כמהנדס "בערך" יוכל לסייע לטווח ארוך, אבל לא יודע אם לפי זה הייתי בוחר את תחום הלימוד.
לגבי תחומי עניין, רק אתה יודע מה מתאים לך. אני עשיתי תואר שני בכלכלה ולא עבדתי ולא אעבוד ככלכלן, אבל מדובר בתחום שמשיק למקצוע שלי ולכן מעבר לעניין כללי, יש ערך מוסף מסויים לעבודה שלי. ציינת תואר במשפטים (שלדעתי אינו הומני) - הוא יכול לעזור לך בחיי היום יום גם אם לא תהיה עורך דין, אבל אל תתקרב אם אין לך זיקה מסויימת לתחום.
קח בחשבון שתארים שניים למי שאין תואר ראשון יכולים להיות כרוכים בהמון השלמות או מאד שטחיים אם הם פונים לקהל יעד בלי ידע בסיסי. תחשוב מה עדיף לך.

Personally, coming from another field (Design) I felt I learned a lot from the first few years of working.
So I think there might be some benefit to working for a few years, gaining experience in the field, reaching the limit of what the practical work can teach you and then doing another degree for a new perspective to fill out some theory in areas that you feel are lacking.

לא צריך יועץ לבן אדם שמבין מה הוא רוצה מעצמו. תקרא את הטקסט שלך שוב ותבין שאתה מבין את 99% מהשיקולים ללכת או לא ללכת למסלול מסוים.
- אני חושב שאני יודע באיזה מסלולים אני לא רוצה ללכת, שזה גם משהו וגם זה חשוב, אבל זה לא בהכרח אומר באילו מסלולים אני כן מעוניין/אילו מסלולים מתאימים לי.
- אני יודע מה החולשות שלי. למשל, אני לא אדם "מקצועי" במובן ההנדסי ובעולם הפיתוחי/יצרני הקלאסי יש אנשים שיותר מתאימים ממני לזה. לכן, אקדמיה (מחקר, תואר שלישי וכו') זה לא אני וגם לא עבודות "hands on". יש לי ראש לראות את "התמונה המלאה" ובגלל זה אני גם אוהב לשלב עולמות תוכן הנדסיים עם לא-הנדסיים.
- אני יודע שעייפתי מאינטגרלים. די, כל התואר אכלתי מתמטיקה ופיזיקה. תואר שני כהמשך ישיר למה שאני לומד כנראה לא יהיה כאן
- אני לא יודע מה יקדם אותי מבחינה מקצועית. ברור שתואר שני במשפטים (שמיועד ללא משפטנים) יהיה "שימושי" יותר מתואר שני בהיסטוריה אבל איך אפשר להשוות בין משפטנים למנהל עסקים? גם תארים עם שמות מפוצצים של "אסטרטגיה" ו"קבלת החלטות" מעניינים (כשצוללים לרשימת הקורסים) כי רואים שהם משלבים קצת מכל דבר - כלכלה, משפטים, פוליטיקה, מחקרים, תהליכים ובאמת משלבים הרבה עולמות תוכן גם אם לא מקנים "מקצוע" פרופר
- גם מקום העבודה שלי הוא מאוד מגוון וארצה שגם בעתיד מקום העבודה שלי יהיה כזה (גם אם לא באותו מקום פיזית/ארגונית)
- אני מרגיש לגמרי שתואר שני נהיה מה שפעם תואר ראשון היה (אינפלציה בהשכלה?)

אבל צריך לקבל החלטה איך לשקלל אותם
זו בדיוק השאלה שלי - איך מגיעים להחלטה הזו. לשאול מה חשוב לי יותר ולדרג זה לא מספיק (?)

gaining experience
אכתוב בעברית :)
בהודעה שלך יש הרבה משפטים נכונים אבל אני כבר עובד תקופה (אמנם כסטודנט ולא במשרה מלאה לגמרי) ואני מרגיש שעבורי זה חלון זמן שמתאים לתואר שני, שלא בטוח שיהיה פתוח בעוד כמה שנים...

- אני חושב שאני יודע באיזה מסלולים אני לא רוצה ללכת, שזה גם משהו וגם זה חשוב, אבל זה לא בהכרח אומר באילו מסלולים אני כן מעוניין/אילו מסלולים מתאימים לי.
- אני יודע מה החולשות שלי. למשל, אני לא אדם "מקצועי" במובן ההנדסי ובעולם הפיתוחי/יצרני הקלאסי יש אנשים שיותר מתאימים ממני לזה. לכן, אקדמיה (מחקר, תואר שלישי וכו') זה לא אני וגם לא עבודות "hands on". יש לי ראש לראות את "התמונה המלאה" ובגלל זה אני גם אוהב לשלב עולמות תוכן הנדסיים עם לא-הנדסיים.
- "התאמה" זה מילה מפוצצת שבגדול אומרת ללכת ללמוד משהו שאתה כבר טוב בו. זה אחלה ויכול לקצר תהליכים, אבל מה שאתה חושב שאתה לא מתאים לו היום לא אומר שלא תוכל להתאים לו עוד X זמן אם תחליט לעבוד/ללמוד איך להתאים לו. אנשים הם לא שחור/לבן ואם הצלחת לסיים תואר בהנדסה כנראה שאתה מסוגל לבצע את רוב העבודות הפיתוחיות/hands-on שקיימות בשוק, ואפילו אם לא ב100%, אם תחליט לעבוד על זה, זה לא משהו שהוא לא יגיע לעולם.

תמיד יש אנשים שהם יותר. השאלה מה אתה עושה לגבי זה. בעולם היום יש מקום לכל מי שמחליט להתקדם וללמוד בצורה קונסיסטנטית, ובמיוחד למהנדסים.

בוא ננסה להיות פרקטיים ותכתוב על המסלולים שאתה כן חושב ללכת אליהם, ונבין ביחד אם כל אחד מהם מתאים לשאיפות שלך בעתיד הקרוב/הרחוק.
כנראה השיקול היחיד שאני מבין הוא שיש לך כרגע זמן פנוי לתואר שני ואולי בהמשך לא.

בוא ננסה להיות פרקטיים ותכתוב על המסלולים שאתה כן חושב ללכת אליהם
אוקיי
נראה לי שכרגע מה שהכי משך אותי:
- תואר שני במנהל עסקים
- תואר שני במשפטים (ללא משפטנים)
אני חושב שכאמור שני אלה הם התארים שמשלבים עניין ופרקטיקה ברמה המקסימלית, פשוט לא בטוח מה הם יקנו לי
אבל גם תארים כמו אסטרטגיה/לימודי ביטחון(חשיבה אסטרטגית) מעניינים אותי מאוד (וגם כאן לא ברור מה הם יקנו לי)

אפשרות נוספת זה תואר שני בהנדסה "כללית" (כמו הנדסת מערכת/תעשייה וניהול), כן יש שם קריצות לעולמות תוכן שהם לא הנדסה טהורה אבל עדיין לא נראה לי שמספיק בשביל להשביע את הרעב שלי גם לעולמות תוכן הומאניים ומופשטים יותר

תואר שני במנהל עסקים
- תואר שני במשפטים (ללא משפטנים)
מבחינת שוק העבודה - הערך של התואר במשפטים אפסי. מנהל שווה יותר.
ריאלי - מנהל יותר ריאלי.
עולמות תוכן - משפטים מגוון יותר (ודט בסילבוס)
עניין - אישי לגמרי

מבחינת שוק העבודה - הערך של התואר במשפטים אפסי. מנהל שווה יותר.
מנהל עסקים שווה יותר (על הנייר לפחות) כי זה משהו שאמור כביכול להקנות לך יכולות ניהול וראייה רחבה.
בפועל, כמה תואר כזה עוד שווה היום כשמלא עושים את זה? אני מכיר מלא שעושים את זה בכל מקום עבודה ובכל מוסד לימודים (לא רק אוניברסיטאות)
משפטים כתואר שני הוא יותר נדיר ויותר מיוחד. זה פותח דלתות שאולי לא חושבים עליהם (חוזים, עסקים)

בפועל, כמה תואר כזה עוד שווה היום כשמלא עושים את זה? אני מכיר מלא שעושים את זה בכל מקום עבודה ובכל מוסד לימודים (לא רק אוניברסיטאות)
תואר במנהל עסקים בעיקר נותן לך פרספקטיבה רחבה על מגוון נושאים. אם אתה רואה את עצמך מתפתח כמנהל, זה צעד הגיוני רק קח בחשבון שהוא לא יכשיר אותך להיות מנהל, אבל הוא בהחלט יעשיר אותך.

משפטים כתואר שני הוא יותר נדיר ויותר מיוחד. זה פותח דלתות שאולי לא חושבים עליהם (חוזים, עסקים)
נדיר ומיוחד לא עוזר לך בשוק התעסוקה. אתה עושה קורסים בחוזים ודיני עסקים גם בתואר שני במנהל עסקים.

לדעתי לא.
יש לך כל שנה אינספור בוגרים עם תואר מקיף בהרבה. תוסיף לזה את העובדה שאין לך שום ידע מעשי כי לא עשית סטאז' (וגם אסור לך לעשות) ואת העובדה שאסור לך לתת ייעוץ משפטי ותקבל תואר עם ערך אפסי בשוק העבודה.

זו בדיוק השאלה שלי - איך מגיעים להחלטה הזו. לשאול מה חשוב לי יותר ולדרג זה לא מספיק (?)
הייתי מתחיל בלעשות הפרדה ברורה בין הרצון להתקדם בקריירה/להרוויח שכר גבוה יותר, לבין הרצון ללמוד משהו שמעניין אותך וירחיב את אופקיך.
אם שמעת פעם על ה-Barbell strategy של נאסים טאלב, אז הייתי מפעיל אותה במקרה שלך.
החיפוש אחר תואר שישלב בין הדברים, שגם ירחיב את אופיקך וגם יעלה לך את השכר, יגרור אותך בסופו של דבר ללמוד משהו שבסיכון גבוהה יתברר כפלופ שלא יתן לך לא את זה ולא את זה.
אז בוא נניח שתואר כזה לא קיים בעולמנו, ונראה איך ממשיכים משם.

אני חושב שהשאלה היא בסופו של דבר כמה אתה שמח בחלקך, כמה אתה מבסוט מהעבודה שלך ומהשכר שאתה מרוויח בה.
ככל שאתה מרגיש יותר נוח במקום שאתה נמצא בו כרגע, ככל שיש לך פחות דחף להתקדם לתפקידים בכירים יותר, כך יש לך יותר פנאי להקדיש ללימודי העשרה שיפתחו אותך אישיותית שלא בהכרח יתרמו לך מבחינה פיננסית.

האמת, כמעט שכנעת אותי. אני חושב שכן יש בכל זאת כמה אספקטים שתואר שני במשפטים ללא משפטנים יכול לסייע. אלה נישות מאוד ספציפיות (למשל ברישום פטנטים) ואני לא מכיר מספיק את התחום בשביל לטעון אחרת
אז בוא נניח שתואר כזה לא קיים בעולמנו, ונראה איך ממשיכים משם.

אז אם נזניח את כל התארים שהם באמצע -
נשארים עם המסלולים הדי סטנדרטים: המשך לתואר שני הנדסי/מדעי כלשהו או מנהל עסקים.
מה שמוביל אותי גם לנקודה הבאה:

אם אתה רואה את עצמך מתפתח כמנהל
בגדול, כן
אבל אני מכיר הרבה מאוד שכירים, ולא רק בתחום ההנדסה (נניח כלכלה), שעשו את זה וזה פשוט לא סייע להם מבחינת הקריירה.
בנוסף, כשאני מסתכל על תוכניות הלימוד אני רואה שזו של האוניברסיטה פתוחה היא הכי נוחה. לימודים מרחוק (מה שמאפשר ניידות וגמישות, בעיקר בשילוב עבודה במשרה מלאה) ואפילו תנאי קבלה מקלים.
מצד שני, זה ירגיש לי קצת כמו לסמן וי. כן, אני רוצה את השורה הזו בקו"ח אבל אני גם רוצה להעשיר את עצמי בידע שונה ממה שטחנתי בפקולטה 4 שנים ולא פחות חשוב - להעשיר את עצמי בנטוורקינג. אני חושב שזה מרכיב חשוב בתואר של מנהל עסקים, המינגלינג והחברויות שנוצרות בתחילת הדרך של "עולם התעשייה והעסקים" ובפתוחה זה מאבד מערכו.
מצד שלישי, חוזר ל"אבל הראשון" - אלה אולי קלישאות שאני מאכיל את עצמי, כי אני עדיין לא מכיר אישית כאלה שהרוויחו נטוורקינג משוגע גם במוסדות אחרים (ואולי זו הטעיה מדגמית אצלי)

האמת, כמעט שכנעת אותי. אני חושב שכן יש בכל זאת כמה אספקטים שתואר שני במשפטים ללא משפטנים יכול לסייע. אלה נישות מאוד ספציפיות (למשל ברישום פטנטים) ואני לא מכיר מספיק את התחום בשביל לטעון אחרת

אז אם נזניח את כל התארים שהם באמצע -
נשארים עם המסלולים הדי סטנדרטים: המשך לתואר שני הנדסי/מדעי כלשהו או מנהל עסקים.
מה שמוביל אותי גם לנקודה הבאה:

בגדול, כן
אבל אני מכיר הרבה מאוד שכירים, ולא רק בתחום ההנדסה (נניח כלכלה), שעשו את זה וזה פשוט לא סייע להם מבחינת הקריירה.
בנוסף, כשאני מסתכל על תוכניות הלימוד אני רואה שזו של האוניברסיטה פתוחה היא הכי נוחה. לימודים מרחוק (מה שמאפשר ניידות וגמישות, בעיקר בשילוב עבודה במשרה מלאה) ואפילו תנאי קבלה מקלים.
מצד שני, זה ירגיש לי קצת כמו לסמן וי. כן, אני רוצה את השורה הזו בקו"ח אבל אני גם רוצה להעשיר את עצמי בידע שונה ממה שטחנתי בפקולטה 4 שנים ולא פחות חשוב - להעשיר את עצמי בנטוורקינג. אני חושב שזה מרכיב חשוב בתואר של מנהל עסקים, המינגלינג והחברויות שנוצרות בתחילת הדרך של "עולם התעשייה והעסקים" ובפתוחה זה מאבד מערכו.
מצד שלישי, חוזר ל"אבל הראשון" - אלה אולי קלישאות שאני מאכיל את עצמי, כי אני עדיין לא מכיר אישית כאלה שהרוויחו נטוורקינג משוגע גם במוסדות אחרים (ואולי זו הטעיה מדגמית אצלי)
תואר שני בוחרים לפי מרצה מלווה ולא לפי מוסד לימודי.
יש כמה חוקרים בפתוחה שעושים דברים מאוד מעניינים, לא בטוח שהם מקבלים כרגע סטודנטים.

אני מכיר מעט את התחום. קניין רוחני הוא אכן תחום בו לבעל ידע מדעי ומשפטי יש ערך מוסף., אבל רק כשאתה נותן את השירות מהצד המדעי והמשפטים הוא ערך מוסף.
כלומר, אם אתה עורך פטנטים, ידע משפטי נותן ערך מוסף, אבל לא מהכיוון ההפוך (כנותן שירות משפטי שמבין בפן המדעי). אם זה הכיוון, הייתי בודק את הסילבוס של התואר השני אם רלוונטי לתחום.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
T האם לעשות תואר במדעי המחשב או קורס/ים בגיל 29 התפתחות אישית 1
S תואר ראשון- מערכות מידע אוף טופיק 0
ס לכמה זמן לפרוס תואר במדעי המחשב? התפתחות אישית 12
ס "אל תלמד תואר במדעי המחשב,בינה מלאכותית תחליף אותך בקרוב" אוף טופיק 57
T התלבטות לגבי התחלת תואר במדעי המחשב בגיל 29 – האם זה הצעד הנכון? התפתחות אישית 9
ס קורסים מדעי המחשב תואר ראשון התפתחות אישית 1
ETF Shark דילמה כלכלית לגבי תואר בבאר שבע. התפתחות אישית 13
G תואר ויחידה טכנולוגית התפתחות אישית 10
י רילוקיישן כמשרה ראשונה/תואר שני? אוף טופיק 4
V תואר שני בהנדסה ללא מהנדסים התפתחות אישית 1
Elliott ממוצע 83 מדעי המחשב מהאוניברסיטה הפתוחה צריך עצה + שאלה על בן גוריון תואר שני התפתחות אישית 12
O תואר שני בהנדסת תעשיית וניהול עם התמחות בדאטה סיינס. התפתחות אישית 0
מ מתלבטת איזה תואר ללמוד - איזה תואר בהנדסה או משהו אחר בכלל? התפתחות אישית 2
P סיימתי תואר לפני שנה ולא מוצא עבודה התפתחות אישית 19
L תואר בחשבונאות/סטטיסטיקה התפתחות אישית 9
A תואר שני - Data science התפתחות אישית 6
O נקודת זיכוי בגין תואר אקדמי שלא נוצלה מיסים 3
ETF Shark צעדים ראשונים בתחום ה-Data Science: תואר ראשון והתחבטויות התפתחות אישית 9
G תואר בגיל מאוחר במדעי המחשב (פתוחה) התפתחות אישית 43
ב תואר במדמ"ח בפתוחה לרגל המצב התפתחות אישית 18
י תואר שני בכלכלה התפתחות אישית 3
R תואר שני מדעי הנתונים התפתחות אישית 5
N תואר ופרישה מוקדמת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 33
Y תואר בפיזיקה או בחשמל התפתחות אישית 4
T מסיים תואר בהנדסת חשמל. מדוכא, מפוחד, ומוטרד מהעתיד, צריך עצות. (פוסט ארוך) התפתחות אישית 16
M איך להציג תואר שנמרח בקורות חיים? התפתחות אישית 10
י לא מצליח למצוא עבודה (בעל תואר ראשון בכלכלה חד חוגי) התפתחות אישית 25
L תואר ראשון התפתחות אישית 23
@ תואר שני - הנדסת מכונות התפתחות אישית 5
לאץ' תואר בגיל מאוחר התפתחות אישית 27
א חיפוש משרות שלא דורשות תואר ראשון התפתחות אישית 2
A תואר שני בסטטיסטיקה, כדאי? התפתחות אישית 2
י סיום תואר ראשון בכלכלה (חד חוגי) וחיפוש עבודה התפתחות אישית 11
S להמשיך לתואר שני בארכיטקטורה או לעשות תואר ראשון נוסף במדעי המחשב? התפתחות אישית 4
A תואר שני במדעי המחשב- בחירת תחום התמחות (נושא לתזה) התפתחות אישית 5
AsMachined הסבה להייטקס - bootcamp או תואר שני? התפתחות אישית 15
C תואר שני במדעי המחשב התפתחות אישית 27
T תואר במנהל עסקים התפתחות אישית 2
ס מה אתם הייתם עושים ? דחיית תואר בשנה למען מקום טוב יותר אוף טופיק 13
ל תואר דו חוגי בכלכלה ומדעי המחשב התפתחות אישית 3
י תואר שני בכלכלה במגמת מדעי הנתונים ללא תזה התפתחות אישית 2
U תואר במדמח באוניברסיטה נחשבת או בוטקאמפ? התפתחות אישית 61
S תואר שני במדעי המחשב - האם כדאי? התפתחות אישית 5
הפרופסור תעודות מקצועיות אונליין בשילוב עם תואר שני התפתחות אישית 24
א תואר במדעי המחשב בגיל 40? התפתחות אישית 20
י התייעצות לגבי תואר שני במנהל עסקים באוניברסיטה הפתוחה פוסטים מאיכות נמוכה 1