• חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

תואר באוניברסיטה הפתוחה (בשילוב עבודה) או תואר בבן גוריון (ללא עבודה)

Rafael150

משתמש רשום
דירוג
1
שלום.

אשמח לשמוע את דעתכם לגבי סוגיה שאני נמצא בה.
אני נמצא בעבודה בהייטק עם תנאים מעולים, אך אני מעוניין להתחיל תואר באוקטובר הקרוב ועומד בפני סוגיה עם שני אופציות.

אופציה 1:
אני כבר רשום והתקבלתי לתואר בהנדסת תוכנה בבן גוריון בבאר שבע.
באופציה הזאת אני אצטרך לעזוב את העבודה ולהתחיל את התואר ורק אותו.

אופציה 2:
אני בודק אפשרות (שהיא עדיין בתהליכים בדיקה) לשלב 60% משרה באותה העבודה ולשלב תואר באוניברסיטה הפתוחה (2-3 קורסים בסמסטר) (כנראה מדמ"ח בשביל פחות שנות לימוד).

אני מתקשה להחליט.
מצד אחד להתרכז בתואר ורק בו, ו"לחוות" את החוויה הסטונטיאלית ולסיים כמנהדס תוך 4 שנים.
מצד שני להמשיך לצבור ניסיון בהייטק, ולהמשיך לקבל משכורת למחיה ולשלב לימודים, אך אולי לסיים מדמ"ח ב4 שנים וללמוד רוב הזמן מהבית.

אשמח לשמוע את דעתכם o_o

ברור שאופציה 2 עדיפה. קח את הניסיון ותעשה תואר. זו פריווילגיה נדירה, להיות סטודנט שעובד במקצוע וגם יש לו כסף (הוא לא עני) והוא עוד יכול לחסוך ולהשקיע.
אני חושב שזה מטומטם לא לבחור באופציה הזו.
ו"לחוות" את החוויה הסטונטיאלית ולסיים כמנהדס תוך 4 שנים.
חיי סטודנט הם לא ״אמריקן פאי״. תואר זה פשוט תיכון 2.0

נערך לאחרונה ב:
אני ממליץ על האופציה המטומטמת.

לימודים ועבודה במקביל זה סיוט שיסתיים בבינוניות בשניהם. עדיף להשקיע במה שעושים ולסיים בהצטיינות.

לימודים ועבודה במקביל זה סיוט שיסתיים בבינוניות בשניהם. עדיף להשקיע במה שעושים ולסיים בהצטיינות.
הצטיינות בתואר עזרה לך בצורה כלשהי בחיים מאשר ציון ממוצע בתואר?

יש הרבה אנשים שרוצים להיכנס לתעשיית ההייטק ובטוחים שתואר במדעי המחשב זה כרטיס הכניסה הנכון.
אין ספק שהאקדמיה מעניינת ומפתחת מחשבתית (את מי שמעוניין בכך), אבל אני מאמין שהאלטרנטיבה השנייה טובה מהראשונה לאנשים רבים, אני ביניהם.
בשוק ההייטק במקצועות טכניים ניסיון תעסוקתי ברוב המקרים שווה ערך יותר מידע אקדמאי מבוסס תואר ראשון ולכן אם אתה מחפש להתמקצע וללמוד במקביל תוכל להנות משני העולמות.
זה יאפשר לך מצד אחד לחסוך ולהעמיק את הניסיון המקצועי שלך ומנגד ללמוד גם ידע תיאורתי יותר בתחומים דומים.
ג.נ סטודנט באוניברסיטה הפתוחה במדעי המחשב תוך כדי משרה מלאה כמתכנת
עושה שני קורסים בסמסטר רגיל ואחד בקיץ. בתכנית הזאת אני מסיים את התואר אומנם ב-5 שנים, אך חוסך ולומד הרבה לאורך כל הדרך.
נכון, זה קשה, אבל זה לא גורם לך להיות בינוני בשניהם אם אתה מנהל את הזמן שלך נכון (אדרבא אם פותח האשכול יורד באחוזי המשרה שלו לכדי 3 ימים בשבוע).

לכל אחד יש זכות לדעתו.

אני חושב שחבל לחסל משרה ״עם תנאים מעולים״ אם יש אפשרות לשמר אותה חלקית. שום דבר טוב לא יוצא מהשמדת דברים עם ערך סתם.
אנחנו מדברים פה על עבודה טובה בתחום, לפי פותח השרשור. לא מלצרות או ניקיון בתים.

מצד אחד להתרכז בתואר ורק בו, ו"לחוות" את החוויה הסטונטיאלית ולסיים כמנהדס תוך 4 שנים.
זו לא חייבת להיות האלטרנטיבה, אתה יכול גם לעשות תואר של שלוש שנים במדמ"ח בבן גוריון ולהתחיל לעבוד בשנה ג' ב50% משרה ואז אתה מפסיד רק שנתיים של 60% משרה.

באופן כללי, אופציה 2 נראית עדיפה מבחינה כלכלית אבל יותר עמוסה וקשה נפשית.
מה עדיף? רק אתה יודע.

נערך לאחרונה ב:
כלכלית - אופציה 2
תואר במדעי המחשב הוא תואר תובעני מאוד, קשה מאוד לשלב עם עבודה במקביל, הייתי שוקל לרדת ל-50% משרה אם מתאפשר.

"לחוות" את החוויה הסטונטיאלית
בוא נוריד את זה מרשימת השיקולים. אתה לא הולך לוותר על עבודה בהייטק בשביל מסיבות ופאנג'ויה.

מצד אחד להתרכז בתואר ורק בו
מצד שני להמשיך לצבור ניסיון בהייטק
אם אתה לא פוסל לגמרי את האפשרות להמשיך לתארים מתקדמים - אז אופציה 1
אם אתה נעול על קריירה בענף הייטק - אז אופציה 2
אם אתה לא מסוגל להחליט, אז לך על האופציה המשתלמת יותר כלכלית (ניראה לי 2, אבל תוודא זאת)

ברור שאופציה 2 עדיפה. קח את הניסיון ותעשה תואר. זו פריווילגיה נדירה, להיות סטודנט שעובד במקצוע וגם יש לו כסף (הוא לא עני) והוא עוד יכול לחסוך ולהשקיע.

חיי סטודנט הם לא ״אמריקן פאי״. תואר זה פשוט תיכון 2.0
זה בהחלט פריוולגיה, וכמובן שלא לוקח את זה כמובן מאליו, ולכן רוצה לנצל את ה"מזל" שיש לי ותוצאות הטובות ביותר.
אוקיי תודה על הדעה

אתה חושב שזה יבטא בינוניות גם אם זה 60% משרה בשילוב עם 2-3 קורסים? (אני לוקח פחות אחוזי משרה כדי לא להגיע לבינוניות)

יש הרבה אנשים שרוצים להיכנס לתעשיית ההייטק ובטוחים שתואר במדעי המחשב זה כרטיס הכניסה הנכון.
אין ספק שהאקדמיה מעניינת ומפתחת מחשבתית (את מי שמעוניין בכך), אבל אני מאמין שהאלטרנטיבה השנייה טובה מהראשונה לאנשים רבים, אני ביניהם.
בשוק ההייטק במקצועות טכניים ניסיון תעסוקתי ברוב המקרים שווה ערך יותר מידע אקדמאי מבוסס תואר ראשון ולכן אם אתה מחפש להתמקצע וללמוד במקביל תוכל להנות משני העולמות.
זה יאפשר לך מצד אחד לחסוך ולהעמיק את הניסיון המקצועי שלך ומנגד ללמוד גם ידע תיאורתי יותר בתחומים דומים.
ג.נ סטודנט באוניברסיטה הפתוחה במדעי המחשב תוך כדי משרה מלאה כמתכנת
עושה שני קורסים בסמסטר רגיל ואחד בקיץ. בתכנית הזאת אני מסיים את התואר אומנם ב-5 שנים, אך חוסך ולומד הרבה לאורך כל הדרך.

נכון, זה קשה, אבל זה לא גורם לך להיות בינוני בשניהם אם אתה מנהל את הזמן שלך נכון (אדרבא אם פותח האשכול יורד באחוזי המשרה שלו לכדי 3 ימים בשבוע).
אתה מרגיש שזה מייעל ומקדם אותך?
זאת אומרת אין תחושת פיספוס של "חבל לא עזבתי את העבודה, וסיימתי את התואר ב3 שניםת וכבר הייתי מתחיל משרה רגילה עם תואר ביד"

זו לא חייבת להיות האלטרנטיבה, אתה יכול גם לעשות תואר של שלוש שנים במדמ"ח בבן גוריון ולהתחיל לעבוד בשנה ג' ב50% משרה ואז אתה מפסיד רק שנתיים של 60% משרה.

באופן כללי, אופציה 2 נראית עדיפה מבחינה כלכלית אבל יותר עמוסה וקשה נפשית.
מה עדיף? רק אתה יודע.
אז ספציפית בנושא שלי, להחליף תואר בבן גוריון לא אפשרי (התקבלתי בתחילת שנה ועכשיו העלו את רף).
אבל לצורך הדיון, יש קצת חשש שלא הכל זוהר ושקל למצוא עבודה בזמן התואר/ישר אחרי תואר ב מדמ"ח.

כלכלית - אופציה 2
תואר במדעי המחשב הוא תואר תובעני מאוד, קשה מאוד לשלב עם עבודה במקביל, הייתי שוקל לרדת ל-50% משרה אם מתאפשר.
כן זה משהו שהבנתי עליו, אני מאמין שאולי עם בחירת קורסים מסויימים אפשר להוריד את הקושי. אבל זה כן משהו שאני עוד צריך לבדוק עליו.

בוא נוריד את זה מרשימת השיקולים. אתה לא הולך לוותר על עבודה בהייטק בשביל מסיבות ופאנג'ויה.

אם אתה לא פוסל לגמרי את האפשרות להמשיך לתארים מתקדמים - אז אופציה 1
אם אתה נעול על קריירה בענף הייטק - אז אופציה 2
אם אתה לא מסוגל להחליט, אז לך על האופציה המשתלמת יותר כלכלית (ניראה לי 2, אבל תוודא זאת)
בעיקרון לא חושב על להמשיך לתארים מתקדמים, מספיק תואר אחד שהוא ארוך, ועמוס כלכלית.

אתה חושב שזה יבטא בינוניות גם אם זה 60% משרה בשילוב עם 2-3 קורסים? (אני לוקח פחות אחוזי משרה כדי לא להגיע לבינוניות)
למיטב זכרוני בסמסטר היו 6-7 קורסים. אז אתה מורח את התואר על 6 שנים, במקביל עובד במשרה חלקית ולא מתקדם מקצועית... נראה לי שאתה יוצא קרח מכאן ומכאן.

למיטב זכרוני בסמסטר היו 6-7 קורסים. אז אתה מורח את התואר על 6 שנים, במקביל עובד במשרה חלקית ולא מתקדם מקצועית... נראה לי שאתה יוצא קרח מכאן ומכאן.
4-5 קורסים...

@Rafael150 אם תלמד ותעבוד תוך כדי, אז בלימודים אתה תהיה בינוני מינוס עד בינוני.
אם זה מציק לך אז אל תעבוד תוך כדי התואר (הציונים לא משנים כל כך אם אתה לא ממשיך לתואר שני ממילא ויש לך ניסיון בעבודה)

הציונים לא משנים כל כך אם אתה לא ממשיך לתואר שני ממילא ויש לך ניסיון בעבודה
אני לא בטוח.
כשהתראיינתי לחברת גאמפא הם התעניינו בציונים. הם אשכרה הלכו ואימתו אותם מול האוניברסיטה.
התקבלתי למשרה.

אם תלמד ותעבוד תוך כדי, אז בלימודים אתה תהיה בינוני מינוס עד בינוני.
זה נכון. בהחלט מחזק את המסר. אתה צריך להחליט עם עצמך אם אתה בקטע של תארים מתקדמים, כן או לא.

אבל מצד שני, אפשר בסוף התואר לסיים עם חיסכון של מאות אלפים - בעבודה בתחום ההייטק, כן? וזה לא דבר שבא ברגל - יש בזה בכדי כדי למחוק כל בושה מהממוצע.
כשהתראיינתי לחברת גאמפא הם התעניינו בציונים. הם אשכרה הלכו ואימתו אותם מול האוניברסיטה.
אני יודע שזה קיים, אבל זה נדיר יחסית. ממני ביקשו גיליון רק פעם אחת.
ואם יש לך כבר ניסיון תעסוקתי, אז הנושא (של הציון) כנראה לא יעלה עוד לעולם. השאלות יהיו כבר על דברים שפיתחת ועל הטכנולוגיות שאתה טוען שאתה יודע.

אני נמצא בעבודה בהייטק עם תנאים מעולים
יש הרבה תפקידים בהייטק. בתור מה אתה עובד?
מה ההגדרה שלך לתנאים מעולים?
(התשובות על השאלות רלוונטיות לשאלה שלך)

ניראלי זה יצא 4.5 שנים, ואולי בתקווה אוכל לשלב קצת יותר קורסים כשהקורסים הם קטנים יותר יצא פחות.

יש הרבה תפקידים בהייטק. בתור מה אתה עובד?
מה ההגדרה שלך לתנאים מעולים?
(התשובות על השאלות רלוונטיות לשאלה שלך)
אני לא נמצא כרגע "במשרדת החלומות"ת ואני מנקודת מבטי זה משכורת גבוהה מאוד יחסית לגיל שלי ולניסיון שלי (בסה"כ שנה ניסיון ללא תואר).
אני עובד בתחום התקשורת (התקנת ציוד רשתות לdata centers).
ואני רוצה כמובן להתקדם עם התואר (או בתפקידים בכירים, או להחליף תפקיד בחברה)

אני לא בטוח.
התקבלתי למשרה.
נכון.
שכחתי שיש אנשים שמבחינתם ענף ההייטק מורכב מ4 חברות בלבד :)
אז כן, מי שמכוון לגמפא בלבד זה קצת משנה את התמונה מבחינתו.

התקנת ציוד רשתות לdata centers
זה רחוק ממדעי המחשב או הנדסת תוכנה. קשה לי להאמין שהניסיון שתצבור שם יעניין מישהו או יהיה רלוונטי בהמשך, בטח במשרות פיתוח.

לדעתי אם החלטת שמה שמעניין אותך זה תוכנה, לך על זה עד הסוף ותגיע לשם כמה שיותר מהר ועם ציונים כמה שיותר טובים.

זה רחוק ממדעי המחשב או הנדסת תוכנה. קשה לי להאמין שהניסיון שתצבור שם יעניין מישהו או יהיה רלוונטי בהמשך, בטח במשרות פיתוח.

לדעתי אם החלטת שמה שמעניין אותך זה תוכנה, לך על זה עד הסוף ותגיע לשם כמה שיותר מהר ועם ציונים כמה שיותר טובים.
זה בהחלט רחוק, אבל צריך להתחיל מאיפשהו.
ושובת אני לא אומר שאשאר בתפקיד הזה לכל החיים, אני מכוון או להישאר באותו התחום, או לעבור לתחום אחר (בתקווה שיתאפשר במהלך התואר לעבור לתפקיד שונה)

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
י התייעצות לגבי תואר שני במנהל עסקים באוניברסיטה הפתוחה פוסטים מאיכות נמוכה 1
ס תואר במדעי המחשב באוניברסיטה הפתוחה התפתחות אישית 10
U תואר במדמח באוניברסיטה נחשבת או בוטקאמפ? התפתחות אישית 61
A תואר באוניברסיטה- לאנשי ההייטק אוף טופיק 46
N תואר ופרישה מוקדמת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 33
Y תואר בפיזיקה או בחשמל התפתחות אישית 4
T מסיים תואר בהנדסת חשמל. מדוכא, מפוחד, ומוטרד מהעתיד, צריך עצות. (פוסט ארוך) התפתחות אישית 15
M איך להציג תואר שנמרח בקורות חיים? התפתחות אישית 10
י לא מצליח למצוא עבודה (בעל תואר ראשון בכלכלה חד חוגי) התפתחות אישית 13
L תואר ראשון התפתחות אישית 23
@ תואר שני - הנדסת מכונות התפתחות אישית 5
לאץ' תואר בגיל מאוחר התפתחות אישית 27
א חיפוש משרות שלא דורשות תואר ראשון התפתחות אישית 2
A תואר שני בסטטיסטיקה, כדאי? התפתחות אישית 2
י סיום תואר ראשון בכלכלה (חד חוגי) וחיפוש עבודה התפתחות אישית 11
S להמשיך לתואר שני בארכיטקטורה או לעשות תואר ראשון נוסף במדעי המחשב? התפתחות אישית 4
A תואר שני במדעי המחשב- בחירת תחום התמחות (נושא לתזה) התפתחות אישית 5
AsMachined הסבה להייטקס - bootcamp או תואר שני? התפתחות אישית 15
C תואר שני במדעי המחשב התפתחות אישית 27
A תואר במנהל עסקים התפתחות אישית 2
ס מה אתם הייתם עושים ? דחיית תואר בשנה למען מקום טוב יותר אוף טופיק 13
ל תואר דו חוגי בכלכלה ומדעי המחשב התפתחות אישית 3
י תואר שני בכלכלה במגמת מדעי הנתונים ללא תזה התפתחות אישית 2
S תואר שני במדעי המחשב - האם כדאי? התפתחות אישית 5
ז תואר שני התפתחות אישית 14
הפרופסור תעודות מקצועיות אונליין בשילוב עם תואר שני התפתחות אישית 24
א תואר במדעי המחשב בגיל 40? התפתחות אישית 20
F תואר מהארץ נחשב בארהב ? אוף טופיק 0
Q עבודה בהייטק דרך לימוד עצמי (בלי תואר) כמו בארצות הברית? אוף טופיק 12
ג לימודי תואר ראשון בדברצן-הונגריה אוף טופיק 19
ד שאלה עבור חבר - תואר במשפטים התפתחות אישית 3
ל תואר בטכניון - או קורס משולב של infinity labs ותעשייה האווירית? התפתחות אישית 24
G מימון תואר שני / MBA התפתחות אישית 8
Lag בחירת כיוון לאחר תואר ראשון התפתחות אישית 14
ח דחיית נקודת זיכוי בגין תואר אקדמי - התמחות מיסים 2
הפרופסור תואר שני במדעי החיים התפתחות אישית 11
Y עבודה בהייטק אחרי תואר בפיזיקה עם ניסיון התפתחות אישית 20
ז תואר שני בחו"ל התפתחות אישית 11
מ תואר שני בהנדסת חשמל בלי תזה - שווה משהו? התפתחות אישית 2
A תואר בסטטיסטיקה ומדע הנתונים התפתחות אישית 30
F קורסים בהייטק או תואר מדעי המחשב מרופין ? התפתחות אישית 13
F תואר ראשון ללימודים מה כדאי? התפתחות אישית 7
C תואר במדעי המחשב בהתמחות מדעי הנתונים התפתחות אישית 3
מ בחירת מקום ומסלול לימודים - תואר ראשון (ושני?) התפתחות אישית 8
Y תואר שני בכלכלה התנהגותית ומשכורת ל Game economist התפתחות אישית 0
הפרופסור סיימתי תואר ראשון ואין לי מושג מה הלאה התפתחות אישית 107
ח מסיים כעת תואר בכלכלה וסטטיסטיקה, ומרגיש די נואש התפתחות אישית 40
ש עבודה בהייטק בזמן לימודי תואר לא מדעי התפתחות אישית 11
ישראלי מצוי מתלבט לגבי תואר שני במדעי המחשב- מכללה או האוניברסיטה הפתוחה התפתחות אישית 5
W דעתכם על תואר בהנדסת תעשייה וניהול התפתחות אישית 3

נושאים דומים

Back
למעלה