• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.
  • חל איסור על אזכור ניירות ערך ספציפיים בפורום זה בהקשר שעשוי ללמד על כדאיות ההשקעה או אי-ההשקעה בהם

תאונה קלה ברכב לא באשמתי - אשמח להתייעץ

• פותח הנושא פותח הנושא eliko3rd
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

eliko3rd

משתמש רשום
דירוג
0
שלום לכולם,

שבוע שעבר חתך אותי רכב. מדובר בנסיעה בקו ישר בכביש דו נתיבי. אני נסעתי בנתיב הימני. הוא הגיח מהנתיב השמאלי ופשוט פנה ימינה באגרסיביות וחתך אותי.
בלמתי יחסית מהר אז הנזק הוא קצת דנטים ושפשופים באזור שמסביב לגלגל הקדמי של הנהג. לנהג הפוגע יש שפשופים באזור של הדלת האחורית.
הנהג השני כמובן שאשם. יש לי תיעוד ממצלמת הרכב.
הנהג מבוגר, בת זוגו (אני מניח) ישבה במושב של הנוסע ליד הנהג. כשהוא יצא מהרכב הוא האשים אותי שאני חתכתי אותו. הוא עוד אמר לי שיש לו צילום שאני חתכתי אותו.

כיוון שהנהג באותו הרגע לא הודה באשמתו אני מתלבט איך להתנהל.
מוסך ההסדר שעובד עם ביטוח ישיר פנה שלשום לחברת הביטוח של הנהג הפוגע אך לא התקבלה תגובה עדיין.
על פניו הייתי מעדיף לטפל במוסך הסדר, לתקן את הנזק ולקבל גם פיצוי על ירידת ערך. אם הנהג לא מודה באשמתו ולא מאפשר לחברת הביטוח שלו לשלם אז אני נאלץ לתבוע את הביטוח שלי (מקיף) ואז לספוג את זה שתבעתי את הביטוח ולא יהיה לי היעדר תביעות בחידוש הבא ( צריך לחדש בדצמבר 2025).
ראיתי בהודעות קודמות שיש הליך "דרישה בשם" אבל לא מצאתי תיעוד לזה במסמכים בפוליסה שלי . אני מבוטח בביטוח ישיר.
עוד אפשרות שקיימת נקראית "פיצוי גלובלי". אפשר לקבל פיצוי בסכום שהוא קצת פחות מ-5000 ש"ח (מתחת ל-5000 זה לא נחשב תביעה של הביטוח) אבל לאחר שיחה עם נציג של ביטוח ישיר במקרה של "פיצוי גלובלי "הם משלמים עבור החלקים הדרושים לתיקון ולא עבור העבודה לתיקון. בנוסף על כך לא מתקבל פיצוי על ירידת הערך.
הרכב חדש. שמאי העריך ירידת ערך כ-2%. זה לא סכום מטורף אבל לא מבוטל ואני לא רואה סיבה לא לקבל אותו.

אשמח לעצות. איך להתנהל במקרה של תאונה קלה שנהג צד ג' אשם אך לא מודה באשמתו?

דבר ראשון, לך לפחח מומלץ ותמצא כמה עולה לשלם לו ישירות. סיכוי גבוה שיצא לך הרבה יותר משתלם מאשר כל הקומבינות שעושים עליך כשאתה מערב את חברת הביטוח.

אם הנהג לא מודה באשמתו ולא מאפשר לחברת הביטוח שלו לשלם אז אני נאלץ לתבוע את הביטוח שלי (מקיף) ואז לספוג את זה שתבעתי את הביטוח ולא יהיה לי היעדר תביעות בחידוש הבא ( צריך לחדש בדצמבר 2025).
זה לא נכון, אם הוא לא מודה אתה תובע אותו בבית דין לתביעות קטנות ומציג את הצילום שיש לך.
הייתי במצב הזה, הביטוח שלי אפילו ליווה אותי למשפט, מוזר שהם לא הנחו אותך (אולי כי זה ביטוח ישיר...) בכל מקרה זכיתי במשפט, היה לי היעדר תביעות.

היי,

דבר ראשון, לך לפחח מומלץ ותמצא כמה עולה לשלם לו ישירות. סיכוי גבוה שיצא לך הרבה יותר משתלם מאשר כל הקומבינות שעושים עליך כשאתה מערב את חברת הביטוח.
לא הבנתי איך זה יותר משתלם? התכוונת לשלם לפחח במסגרת "פיצוי גלובלי"? במקרה הזה גם בוודאות אין פיצוי על ירידת ערך.

זה לא נכון, אם הוא לא מודה אתה תובע אותו בבית דין לתביעות קטנות ומציג את הצילום שיש לך.
הייתי במצב הזה, הביטוח שלי אפילו ליווה אותי למשפט, מוזר שהם לא הנחו אותך (אולי כי זה ביטוח ישיר...) בכל מקרה זכיתי במשפט, היה לי היעדר תביעות.
כמה זמן עבר עד שהגעת לאפשרות לתבוע בבית דין לתביעות קטנות? אני מניח שצריך להמתין למיצוי הזמן המותר בשלבים שלפני האפשרות לתבוע.
תוכל לשתף מה הפיצוי שהתקבל?
אני חושב על המצב שבו אצטרך לחדש ביטוח ועדיין לא קיבלתי פיצוי מחברת הביטוח של הנהג הפוגע. כלומר אני בעצם תבעתי את הביטוח שלי כדי לתקן את הנזק ואז אני ללא סטטוס של "היעדר תביעות".
כלומר אם הייתי יכול לשלם X במעמד חידוש הביטוח אבל כיוון שאין לי "היעדר תביעות" אני צריך לשלם X*1.3 (תוספת של 30%). אם זוכים בתביעה בבית משפט מקבלים בנוסף לפיצוי על הנזק וירידת הערך גם את הפער הזה?

כמה זמן עבר עד שהגעת לאפשרות לתבוע בבית דין לתביעות קטנות? אני מניח שצריך להמתין למיצוי הזמן המותר בשלבים שלפני האפשרות לתבוע.
כלום זמן.
הייתה תאונה, הסוכן שלי הפנה אותי למוסך לתיקון, שם נתתי צ׳קים דחויים + 90 יום.
למחרת התברר שהמניאק לא מודה באשמה, כבר למחרת הגשתי את התביעה בהנחיית הסוכן שלי ומישהי מחברת הביטוח (מגדל) שהתקשרה.
נקבע משפט, מגדל שלחו מישהי שליוותה אותי.
השופט פסק לטובתי את כל הסכום לפי הדוח שמאי.
בתביעה ביקשתי גם הוצאות משפט ולצערי מזה הוא התעלם - עדיין כדאי לבקש בכתב תביעה, אולי זה ירתיע את הפושע.
רק אז המניאק הפעיל את חברת הביטוח שלו שהעבירה סכום נמוך יותר, הסוכן שלי אמר לי שזו שיטת המצליח, התלונן והם העבירו את היתרה.

לא הבנתי איך זה יותר משתלם? התכוונת לשלם לפחח במסגרת "פיצוי גלובלי"? במקרה הזה גם בוודאות אין פיצוי על ירידת ערך.
לא הבנתי למה שתהיה ירידת ולמה בכלל לשאול שמאי. היה לי פעם משהו דומה ברכב חדש (באשמתי). הלכתי למוסך המליצו לי להחליף פגוש אחורי והגיעו למחיר של 21,000 שקלים על התיקון. הלכתי לפחח שאני מכיר, שילמתי 3000 שקלים וסגרתי את העניין. בלי להחליף פגוש, בלי לערב את הביטוח, בלי היסטוריה של תאונות וירידת ערך שכל אחד יכול לראות, ובלי פרמיה מוגדלת לשלוש שנים. במכירה אמרתי את האמת וזהו. את כל הכסף שאתה חוסך עכשיו בהפעלת הביטוח, תשלם אחר כך במכירה ואולי גם בפרמיות מוגדלות (אלא אם תצליח להוציא את התשלום מהנהג השני). לדעתי הכלל אצבע שכל עוד הנזק קטן מ 10,000 שקלים עדיף לא להפעיל את הביטוח.

לא הבנתי למה שתהיה ירידת ולמה בכלל לשאול שמאי. היה לי פעם משהו דומה ברכב חדש (באשמתי). הלכתי למוסך המליצו לי להחליף פגוש אחורי והגיעו למחיר של 21,000 שקלים על התיקון. הלכתי לפחח שאני מכיר, שילמתי 3000 שקלים וסגרתי את העניין. בלי להחליף פגוש, בלי לערב את הביטוח, בלי היסטוריה של תאונות וירידת ערך שכל אחד יכול לראות, ובלי פרמיה מוגדלת לשלוש שנים. במכירה אמרתי את האמת וזהו. את כל הכסף שאתה חוסך עכשיו בהפעלת הביטוח, תשלם אחר כך במכירה ואולי גם בפרמיות מוגדלות (אלא אם תצליח להוציא את התשלום מהנהג השני). לדעתי הכלל אצבע שכל עוד הנזק קטן מ 10,000 שקלים עדיף לא להפעיל את הביטוח.
פותה"ש אבל טוען שהוא לא זה שאשם בתאונה. במקרה בו יוכיח את טענתו, חברת הביטוח של הנהג השני אמורה לשאת בכל ההוצאות.
לא מן הנמנע שהנהג השני שטוען לחפותו אף ידרוש מפותה"ש לשאת בעלות התיקון אצלו.

היי,

עכשיו הבנתי אותך.
אם זאת הייתה אשמתי הייתי יכול לקבל את המחשבה/גישה אבל כיוון שאיני אשם אני לא מעוניין וגם לא רואה סיבה להוציא כסף.
את פיצוי ירידת הערך אני מצפה לקבל . בעתיד כשאמכור את הרכב כמובן שאציין זאת. אין לי בעיה שכל אחד יראה.

כלום זמן.
הייתה תאונה, הסוכן שלי הפנה אותי למוסך לתיקון, שם נתתי צ׳קים דחויים + 90 יום.
למחרת התברר שהמניאק לא מודה באשמה, כבר למחרת הגשתי את התביעה בהנחיית הסוכן שלי ומישהי מחברת הביטוח (מגדל) שהתקשרה.
נקבע משפט, מגדל שלחו מישהי שליוותה אותי.
השופט פסק לטובתי את כל הסכום לפי הדוח שמאי.
בתביעה ביקשתי גם הוצאות משפט ולצערי מזה הוא התעלם - עדיין כדאי לבקש בכתב תביעה, אולי זה ירתיע את הפושע.
רק אז המניאק הפעיל את חברת הביטוח שלו שהעבירה סכום נמוך יותר, הסוכן שלי אמר לי שזו שיטת המצליח, התלונן והם העבירו את היתרה.
נשמע תהליך מהיר. בכמה מדובר על הוצאות משפט? מבאס לדעת שאנשים קקות "זוכים" לא לפצות את כל הנזק. הרי אם הוא היה מודה מלכתחילה אז לא הייתם מגיעים לתביעה בבית משפט.
אין לי סוכן. מתנהל מול חברת הביטוח ומוסך ההסדר במקביל. חברת הביטוח שלי אמורה להעביר את התיעוד לחברת הביטוח של הנהג הפוגע אך עוד לא עשתה זאת לפי העדכון האחרון. מוסך ההסדר פונה לחברת הביטוח של הנהג הפוגע להבין אם הוא מודה או לא אך לא מעביר את התיעוד שקיים אצל חברת הביטוח שלי. לא יודע למה שניהם פונים במקביל.

נשמע תהליך מהיר. בכמה מדובר על הוצאות משפט? מבאס לדעת שאנשים קקות "זוכים" לא לפצות את כל הנזק. הרי אם הוא היה מודה מלכתחילה אז לא הייתם מגיעים לתביעה בבית משפט.
עלות התביעה היא 1% מסכום התביעה עם מינימום של 50 ש״ח אם אני זוכרת נכון.
אני הוספתי כהוצאות תביעה גם אובדן חצי יום עבודה (וגם את זה לא קיבלתי)
וכן, גם אני חשבתי שזה לא הוגן שהשופט לא העניש אותו כשהיה ברור שהוא סתם מטריח את המערכת ומטריד אותי.
אין לי סוכן. מתנהל מול חברת הביטוח ומוסך ההסדר במקביל. חברת הביטוח שלי אמורה להעביר את התיעוד לחברת הביטוח של הנהג הפוגע אך עוד לא עשתה זאת לפי העדכון האחרון. מוסך ההסדר פונה לחברת הביטוח של הנהג הפוגע להבין אם הוא מודה או לא אך לא מעביר את התיעוד שקיים אצל חברת הביטוח שלי. לא יודע למה שניהם פונים במקביל.
חייבת להודות שמאז אותו המקרה אני חושבת שיש ערך לסוכן כשזה נוגע לביטוח רכב/דירה, הוא באמת מאוד עזר לי בסיטואציה שהייתה לא מוכרת לי.

אם הוידאו איכותי ורואים בבירור שאתה לא אשם, אולי תשלח אותו לנהג הפוגע שיבין שאין לו מה להתאמץ ולשקר.
אבל אני לא בטוח שזה רעיון חכם, שמע חוות דעת נוספת.

היי,

תודה לעונים.

@Lamur
תוך כמה זמן מרגע הגשת התביעה התקיים המשפט בבית דין לתביעות קטנות? זה היה לאחר מועד התשלום של הצ'קים הדחויים?
הגיע נציג/עו"ד מטעם הביטוח (מגדל) איתך למשפט? שוחחתי שוב עם נציג אחר של חברת הביטוח שלי. הבנתי קצת יותר טוב הפעם. נראה שיש לי אפשרות דומה רק שהם עוזרים בניסוח/הגשת כתב תביעה בלבד.

אם הוידאו איכותי ורואים בבירור שאתה לא אשם, אולי תשלח אותו לנהג הפוגע שיבין שאין לו מה להתאמץ ולשקר.
אבל אני לא בטוח שזה רעיון חכם, שמע חוות דעת נוספת.
אין לי הטלפון שלו... לצערי/לשמחתי אין לי ניסיון בדברים כאלה ולא חשבתי על זה כשהחלפנו פרטים. הנהג הפוגע בכלל טוען שאני האשם. באותה המידה אני יכול לנסות לשכנע שכדור הארץ עגול כאשר הוא חושב שהעולם שטוח...

תוך כמה זמן מרגע הגשת התביעה התקיים המשפט בבית דין לתביעות קטנות? זה היה לאחר מועד התשלום של הצ'קים הדחויים?
אני לא זוכרת בדיוק אבל לא לקח הרבה זמן, לפני שירדו הצ׳קים.
אבל זה לא אומר כלום על מתי שמועבר הכסף כי חברת הביטוח שלו עוד יכולה להתעכב עם זה.

הגיע נציג/עו"ד מטעם הביטוח (מגדל) איתך למשפט? שוחחתי שוב עם נציג אחר של חברת הביטוח שלי. הבנתי קצת יותר טוב הפעם. נראה שיש לי אפשרות דומה רק שהם עוזרים בניסוח/הגשת כתב תביעה בלבד.
כן, הם שלחו מישהי, לא עו״ד (אסור עו״ד בתביעות קטנות).
היא נפגשה איתי מוקדם מחוץ לכותלי בית המשפט כדי להרגיע אותי ולהסביר לי מה הולך לקרות וישבה איתי לאורך כל המשפט (הציגה את עצמה לשופט כנציגת הביטוח שמלווה אותי) והנחתה אותי מה להגיד ואיך להציג.

אין לי הטלפון שלו... לצערי/לשמחתי אין לי ניסיון בדברים כאלה ולא חשבתי על זה כשהחלפנו פרטים.
לשמחתך. במקרה שלי היה לו את הטלפון שלי ובת הזוג שלו (שבכלל לא היתה ברכב בזמן התאונה) התקשרה לצעוק ולאיים עליי כמה פעמים.
ובכל מקרה לא רואה שום סיבה להעביר לו את הראיות שיש לך, בשביל מה? כדי שיתכונן טוב למשפט? - אתה יכול בכתב תביעה לציין שהוכחות מצולמות יוצגו במהלך הדיון.

• אהבתי
Reactions: Leo
לרקורד, מניסיון אצלי - יצא לי להפעיל מקיף במקרה של תאונה שלא באשמתי והצד הפוגע התחמק.

הביטוח (מותר להגיד שמות? שלוש אותיות בשם, מבית הדוד סם) שלי שילם בלי בעיות, אבל הם מעולם לא תבעו בשמי את הצד האשם, למרות תיעוד HD, ולמרות שהבטיחו שיעשו זאת.
מה שכן, הצד האשם היה אדם פרטי ללא ביטוח כלל, אז אולי עם חברות ביטוח יותר קל להם להתעסק. לא יודע.

הם גם לא הציעו ליווי בתביעות קטנות.

ככה התביעה נשארה על הרקורד שלי.

מצד שני, בשנה העוקבת עברתי לחברת ביטוח אחרת ולמרות התביעה ברקורד, קיבלתי מחיר נמוך...

אז צריך לאזן בין כאב ראש (להפעיל מקיף אם הנזק גדול / לספוג אם נזק קטן) - תלוי כמה אתה מעוניין להתעסק בזה, לבין למצות את הדין עם האשם. Sweet justice.

חלק מהביטוחים כוללים לווי משפטי. תבדוק בפוליסה שלך. אולי זה מכסה בדיוק על המקרה הזה, שיש משפט ואתה צריך לווי.

תביעה בשם זה תהליך שבו אתה פונה לחברת הביטוח שלך, והם מדברים בשמך עם חברת הביטוח של הנהג השני. (זה לא שאתה תובע את הביטוח שלך, ולכן לא יהיה שינוי בחידוש הפרמיה. הם פשוט עוזרים לך בתווך הזה).

היתרון בזה הוא שהם יודעים לקחת את הצילומים שלך, דוח שמאי, או כל מסמך ולהסביר לאט ויפה לחברה השנייה שאתה צודק. כמובן שהפוגע עדיין יכול לא להודות, ואז אתה נאלץ להגיע לבית משפט.

החיסרון בתהליך הזה הוא האיטיות, ושהטיפול תלוי בנציגי חברות הביטוח. וזה קצת טלפון שבור.

יוד עם זה אף פעם לא היתה לי תאונה שהצד השני לא הודה.

שלום לכולם,

שבוע שעבר חתך אותי רכב. מדובר בנסיעה בקו ישר בכביש דו נתיבי. אני נסעתי בנתיב הימני. הוא הגיח מהנתיב השמאלי ופשוט פנה ימינה באגרסיביות וחתך אותי.
בלמתי יחסית מהר אז הנזק הוא קצת דנטים ושפשופים באזור שמסביב לגלגל הקדמי של הנהג. לנהג הפוגע יש שפשופים באזור של הדלת האחורית.
הנהג השני כמובן שאשם. יש לי תיעוד ממצלמת הרכב.
הנהג מבוגר, בת זוגו (אני מניח) ישבה במושב של הנוסע ליד הנהג. כשהוא יצא מהרכב הוא האשים אותי שאני חתכתי אותו. הוא עוד אמר לי שיש לו צילום שאני חתכתי אותו.

כיוון שהנהג באותו הרגע לא הודה באשמתו אני מתלבט איך להתנהל.
מוסך ההסדר שעובד עם ביטוח ישיר פנה שלשום לחברת הביטוח של הנהג הפוגע אך לא התקבלה תגובה עדיין.
על פניו הייתי מעדיף לטפל במוסך הסדר, לתקן את הנזק ולקבל גם פיצוי על ירידת ערך. אם הנהג לא מודה באשמתו ולא מאפשר לחברת הביטוח שלו לשלם אז אני נאלץ לתבוע את הביטוח שלי (מקיף) ואז לספוג את זה שתבעתי את הביטוח ולא יהיה לי היעדר תביעות בחידוש הבא ( צריך לחדש בדצמבר 2025).
ראיתי בהודעות קודמות שיש הליך "דרישה בשם" אבל לא מצאתי תיעוד לזה במסמכים בפוליסה שלי . אני מבוטח בביטוח ישיר.
עוד אפשרות שקיימת נקראית "פיצוי גלובלי". אפשר לקבל פיצוי בסכום שהוא קצת פחות מ-5000 ש"ח (מתחת ל-5000 זה לא נחשב תביעה של הביטוח) אבל לאחר שיחה עם נציג של ביטוח ישיר במקרה של "פיצוי גלובלי "הם משלמים עבור החלקים הדרושים לתיקון ולא עבור העבודה לתיקון. בנוסף על כך לא מתקבל פיצוי על ירידת הערך.
הרכב חדש. שמאי העריך ירידת ערך כ-2%. זה לא סכום מטורף אבל לא מבוטל ואני לא רואה סיבה לא לקבל אותו.

אשמח לעצות. איך להתנהל במקרה של תאונה קלה שנהג צד ג' אשם אך לא מודה באשמתו?

בי פגעה נהגת שיצאה מחניה ברוורס וטענה שזו אשמתי.
בעצת חברת הביטוח שלי פניתי לביטוח שלה והם הסכימו לתקן מבלי שאתבע.
הסברתי להם שהנזק קטן ואני לא מבקש ירידת ערך -רק תיקון.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
unrealx תאונה קטנה ברכב - כיצד להתנהל? אוף טופיק 14
R סיכון תאונה בתח"צ vs רכב פרטי | או מי נוהג יותר טוב? אוף טופיק 31
מתכנת חישוב ירידת ערך רכב בגין תאונה צרכנות פיננסית 7
זאב תאונה שהפכה למפגש שכונתי. אוף טופיק 2
O קו ראשון למסילת רכבת קלה - אשמח לדיעות נדל"ן 2
N התחלה קלה בIRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
T דירה ממש מעל תחנת רכבת קלה (קו ירוק) לברוח או לקחת? נדל"ן 3
א כניסה קלה לשוק הקריפטו פוסטים מאיכות נמוכה 1
ס השפעת עלייה קלה בריבית הפריים נדל"ן 33
יבגני_ל שונות קלה בין מה טופס 106 לבין הדיווח מקרן הפנסיה שוק ההון 11