סרגיי הלוי
משתמש סולידי
- דירוג
- 8
היי כולם,
1.) אני עוסק פטור קטן, ומפקיד 250 ש"ח כל חודש, משום שיש חוק מדינה שמחייב אותי להפקיד, ולא יש סיכוי שיקנסו אותי.
עקרונית אני מתכנן לעבוד עד גיל מאוד מאוחר.
לא יודע מה יקרה, אולי לא יצא לי, אבל אם כן יצא אז הנה השאלה שלי:
האם אוכל לקבל את הפנסיה שאני מפקיד ולהמשיך לעבוד בתור עצמאי?
ואם כן, האם אצטרך לעבוד בהיקף שעות או שכר יותר קטן/מצומצם כדי שאוכל לקבל את הפנסיה שאני מפקיד?
לשם הבהרה אני עצמאי בלבד, לא עצמאי ושכיר.
* יכולים להפנות אותי לקריאה ברשת, או מקור אחר כלשהו. בעצמי לא הצלחתי למצוא משהו שמסביר את זה טוב.
2.) באתר כל-זכות מופיע הסעיף הבא, בעמוד שמדבר על הפקדת פנסיה אצל עצמאים:
איך אני יכול לקבל את אותה הנחה בתשלום דמי הביטוח הלאומי?
איפה בדיוק אני "בוחר לקבל עבור ההפקדות שלי הטבת "ניכוי""?
תודה לעונים,
עושים עמי חסד
1.) אני עוסק פטור קטן, ומפקיד 250 ש"ח כל חודש, משום שיש חוק מדינה שמחייב אותי להפקיד, ולא יש סיכוי שיקנסו אותי.
עקרונית אני מתכנן לעבוד עד גיל מאוד מאוחר.
לא יודע מה יקרה, אולי לא יצא לי, אבל אם כן יצא אז הנה השאלה שלי:
האם אוכל לקבל את הפנסיה שאני מפקיד ולהמשיך לעבוד בתור עצמאי?
ואם כן, האם אצטרך לעבוד בהיקף שעות או שכר יותר קטן/מצומצם כדי שאוכל לקבל את הפנסיה שאני מפקיד?
לשם הבהרה אני עצמאי בלבד, לא עצמאי ושכיר.
* יכולים להפנות אותי לקריאה ברשת, או מקור אחר כלשהו. בעצמי לא הצלחתי למצוא משהו שמסביר את זה טוב.
2.) באתר כל-זכות מופיע הסעיף הבא, בעמוד שמדבר על הפקדת פנסיה אצל עצמאים:
מישהו יודע איך זה פועל?הפחתת התשלומים לביטוח לאומי בשל הפקדות עצמאיות לביטוח הפנסיוני
- הפקדות עצמאיות לביטוח פנסיוני עשויות להקטין את גובה "ההכנסה החייבת" גם לצורך התשלומים למוסד לביטוח לאומי.
- עצמאי שהפקיד סכומים לביטוח פנסיוני ובחר לקבל עבורם הטבת "ניכוי" (עד התקרה המזכה), ייהנה מהפחתה גם בגובה דמי הביטוח הלאומי ודמי ביטוח בריאות בשיעור שיכול להגיע ל-17.83% מתוך הסכום שהופקד לביטוח הפנסיוני ושהוכר לצורך הטבת הניכוי ממס הכנסה.
איך אני יכול לקבל את אותה הנחה בתשלום דמי הביטוח הלאומי?
איפה בדיוק אני "בוחר לקבל עבור ההפקדות שלי הטבת "ניכוי""?
תודה לעונים,
עושים עמי חסד