• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

שפירא תל אביב

• פותח הנושא פותח הנושא ככר השבת
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

ככר השבת

משתמש רשום
דירוג
5
שלום לכולם
מציעים לי פריסייל בשכונת שפירא דירת 3 חדרים קומה 0 עם גינה של כ 50 מ"ר ב 3.6M ואני רוצה לדעת האם הוא לא יותר יקר ממחיר השוק
זה יוצא שאני משלם 42K למ"ר או 38K למ"ר ולחצר 400K האם זה שווה

שלום לכולם
מציעים לי פריסייל בשכונת שפירא דירת 3 חדרים קומה 0 עם גינה של כ 50 מ"ר ב 3.6M ואני רוצה לדעת האם הוא לא יותר יקר ממחיר השוק
בגדול דירות גן לפעמים זוכות מן ההפקר מביקושים ערים בגלל נדירותן באיזור, ואז המחיר שלהן קופץ עם השנים. בגדול באיזורים האלה חדר הוא באיזור המליון תלוי בפרוייקט . בכל מקרה אם אתה קונה, קח שמאי כדיי לקבל פרספקטיבה מלאה.

אבל לפניי הכל תשאל את עצמך, מה מטרת הקנייה והאם זו הדירה שמשרתת מייטבית את המטרה.

שכונת שפירא דירת 3 חדרים קומה 0 עם גינה של כ 50 מ"ר ב 3.6M
מעניין באיזה רחוב?
גרתי שם ברחוב גולומב (ממש בפאתי שפירא).
השכונה עצמה חלקים בסדר גמור וחלקים לא ממש בסדר גמור. שורצת עובדים זרים ברמת התבהלה.
וכמובן שקרובה (מדי?) לתחנה המרכזית ולקיבוץ גלויות ולכל המסביבים.
50 מ"ר בשפירא, ב- 3.6 פאקינג מליון ש"ח (!)... אם זה לא טירוף אני לא יודע מה כן.
אבל מה אני מבין. אני חסר בית.

מעניין באיזה רחוב?
גרתי שם ברחוב גולומב (ממש בפאתי שפירא).
השכונה עצמה חלקים בסדר גמור וחלקים לא ממש בסדר גמור. שורצת עובדים זרים ברמת התבהלה.
וכמובן שקרובה (מדי?) לתחנה המרכזית ולקיבוץ גלויות ולכל המסביבים.
50 מ"ר בשפירא, ב- 3.6 פאקינג מליון ש"ח (!)... אם זה לא טירוף אני לא יודע מה כן.
אבל מה אני מבין. אני חסר בית.
...כתבת משעשע
אבל להבנתי ממה שכתב,
מדובר בשטח בנוי של יותר מ 84 מר פלוס גינה 50

שלום לכולם
ברוח ימי הפורים
אז בוא נעשה חשבון – נניח אתה בן 30, תוחלת החיים שלך נניח תגיע ל-90. יוצא שכל יום מגורים עולה לך בערך 170 ש"ח – וזה עוד בלי ארנונה, חשמל ושאר ה"מתנות" למדינה. אם לקחת משכנתא מירבית, תענוג היוקרה הזה כבר מזנק לכיוון ה-250 ש"ח ליום.

רק לשם השוואה, במחיר הזה אתה יכול לקבל סוויטה בבית מלון במידה ותזמין ל60 שנה כולל ארוחת בוקר, ואפילו אולי עיתון יומי ליד הקפה. אז רגע, זה נראה לך הגיוני? לשלם הון עתק על דירת שפן, כשבמרחק 20 ק"מ אתה יכול לקבל 5 חדרים מרווחים באותו מחיר? או שסתם כיף לך לתרום לבנקים ולממשלה בנדיבות?

ברוח ימי הפורים
אז בוא נעשה חשבון – נניח אתה בן 30, תוחלת החיים שלך נניח תגיע ל-90. יוצא שכל יום מגורים עולה לך בערך 170 ש"ח – וזה עוד בלי ארנונה, חשמל ושאר ה"מתנות" למדינה. אם לקחת משכנתא מירבית, תענוג היוקרה הזה כבר מזנק לכיוון ה-250 ש"ח ליום.

רק לשם השוואה, במחיר הזה אתה יכול לקבל סוויטה בבית מלון במידה ותזמין ל60 שנה כולל ארוחת בוקר, ואפילו אולי עיתון יומי ליד הקפה. אז רגע, זה נראה לך הגיוני? לשלם הון עתק על דירת שפן, כשבמרחק 20 ק"מ אתה יכול לקבל 5 חדרים מרווחים באותו מחיר? או שסתם כיף לך לתרום לבנקים ולממשלה בנדיבות?
באיזה מלון, אני עובר מחר....

ברוח ימי הפורים

לא, הוא פשוט רוצה לקנות ב 3.6 ב10/90 ולמכור ב4.2 בהמשך..
חלומות באספמיה לדעתי, אבל לך תדע מה צופן העתיד

יקר מאוד, בועה...
אבל מה אני יודע? קניתי דירה ב 2008 במחיר "בועה" ומכרתי אחרי 10 שנים במחיר פי 3.
אני בטוח שקפיצה כזאת במחיר כבר לא מציאותית אבל אני כמעט בטוח שהמחיר של דירת 3 חדרים עם גינה במרכז הארץ ימשיך לעלות במתינות לאורך זמן. השאלה כמה הון עצמי יש לך, האם תוכל לעמוד בהחזרי משכנתא גבוהים, ותצליח להחזיק מספיק שנים כדי שהמינוף ישתלם. אם זו דירה שנה להשקעה קח בחשבון מיסים שינגסו לך ברווחים.
בינתיים רוב מי שקנה דירה ב20 השנים האחרונות, גם במחיר לכאורה מופקע, בדיעבד התברר שהרוויח מכך.

יקר מאוד, בועה...
אני בטוח שקפיצה כזאת במחיר כבר לא מציאותית אבל אני כמעט בטוח שהמחיר של דירת 3 חדרים עם גינה במרכז הארץ ימשיך לעלות במתינות לאורך זמן. השאלה כמה הון עצמי יש לך, האם תוכל לעמוד בהחזרי משכנתא גבוהים, ותצליח להחזיק מספיק שנים כדי שהמינוף ישתלם. אם זו דירה שנה להשקעה קח בחשבון מיסים שינגסו לך ברווחים.
בינתיים רוב מי שקנה דירה ב20 השנים האחרונות, גם במחיר לכאורה מופקע, בדיעבד התברר שהרוויח מכך.
יש לי לא מעט חברים שרכשו דירות בפרויקטים של 80/20 בתחילת הבנייה לפני שנתיים, והיום הם מוצאים את עצמם במצב לא פשוט—הם לא מצליחים למכור ברווח, ובמקרים מסוימים אפשר לקנות באותו פרויקט בדיוק דירה במחיר של אז. בינתיים, הם כבר ספגו הפסדים משמעותיים מריביות, מס רכישה והחזרי משכנתא. אולי בעוד חמש שנים הם יראו רווח, אבל נכון לעכשיו, הם בעיקר סופרים הפסדים.

אולי בעוד חמש שנים הם יראו רווח, אבל נכון לעכשיו, הם בעיקר סופרים הפסדים.
תלוי בבדיוק איך אתה מודד רווח... כשאתה יכול להרוויח 4%+ לשנה היום ללא סיכון אז כל דבר שהניב פחות מזה משול להפסד, שלא נדבר על אינפלציה.
גם אני קניתי במבצע כזה ב2021 ואומנם אני לא בהפסד אבל הרווח שלי הולך ונשחק.

יש לי לא מעט חברים שרכשו דירות בפרויקטים של 80/20 בתחילת הבנייה לפני שנתיים, והיום הם מוצאים את עצמם במצב לא פשוט—הם לא מצליחים למכור ברווח, ובמקרים מסוימים אפשר לקנות באותו פרויקט בדיוק דירה במחיר של אז. בינתיים, הם כבר ספגו הפסדים משמעותיים מריביות, מס רכישה והחזרי משכנתא. אולי בעוד חמש שנים הם יראו רווח, אבל נכון לעכשיו, הם בעיקר סופרים הפסדים.

בכל הנושא של 20\80\או10\90 זה יכול להיות הצלחה מסחררת אבל לסוג מסויים של משקיעים וכמובן גם לא בכל מחיר, ומאידך גם קריסה להרבה אחרים. זה עסקה שצריך לחשבן כל מקרה לגופו, ולשכלל את כל האופציות הקיימות, כך שאי אפשר להביא ראיה מאחד לשני.

בכל הנושא של 20\80\או10\90 זה יכול להיות הצלחה מסחררת אבל לסוג מסויים של משקיעים וכמובן גם לא בכל מחיר, ומאידך גם קריסה להרבה אחרים. זה עסקה שצריך לחשבן כל מקרה לגופו, ולשכלל את כל האופציות הקיימות, כך שאי אפשר להביא ראיה מאחד לשני.
1. אתה צודק.
2. אני עוד לא ראיתי דיל טוב ב80/20 או 90/10 ראיתי רק "דילים" שגבוהים משמעותית ממחיר השוק. כלומר אתה משלם לעצמך את ה"הנחה".

יקר מאוד, בועה...
יובל,

מודיעין היא דוגמה קיצונית לעליית מחירים שלא משקפת את כלל הארץ (בהנחה שאתה מדבר על מודיעין).
בכל מקרה הפי 3 שמכרת הוא נומינלי ולא ריאלי ומניח שאף הבנת במכירה שכל הארץ עלתה במקביל וגם מחיר הפלאפל קפץ משנת 2008 לפי 2-3 אחרי עשור.
הלכת רחוק מאוד פי 3 ב10 שנים...
אחרים עשו זאת ב5 שנים בשכונת מורשת בעירך.
קנו ב1 מיליון בדיוק לפני 5-6 שנים ןכעת מוכרים סביב 2.75.
(מחיר למשתכן(.

יובל,

מודיעין היא דוגמה קיצונית לעליית מחירים שלא משקפת את כלל הארץ (בהנחה שאתה מדבר על מודיעין).
בכל מקרה הפי 3 שמכרת הוא נומינלי ולא ריאלי ומניח שאף הבנת במכירה שכל הארץ עלתה במקביל וגם מחיר הפלאפל קפץ משנת 2008 לפי 2-3 אחרי עשור.
הלכת רחוק מאוד פי 3 ב10 שנים...
אחרים עשו זאת ב5 שנים בשכונת מורשת בעירך.
קנו ב1 מיליון בדיוק לפני 5-6 שנים ןכעת מוכרים סביב 2.75.
(מחיר למשתכן(.
אכן מודיעין, כל המחירים עלו, רכישת הדירה שמרה לי על ערך הכסף והצלחתי לשדרג. כאשר השכנים שלי שהמתינו כמה שנים, קנו את הדירה מולי במחיר כפול ועדיין עשו עסקה טובה כי המחירים המשיכו לעלות.

אכן מודיעין, כל המחירים עלו, רכישת הדירה שמרה לי על ערך הכסף והצלחתי לשדרג. כאשר השכנים שלי שהמתינו כמה שנים, קנו את הדירה מולי במחיר כפול ועדיין עשו עסקה טובה כי המחירים המשיכו לעלות.
הדירה אליה השתדרגת לא עלתה משנת 2008 ועד 2018?!

80/20 זה הימור. אתה מקווה שתמכור ברווח, ואתה מקווה שתוכל לקחת משכנתא לכסות את ה80 אחוז שנותרו מבלי לאבד את המכנסיים, כשבדרך אתה משלם את מדד עלות הבניה.
מי שקונה כדי לעשות סיבוב מהיר הוא קצת מהמר.
הכוונה שלי היא רכישה של דירה עם משכנתא מסודרת לאורך זמן ושדרוג אחרי מספר שנים, עם דירת גן במרכז הארץ קשה ליפול.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ס תואר במדעי המחשב בפתוחה או באחת משלושת הגדולות (טכניון,עברית,תל אביב) התפתחות אישית 23
flower מדד תל אביב ירד ב 20 אחוז עכשיו? שוק ההון 6
ח ניר מומלץ למעקב אחרי בורסת תל אביב שוק ההון 9
א השאלת מניות לשורטיסטים בבורסת תל אביב שוק ההון 0
M לימודי משפטים באוניברסיטת תל אביב או בבר אילן? התפתחות אישית 9
WRLD מדעי המחשב - תל אביב מול רייכמן התפתחות אישית 9
N בניה חדשה שכונת יפו תל אביב נדל"ן 9
B כלכלה וחשבונאות באונ׳ תל אביב אוף טופיק 2
D אחוז המשקיעים הזרים בבורסת תל אביב שוק ההון 3
F שעות מסחר בורסה תל אביב? שוק ההון 1
ספייק לי שימוש בנוסחאות google finance ב- google sheets לבורסת תל אביב אוף טופיק 2
ד תל אביב רובע 5 נדל"ן 4
ג תל אביב 125 שוק ההון 2
S הבדל בין קרן מחקה תל בונד לקרן אג"ח שוק ההון 4
M מתי נסחרת קרן סנופי של בלקרוק בבורסת תל אביב שוק ההון 10
R מדד תל בונד-דולר והתחזקות הדולר שוק ההון 0
נ מהו הקסם של תל אביב שמרתק כל כך הרבה ישראלים פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 38
הטירונית אג"ח ממשלתי 5116181 MTF מחקה תל גוב-כללי - השפעת הארועים הפוליטיים על הקרן שוק ההון 22
ש תל אביב 135 שוק ההון 1
S איך עובד מדד תל אביב 125? שוק ההון 5
מ Ib & בורסה תל אביב ברוקרים ופלטפורמות מסחר 8
א תל בונד 20, לא מבין שוק ההון 18
T תל אביבי שרוצה רילוקיישן בארץ ואין לו מושג אוף טופיק 20
I הבדל בין קרנות על תל אביב 125 שוק ההון 10
M מדד תל אביב נדלן או נדלן מניב מול דירה להשקעה בחמש שנים שוק ההון 2
נ מה ההבדל בין מדד תל אביב נדלן למדד תל אביב בניה? נדל"ן 3
X קרן סל תל אביב 125 שוק ההון 5
ה תל אביב (ישראל?) מקום 1 ביוקר המחייה פוסטים מאיכות נמוכה 506
D BLACKROCK (ishares) בבורסת תל אביב לעומת אותן קרנות בווסלטריט שוק ההון 5
ע מה עם מדד תל אביב-מעלה? שוק ההון 4
cypriano de rore המלצה על מתקין מזגנים באזור תל אביב אוף טופיק 1
P האם תל-אביב היא העיר היחידה במדינה? פוסטים מאיכות נמוכה 104
ש מדדי תל אביב שוק ההון 3
מסעו של צעיר תל אביבי יומני מסע אישיים 12
T שאלה לגבי קניית כמות של יחידות באיגרת חוב ממשלתית לפני השלב הרציף בבורסת תל אביב שוק ההון 0
M מדעי המחשב באוניברסיטת תל אביב התפתחות אישית 30
מתכנת ני״ע נקוב דולר בבורסת תל אביב שוק ההון 8
S מדעי המחשב באוניברסיטת תל אביב או בטכניון? התפתחות אישית 27
O תל אביב צמיחה מרקיעה שחקים שוק ההון 8
R תל אביב 35 לאחר הודעת בנק ישראל שוק ההון 3
O אוניברסיטת תל אביב מול המכללה למנהל התפתחות אישית 8
L מדד תל אביב 35/25 חזר לרמה, שהוא היה בה ב-2007 שוק ההון 24
י תל אביב 35 או s&p 500? שוק ההון 16
S תל"ג ותמ"ג אוף טופיק 14
M רכישה פרוייקט BE מתחם מגורים לסטודנטים - תל חי נדל"ן 5
R השקעה במדד תל אביב 35 שוק ההון 18
ה האם תל אביב שווה את המחיר? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 144