• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

שנת חופש

קרדיטורית

משתמש רשום
דירוג
23
למישהו כאן יצא לצאת לתקופת "פרישה מוקדמת" בלי באמת לפרוש?
זהירות, פוסט לא 100% קוהרנטי לפנייך, בגדול אסופה של מחשבות שמתחילות להתגבש.
אני עייפה. מאוד. אני בסיום התואר השני, שאמור לעניין אותי יותר, אבל אני לא מרגישה שאני מסוגלת להחליט אם להמשיך לדוקטורט או לחפש עבודה. ואני שונאת את זה שאני חייבת להחליט כבר.
אני יודעת שזה לא הכי האופי של הבלוג הזה, אבל התחילו לי ניצני מחשבה של אולי לא להחליט וסתם לחיות. הרי זה תזמון מושלם; אני אהיה בת 29 בסוף התואר, יש לי מספיק כסף, אני לא בזוגיות או במצב רוח למצוא אחת, ואין לי ילדים. אם אקבל את אחת מההחלטות שמעל קרוב לוודאי (ואני אפילו מקווה) שכל זה יגיע וכבר לא תהיה לי אפשרות לעשות מה שבא לי. אז נראה לי בכלל שיש פה הזדמנות. מאז החופש הגדול של כיתה ט' לא הייתי בחופש (או סתם מובטלת) יותר מכמה שבועות. והאמת היא שאני לא באמת טיפוס של עבודה קשה כל יום כל היום. ומשבר גיל 30 בפתח, אולי יהיה נחמד לדעת שמיציתי עד תום את שנות ה-20 שלי.

בפנים בפנים, אני בקושי מוכנה להודות בזה בפני עצמי עם כל ההסללה התחרותית הזאת, בא לי לעצור וסתם לטייל. אולי לגור במקום אחר. אולי לבלות יותר עם האחיינים החמודים שלי, אולי לגור בחור שקט בדרום או ביוון או בניו יורק ולא להיות מחוייבת לכלום, רק שנה, עד שימאס וכבר יהיה בא לי לחזור.
אני כאן בשביל לנצל את המוחות החדים והניסיון שלכם לסיעור מוחות. מה דעתכם? יש כאן נשים שטיילו לבד? או סתם אנשים שברחו מהחיים לתקופה בלי ייסורי מצפון? אנשים שלא עשו את זה והם מצטערים?

זה נשמע שהדעה שלך כאן די מגובשת, במיוחד כשהיא חד צדדית לטובת ה״הפסקה״ הזו. ואני שואל, למה לא? אם אין סיבה מספיק טובה לא רואה שיקול למה לא.

אצל חברה שמשתחררים מהצבא זה נקרא הטיול הגדול. זה לגיטימי לכל דעה ועניין ואנשים עושים את זה בשנות העשרים וגם בשנות הארבעים, רק כמובן שבגיל עשרים אין את אותן המחויבויות.

האם יש לך תכנית או מחשב לאיפה תמצאי את עצמך עוד עשר שנים? איזה הרכב משפחתי? איזה עבודה? אם לא תלכי לטיול הזה, האם תרגישי החמצה?

מניח שאת שואלת כאן מההיבט הכלכלי של ההרפתקה הזו. לא חושב שיש בכלל מה לדבר על היבט כלכלי לפני שתביני מה זה שאת רוצה - האם הפסקה מהארץ והתרחקות מהמשפחה / חברים לכמה חודשים, ואז אולי כדאי לעבוד במקצוע מרחוק מהארץ / מחול / דוקטורט בחול.
אם הטיול למתרת ״למצוא את עצמך״, בלי תוכניות ובלי חוזים, זה כנראה יהיה טיול באופי אחר לגמרי.

אישית אני לא מוכן לקבל את הקביעה שהמטרה שלי היא למקסם אך ורק את שורת הרווח, למזער את שנות העבודה עד הפרישה המיוחלת. חשוב לי הדברים שמעבר, ששוברים שגרה כמו טיולים בארץ ובחול. אני רוצה שיהיה לי רכב, אמנם לא מפואר אבל כזה שהוא מספיק חדש כדי לתת לי שקט שאני אוכל להגיע ליעד שלי בלי לחשוש מביקורים במוסך. אני מודע לזה שאצטרך לעבוד מסלול חיים ״רגיל״ ואעריך בשנות עבודה כדי להגיע לשלב בחיים שלא אצטרך לקום כדי לעבוד, אבל לא חושש מזה יותר מדי. אני נהנה בשגרה שלי ומאותגר בה. חלת שהייתי בו הבהיר לי את זה.

באמת למה לא?

שתי נקודות מזווית אחרת:
1. סיכוי גדול שגם לאחר שנת החופשה תהיי באותו מקום מבחינת יכולת ההחלטה איך להמשיך. בפרט כי אם הבנתי נכון את לא מתכוונת לנצל את השנה כדי להתנסות באפיקי תעסוקה עתידיים.
2. ובפורום פיננסי חייבים לכתוב - שנת חופש היום עולה לך יותר מאשר בעוד עשר שנים. בכל זאת, ריבית וכיוצ"ב.

זה בערך מה שאני עושה מזה כחצי שנה, אבל לא בשביל באמת לנוח אלא בזמן הזה לומד תכנות, משיג הכנסה מינימלית מאוד כלשהי ומעט משקם את עצמי מתקופת הקורונה. פה ושם גם כמה אופטימיזציות כלכליות.

יש לזה מחיר כלכלי לא קטן, וכמו כן, אלו שעובדים מצטיירים בעיני דווקא כיותר חופשיים מלחשוב יותר מידי כיצד הם מתעלים את היום שלהם, השיגרה של הרבה מהם פחות או יותר קבועה. אני צריך להתאמץ להכניס את עצמי בכל פעם לשיגרת לימוד, או למוד יצירתי בשביל ליצור תוכן מסוים, או לשגרת פעילות גופנית וכד'. זה קשה, וכשלא עומדים בזה גם מאכזב. בלילות לעתים צצות מחשבות מהסוג "איך אתה מעז לשבת בחוסר מעש?".

ואחרי כל זה, אם האלטרנטיבה כרגע היא לחזור לשוק העבודה עבור משכורת של 7-9K (בתקופה של אינפלציה וריבית עולות יחדיו), אז מעדיף בשלב זה "לבזבז" שנה בבית ולטפל בעצמי.

בהצלחה בבחירותיך/חופשה נעימה ופרודוקטיבית :]

נערך לאחרונה ב:
חד משמעית אם זה מסתדר עם הרצונות הקצרות טווח והארוכות טווח, ועם היכולת הכלכלית - זה נשמע כמו אחלה דבר.

הרבה מאוד אנשים עושים טיול אחרי צבא. אז אם את מחפשת תירוץ למה מגיע לך לעשות הפסקה, הנה אחד - לא עשית כזה.

זה נשמע שהדעה שלך כאן די מגובשת, במיוחד כשהיא חד צדדית לטובת ה״הפסקה״ הזו
לאו דווקא. אני מרגישה שאני רק מפנטזת כרגע ובעיקר מפחדת מהלא ידוע. אבל הידוע שבר אותי
האם יש לך תכנית או מחשב לאיפה תמצאי את עצמך עוד עשר שנים? איזה הרכב משפחתי? איזה עבודה? אם לא תלכי לטיול הזה, האם תרגישי החמצה?
תוכנית כללית מאוד, בזוגיות +2 ואם לא היה את העניין של השעון הביולוגי הייתי אפילו פחות לחוצה על זה. הייתי רוצה להיות במקום יציב ומעניין תעסוקתית, אבל אני בטוחה שזה יגיע אפילו יותר מהמשפחה. אז כן, נראה לי שארגיש החמצה.
ואני לא חושבת שאף אחד מעריך את עצמו לפי שורת הרווח, אלא לפי הנוחות והשקט הנפשי שהכסף יביא איתו.
(טוב, לא לא אף אחד. מקווה שלא המון)
באמת למה לא?
ענית לעצמך מעולה ;) בפן הכלכלי אני מרגישה שאם אוותר על החלום הישראלי לקנות דירה חסכתי יפה מאוד לגילי, וגם כשאני אתחיל לעבוד אני ארוויח יפה, אז אולי השנה הזו לא תשנה הרבה. אבל אם תהיה לי הזדמנות *נורא* טובה לקנות (או בן זוג שלחוץ לקנות כי הוא יכול, למשל) יכול להיות שיהיה יותר קשה או שאוכל להשתתף פחות.
וכמו שכתבו מעלי, החיים לא כל כך קלים כשאין מסגרת ואין לי מושג איך אסתגל לזה.

אני אף פעם לא התלהבתי מהרעיון של טיול ארוך ללא מטרה, מאוד נהנה לטייל לתקופה של שבועיים - חודש (תלוי במרחק ליעד) בטיול שמוגדר היטב עם רכב שכור ולהתקדם בקצב שלי בין מקומות. זה מספק לי את הניתוק שאני צריך, מאוד ממלא ואין תחושה של ״בזבוז זמן״ כי יודעים בדיוק מתי חוזרים

סהכ נשמע שאת במצב של burn out, זה קורה מדי פעם ומאוד מומלץ לשבור את השגרה. לא חסרים יעדים בעולם שנוחים לטייל לבד, לכל מדינה יש קבוצה בפייסבוק עם המון מידע ואפשר למצוא גם שותפים

או סתם אנשים שברחו מהחיים לתקופה בלי ייסורי מצפון? אנשים שלא עשו את זה והם מצטערים?
הייתי בדילמה כמו שלך תקופה ארוכה, ארוכה מידי... בתכל'ס אין פה באמת דילמה, כי את יודעת היטב מה לעשות. יש פה רק חשש מלעשות שינוי בחיים + ניסיונות נואשים לתת הצדקה לפחדנות.

בסוף זרקו אותי מהעבודה (גל פיטורים ושות'), כלומר החליטו בשבילי את מה שלא הצלחתי להחליט בעצמי (לפעמים צריך מישהו שיתן לך בעיטה בתחת כדי להתחיל לזוז בחיים). אז ניצלתי את ההזדמנות כדי לעשות הפסקה ולא לחפש מקום עבודה חדש. כי אמנם אני לא במצב שאני יכול לפרוש לגמרי, אבל כן חסכתי מספיק כסף שיחזיק אותי כמה שנים טובות בלי הכנסה. עוד מוקדם לומר האם עוד 5-10 שנים אתחרט על כך. אבל כרגע אני מתחרט שלא ברחתי מוקדם יותר מהעבודה שהייתה התעללות נפשית של ממש. בסופו של דבר אני מסרב להאמין שאי פעם אתחרט על שבחרתי לתעדף את הבריאות הנפשית שלי על פני עוד קצת כסף.

בדומה ל @ווטרן-טירון גם אני לא רואה את זה כתקופה של מנוחה, אלא כתקופה של למידה ורכישה של מיומנויות חדשות.
יש לי תמונה ברורה בראש של המקצוע האידיאלי מבחינתי. אני מרגיש שלאורך כל חיי הבוגרים ידעתי מה אני באמת רוצה לעשות בחיים, וסתם מתוך פחד ועצלנות ורגשי נחיתות בחרתי ללכת בדרך הבנאלית הבטוחה כלכלית במקום להגשים את יעודי. אז עכשיו אני עובד כדי להגיע לשם, וזה די מתיש יש לציין.

אני לא מאמין שתקופת מנוחה ארוכה זה יעד לשאוף אליו, שבוע מנוחה זה מספיק בהחלט. יותר נכון לדעתי למצוא עבודה שאת מרגישה שהיא משמעותית עבורך. שחיקה בעבודה היא לא תוצר של עבודה קשה, אלא תוצר של עבודה למען כלום-ושום-דבר. אני מציע לחשוב איזו עבודה תהיה בעלת משמעות בעיניך, ולנצל את שנת השבתון כדי לנסות להשיג אותה.

בא לי לעצור וסתם לטייל.
לטייל זה מעולה ומומלץ. אבל לא הייתי קורה לזה "מנוחה". טיול יכול להיות חוויה ממש אינטנסיבית.
תבואי לטיול ממקום של רצון להכיר את עצמך טוב יותר ולהתגבר ה Inner demons שלך ולחוות חוויות חדשות - לטייל עם מיינדסט של "אני יוצאת לחופשה כדי לנוח" יעלה לך הרבה כסף וזמן יקר.

תוכנית כללית מאוד, בזוגיות +2 ואם לא היה את העניין של השעון הביולוגי הייתי אפילו פחות לחוצה על זה. הייתי רוצה להיות במקום יציב ומעניין תעסוקתית, אבל אני בטוחה שזה יגיע אפילו יותר מהמשפחה. אז כן, נראה לי שארגיש החמצה.
ואני לא חושבת שאף אחד מעריך את עצמו לפי שורת הרווח, אלא לפי הנוחות והשקט הנפשי שהכסף יביא איתו.
בגלל שאת בת אדם (תקני אותי אם אני טועה) אז מה שאת רוצה זה עבודה משמעותית שאת מרגישה שיש לה אימפקט חיובי על העולם; ככה המוח האנושי עובד. לדעתי יציבות ועניין בעבודה לא שווים כלום אם העבודה מרגישה לך חסרת משמעות.
גם לגבי זוגיות ומשפחה זה אותו כנ"ל. אני לא מאמין שלהתחתן ולהביא ילדים זו מטרת-העל בחיים, זה אולי צעד אחד בדרך למטרה גדולה וחשובה יותר.

פה רק חשש מלעשות שינוי בחיים + ניסיונות נואשים לתת הצדקה לפחדנות.
סליחה? מה אמרתי שגרם לך לכתוב את זה?
לטייל זה מעולה ומומלץ. אבל לא הייתי קורה לזה "מנוחה". טיול יכול להיות חוויה ממש אינטנסיבית.
כן, לנוח זאת באמת לא המטרה שלי, לנוח בהחלט יספיק לי שבוע ומשם הקוצים בתחת יתחילו לנקר.

בגלל שאת בת אדם (תקני אותי אם אני טועה) אז מה שאת רוצה זה עבודה משמעותית שאת מרגישה שיש לה אימפקט חיובי על העולם; ככה המוח האנושי עובד. לדעתי יציבות ועניין בעבודה לא שווים כלום אם העבודה מרגישה לך חסרת משמעות.
השפעה כלולה בעיניין מבחינתי. אם המשמעות לא הייתה מעניינת אותי הייתי מזמן בדיי ג'וב גנרי בהייטק עם משכורת בהתאם :)

גם לגבי זוגיות ומשפחה זה אותו כנ"ל. אני לא מאמין שלהתחתן ולהביא ילדים זו מטרת-העל בחיים, זה אולי צעד אחד בדרך למטרה גדולה וחשובה יותר.
התכוונתי שאני רוצה אותם כי אני יודעת שבלעדיהם יותר קשה להיות מאושרת. שקלתי את שני הנושאים ברצינות מוחלטת עקב הכאב ראש שהם מביאים איתם, והבנתי שאני רוצה מאוד זוגיות (גם אם מסתדרת בלעדיה נהדר בשלב הזה) ואני לא אל-הורית.

נערך לאחרונה ב:
הצעת ביניים:
תקני כרטיס טיסה, מטיילים. אם זה מרגיש טוב, תטיילי שנה. אם מתחיל להימאס או להשתנות דברים, תחזרי יותר מוקדם.
ההרגשה עכשיו היא לחופשה מאוד ארוכה, אבל אנחנו משתנים עם הזמן.

אולי אני חושב כמו גבר ומגיע עם זווית ראייה אחרת, ולא מסוגל להבין את ״השעון הביולוגי המתקתק״.
האם את חושבת שיציאה לטיול תדחה את הולדת הילד? את תחילת הזוגיות? את עושה צעדים על מנת להשיג מטרה זו?

לדעתי, את צריכה לעשות את הרשימה המפורסמת של בעד ונגד. בעד - מה הטיול יתן לך, מהי תחושת המיצוי שאת מרגישה, האם התחלה של השגרה החדשה עוד שנה תצליח לשפר אותך באופן מנטלי, תעניק לך הזדמנות כזו או אחרת, איך המציאות תועיל לך עוד שנה. מהי החוויה שאת רוצה לחוות. דברים שאמרת לעצמך ש״כשאהיה גדולה אעשה את זה״.

ומנגד, מה את מפסידה. עניין העבודה, ההתמחות, המומנטום בלימודים, העניין האישי, הביולוגי, you name it.

הרשימה הזו צריכה להיות כתובה. או לפחות שאמרת אותה ממש לבן אדם אחר או אפילו לחיית המחמד האהובה. אבל שתאמר ולא תישאר בראש.

אני מזדהה איתך לגמרי בהתלבטות הזו. אני הייתי מאלה שהקשיבו לאמא כשהיא אמרה ללמוד ולהשקיע. לפעמים זה נכנס בי כל כך חזק שאני מוציא את עצמי חושב על היעד יותר מעל הדרך.

לדעתי טיול יכול מאוד להועיל לך.
אני הייתי נוסע למקום שאליו יהיה יותר מאתגר להגיע אחרי שיהיו ילדים.

ג.נ
טיילתי טיול ארוך בין הצבא לאוניברסיטה.
טיול קצר יותר בין התואר הראשון לשני.
טיול קצר יותר נוסף בירח דבש.

אם המשמעות לא הייתה מעניינת אותי הייתי מזמן בדיי ג'וב גנרי בהייטק עם משכורת בהתאם
יש פה חבר׳ה שממרום נוחיותם משנים את העולם דרך המקלדת, ממש לא הייתי מזלזל.

בחלק גדול מהתעשיות לשנות את העולם לטובה -> כסף. (והייטק זה לא תעשייה בהקשר שאני מדבר עליו)

בדיקה

אולי תרצי לשקול טיול של מנוחה ועשייה גם יחד? משהו כמו נופים ואזור אחר, וגם התנדבות-למידה נגיד באיזו חווה? יש לי שפע של רעיונות שמעולם לא מימשתי

בא לי לעצור וסתם לטייל. אולי לגור במקום אחר. אולי לבלות יותר עם האחיינים החמודים שלי, אולי לגור בחור שקט בדרום או ביוון או בניו יורק ולא להיות מחוייבת לכלום, רק שנה, עד שימאס וכבר יהיה בא לי לחזור.
נשמע לי פנטסטי, כל האפשרויות שרשמת.

שנה יספיק בקושי.
קצת (הרבה הרבה) יותר מבוגר, אבל זה הפתיע מאוד כשלקחתי חופש כזה ועכשיו אין סיכוי שאני חוזר. מאוד מפתיע מה קורה לרצון שלך לחזור לעבודה, כשאתה מתרחק מהלחצים וההחלטות שמוטלות עלייך יום יום כאשר הרבה מהן קריטיות לעתיד של אנשים.

יכול להיות שלמישהיא בת 29 זה יהווה בעיה. (החוסר רצון לחזור למסלול, אפילו אחרי שנה)

האם את חושבת שיציאה לטיול תדחה את הולדת הילד? את תחילת הזוגיות? את עושה צעדים על מנת להשיג מטרה זו?
אולי היא דווקא תקרב אותו . את אשתי הכרתי בצד השני של העולם.

בפנים בפנים, אני בקושי מוכנה להודות בזה בפני עצמי עם כל ההסללה התחרותית הזאת, בא לי לעצור וסתם לטייל. אולי לגור במקום אחר. אולי לבלות יותר עם האחיינים החמודים שלי, אולי לגור בחור שקט בדרום או ביוון או בניו יורק ולא להיות מחוייבת לכלום, רק שנה, עד שימאס וכבר יהיה בא לי לחזור
הייתי הולך על טיול , כמה שיותר רחוק וכמה שיותר שונה ,לא ניו יורק ולא פריפריה בישראל.
בין 3 חודשים לחצי שנה .

קרדיטורית יקרה

לדעתי את צריכה פרספקטיבה חדשה, כזו שאפשר לקבל (למשל אבל לא רק) בעמידה כשאת יחפה על חוף ים איפשהו באוקיינוס השקט כשהבהונות טובלות במים והעיניים עצומות ואין נפש חיה קילומטרים מסביב ואין תאריך חזרה שנקבע מראש.

זו רק דעתי כמובן יכול להיות שאני טועה.

גילוי נאות כמה וכמה פעמים בעבר עזבתי הכל ועליתי על מטוס ולא מתחרט אפילו על שנייה אחת

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
M תשלומי מע"מ - חשבונות עבור חודשי שנת 2024 מיסים 1
S עיתוי מכירת תיק השקעות לעניין סוף שנת מס שוק ההון 2
ס דיווח+קיזוז הפסדי הון מול רווחי דיב' באותה שנת המס מיסים 27
N דיווח למס הכנסה על שנת 2023 עד 30/06 כאשר אין לי תיק - אפשרי? מיסים 20
דו דו שנת דיווח דיבידנד בברוקר זר מיסים 1
N תכנון שנת שבתון - היבטי מיסוי מיסים 48
E שאלה בעקבות קבלת הודעה ממס הכנסה לגבי שנת המס 2018 מיסים 11
L Nvidia 2023 לעומת intel שנת 2000 שוק ההון 18
R לא ניתן להגיש דו"ח מס על שנת 2022 מיסים 2
c881 מס הכנסה פנו אלי לגבי שנת 2017 מיסים 27
ב העלאת הריבית במשק שנת 2022 - איפה זה פוגש כל אחד מאיתנו צרכנות פיננסית 130
O שאלה בנוגע לתשלום שומת מס על שנת 2020. מיסים 18
J שאלת מס במקרה של שנת הפסד לאחר שנת רווח מיסים 4
D ההורים פתחו לי קופת גמל לחיסכון לפני שנת 2000, אשמח להכוונה/ייעוץ. (בן 25, סטודנט) שוק ההון 5
Y שנת 2020 חלפה לה יעדים ומטרות שנת 2021 יומני מסע אישיים 3
י חישוב שנת המס שוק ההון 0
I שאלה- דיווח מס על שנת העסקה או שנת התשלום? צרכנות פיננסית 0
J אם המשבר של שנת 2008 יקרה עכשיו, מה יקרה לקופות גמל להשקעה? שוק ההון 0
S מכירים ETF שעוקב אחרי המדד העולמי או המדד העולמי ללא ארצות הברית שקיים עוד לפני המשבר של שנת 2000? שוק ההון 7
Jenia29 משיכת פיצויים מקרן פנסיה עבור חצי שנת עבודה צרכנות פיננסית 2
K עליה דרמטית בעלות הביטוחית לנכות ושארים בין שנת 2017 ו-2018 ועוד סוגיות על פנסיה צרכנות פיננסית 51
M מיסוי ולידה לקראת סוף שנת מס מיסים 8
S לקראת סוף שנת המס רוכשת ניירות ערך לא סחירים שוק ההון 1
ג ביטוח מנהלים (שנת 2010) - שארים צרכנות פיננסית 18
א קרן השתלמות לעצמאי שנת מס שוק ההון 4
ח סוף שנת המס. לא מוצא *********** דוח מתאים שוק ההון 10
אנא-אל לחכות לתחילת שנת המס כדי לפתוח חשבון? [דיווח לאזרח אמריקאי] שוק ההון 22
הסולידית "שנת 2015 בבלוג שלך" אוף טופיק 10
T חולמים על חופש יומני מסע אישיים 4
twister ניצול ימי חופש בעזיבת מקום עבודה צרכנות פיננסית 14
M מותר להחתים ימי חופש בזמן שירות מילואים? אוף טופיק 3
א דמי הבראה + ימי חופש אחרי הפסקת עבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
E ימי חופש במקום עבודה חדש אוף טופיק 10
י מה עושים במקרה שרוצים חופש ארוך? צרכנות פיננסית 8
F יומן מסע - זוג צעיר. מטרה: חופש כלכלי יומני מסע אישיים 13
ד על הטרגדיה של חופש הביטוי אוף טופיק 82
ס להשתמש או לשמור ימי חופש? אוף טופיק 17
abby1994 ימי חופש, דמי הבראה ,החזר מס ומה שבינהם מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 24
מתכנת איך להבריז מהעבודה בלי לקחת יום חופש דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 45
liranviper מה עדיף: חל"ת או מינוס ימי חופש? צרכנות פיננסית 12
nicepo1 פרישה מוקדמת או חופש עכשיו? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 11
waskindalost בעזיבת מקום העבודה - האם לפדות או לקחת ימי חופש ? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 6
adamshalev המסע שלי דרך בלוג "חופש כלכלי" יומני מסע אישיים 66
Sinister תהיות על חופש ברוח יום העצמאות אוף טופיק 21
yossik חופש ! אוף טופיק 5

נושאים דומים

Back
למעלה