• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

שני אנשים שלושה חשבונות

• פותח הנושא פותח הנושא אנא-אל
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

אנא-אל

משתמש בכיר
דירוג
2,542
אתמול דיברתי עם לקוחה ושאלתי למה יש לה שני כרטיסים (זה היה במקום).
אז היא ענתה שכרטיס אחד לחשבון משותף עם בעלה וכרטיס לחשבון שלה.
התעניינתי, ואמרה שאת הקניות המשותפות (דלק, אוכל וכד) מהחשבון המשותף ודברים אישים (שופינג למשל) מהכסף שלה ככה שהוא לא דואג והיא לא דואגת שידאג.

אהבתי את הרעיון. לא שאלתי, אבל מה עושים במקרה שיש הבדלים גדולים במשכורות?

גם אם מחליטים על חשבון משותף וחשבונות נפרדים וגם, סתם, בכללי, נראלי קצת בעייתי.

איך מתנהלים במצב כזה של הבדלים גדולים?

כל אחד מפריש לחשבון המשותף סכום זהה לתשלומים השוטפים.

@c881 אז אם אחד מרוויח 5 ואחד 20 ושניהם מפרישים שווה, החשבונות המשותפים אמורים לא לעבור את ה6000 +- (בהתחשב במשכורת הנמוכה יותר)?

שניהם מפרישים שווה,
לאישתי ולי אין חשבון משותף, היות ואני מרוויח יותר ממנה, אני תורם יותר לכלכלת הבית וכל אחד אחראי על מספר הוצאות שוטפות, אני באופן יחסי משלם יותר וזה גם נראה לי הגיוני, מעבר לדברים השוטפים, כמעט בכל הוצאה של המשפחה אני משלם יותר.
זה נראה לי הוגן ונכון, אין צורך לממן עוד בנק עם חשבון משותף לדעתי

@Roi האם זה שאתה משלם יותר על ההוצאות המשותפות מונע ממנה הוצאות אישיות? (אם אישי לא חייב).

באופן אישי היה לי קשה עם זה שזה לא שוויוני משני הצדדים- הגבוהה והנמוך.
לא ממש חשבתי על זה עד השרשור שהיה.
זה כנראה מאד תלוי בדינאמיקה של הזוגיות.

מונע ממנה הוצאות אישיות?
בעיקרון לא, בעבר היו לנו מקרים בהם גיליתי בדיעבד שהיא השתוללה בקניות, הוצאות כרטיסי אשראי גבוהות, לקחה הלוואות שלא ידעתי עליהן,עקב בעיה שלה ביכולת הניהול הפיננסית, אני מאוד כעסתי שהיא לא שיתפה אותי בזה, אני הייתי יכול לסגור לה את המינוס ולחסוך הלוואה מיותרת.
בעצה אחת איתה, נכנסתי לתמונה, דיברנו על הנושא, כיום היא מנהלת מעקב די צמוד, אני מדי פעם מעלה את הנושא ובודק שהכל בסדר. היא הפסיקה להשתמש בכרטיס אשראי, היא רק משתמשת בדביט, שזה כמו מזומן רק עם יכולת מעקב הרבה יותר טובה.
בגדול הנושא הוא מאוד רגיש בזוגיות, כמו שאמרתי קודם, אני בעד הפרדת חשבונות, ניהול ההוצאות המשותפות ביחד, רק צריך לוודא שכל אחד חוסך והשאר להחלטה אישית, זה נראה לי הרבה יותר אקולוגי, פחות לחצים וכניסה לחיים של האחר.

למה לממן עוד בנק ע״י שני חשבונות?
הסברתי את דעתי בתגובה לאנא-אל למעלה.
זה מבחינתי ימרגיש יותר נכון ואקולוגי לזוגיות, שוב, עבורי זה עובד, זה מקל על ההתנהלות שלנו, לדעתי במקרה הנ"ל, זה יגרום לאישה לחשוב פעמיים אם לאכול בחוץ במסעדת יוקרה פלצנית או לבשל בבית, שהיא תראה בחשבון הבנק שלה 0 אחד גדול, לפעמים זו הדרך היחידה

נערך לאחרונה ב:
@Roi מה שעדיין לא ברור לי זה אם הממוצע הוא כמעט זהה או יותר למשכורת הנמוכהאז מחלקים את זה.
הצד עם השכר הנמןך נותן להוצאות המשותפות 90% והצד עם השכר גבוהה 30%?

ואם הצד עם השכר הנמוך רוצה לרדת ברמת החיים והצד עם השכר הגבוהה לא רוצה כי הוא חוסך מספיק ביחס להכנסתו (מקרה עם סבירות נמוכה אבל עדיין)

בעיני לנהל חשבונות נפרדים לזוג נשוי זו אחיזת עיניים, במיוחד כשיש ילדים. הכסף הוא הוא של שני הצדדים (גם אם רק אחד עובד, לפי חוק כל מה שנצבר אחרי הנישואים מתחלק שווה בשווה) המינוס או החוב גם הוא של שניהם, ואם יש ילדים הרי שההוצאות על הילדים הם של שניהם. גרוע מכך, אם אחד ההורים עובד יותר והשני עובד פחות, לזה שעובד פחות "יש" פחות כסף למרות שבדרך כלל הוא יהיה זה שמטפל בילדים, מה שמאפשר לשני לפתח קריירה ולהרוויח יותר. אז זה שנשאר בבית צריך לקבל משכורת מזה שיצא לעבודה? תכנון פיננסי של משפחה אמור לקחת בחשבון את כל הכספים, ולמשפחה בדרך כלל יש הרבה מטרות משותפות. אם הניהול הפיננסי לא לוקח בחשבון את כל הכספים יכולים להווצר מצבים אבסורדים כמו שהאחד מוציא הרבה כסף על מותרות בעוד לשני אין מספיק לצרכים בסיסיים. במשפחה כולם אמורים לתרום כפי יכולתם, וזה כולל גם כסף וגם זמן וגם כישורים ומשאבים אחרים כמו לבשל, ליעץ ועוד. במשפחה סבירה, אם אחד הצדדים רוצה למשל ללכת ללמוד, מקבלים החלטה משותפת ויכולים להחליט שזה בסדר גם אם עכשיו הוא לא ירוויח כמה שנים. איך זה אמור לעבוד עם חשבונות נפרדים? שמי שרוצה ללמוד יאכל לחם ומים? ואם מישהו חולה ולא יכול לעבוד? שירעב? חשבונות נפרדים פשוט לא מתאימים בעיני למשפחה שבאמת רואה את עתידה כיחידה אחת. זו יחידה אחת גם כלכלית והמשמעות היא שהכל צריך להיות מנוהל מתוך ראייה כוללת ולא מתוך התחשבנות.

ההורים של חברה שלי, כבר כמעט בפנסיה, כל החיים מחזיקים חשבונות נפרדים ומתחשבנים על כל הוצאה בבית. ה נראה לי ממש מטופש, אתם חיים ביחד עשרות שנים וכנראה כך תמשיכו עד מותכם, מה יצא לכם מהפנקסנות הזאת חוץ מבזבוז זמן ואנרגיה?

שבונות נפרדים פשוט לא מתאימים בעיני למשפחה שבאמת רואה את עתידה כיחידה אחת
לא מסכים, זה עניין של הרגל והתנהלות, מחלקים את ההוצאות לפי מידת הכנסה והשאר כל אחד יחליט לפי ראות עיניו בהתחשב במטרות ובהחלטות משותפות, לדעתי זה מקנה גם עצמאות לכל אחד מבני הזוג, זה שהקמנו משפחה לא אומר שהתאחדנו לכדי אדם אחד, חשוב לשמור על האינדיבידואליות גם בקשר, זה בריא.

אם הצד עם השכר הנמוך רוצה לרדת ברמת החיים והצד עם השכר הגבוהה לא רוצה כי הוא חוסך מספיק ביחס להכנסת
לא הבנתי את השאלה, החיים במשפחה הם משותפים, המטרות של המשפחה אחידות, למה בדיוק את מתכוונת?

לא הבנתי את השאלה, החיים במשפחה הם משותפים, המטרות של המשפחה אחידות, למה בדיוק את מתכוונת?
לא תמיד המטרות אחידות (השרשור של ים לדוגמא).

אני מכירה זוג מבוגר שחי באושר ועושר עם שני חשבונות. הגבר מרוויח שכר מאוד יפה והאישה שכר מאוד נמוך. הגבר מאוד מחושב ואפילו קצת סגפן, האישה בזבזנית חולת שופינג ולא מבינה בענייני כספים בכלל. החשבון של הגבר שימש לאורך השנים להתנהלות המשפחתית (חשבונות, חסכונות וכו'). החשבון של האישה נועד למותרות שלה מבלי שהוא ישאל אותה מה קנית למה קנית וכמה קנית. ממה ששמעתי עובד להם יפה מאוד ועוזר לשמור על שלום בית :-)

אישית - אני ובעלי היינו חברים - לא התחשבנו, אח"כ גרנו ביחד - לא התחשבנו, אח"כ התחתנו, הכל אותו דבר חוץ מדבר אחד - איחדנו חשבונות - וזו היתה תחושה נהדרת להרגיש שעכשיו אנחנו באמת שותפים בכל תחומי החיים לחלוטין. נראה לי ממש מוזר לחיות אחרת אבל כל אחד הטוב בעיניו יעשה... :-)

@קרן כלומר היא לא תרמה להוצאות משותפות כלל?

ואני שמחה שאתם מסונכרנים.

לא תמיד המטרות אחידות (השרשור של ים לדוגמא).
במקרה שלו אני מזהה בעיה עמוקה יותר, אבל קשה לדעת ללא הכרות אישית.
דווקא במקרה של @Yam אם היו להם חשבונות נפרדים, האישה לא הייתה מבזבזת הרבה כי לא היה לה מאיפה, או שאולי היא הייתה נכנסת למינוס שזו כבר בעיה מורכבת אחרת, כמו שציינת קודם, זה קרה לי והנושא עלה ונפתר .

@קרן כלומר היא לא תרמה להוצאות משותפות כלל?

ואני שמחה שאתם מסונכרנים.

נכון, היא הרוויחה משהו כמו 2000-3000 ש"ח מאז ומתמיד והכסף הזה היה כמו תקציב מותרות שלה, שבמקרה האמור פתר את הבעיות שהיו עלולות להווצר מול הבעל בגלל הוצאות שהוא היה רואה בהן מיותרות. ככה הוא לא מתרגז והיא לא מוותרת על דברים שמשמחים אותה.

נכון, היא הרוויחה משהו כמו 2000-3000 ש"ח מאז ומתמיד והכסף הזה היה כמו תקציב מותרות שלה, שבמקרה האמור פתר את הבעיות שהיו עלולות להווצר מול הבעל בגלל הוצאות שהוא היה רואה בהן מיותרות. ככה הוא לא מתרגז והיא לא מוותרת על דברים שמשמחים אותה.
זה נשמע לי יותר כמו יחסים של sugar dady, מאשר חיים משותפים, אבל אם זה עובד להם אז למה לא

מחלקים את ההוצאות לפי מידת הכנסה והשאר כל אחד יחליט לפי ראות עיניו
זה הבדל גדול בינינו,
אני חושב שכשאתה מתחתן ( ובטח כשיש לך ילדים ) החלטה של צד אחד באופן ודאי משפיעה על הצד השני
לכן צריך לקבל את ההחלטות במשותף

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ד ביטוח דירה - מה לעשות כשהביטוח שולח אנשים לא מקצועיים צרכנות פיננסית 11
A למה אנשים מתכוונים כשהם אומרים לתזמן את השוק פוסטים מאיכות נמוכה 13
י אני מחפש אנשים שנפתחה להם בשנים האחרונות פוליסת אכ"ע לצורך הפקדות לביטוח מנהלים / קופת גמל פוסטים מאיכות נמוכה 2
G ללמד(לא ליעץ) אנשים להשקיע באופן עצמאי בסדנאות צרכנות פיננסית 1
L למה אנשים טובים לא הולכים לפוליטיקה פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 94
C למה אנשים פשוט לא קונים דירות, במקום לשכור דירה נדל"ן 199
S האם יש כאן אנשים שמפקידים לקופת גמל ולא לקרן פנסיה משלימה? אם כן - אשמח לשמוע למה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 69
Z לכבוד הטיעון, ״אנחנו מממנים אתכם כי אנחנו משלמים מע״מ ואנחנו הרבה אנשים שקונים הרבה״ פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 3
J עסקת אשראי בין שני אנשים פרטיים. צרכנות פיננסית 11
פ האם הישראלים "אנשים חמים" לדעתכם? או שזה בדיוק ההפך? אוף טופיק 13
D למה אנשים בוחרים בקרנות עם דמי ניהול יקרים יותר? שוק ההון 9
י שלום אנשים. לימודים. קריירה. צומת דרכים. הייטק. לאן? התפתחות אישית 18
מוריה יותר אנשים משקיעים פתאום בנדלן? נדל"ן 310
S למה אנשים משקיעים במניות (לא דיבידנד)? אוף טופיק 61
Tsachi01 בעקבות המקרה של חברת ״אמוזה״ - איך אנשים נופלים בהשקעות האלה? פוסטים מאיכות נמוכה 103
J האם קיימים אנשים שעובדים במשרה חלקית בשכר נורמלי ? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 40
ט שוק ההון: למה אנשים לוקחים הלוואה לצרכי מינוף? פוסטים מאיכות נמוכה 13
ש אנשים שבקשיים בעקבות הקורונה שוק ההון 71
4 איך אנשים עם משפחה משקיעים? שוק ההון 13
נ יש פה אנשים שמעבירים כסף באופן קבוע מארה"ב לישראל? צרכנות פיננסית 23
ת על מה בעצם אנשים מוציאים כסף בימנו? אוף טופיק 78
L 'אתה צריך להכיר חמישה אנשים כדי להגיע לאדם שאתה רוצה' מי מזהה מה מקור המשפט? אוף טופיק 2
נ מאוכזב מאוד מהמערכת של IBI טרייד. יש פה אנשים שמשתמשים בה ומרוצים? צרכנות פיננסית 19
B למה אנשים מתכוונים כשאומרים שהשוק גבוה שוק ההון 11
M האם אנשים עלולים להישאר בלי פנסיה? צרכנות פיננסית 10
amikal אם יותר זול לנהל תיק השקעות בבית השקעות למה אנשים עדיין מנהלים אותו בבנק? שוק ההון 72
c881 צלם צילם 9 שנים את אותה פינת רחוב ותפס את אותם אנשים - האם גם אתכם יתפסו? אוף טופיק 0
כ פרשתי :) איפה מוצאים עוד אנשים עם זמן פנוי? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 6
amidar מחפש אנשים עם ניסיון ב"עידן פלוס". אוף טופיק 11
ש אנשים שהגיעו להכנסה פאסיבית משמעותית יומני מסע אישיים 13
Roi מה לא בסדר עם אנשים, או מה קורה בזמן האחרון בנושא הפרמידות ? אוף טופיק 70
משה כתבה נחמדה לפתיחת "העולם הסולידי" עם אנשים אחרים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 4
סתןלי ת'כסף קרן קלע2# ?? - לא להאמין איך אנשים נופלים שוק ההון 0
BRK מדוע אנשים עשירים )מאוד!(ממשיכים לעבוד אוף טופיק 3
ס סולידיים - האם אתם אנשים רוחניים? אוף טופיק 50
עמוס יש אנשים שלא מבינים איך כל כך הרבה נוסעים לחול אוף טופיק 1
efrat ריאליטי צ'ק על מה באמת אנשים חושבים אוף טופיק 62
G אז יש אנשים שבשבילם השקעה פסיבית היא החלק הדפנסיבי בתיק שוק ההון 2
DiverGirl שרשור על אנשים יוצאי דופן ומעוררי השראה אוף טופיק 21
Delta שאלה עקרונית [האם אנשים שנהנים מהעבודה הם עכברים במרוץ] אוף טופיק 31
c881 "דמי הניהול זה פשע של התקשורת שהביא אנשים לחשוב שזה מה שחשוב" שוק ההון 9
M שירותי אורחים בדירת שלושה חדרים, למה? פוסטים מאיכות נמוכה 9
GeraltOfHaifa שלושה בתים ארה"ב אך ללא הון שיקלי, התכוננות נדרשת לקראת קנית נכס בארץ? נדל"ן 16
שם משתמש בעייתי MSCI WORLD - יש רק שלושה כאלה בארץ? שוק ההון 3
ח אחרי שלושה עשורים צריך למצוא כיוון. התפתחות אישית 16
סול למה השקעתי שלושה שקלים בקרן ההשתלמות שלי השנה שוק ההון 126
Liron2035 שלושה סוגי אג"ח שונים במבחן הזמן שוק ההון 2
M תשלומי מע"מ - חשבונות עבור חודשי שנת 2024 מיסים 1
S פיצול חשבונות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
P ברוקרים שסוגרים חשבונות עם מעט פעילות - מה המצב בימינו? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0

נושאים דומים

Back
למעלה