• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

שמירת דמי ניהול בקרן פנסיה לאחר עזיבת מקום עבודה

• פותח הנושא פותח הנושא rb101
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

rb101

משתמש רשום
דירוג
0
היי,

אני מתכנן לעזוב את מקום העבודה שלי בחודשים הקרובים ולקחת הפסקה לתקופה של מספר שנים.
אני רוצה לנצל את החודשים הקרובים לוודא שאני מצליח לשמר כמה שיותר מהתנאים הפנסיוניים, או לפחות לגדר אותם כך שלא יעלו בצורה קיצונית. יש לי מספר שאלות בנושא.

1. מה הדרך הטובה ביותר להשיג דמי ניהול משופרים בהינתן ולא הולכות להיות הפקדות לתקופה לא מבוטלת לאחר שאעזוב את מקום העבודה?
2. האם קרנות פנסיה שמציעות דמי ניהול שאינם תלויים במעסיק מחויבות לכבד את התנאים הללו גם אם לא עובדים בכלל? כלומר האם זה שהם אומרים שהם לא תלויים במעסיק אומר גם שאפשר גם שלא יהיה מעסיק? אני מדבר בעיקר על תנאים שמציעים בשימור לקוחות..
3. האם הסדר ביטוח ריסק (שלמיטב הבנתי אפשר לעשות לשנתיים), משמר גם את דמי הניהול, או רק את התנאים הביטוחיים? (אני מניח שזה לא מחייב, אבל האם יש פה מישהו עם ניסיון? מה קורה ברוב המקרים?).
4. אני כרגע נמצא בקרן פנסיה שיש לי בה הטבת מעסיק בדמי ניהול. האם לאחר שאפסיק לעבוד, במקרה שדמי הניהול יעלו, אוכל לעבור לאחת מקרנות הפנסיה ברירת מחדל (שבהן דמי הניהול המקסימליים שאפשר לגבות על הצבירה הם 0.22%). אני רוצה להבין האם יש לי אפשרות לגדר את הסיכון כך שבמקרה הגרוע אוכל לעבור לקרן ברירת מחדל. האם ניתן להנות מדמי הניהול הטובים יחסית בקרן ברירת מחדל גם ללא הפקדות?
5. בהמשך ל-4, האם באופן כללי אפשרי לנייד כספי פנסיה בזמן אבטלה ללא הכנסה קבועה? האם יש גופים שלא יסכימו? (יש לי חסכון דיי גדול).

עצות נוספות יתקבלו בברכה :)

תודה רבה!

אתה יכול לשקול להפקיד סכום מינימאלי כל חודש? יש סכום שאמור להיות אפילו יותר קטן מהפקדה שהייתה לך עד כה שאמור לאפשר לך את מירב הזכויות, דמי ניהול, ביטוחים וכו׳

ממליץ להתייעץ עם קרן הפנסיה לפני שאתה עושה מהלך כזה. מהו אותו סכום.

אתה יכול לשקול להפקיד סכום מינימאלי כל חודש? יש סכום שאמור להיות אפילו יותר קטן מהפקדה שהייתה לך עד כה שאמור לאפשר לך את מירב הזכויות, דמי ניהול, ביטוחים וכו׳

ממליץ להתייעץ עם קרן הפנסיה לפני שאתה עושה מהלך כזה. מהו אותו סכום.
אני יכול אבל זה אומר שהביטוח הפנסיוני שלי יהיה על הסכום החדש. ההכנסה שלי במקום העבודה הנוכחי היא מאד גבוהה, ואני רוצה לשמר את הביטוחים הפנסיוניים על הסכום הגבוה כמה שאני יכול (הבנתי שאפשרי מקסימום לשנתיים). לשם כך אני מתכנן לעשות ביטוח ריסק... אם אמשיך להפקיד בעצמי לקרן פנסיה התנאים הביטוחים ייקטנו בהתאם (למשל אובדן כושר עבודה וכו').

כלומר האם זה שהם אומרים שהם לא תלויים במעסיק אומר גם שאפשר גם שלא יהיה מעסיק? אני מדבר בעיקר על תנאים שמציעים בשימור לקוחות..
לרוב התנאים שיציעו לך תקפים כל עוד יש הפקדות, אתה תראה בדפים שאתה חותם עליהן שזה מותנה.
האם הסדר ביטוח ריסק (שלמיטב הבנתי אפשר לעשות לשנתיים), משמר גם את דמי הניהול, או רק את התנאים הביטוחיים? (אני מניח שזה לא מחייב, אבל האם יש פה מישהו עם ניסיון? מה קורה ברוב המקרים?)
משמר הכל, גם דמי ניהול
אני רוצה להבין האם יש לי אפשרות לגדר את הסיכון כך שבמקרה הגרוע אוכל לעבור לקרן ברירת מחדל. האם ניתן להנות מדמי הניהול הטובים יחסית בקרן ברירת מחדל גם ללא הפקדות?
כן, בקרן ברירת מחדל התנאים הם ללא התנייה של הפקדות.
לפני שהתפטרתי אני העברתי את הפנסיה המרכזית שלי לברירת מחדל בדיוק בשביל זה, שקט ל-10 שנים.

בהמשך ל-4, האם באופן כללי אפשרי לנייד כספי פנסיה בזמן אבטלה ללא הכנסה קבועה? האם יש גופים שלא יסכימו? (יש לי חסכון דיי גדול).
יסכימו. הם אוהבים לקבל צבירות גדולות :)
רק צריך להדגיש להם שמדובר בקרן לא פעילה ושלא תחזור להיות פעילה בתקופה הקרובה, ולשים לב על מה חותמים.
מניסיוני הם מנסים להסוות את זה שההצעה שלהם מותנית בקבלת הפקדה תוך חצי שנה, צריך להתעקש.

לרוב התנאים שיציעו לך תקפים כל עוד יש הפקדות, אתה תראה בדפים שאתה חותם עליהן שזה מותנה.
מעניין, אז למעשה לא יעזור לי פה לעשות תרגיל שבו אני עוזב את הקרן פנסיה שלי כדי שיתקשרו אלי משימור ויציעו לי תנאים כאלה. למרות שאני מניח שזה לאו דווקא מחייב, וכל חברה יכולה לעשות מה שבא לה... אבל נשמע שלא שווה את ההתעסקות כל כך.
משמר הכל, גם דמי ניהול
זה מניסיון? כי אני בכל מקרה מתכוון לעשות ביטוח ריסק כדי לשמר את התנאים עצמם (הביטוחים), אז אם זה גם ישמר לי את הדמי ניהול זה יתן לי ראש שקטן לשנתיים, שלאחריהן כמובן אוכל להחליט לעבור פשוט למקום אחר שאולי יציעו לי בו תנאים מתחרים. אבל אני לא אצטרך להתעסק בזה שנתיים שזה גם משהו...
כן, בקרן ברירת מחדל התנאים הם ללא התנייה של הפקדות.
לפני שהתפטרתי אני העברתי את הפנסיה המרכזית שלי לברירת מחדל בדיוק בשביל זה, שקט ל-10 שנים.
האם ניתן לעבור לקרן ברירת מחדל גם לאחר שעוזבים את מקום העבודה ושכבר הקרן הקיימת לא פעילה? במקרה כזה אני רשאי לבחור כל קרן ברירת מחדל שבא לי? אם זה אפשרי אני מעדיף לא להעביר את הכסף שלי לפני העזיבה כי כרגע התנאים שלי מאד טובים (הרבה יותר טובים מהקרנות ברירת מחדל), אבל אני חייב לוודא שיהיה אפשרי לעשות זאת לאחר העזיבה בפועל.
יסכימו. הם אוהבים לקבל צבירות גדולות :)
רק צריך להדגיש להם שמדובר בקרן לא פעילה ושלא תחזור להיות פעילה בתקופה הקרובה, ולשים לב על מה חותמים.
מניסיוני הם מנסים להסוות את זה שההצעה שלהם מותנית בקבלת הפקדה תוך חצי שנה, צריך להתעקש.
מעניין, בהינתן שתמיד יש לי את הגיבוי של הברירת מחדל (שאני מניח שדמי הניהול שם יישארו אטרקטיביים יחסית לתקופה ארוכה, גם אם יעלו קצת), אני מניח שלא יזיק לנסות בהמשך (במידה ודמי הניהול שלי בקרן הקיימת יעלו) לקבל הצעה גם מחברה אחרת.

ממש תודה על כל העצות!

זה מניסיון? כי אני בכל מקרה מתכוון לעשות ביטוח ריסק כדי לשמר את התנאים עצמם (הביטוחים), אז אם זה גם ישמר לי את הדמי ניהול זה יתן לי ראש שקטן לשנתיים, שלאחריהן כמובן אוכל להחליט לעבור פשוט למקום אחר שאולי יציעו לי בו תנאים מתחרים. אבל אני לא אצטרך להתעסק בזה שנתיים שזה גם משהו...
רגע אז בעצם אי אפשר לעבור במהלך הסדר ריסק לקרן אחרת?, בעבר ביררתי וזכור לי שאמרו שאי אפשר...אבל מקווה שהזכרון שלי בוגד בי :)

אגב, מה קורה עם עניין החיתום של הביטוח אבדן כושר עבודה? אין עניין גם שצריך להשים לב שעוברים לקרן שלא דורשת חיתום מחדש? או שאתה גם ככה אומר שאחריי שנתיים תצטרך לצבור תקופת אכשרה מחדש ולעבור חיתום שוב?

רגע אז בעצם אי אפשר לעבור במהלך הסדר ריסק לקרן אחרת?, בעבר ביררתי וזכור לי שאמרו שאי אפשר...אבל מקווה שהזכרון שלי בוגד בי :)

אגב, מה קורה עם עניין החיתום של הביטוח אבדן כושר עבודה? אין עניין גם שצריך להשים לב שעוברים לקרן שלא דורשת חיתום מחדש? או שאתה גם ככה אומר שאחריי שנתיים תצטרך לצבור תקופת אכשרה מחדש ולעבור חיתום שוב?
שאלה ממש טובה לגבי המעבר בזמן הסדר ריסק, אין לי מושג, אני אצטרך לברר (אלא אם מישהו יודע). אבל בהינתן שהדמי ניהול נשמרים וגם התנאים הביטוחיים, אני לא רואה סיבה שארצה לעבור בזמן ההסדר.

לגבי עניין החיתום, אתה מתכוון לתקופת אכשרה? לצרוך העניין לאחר שיעברו שנתיים אין יותר מידי ברירות - זה או להפקיד כספים לפנסיה בעצמי (למיטב הבנתי זה משמר את תקופת האכשרה, כלומר אין צורך לצבור אותה שוב), או לאבד את הזכויות. אם לאחר שנתיים עדיין לא אעבוד בעבודה מסודרת אני אפקיד את המינימום שאני יכול לפנסיה בעצמי רק כדי שבאמת לא אצטרך לצבור מחדש תקופת אכשרה.

אבל אני חייב להגיד שאני לא בקיא 100 אחוז בפרטים האלו, אז אשמח אם מישהו יוכל להבהיר.. שאלות ממש טובות.

שאלה ממש טובה לגבי המעבר בזמן הסדר ריסק
אם אתה עובר קרן פנסיה, אז כדי שהחדשה תהיה פעילה חייבת להיות בה לפחות הפקדה חדשה אחת, מה שאומר שאין ריסק...

אם אתה עובר קרן פנסיה, אז כדי שהחדשה תהיה פעילה חייבת להיות בה לפחות הפקדה חדשה אחת, מה שאומר שאין ריסק...
אי אפשר להעביר קרן פנסיה שהיא לא פעילה ולשמר את הריסק?

למיטב הבנתי, דמי הניהול לא בהכרח נשמרים, ועשויים אף לעלות למקסימום הקבוע בחוק.
האמת שגם אני הבנתי את זה, בגלל זה שאלתי.
בהינתן שזה המצב, מוטב לי כבר עכשיו להתחיל לבדוק מקומות אחרים להעביר אליהם את הפנסיה שאולי יציעו לי דמי ניהול שישארו איתי גם אחרי שאעזוב. כי אחרת ברגע שאני עוזב, ואני עושה הסדר ריסק אני תקוע עם הקרן פנסיה הקיימת שלי שהם יכולים להחליט להעלות לי את הדמי ניהול כרצונם, ואז האלטרטניבה היחידה שלי זה לעבור אבל לוותר על הריסק ואז אני מאבד את כל התנאים שלי.

אם אני מעביר עכשיו את הפנסיה למקום אחר, האם התנאים שלי יישמרו בדיוק כמו שהם (תיהיה לפחות הפקדה נוספת אחת במקום החדש), או שאצטרך לצבור וותק כלשהו בקרן החדשה? מה אומר החוק? לצורך העניין, הביטוח אובדן כושר עבודה יהיה בהתאם להעברה היחידה (במקרה הרע) שאעשה לקרן החדשה, כאילו הפקדתי לשם מאז ומעולם, או שזה יחושב באופן יחסי לכמות ההפקדות שהפקדתי בקרן החדשה? אני מודה שהצלחתי לבלבל את עצמי.
לא, אם אתה עושה ריסק זה בקרן שבה היו תשלומי התגמולים
הבנתי, תודה!

כן, פעמיים ריסק, פעמיים דמי הניהול נשמרו בשתי קופות במקביל כך שטכנית מדובר ב-4 מקרי ניסיון :) (בשני גופים שונים)
אגב, הם לא קופצים מייד אחרי שמפסיקים, לוקח משהו כמו 5-6 חודשים ללא הפקדות ובינתיים אתה מקבל התראות מהקופה.
האם ניתן לעבור לקרן ברירת מחדל גם לאחר שעוזבים את מקום העבודה ושכבר הקרן הקיימת לא פעילה? במקרה כזה אני רשאי לבחור כל קרן ברירת מחדל שבא לי? אם זה אפשרי אני מעדיף לא להעביר את הכסף שלי לפני העזיבה כי כרגע התנאים שלי מאד טובים (הרבה יותר טובים מהקרנות ברירת מחדל), אבל אני חייב לוודא שיהיה אפשרי לעשות זאת לאחר העזיבה בפועל.
כן, אפשרי.
מעניין, בהינתן שתמיד יש לי את הגיבוי של הברירת מחדל (שאני מניח שדמי הניהול שם יישארו אטרקטיביים יחסית לתקופה ארוכה, גם אם יעלו קצת), אני מניח שלא יזיק לנסות בהמשך (במידה ודמי הניהול שלי בקרן הקיימת יעלו) לקבל הצעה גם מחברה אחרת.
לא יזיק. אני קיבלתי הצעה של 0.18 וכרגע קצת מתעצלת להמשיך את הסקר.

אם לאחר שנתיים עדיין לא אעבוד בעבודה מסודרת אני אפקיד את המינימום שאני יכול לפנסיה בעצמי רק כדי שבאמת לא אצטרך לצבור מחדש תקופת אכשרה.
קח בחשבון שאם לא הפקדת והקרן הפכה ללא פעילה. ואז אתה מתחיל לעבוד בעבודה חדשה, תקופת האכשרה היא רק עבור *מצב בריאותי קיים*. אם חודשיים אחרי שחזרת להפקיד יש לך מקרה ביטוחי (שלא קשור למצב בריאות ישן) אתה כן מכוסה. כך שאולי אם אתה בריא, לא כזה שווה להמשיך להפקיד...לשיקולך

ממש תודה על כל העצות!
בשמחה :)

לא יזיק. אני קיבלתי הצעה של 0.18 וכרגע קצת מתעצלת להמשיך את הסקר.
לי יש 0.13% מהצבירה ו0% מהפקדות (אולי כי אני בריסק?) האם 0.13% מהצבירה נחשב נמוך? כמה מקבלים היום בפנסיות ברירת מחדל?

כדי שבאמת לא אצטרך לצבור מחדש תקופת אכשרה.
השאלה אם מבצעים הפקדה מינימאלית ואח"כ אם חוזרים לעבוד ואז ההפקדות יהיו גבוהות בהרבה, האם השכר הגבוהה החדש יהיה מבוטח ללא תקופת אכשרה? או שצריך להפקיד עצמאית בגובה המשכורת שהייתה לך והיית רוצה לבטח כדי להמנע מתקופת אכשרה נוספת?

אגב, מישהו יודע האם ביטוח שארים תקף גם להורים במידה ואתה רווק? בכל זכות רשום שזה רק לבן זוג וילדים, אשמח לשמוע אחרת.

השאלה אם מבצעים הפקדה מינימאלית ואח"כ אם חוזרים לעבוד ואז ההפקדות יהיו גבוהות בהרבה, האם השכר הגבוהה החדש יהיה מבוטח ללא תקופת אכשרה? או שצריך להפקיד עצמאית בגובה המשכורת שהייתה לך והיית רוצה לבטח כדי להמנע מתקופת אכשרה נוספת?
אם אני זוכר נכון, אז אם יש הפרש של יותר מ־15% אז על ההפרש תחול תקופת הכשרה

אגב, מישהו יודע האם ביטוח שארים תקף גם להורים במידה ואתה רווק? בכל זכות רשום שזה רק לבן זוג וילדים, אשמח לשמוע אחרת.
רק אם פרנסתם עלייך

האם גבוהה זה 600K ומעלה?
וכמה פחות? בכל מקרה מניח שכל עוד לא מפקידים (עצמאית או מעבודה) אז גם ככה אי אפשר להתמקח
בסופו של דבר ככל שהחברה מורידה את דמי הניהול מצבירה, כך היא תעלה את דמי הניהול על הפקדה.
אני משלם 0.05% על צבירה ו1.2% על הפקדה. אני מכיר אנשים שמשלמים 0.05% על הצבירה ו0.9% מהפקדה (השיגו את התנאים כהצעת שימור בזמן שהייתה קבוצת רכישה שהשיגה תנאים דומים), וגם 0% מצבירה ו1.5% מהפקדה.

למרות שזה מייצר תחושת סיפוק להוריד עוד כמה מאיות אחוז בדמי הניהול, בסופו של דבר זה זניח בעיניי.

עבור מי שאינו מעוניין בביטוחים של הפנסיה, האם יש טעם בכלל להשאיר את הקרן כפנסיה, או שעדיף לנייד לקופת גמל?
זה בכלל אפשרי לנייד לגמל?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
the_newbie שמירת המספר הישראלי ברילוקיישן אוף טופיק 7
A שמירת עוסק פטור פעיל למטרות דיווח מס מIB מיסים 5
מ שמירת החזר מס אמריקאי לשנה הבאה מיסים 2
T שמירת מזומן - כיצד? שוק ההון 1
T שמירת ערך לטווח קצר שוק ההון 22
כ שמירת סטטוס מיסוי בניוד פנסיוני מיסים 0
A שאלה בנושא קניית זהב אל מול שמירת הכסף בעו"ש שוק ההון 12
מרק סרפדים שמירת כסף בחו"ל צרכנות פיננסית 2
S מחיר פדיון של קרן מחקה אג״ח צמוד מדד ושאלות נוספות על שמירת ערך כסף שוק ההון 1
E סידור ניירת בבית - שאלה לגבי שמירת מסמכים אוף טופיק 5
מתכנתגד התייעצות לגבי תווי קניה/שי לחגים/תלושים לחגים- האם שמירת תווי קנייה הוא בזבוז כסף? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 22
ח הפרשה מינימלית לפנסיה לצורך שמירת זכויות צרכנות פיננסית 12
I דמי חבר הסתדרות מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 4
מ מה עדיף קרן השתלמות עם פטור ממס אך דמי ניהול גבוהים או חשבון מסחר בבית השקעות רגיל ודמי ניהול נמוכים שוק ההון 2
לאץ' התייקרות דמי ניהול של קרנות כספיות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
O דמי לידה שמתקבלים בינואר על לידה בדצמבר מיסים 3
חובב_פנסיה2022 עדכון דמי ניהול כספיות ב2025 פוסטים מאיכות נמוכה 106
T בלאקרוק 1159235 MSCI ACWI - מה דמי הניהול האמיתיים? שוק ההון 8
T תעדוף דמי ניהול מהפקדה או מצבירה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
E הפרש בין יתרת הכספים בחשבון לתשואה מחושבת בקיזוז דמי ניהול והוצאות ניהול השקעות - דוח רבעוני פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ה מחשבון פנסיה שכולל דמי ניהול ומקדם קצבה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 15
I דמי לידה מיסים 1
I האם אפשר לשלם את דמי הניהול באופן עצמאי? שוק ההון 1
N דמי ניהול בגמל/השתלמות לאחר פרישה - העלאת דמי ניהול פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 1
Couch Potato דמי רצינות במכירת דירה נדל"ן 21
G דמי ניהול אל מול דמי נאמנות שוק ההון 2
נ ביטול דמי כרטיס בפלייקארד צרכנות פיננסית 27
Y דמי ניהול בקרן השתלמות ופנסיה לא פעילים פוסטים מאיכות נמוכה 2
L העלאת דמי ניהול קרנות ישראליות מחקות מדדי חו״ל - האם אגדה אורבנית שתפסה תאוצה? שוק ההון 18
נועה28 היכן כתובים דמי הניהול של קרן סל אירית עוקב מדד באתר JUSTETF? שוק ההון 1
M דמי תיווך ממוכר נדל"ן 10
חובב_פנסיה2022 מחפש לפתוח קרן השתלמות עם דמי ניהול של 0.3/0.35 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 30
Count Olaf דמי ועד בית גבוהים מדי לתמורה? נדל"ן 74
S דמי ניהול כאחוז מהצבירה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
L דמי ניהול קרן כספית שוק ההון 1
P דמי ניהול בפתיחת קרן השתלמות לעצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ת אשמח לעזרתכם - חישוב דמי ניהול פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
א חנות עם דיר מוגן (דמי מפתח) עם פוטנציאל פינוי בינוי נדל"ן 1
M דמי ניהול בפנסיה, השתלמות וגמל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
M איך אפשר להיחשב כמה חשוב גירעון האקטוארי מול דמי הניהול בבחירת קרן פנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 21
N חישוב דמי ניהול מצבירה - IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 20
V העלאת דמי ניהול בקרנה"ש, מיטב דש לשעבר IBI שהיו חלק מקבוצת רכישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
L דמי ניהול אל מול תשואה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 19
S חיפוש חלופה ל SGOV שהעלתה לאחרונה דמי ניהול שוק ההון 11
L מורים -קרן השתלמות, קופ״ג, דמי ניהול קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
L האם ויתור על סוכן פנסיוני - השתלמות וגמל - יכול להוריד דמי ניהול פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
D דמי ניהול קופוג מסלול אינדקס במנורה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
C תשלום דמי ניהול קופג IRA ללא הפקדות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
Peace טבלה מסודרת עם דמי ניהול מצבירה והפקדה לפנסיה מקיפה ומשלימה - קיימת? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
E החזר דמי ביטוח לאומי עקב מכירת RSU לאחר עזיבת החברה מיסים 12

נושאים דומים

Back
למעלה