• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

שמאות מקדימה מול בדק בית בדירת יד שנייה

בובין חוט-השני

משתמש סולידי
דירוג
24
היי חברים,
אנחנו בפני אפשרות לרכוש דירה במחיר שהוא עבורנו סוג של אול-אין.

אנחנו מאוד מעוניינים בדירה וחשבנו להביא שמאות מקדימה במטרה לוודא שהמחיר שאנחנו מציעים לא גבוה מדי (רוצים להציע פחות 3%-5% מהמחיר המבוקש) מצד שני חשוב לנו גם לוודא שאנחנו לא קונים "חתול בשק" ושאין בדירה בעיה כזו או אחרת שיכולה להפתיע אותנו בהמשך (לדוגמא, באנלוגיה לעולם הרכב - לוודא שאין לרכב יד שנייה תאונה עם ירידת ערך) ואז אולי בעצם צריך להביא "בדק בית".

על מה אנחנו צריכים ללכת ? בדק בית או שמאות? שמאות מקדימה לא מתחשבת במחיר שהיא מעריכה את הנכס בנתונים שאמור לציין "בדק הבית"?

גם שמאות וגם בדק בית זה עסק יקר. הייתי הולך על זה רק אם אתם רציניים לגבי הקנייה ולא מתכוונים לשחק משחקים עם המוכר.

רוצים להציע פחות 3%-5% מהמחיר המבוקש
כפי שגם היה בשרשור אחר שלך.

כפי שגם היה בשרשור אחר שלך.
נכון, אבל בשרשור הזה עוד לא נתתי הצעה. אני משתדל ללמוד מהניסון :) אם אני זוכר נכון בפעם הקודמת האחוז שינוי כלפי מטה היה גבוה יותר ועוד רצינו לרדת אפילו יותר. פה אנחנו מאוד רוצים ללכת על הנכס אבל מוגבלים בכמה שאנחנו יכולים להציע ולא יכולים להציע את מה שהמוכרת מבקשת (אם לא נרצה להיכנס למשכנתא גבוהה מדי)
גם שמאות וגם בדק בית זה עסק יקר. הייתי הולך על זה רק אם אתם רציניים לגבי הקנייה ולא מתכוונים לשחק משחקים עם המוכר.
זאת הסיבה שבפתחתי את השרשור. אני לא רוצה סתם לזרוק כסף ואז לגלות שהמחיר שאנחנו מציעים בכלל לא רלוונטי.

היי חברים,
אנחנו בפני אפשרות לרכוש דירה במחיר שהוא עבורנו סוג של אול-אין.
על מה אנחנו צריכים ללכת ? בדק בית או שמאות? שמאות מקדימה לא מתחשבת במחיר שהיא מעריכה את הנכס בנתונים שאמור לציין "בדק הבית"?
במקרה כזה אתם חייבים שמאות מקדימה, כי ללא שמאות מקדימה אין לכם אפשרות לדעת כמה משכנתא תקבלו, זה יכול להגיע לפער של מאות אלפי שקלים באזורים מסויימים.

עכשיו השאלה היא מתי עושים את זה בתהליך, אם אתם פוחדים על כל שקל ולא רוצים להוציא בכלל כסף על עסקאות שלא יסגרו, אז לאחר שאתם סוגרים על מחיר מול המוכר ומעבירים את העסקה לשלב הטיוטות אז תעשו שמאות מקדימה לפני החתימה, זה מאוד נהוג, ובגלל שאתם בשלב הטיוטות המוכר לא יכול להתנהל מול עוד קונים (כמובן שהיו מקרים), ואז ברגע שתקבלו את השמאות תדעו כמה מימון תוכלו לקבל ובהתאם לזה תחליטו אם להתקדם בעסקה או לא.

@הורדוס תיארת את זה מדויק.

דיברנו היום עם המוכרים והם רוצים לקבל הצעת מחיר לפני שבכלל נכנס שמאי לתמונה. כנראה אין מנוס מלתת הצעה ולקוות לטוב (שהשמאי לא יפתיע אותנו פתאום).

מה בעצם נקודת האל-חזור מבחינת עסקת נדל"ן? מתי זה כבר לא חוקי\אתי לחזור אחורה? לפי מה ש @הורדוס מתאר אפשר למשוך את זה ממש עד שלב החתימה עצמה.

דיברנו היום עם המוכרים והם רוצים לקבל הצעת מחיר לפני שבכלל נכנס שמאי לתמונה. כנראה אין מנוס מלתת הצעה ולקוות לטוב (שהשמאי לא יפתיע אותנו פתאום).
אתה יכול לשלוח שמאי לפני, לא סביר שהם באמת לא יאפשרו את זה.

מה בעצם נקודת האל-חזור מבחינת עסקת נדל"ן? מתי זה כבר לא חוקי\אתי לחזור אחורה? לפי מה ש @הורדוס מתאר אפשר למשוך את זה ממש עד שלב החתימה עצמה.
בשרשורים אחרים נטען שהמוכר יכול לתבוע אותך על "חוסר תום לב" או "הצגת מצג שווא" אם אתה נסוג מהעסקה ללא סיבה טובה.
כלומר לא יכריחו אותך לקנות את הדירה, אבל תאלץ לשלם למוכר על הנזקים שנגרמו לו (דחיית קונים אחרים, עלות עו"ד וכו)

שוב, אתה הולך לעסקה משמעותית, אני ממליץ לך לצאת מהמוד של ה"משחקים". תחליט כמה אתה מוכן לשלם ולך עם זה למו"מ.
אם אתה לא יודע כמה הדירה שווה אז קח שמאי לפני.

אתה יכול לשלוח שמאי לפני, לא סביר שהם באמת לא יאפשרו את זה.
כנראה שבעל המאה הוא בעל הדעה במקרה הזה. אמרתי למוכר שלא אכפת לי להביא שמאי אחרי שנציע הצעת המחיר אבל אם נגלה שהשמאי נותן שווי נכס אחר זה עלול להשפיע על הצעת המחיר שלנו בדיעבד. המוכר טען שלא משנה מה יגיד השמאי בסוף יש מחיר שהם מוכנים לקבל עבור הנכס ושום החלטת שמאי כזה או אחרת תשפיע על העסקה. יש בזה הגיון אני חייב להגיד. אבל אם אני טועה (וגם המוכר) אני אשמח לשמוע.

לא יודע כמה אני רוצה להתעקש על שמאי לפני הצעת המחיר ולערער את הביטחון של המוכר שגם ככה נשמע שקצת נמאס לו מהסחבת.

תחליט כמה אתה מוכן לשלם ולך עם זה למו"מ.
אם אתה לא יודע כמה הדירה שווה אז קח שמאי לפני.

כמו שכתבתי בתגובה להורדוס - לא נראה לי שיתאפשר לי להביא שמאי לפני הצעת מחיר, המוכר כבר על הקצה והוא רוצה לשמוע הצעת מחיר. אני צריך לקבל החלטה - או לצאת מהעסקה (בשלב הזה לא נראה לי שזה חושף אותי לתביעה) או להציע הצעת מחיר ולקוות שלא הצעתי יותר מדי\ קניתי "חתול בשק".

אם אחרי שתסגור מחיר עם המוכר השמאי יתן הערכה הרבה יותר נמוכה, אז גם אם את המוכר זה לא מעניין והוא לא זז מהמחיר שקבעתם, אתה פשוט לא תוכל לשלם את המחיר הזה כי לא תקבל מספיק משכנתא (לפי התיאור שלך שמדובר באול-אין), אז העיסקה תיפול פשוט. אני ממש ממש לא איש מקצוע אבל נשמע לי שהערכת שמאי נמוכה שגוררת חוסר יכולת לקבל משכנתא מספיקה זו סיבה הכי לגיטימית שיש לבטל עיסקה שעוד לא נחתמה (אחרי החתימה זה סיפור אחר).

המוכר שלכם לא רציני.

שאלה מאוד חשובה לפני שמשקיעים יותר מדי זמן. האם המוכר כבר רכש נכס, שכר נכס או כבר עבר?

אם אחרי שתסגור מחיר עם המוכר השמאי יתן הערכה הרבה יותר נמוכה, אז גם אם את המוכר זה לא מעניין והוא לא זז מהמחיר שקבעתם, אתה פשוט לא תוכל לשלם את המחיר הזה כי לא תקבל מספיק משכנתא (לפי התיאור שלך שמדובר באול-אין), אז העיסקה תיפול פשוט. אני ממש ממש לא איש מקצוע אבל נשמע לי שהערכת שמאי נמוכה שגוררת חוסר יכולת לקבל משכנתא מספיקה זו סיבה הכי לגיטימית שיש לבטל עיסקה שעוד לא נחתמה (אחרי החתימה זה סיפור אחר).
זאת בדיוק הייתה הכוונה שלי, המטרה העיקרית של השמאות היא לדעתי קבלת וודאות (לא מלאה) על המימון בעסקה

המוכר שלכם לא רציני.

שאלה מאוד חשובה לפני שמשקיעים יותר מדי זמן. האם המוכר כבר רכש נכס, שכר נכס או כבר עבר?
לי נשמע שהקונה לא רציני. אתה רוצה שמאי ? תביא שמאי.

אני מתפלא שהמוכר לא אמר לך , תעזוב אותי בשקט, השמאי שלך לא מעניין אותי, תחזור רק עם הצעת מחיר ואני אשקול את ההצעה.

לי נשמע שהקונה לא רציני. אתה רוצה שמאי ? תביא שמאי.

אני מתפלא שהמוכר לא אמר לך , תעזוב אותי בשקט השמאי שלך לא מעניין אותי, תחזור רק עם הצעת מחיר ואני אשקול את ההצעה.
שמאות מקדימה מקובלת לכל מי שלא בטוח לגבי משכנתא.. אם המוכר רציני אין סיבה שלא יתן לשמאי לבוא, הוא גם ככה לא משלם

שמאות מקדימה מקובלת לכל מי שלא בטוח לגבי משכנתא.. אם המוכר רציני אין סיבה שלא יתן לשמאי לבוא, הוא גם ככה לא משלם
אין מוכר שיסרב לקונה להביא איתו מישהוא. הוא לא מוכרח אפילו לדעת שזה שמאי.
הבעיה כאן היא הקונה שמתחיל להגיד למוכר מראש - מה אם השמאי הערטילאי שאני אביא, יגיד שהמחיר שלך גבוה מדי ? בוא נסכם שהמחיר יורד בהתאם.

אתה רוצה שמאי תביא שמאי. השמאי יתן לך הערכה. אתה תציע כמה שאתה רוצה והמוכר ישקול את השיקולים שלו ויקבל או ידחה את ההצעה. אבל אל תתחיל להציק למוכר עם דברים כגון , מה יקרה עם השמאי יתן הערכה נמוכה.

אתה כמובן יכול לתרץ את ההצעה הנמוכה שלך בהערכת השמאי. ואז אני מניח יבוא המוכר ויראה לך עסקאות בסביבה וכמה קיבלו. ובנוסף יגיד לך ששמאי שאתה הבאת לא בדיוק נחשב אצלו לאסמכתא. אולי זה בן דוד שלך. ואולי אפילו יראה לך הערכת שמאי שהוא הביא. (בן דוד מצד אמא) וזה נקרא משא ומתן.

נערך לאחרונה ב:
לא הבנתי מה הבעיה. אתה רוצה להציע X. מה זה משנה כמה השמאי אומר ששווה הדירה?

תציע X למוכר, אם הוא רוצה, תביא שמאי. אם אחרי שאתה מביא שמאי אתה מבין שאתה לא יכול לבצע את העסקה, אתה יכול לסגת מהעסקה פשוט. כולה הבאת הצעה לא חתמת על כלום.

איפה פה הבעיה?

אז הנה עדכון לסיפור האישי שלי - המוכר לא התלהבו מעניין השמאי ורצה שקודם אציע הצעה ואז נתקדם.
מאחר ואני רציני ומעוניין בדירה לא התעקשתי על עניין השמאי ונתתי הצעה הנמוכה ב-4-5 אחוז מהמחיר שביקש מוכר הנכס.
המוכר, כך נדמה, היה קצת בהלם מההצעה וביקש שאחשוב על זה שוב כי זה נמוך ממה שהוא מוכן ושנדבר לאחר כמה ימים.

לאחר כמה ימים שוב יצרתי קשר עם המוכר ונדמה שהוא לא מוכן להתפשר - הצעתי הצעה נוספת נמוכה ב-3 אחוז מהמחיר שהוא מבקש. גם הפעם לא היה ממש רצון להתקדם או להתפשר על הסכום המקורי (לא קיבלתי רף מינימלי או משהו בסגנון - המחיר המבוקש מההתחלה וזהו).

בשלב הזה אני מרים ידיים. מאוד יכול להיות שאם היה מגיע שמאי מטעמי - הייתי מבין את ערך הדירה טוב יותר ומציע בהתאם (במידה ואני יכול לעמוד בזה).

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
W שמאות למשכנתא נדל"ן 3
השועל שמאות דירה בבנייה לעומת דירה זהה מאוכלסת נדל"ן 6
hommie התייעצות לגבי שמאות לפני תביעת יזם נדל"ן 2
grmp שמאות מוקדמת לקנית דירה נדל"ן 10
ח שמאות על דירה חדשה+רישום בטאבו נדל"ן 16
L התייעצות לימודים - שמאות מקרקעין התפתחות אישית 4
ל שמאות מקרקעין נדל"ן 13
ל שמאות סולידית אוף טופיק 55
ש נאסדק 100 מול סנופי שוק ההון 15
NachYur קרקע מול תיק נדל"ן 3
ג קרן פנסיה מול ביטוח מנהלים עם דמי ניהול דומים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ד כיסוי משכנתא מול השקעה בשוק ההון נדל"ן 3
ת מחזיקי תעודת זהות ישנה, האם נתקלתם בקושי מול הבנק בשל כך? צרכנות פיננסית 1
ה התנהלות מול בנק - משכנתא נדל"ן 1
I רווח אחרי אינפלציה - מניות מול אג"ח שוק ההון 14
Z מיסוי אג"ח אמריקאי מול ישראלי מיסים 3
E VT מול האלטנרטיבות שוק ההון 0
S קיזוז רווחי הון ב-RSU מול הפסד הון בחו"ל מיסים 4
R קיזוז רווח הון מול הפסד הון עם מס יסף מיסים 10
ת תמהיל משכנתא: מסלול מל"צ מול מסלול פריים, ועוד נדל"ן 6
Gari שילוב אסטרטגיית "buy borrow die" מול תיק השקעות ב IB - עם אסטרטגיית אחוז המשיכה הבטוח שוק ההון 19
נ פאסיבית מול אקטיבית שוק ההון 27
מ מיסוי ריאלי - מול נומינלי וחוזי swap מיסים 13
Vit7 מיסוי לפי מדד המחירים לצרכן אל מול שער המטח שוק ההון 50
ב VOO מול קסם S&P 500 KTF שוק ההון 7
א אג"ח ממשלתי מול קרן כספית שוק ההון 7
ס קופגל''ה מסלול שיקלי מול קרן כספית שוק ההון 5
ג קומה 12 מול קומה 5 נדל"ן 2
doc29 ביטול עסקה מול ספק מפוקפק - מוצר חשמל צרכנות פיננסית 15
N קיזוז הפסד מול רווח - במניה שפשטה רגל שוק ההון 1
B קיזוז הפסד מול רווח במניות שוק ההון 9
ליאונידס מק״מ מול פיקדון בנקאי שוק ההון 14
A משיכת קופת גמל ותיקה אל מול מכירת ניירות ערך פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
G דמי ניהול אל מול דמי נאמנות שוק ההון 2
ד השפעת המערכה מול איראן על מחירי הנדלן באיזורי ביקוש אוף טופיק 14
M קניית $ השוואת IBKR מול בנק מקומי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 11
B קרן פנסיה מול ביטוח מנהלים עם מקדם קבוע 200 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
א אינבסקו מול מנוטרל מט"ח שוק ההון 3
M קיזוז מס מול משיכה מוקדמת של קרן השתלמות מיסים 1
N שוק ההון מול קניית דירה נדל"ן 10
OOmer קרנות אג"ח מול פקדונות שוק ההון 11
B חשבון בIB אל מול בית השקעות ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
W קיזוז רווח והפסד בשוק ההון בארץ מול חו"ל מיסים 27
B קופת גמל להשקעה מסלול עוקב מדד S&P 500 מול מסחר עצמאי שוק ההון 10
ס דיווח+קיזוז הפסדי הון מול רווחי דיב' באותה שנת המס מיסים 27
מ פטור ממשיכת פיצויים במעבר מקום עבודה - פנסיה מול מנהלים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
גימפל הפקדה לקרן פנסיה מול קופת גמל להשקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
B קופת גמל הונית מול קצבתית בניהול IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
S דירה למגורים אל מול שוק ההון נדל"ן 7
N קרנות נאמנות ישראליות מול קרנות סל איריות שוק ההון 10

נושאים דומים

Back
למעלה