teddypicker
משתמש רגיל
- דירוג
- 116
אני והבת זוג לקראת אמצע שנות ה30, עובדים על ילד.
כרגע מוציאים 25K לחודש, וצופים עליה ל35K לאחר שיגיע ילד (מסגרות, דירה יותר גדולה).
שיעור חיסכון משוער לאחר ילד 20K לחודש.
סה"כ נכסים כרגע: 1.7M.
אנחנו חושבים לקנות דירה ב10 שנים הקרובות (כנראה לא ב3-4 הקרובות) אבל לא יודעים עדיין איפה וכמה היא תעלה. כמו כן לא היינו רוצים לקנות ברמת המחירים הקיימת - מעדיפים לחכות להזדמנות בדמות משבר וירידת מחירים, למרות שידוע לנו שיכולים להמשיך לעלות.
לכן מצאנו את עצמנו "על הגדר" - עם תיק השקעות 50-50 שמתחלק בין בלאקרוק ACWI ומדד אג"ח ממשלתי כללי ישראלי.
אני מרגיש שהפיתרון שלנו כרגע הוא פרווה, לא לכאן ולא לכאן -
כמובן שאי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה, על כן חשבתי על ההצעה הבאה:
אנחנו לוקחים סיכון שהכסף בקרן לא יספיק כהון עצמי לדירה כשנרצה לקנות אותה, ואז קיים סיכוי שנצטרך לממש חלק מתיק המניות בהפסד. כמו כן, במידה ונצטרך לנגוס בקרן החירום משמעותית נצטרך לחשב מסלול מחדש.
אשמח לשמוע מה אתם חושבים על התוכנית, לא מחפש ייעוץ, רק תובנות. תודה!
כרגע מוציאים 25K לחודש, וצופים עליה ל35K לאחר שיגיע ילד (מסגרות, דירה יותר גדולה).
שיעור חיסכון משוער לאחר ילד 20K לחודש.
סה"כ נכסים כרגע: 1.7M.
אנחנו חושבים לקנות דירה ב10 שנים הקרובות (כנראה לא ב3-4 הקרובות) אבל לא יודעים עדיין איפה וכמה היא תעלה. כמו כן לא היינו רוצים לקנות ברמת המחירים הקיימת - מעדיפים לחכות להזדמנות בדמות משבר וירידת מחירים, למרות שידוע לנו שיכולים להמשיך לעלות.
לכן מצאנו את עצמנו "על הגדר" - עם תיק השקעות 50-50 שמתחלק בין בלאקרוק ACWI ומדד אג"ח ממשלתי כללי ישראלי.
אני מרגיש שהפיתרון שלנו כרגע הוא פרווה, לא לכאן ולא לכאן -
- הוא לא מנוע צמיחה אדיר כמו שהוא צריך להיות כי אנחנו צעירים - הייתי רוצה לפחות 60-70% חשיפה למניות.
- מצד שני, 50% חשיפה למניות זה לא סולידי בלשון המעטה, בהתחשב בכך שאולי נצטרך את הכסף עוד כמה שנים.
כמובן שאי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה, על כן חשבתי על ההצעה הבאה:
- לייצר קרן חירום מוגדלת / קרן הון עצמי לדירה - בשווי 500K (קצת יותר משנה של הוצאות ברמת החיים הנוכחית + ילד).
- את הקרן הזו נחשוף למניות בשיעור של 0-10%, כל השאר למק"מים או מדדי אג"ח 2-5 צמוד ולא צמוד (כך שגם אם תעלה הריבית הכסף ישמור יחסית על ערכו, למיטב הבנתי).
- את שאר הכסף (1.2M) נעלה בשיעור החשיפה ל60-70% מניות, כולל כסף חדש שמוזרם (240K בשנה).
אנחנו לוקחים סיכון שהכסף בקרן לא יספיק כהון עצמי לדירה כשנרצה לקנות אותה, ואז קיים סיכוי שנצטרך לממש חלק מתיק המניות בהפסד. כמו כן, במידה ונצטרך לנגוס בקרן החירום משמעותית נצטרך לחשב מסלול מחדש.
אשמח לשמוע מה אתם חושבים על התוכנית, לא מחפש ייעוץ, רק תובנות. תודה!