• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

שינוי מסלול בפנסיה והשתלמות

• פותח הנושא פותח הנושא ASAti
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

ASAti

משתמש רשום
דירוג
1
שאלה קצת מטומטמת האמת, כנראה יודע את התשובות אך בכל זאת.

בן 40, עם צבירה של כ 600K בפנסיה עוד כ 400K בקרנות משלימות.

לאחרונה גיליתי לדאבוני שהמסלול שלי בכל הקרנות הוא הדיפוליבי - כלומר זה של עד גיל 50. חבל על ה 15 שנה מאז התחלתי לחסוך , אבל בכל זאת עכשיו נשאלת השאלה -
האם לנייד למסלול בסיכון גבוה ואם כן באיזה אחוזים ? להעביר את כל הכסף או את חלקו. אני יודע שאסור לתזמן את השוק, אבל ה SPX היום על 6000 שזה בשיא של השיא.

תודה.

Fun fact:
בכל פעם שהסנופי היה ב"שיא השיאים" בחמש השנים האחרונות, בהן אגב המדד הכפיל את עצמו, נפתח שרשור דומה מאוד לשלך.

החששות טבעיים. מתאים לך סיכון? לך על זה.
לא מתאים? אל תלך על זה.
רגשות מעורבים? תבחר בX אחוז סנופי וY אחוז לא מנייתי.

בהצלחה!

עוד כ 400K בקרנות משלימות
מה זה קרנות משלימות?... התכוונת לקרנות השתלמות?

לאחרונה גיליתי לדאבוני שהמסלול שלי בכל הקרנות הוא הדיפוליבי - כלומר זה של עד גיל 50. חבל על ה 15 שנה מאז התחלתי לחסוך , אבל בכל זאת עכשיו נשאלת השאלה -
האם לנייד למסלול בסיכון גבוה ואם כן באיזה אחוזים ? להעביר את כל הכסף או את חלקו. אני יודע שאסור לתזמן את השוק, אבל ה SPX היום על 6000 שזה בשיא של השיא.
תענה בכנות, ואני שואל לא כדי להעליב או לתקוף - הגם אתה קורבן של הטרנד לכיוון מילות הבאזז S&P500 וה- NASDAQ?
זה נורא אופנתי היום... "שים הכל על S&P500 אחי, תקשיב לי, הכסף ירוץ לכיוונך עם נעלי אדידס אולטראבוסט ומגש כנאפה".
הודעה 2 שלך בפורום... ממי שמעת ומה שמעת?
ואיפה שמעת? בעבודה? מחברים ש"מבינים"?
מה הצלחת ללמוד על הנושא עד עכשיו בתור בן 40 שחושב שהחלטות ההשקעה "שלו" בקרן הפנסיה ובקרנות ההשתלמות כל כך "גרועות"?
אתה חושב שמתאים לך 100% מניות על S&P500 בחסכונות הכי גדולים והכי משמעותיים שלך?
מה סיבולת הסיכון שלך?
מה האסטרטגיה שלך להשקעות?
מה אתה מחפש לעשות בדיוק?

מה זה קרנות משלימות?... התכוונת לקרנות השתלמות?

תענה בכנות, ואני שואל לא כדי להעליב או לתקוף - הגם אתה קורבן של הטרנד לכיוון מילות הבאזז S&P500 וה- NASDAQ?
זה נורא אופנתי היום... "שים הכל על S&P500 אחי, תקשיב לי, הכסף ירוץ לכיוונך עם נעלי אדידס אולטראבוסט ומגש כנאפה".
הודעה 2 שלך בפורום... ממי שמעת ומה שמעת?
ואיפה שמעת? בעבודה? מחברים ש"מבינים"?
מה הצלחת ללמוד על הנושא עד עכשיו בתור בן 40 שחושב שהחלטות ההשקעה "שלו" בקרן הפנסיה ובקרנות ההשתלמות כל כך "גרועות"?
אתה חושב שמתאים לך 100% מניות על S&P500 בחסכונות הכי גדולים והכי משמעותיים שלך?
מה סיבולת הסיכון שלך?
מה האסטרטגיה שלך להשקעות?
מה אתה מחפש לעשות בדיוק?

הכל טוב. את האמת שמאז 2008 הבנתי שלא כדאי לשחק יותר מדי עם השוק, וקראתי המון על boggleheads וכו' ולכן האסטרטגיה שבדרך מוצגת בסולידית די מתאימה לי, ללכת על קרנות מחקות, דמי ניהול זולים, לא לגעת וכו.
לא נוטה להקשיב לחברים בלי לבדוק דברים בעצמי, ובטח שלא הולך אחרי טרנדים.
אם הייתי מקפיד, כמו שהייתי צריך לעשות, כנראה הייתי כבר ממזמן על מסלול שרובו מנייתי.

מה שכן תיאוריה בצד ומציאות בצד שני.

אני כן מאמין שלבנאדם בן 30 עם אופק של 35 בשוק העבודה נכון מסלול בסיכון גבוה, ואת האמת יש לי נטייה לחשוב שזה נכון גם לבנאדם בן 40. וכמובן שרמת הסיכון תלויי גם בגיל ובגם בסיבולת לסיכון.

ומכיוון שאני באמצע הדרך כנראה לא מתאים לי רמת סיכון של בן 30 אך גם לא רמת סיכון של בן 50, ואם השוק לא היה בשמיים כנראה הייתי מעביר חלק מהכסף כבר.

דרך אגב, דווקא בגלל שכולם מדברים על זה, גורם לי לחשוב שנית ולכם הפוסט....

לא נוטה להקשיב לחברים בלי לבדוק דברים בעצמי, ובטח שלא הולך אחרי טרנדים.
טוב מאוד. אני שמח לקרוא את זה.

ומכיוון שאני באמצע הדרך כנראה לא מתאים לי רמת סיכון של בן 30 אך גם לא רמת סיכון של בן 50
היה ממש לא מזמן פוסט שדיבר בדיוק על העניין הזה של גיל וחסכונות בקשר לבחור ששאל לגבי הפנסיה של אימא שלו והאם להעביר אותה למסלולים יותר אגרסיביים וכו'.
תעשה חיפוש בשרשורים קודמים.
אתה בן 40 ויש לך עוד 27 שנים בשוק ההון... זה מלאן תלפים זמן.
בוא תשאל בני כמה האנשים פה ומה % המניות שלהם ולא תופתע.
אז כנראה שכדאי לך להיות כנה עם עצמך אל מול לקיחת הסיכונים במסלולים מנייתים שלא מסתדרים עם האופי שונא הסיכון שלך?

ואם השוק לא היה בשמיים כנראה הייתי מעביר חלק מהכסף כבר
אבל פה אתה מתזמן את השוק.
אם קראת מספיק אז אתה כבר יודע אם לתזמן זה טוב לך או לא טוב לך.

חבל על ה 15 שנה מאז התחלתי לחסוך
מה הפער הממוצע על פני הזמן בתשואות בין מסלול עד 50 לבין מסלול מחקה מדד עולמי? למשל אם הייתה עוצר בשלהי 2022 ייתכן שהמסלול הדיפולטיבי היה יותר טוב.
נראה לי שלהגיד שהיה עדיף סנופי על פני מדד מנייתי אחר זה חכמה בדיעבד. מה שכן כנראה שהמסלול הדיפולטיבי לא מספיק מנייתי.
צריך גם לשים לב שהפנסיה המקיפה מכילה הרבה אג"ח מיועדות. ברור שהביצועים שלה בעשורים האחרונים נמוכים יותר מפנסיה משלימה במסלול מנייתי שהיא בלי אג"ח.

צריך גם לשים לב שהפנסיה המקיפה מכילה הרבה אג"ח מיועדות. ברור שהביצועים שלה בעשורים האחרונים נמוכים יותר מפנסיה משלימה במסלול מנייתי שהיא בלי אג"ח.
נקודה חשובה וראויה לציון.
עד לא מזמן הפנסיה המקיפה הייתה מחויבת לרכוש מהמדינה אג"ח מיועדות "ערד" בשיעור של 28-30% מהסה"כ ובתשואה מובטחת של 4.86%.
עכשיו הפנסיות המקיפות כבר לא מחויבות ולכן כבר לא קונות שום אג"ח מדינה והן מקבלות מנגנון הבטחת תשואה. נדב מפנסיוני דיבר על זה בבלוג המעולה שלו.
כלומר ש- 30% מסה"כ הכסף בפנסיה הוא בכלל סולידי של הסולידי.
נשארים רק 70% שיעבדו בשבילנו.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Echelon שינוי מדיניות השקעה בפנסיה - מסלול S&P500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
M שינוי מסלול השקעה בפנסיה - תוך כמה זמן? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
מ שינוי מסלול השקעה בפנסיה - אישור מעסיק? oO שוק ההון 9
תפוזינה שינוי מסלול בפנסיה צרכנות פיננסית 30
H שינוי מסלול בביטוח מנהלים מלפני 2001 מגדל יותר קרן י' פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
L תהליך שינוי מסלול בקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
D שינוי מסלול השקעה בקרן פנסיה - החתמת מעסיק ויועץ פנסיוני פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
deussex שאלה עבור הוריי - שינוי מסלול לאחר יציאה לפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
M קופת גמל - שינוי מסלול מרכיב פיצויים של מעסיק הקודם פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
A ניודים מגוף אחד לאחר, שינוי מסלול השקעה - מה ידוע ומה לא ידוע? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
ס שינוי מסלול לימודים התפתחות אישית 13
TheTieMan שינוי מסלול - הפקדות עבר + הפקדות עתיד או רק הפקדות עתיד? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
Michel שינוי מסלול ביטוח אובדן כושר עקב עלות גבוהה מאוד ככל שמתבגרים. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 15
חתול לילה שינוי מסלול לא מבוקש בקרן השתלמות שוק ההון 24
T סגירת מסלול בקרן פנסיה או שינוי מדיניות השקעה תוך גרימה לקיבוע הפסדים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
I שינוי מסלול בקרן השתלמות לפני פדיון אפשרי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
פ שינוי מסלול בגמל וקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
V שינוי מסלול השקעה בקופת גמל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
ס מעסיק לא חותם על שינוי מסלול לכספי פיצויים שוק ההון 35
A הפניקס מחקה מדדי חו"ל שינוי מסלול לs&p 500 צרכנות פיננסית 1
Kya שינוי מסלול בקרן השתלמות שוק ההון 1
A שינוי מסלול בקרן השתלמות שוק ההון 3
flower שינוי מסלול השקעה - מניות דיבידנד בפרט שוק ההון 60
ח דעתכם לגבי שינוי מסלול עבור קרן השתלמות שוק ההון 4
C שוקל שינוי מסלול מהנדסה לתוכנה התפתחות אישית 27
M ביקשתי שינוי מסלול בקרן השלתמות ובינתיים השער יורד שוק ההון 3
מ קופת גמל - שינוי מסלול השקעה שוק ההון 10
A שינוי מסלול השקעה בפוליסת מנהלים עדיף משנת 97,האם אפשרי פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 7
שודד הפינג פונג שינוי מסלול בפוליסת חסכון ללא אירוע מס - הכיצד? שוק ההון 13
A התלבטות עקב שינוי קריירה התפתחות אישית 4
B רס"ן בקבע - שינוי כיוון התפתחות אישית 3
B קרנות כספיות - שינוי בדמי הניהול שוק ההון 2
O שינוי אפיקי השקעות בשוק ההון שוק ההון 16
S קצב שינוי מקדמי ההמרה בקרנות הפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
B פריקה + שינוי קריירה התפתחות אישית 79
Sesquiterpene שינוי קריירה ל-data science התפתחות אישית 10
T שינוי כיוון קריירה אוף טופיק 0
N שינוי חשיפה מנייתית בקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ד עמודת שינוי מעלות בספארק ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
מ קרן סל בזמן שינוי הדולר שוק ההון 4
פ היטל השבחה לאחר שינוי תב״ע לפני קבלת היתר - גלגול חבות ברכישה נדל"ן 2
R פפר אינבסט עובר שינוי משמעותי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
א שינוי בהרכב התיק שוק ההון 68
י השפעת שינוי מט"ח על רכישת המניות הראשונית שוק ההון 53
C שינוי מדיניות השקעה במסלול s&p500 במור פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
R התייעצות נדל"נית לאור שינוי משפחתי - למכור ולקנות או מה לעשות? נדל"ן 9
flower שינוי בביטוחי הבריאות - מעבר אוט' מביטוח ניתוחים "השקל הראשון" ל"משלים שב"ן" צרכנות פיננסית 27
E יש שינוי מבחינה מיסויית כעת במעבר מAmeritrade לSchwab? מיסים 3
M הקצאת נכסים, שינוי כיוון שוק ההון 8
ע לימודים / שינוי קריירה התפתחות אישית 3

נושאים דומים

Back
למעלה