Jane Doe
משתמש בכיר
- הצטרף ב
- 26/4/15
- הודעות
- 1,002
- דירוג
- 2,154
בקצרה: דגנים מלאים וקטניות מכילים רעלנים ולכן מומלץ להשרות אותם 12-24 שעות לפני הבישול. מומלץ להשרות לכמה שעות גם אגוזים מסיבה זו.
מה שלא ידעתי זה שההשריה לא יעילה בפירוק החומצה הפיטית בדגנים בעלי ריכוז נמוך מאוד של האנזים phytase שמפרק את החומצה הפיטית. אחד מהדגנים עם ריכוז נמוך של phytase הוא האורז.
קראתי ב whole health source, Nutrition and Health Science, שיטה פשוטה להורדת ריכוז החומצה הפיטית באורז מלא. בגדול, שומרים מקצת מהמים של ההשריה ומשתמשים בהם בהשריה של הנגלה הבאה של אורז מלא. מי ההשריה מתנהגים כמו מחמצת והחיידקים שגדלים בה יעילים מאוד בפירוק חומצה פיטית. ניתן לשמור את מי ההשריה במקרר חודש.
חשוב להשתמש במים ללא כלור כדי לא להרוג את החידקים הנחמדים. כלומר לא להשתמש במי ברז רגילים. אפשר להשתמש במי ברז שהורתחו וצוננו או במים שסוננו בבריטה למשל.
לא הכל מושלם, אחר כך קראתי את התחקיר שהאורז המלא המשווק בישראל מכיל כמויות חריגות של ארסן. אז השבוע המרתי את האורז בתפריט בדוחן. הופתעתי מכמה טעים יצא הדוחן. לא היו לי ציפיות גבוהות מדגן שמשמש כמזון לציפורים.
בכל מקרה, מצרפת את המאמר על השריית/התססת דגנים בתקווה שתמצאו אותו מועיל. השיטה פשוטה וכנראה יעילה לכל הדגנים בעלי ריכוז נמוך של האנזים phytase.
לבריאות
מה שלא ידעתי זה שההשריה לא יעילה בפירוק החומצה הפיטית בדגנים בעלי ריכוז נמוך מאוד של האנזים phytase שמפרק את החומצה הפיטית. אחד מהדגנים עם ריכוז נמוך של phytase הוא האורז.
קראתי ב whole health source, Nutrition and Health Science, שיטה פשוטה להורדת ריכוז החומצה הפיטית באורז מלא. בגדול, שומרים מקצת מהמים של ההשריה ומשתמשים בהם בהשריה של הנגלה הבאה של אורז מלא. מי ההשריה מתנהגים כמו מחמצת והחיידקים שגדלים בה יעילים מאוד בפירוק חומצה פיטית. ניתן לשמור את מי ההשריה במקרר חודש.
חשוב להשתמש במים ללא כלור כדי לא להרוג את החידקים הנחמדים. כלומר לא להשתמש במי ברז רגילים. אפשר להשתמש במי ברז שהורתחו וצוננו או במים שסוננו בבריטה למשל.
לא הכל מושלם, אחר כך קראתי את התחקיר שהאורז המלא המשווק בישראל מכיל כמויות חריגות של ארסן. אז השבוע המרתי את האורז בתפריט בדוחן. הופתעתי מכמה טעים יצא הדוחן. לא היו לי ציפיות גבוהות מדגן שמשמש כמזון לציפורים.
בכל מקרה, מצרפת את המאמר על השריית/התססת דגנים בתקווה שתמצאו אותו מועיל. השיטה פשוטה וכנראה יעילה לכל הדגנים בעלי ריכוז נמוך של האנזים phytase.
לבריאות
נערך לאחרונה ב: