התחלתי לפני זמן מה מעבר ממסלול הפנסיה של מנורה, למסלול הפנסיה עוקב סנופי של הלמן אלדובי. התקשרה אלי עכשיו נציגה של מנורה, ופתחה במסע הפחדה טלפוני, שמעבר לזה שאני כבר בן 44 ובגיל הזה מסוכן להמר על כספי הפנסיה שלי כי אם השוק יפול אז לא יהיה לו זמן להתאושש, היא אמרה שהלמן אלדובי זו פנסיה ברירת מחדל (אמרתי שהמסלול עוקב סנופי הוא לא ברירת מחדל, היא ענתה שגם המסלול הזה הוא ברירת מחדל), ומכיוון שכך, כל מי שרוצה מצטרף לקופה, ואז אם חס וחלילה יקרה לי משהו, אכ"ע או מוות, יתכן ויהיה לחברה קושי לשלם (איזון אקטוארי). הוסיפה ואמרה שהלמן אלדובי הם סוג של פיילוט, שלא ברור מה יהיה עתידם, לעומת מנורה שהיא חברה ותיקה וחזקה, וזה מה שחשוב, יותר ממסלול ודמי ניהול. דיברה משהו על אסון השריפה בכרמל, שמנורה היתה צריכה לשלם שם הרבה כספים, ושאם דבר כזה היה נופל על חברה כמו הלמן, הם היו מתרסקים. בסוף בקשה אישור לטופס מסלקה (או משהו כזה) על מנת לראות כמה דמי ניהול היא יכולה לתת לי במנורה, ושמחר היא תחזור אלי.
האם מסלול עוקב סנופי של הלמן הוא אכן מסלול ברירת מחדל, ואם כן, יש משהו בטענות של הגברת?
האם מסלול עוקב סנופי של הלמן הוא אכן מסלול ברירת מחדל, ואם כן, יש משהו בטענות של הגברת?