שלום רב
בימים אלו אני מגיש דוח שנתי למס הכנסה (עוסק פטור)
כשעברתי על הדוחות השנתיים ראיתי שבאישור מס שמקבלים מקרן ההשתלמות ההפקדות השנתיות מחולקות ל2 - הפקדות
"מוטבות לקרן", ו"הפקדות שאינן מוטבות לקרן".
למיטב הבנתי (ואשמח אם תתקנו אותי) בשנת 2021 הפקדות עד לסכום של 18480 אמורות להיות "מוטבות לקרן" (פטורות ממס רווחי הון)
להפתעתי, הכסף שהפקדתי בשנה זו מופיע תחת "הפקדות שאינן מוטבות לקרן"
אותו דבר מופיע גם בדוח השנתי בפירוט אחר מעט.
בהנחה שאני מבין נכון את העניין כנראה שנפלה כאן טעות. פניתי לשירות הלקוחות של הקרן ואני מחכה לתשובה מהם.
בנתיים - אשמח להערות/הארות, אם הבנתי לא נכון את העניין או למישהו יש נסיון בעניין
כמו כן, אני תוהה האם להשעות את הגשת הדוח השנתי למס הכנסה עד שאברר את העניין והוא יטופל, ומתלבט האם זה משנה בכלל
מצרף את החלק הרלוונטי מאישורי המס ב2020 ו2021
אשמח לתגובות
תודה רבה
אליסף

בימים אלו אני מגיש דוח שנתי למס הכנסה (עוסק פטור)
כשעברתי על הדוחות השנתיים ראיתי שבאישור מס שמקבלים מקרן ההשתלמות ההפקדות השנתיות מחולקות ל2 - הפקדות
"מוטבות לקרן", ו"הפקדות שאינן מוטבות לקרן".
למיטב הבנתי (ואשמח אם תתקנו אותי) בשנת 2021 הפקדות עד לסכום של 18480 אמורות להיות "מוטבות לקרן" (פטורות ממס רווחי הון)
להפתעתי, הכסף שהפקדתי בשנה זו מופיע תחת "הפקדות שאינן מוטבות לקרן"
אותו דבר מופיע גם בדוח השנתי בפירוט אחר מעט.
בהנחה שאני מבין נכון את העניין כנראה שנפלה כאן טעות. פניתי לשירות הלקוחות של הקרן ואני מחכה לתשובה מהם.
בנתיים - אשמח להערות/הארות, אם הבנתי לא נכון את העניין או למישהו יש נסיון בעניין
כמו כן, אני תוהה האם להשעות את הגשת הדוח השנתי למס הכנסה עד שאברר את העניין והוא יטופל, ומתלבט האם זה משנה בכלל
מצרף את החלק הרלוונטי מאישורי המס ב2020 ו2021
אשמח לתגובות
תודה רבה
אליסף