• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.

שוקלד מריר תיק השקעה "רגיל" + IRA

עפר פרידמן

משתמש רשום
דירוג
0
בירשותי תיק השקעה "רגיל" שפעיל כבר כשנה, בתקופה האחרונה העברתי את כל הכספים הזמינים שלי מקופות גמל במעמד עצמאי וקרנות השתלנות ל-IRA.
ולשאלה:
איזה נכסים (מתוך התיק "שוקלד מריר") כדאי להחזיק ב-IRA ואיזה בתיק הרגיל, הסולידית התיחסה כבר בעבר לעובדה שצריך להתיחס לתיקים כשלם אחד ולנצל את הטבות המיסוי ב-IRA.
לא ברור לי איך אני יכול לדעת מאיזה רכיב יבואו הרווחים (זה הוא הרעיון בבסיסו של תיק מסוג זה, שלא מנסים "לדעת" מה השוק יעשה).

תודה

לא ברור לי איך אני יכול לדעת מאיזה רכיב יבואו הרווחים (זה הוא הרעיון בבסיסו של תיק מסוג זה, שלא מנסים "לדעת" מה השוק יעשה).
ככל שלרכיב יש תוחלת רווח גבוהה יותר יש יתרון גדול יותר שהוא ישב בIRA, אז לפי סדר העדיפויות:
מניות
אגח
זהב
מזומן

ככל שלרכיב יש תוחלת רווח גבוהה יותר יש יתרון גדול יותר שהוא ישב בIRA, אז לפי סדר העדיפויות:
מניות
אגח
זהב
מזומן

אתה בטוח שבמצב הנוכחי לאגח יש תוחלת רווח גבוהה יותר מזהב?

תחשוב ארוך טווח ולא בהכרח המצב מהשנתיים האחרונות

כמה ארוך טווח? עשר שנים? מקבלים 1% נטו לשנה (במקרה הטוב) באג״ח ישראלי ל-10 שנים.
תוריד מזה אינפלציה ותקבל מעט מאוד ואולי אפילו תשואה שלילית (לדעתי כמעט בטוח תשואה שלילית).
רק באג״חים ל-20-30 שנה יש סיכוי לקבל רווח ריאלי (מאוד נמוך) אחרי אינפלציה.

אתה בטוח שבמצב הנוכחי לאגח יש תוחלת רווח גבוהה יותר מזהב?
כיוון שתוחלת הרווח של זהב היא 0 (אך תנודתיותו גבוהה) אז כן.
אף אחד לא מגביל אותך לאג"חים בארץ.

כמה ארוך טווח? עשר שנים? מקבלים 1% נטו לשנה (במקרה הטוב) באג״ח ישראלי ל-10 שנים.
תוריד מזה אינפלציה ותקבל מעט מאוד ואולי אפילו תשואה שלילית (לדעתי כמעט בטוח תשואה שלילית).
בגלל זה כרגע כשאני בשלב בניית ההון אני ב-100% מניות.
במקסימום אני מתכנן להגיע ל-25% אגח בשלב המשיכות.
אבל עזוב את זה, כשאתה קונה מדד אגח אתה לא מקבע את הריבית שלך לפי הריבית העכשווית.

איזה נכסים (מתוך התיק "שוקלד מריר") כדאי להחזיק ב-IRA ואיזה בתיק הרגיל
בשביל לקבל תשובה סבירה, כתוב מה אחוז המניות שאתה רוצה להחזיק בתיק, ופי כמה גדול (או קטן) הIRA מהתיק הממוסה.

אני לא יודע מה כדאי לך. אשתמש בעצמי כדוגמא לכך שגודל הIRA משפיע על הקצאת הנכסים. אל תקח את זה כהמלצה. בחרתי שרירותית ב66% מניות, והשאר מזומן.

התיק שלי בקירוב מחולק ככה:

1. שליש ב- IRA מושקע בקרן אירית המחקה מדד עולמי.
2. שליש בתיק ממוסה מושקע בקרן ישראלית המחקה מדד עולמי.
3. שליש מזומן בבנק.

עכשיו נניח שהIRA שלי היה גדול בהרבה מהתיק הממוסה (נניח פי 10). אזי לא הייתה לי ברירה אלא להחזיק בו מזומן (כדי לשמור על הקצאת הנכסים שהגדרתי).

בשביל לקבל תשובה סבירה, כתוב מה אחוז המניות שאתה רוצה להחזיק בתיק, ופי כמה גדול (או קטן) הIRA מהתיק הממוסה.
כתבתי די במפורש "שוקלד מריר" שנכון להיום זה:
SHOKONEWQ1-min.png

הסכומים כרגע:
IRA: 150K
תיק רגיל: 100K​

נערך לאחרונה ב:
כיוון שתוחלת הרווח של זהב היא 0 (אך תנודתיותו גבוהה) אז כן.

אף אחד לא מגביל אותך לאג"חים בארץ.

התוחלת הריאלית של הזהב היא 0. הזהב צמוד פחות או יותר לאינפלציה. הוא גם יכול לשמש כמקלט בתרחישי קיצון של היפר-אינפלציה והתמוטטות מדינות.
במצב הנוכחי התוחלת הריאלית של אג״ח מדינה בעולם המערבי היא כמעט 0 במקרה הטוב ושלילית במקרה הרע. לכן בעיני לזהב יש מקום כלשהו בתיק השקעות.

אם אתה רוצה את שוקולד מריר כפי שהוא, אזי הרווחים אמורים לבוא מהחלק המנייתי שלו. גם אם תמלא את הira במניות, עדיין תצטרך לשים קצת מניות בחלק הממוסה. אתה תאזן באמצעות הפקדות חדשות או באמצעות קנייה ומכירה?

ברור לי שחייב להיות חלק מנייתי גם בתיק ה"רגיל" אבל עדיין אפשר לתעדף שם. השאלה אם יש להתיחס לכל מה שהוא לא קסם או אי בי אי שיקלי אותו דבר.
ראיתי גם התיחסות שמשיקולי מיסוי כדאי להחליף את הקרנות המחקות לאחרות (במקרה שלי מגדל msci world) בשל תשלום מס דוידנד במקור.
ולשאלתך האיזון מהפקדות חדשות בשני התיקים חדשות. סדר גודל של 15-20k ברבעון. תודה רבה לכולם על התשובות וההתיחסות. זה לא מובן מאליו.

נערך לאחרונה ב:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
S שוקולד מריר - למה מנוטרל מטח?! שוק ההון 5
שם משתמש בעייתי שוקולד מריר לצורך פנסיה: טוב או רע? דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 25
ד חישוב מח"מ ועוד שאלות לגבי תיק-השקעות-שוקולד-מריר שוק ההון 5
I שקלול קרן השתלמות וקופת גמל בתיק שוקולד מריר שוק ההון 1
ס הרכבת תיק ראשון מבוסס שוקולד מריר שוק ההון 11
stamEhad אג"ח, החלק הסולידי בתיק - השוואה בין תיק "שוקולד מריר" VS. תיק "שוקולד מריר בטעמים" שוק ההון 10
Harvey שאלה לגבי הפוסט - שוקולד מריר (ועוד 24 תיקי השקעות) במבחן הקורונה דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 97
I שאלה לגבי שוקולד מריר שוק ההון 3
I שאלה אופן חישוב רווח בתיק שוקולד מריר שוק ההון 7
ה התחלת השקעה שוקולד מריר מאוד שוק ההון 9
D השקעת שוקולד מריר מהכנסה בדולרים שוק ההון 2
ש היי מחפש את דו"ח הביצועים של "שוקולד מריר" מהשנים האחרונות ולא מוצא באתר שוק ההון 5
Rahash תיק פוטנציאלי - שוקולד מריר קלאסי? שוק ההון 23
tpr אז מה לא בסדר בתיק שוקולד מריר שוק ההון 13
ל טעות מתודית במעקב ״שוקולד מריר״ או שאני פשוט חסר ידע? שוק ההון 1
O שוקולד מריר - אג"ח יורד בזמן הירידה בשווקים שוק ההון 7
ק שוקולד מריר תוצרת ארה"ב שוק ההון 6
ג'וליאן פיזור 1:1 בין אג"ח צמוד מדד ואג"ח שיקלי קבוע בשוקולד מריר - שאלה שוק ההון 2
Y עמלות דמי ניהול בחישוב התיק "שוקולד מריר" שוק ההון 6
OkanemochiJanai הסבר חישובים בשוקולד מריר שוק ההון 11
שודד הפינג פונג שוקולד מריר - ביצועי התיק בסיום הרבעון הראשון (2017) דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 34
S שוקולד מריר - שיקולי פלח מנייתי שוק ההון 45
Discord שוקולד מריר או VTI+VXUS. סימולציה שכתבתי ושאלות שוק ההון 21
C ביצועי שוקולד מריר ומשמעויות (מעבר לETF) שוק ההון 21
עומר חלופה לקרנות האג"חיות בתיק שוקולד מריר שוק ההון 12
Aranchik ילדי שוקולד מריר שוק ההון 45
T תיק השקעות לבני 60+ שיקולים שאני מפספס? מיסים? שוק ההון 2
ה ניוד תיק השקעות מחשבון משותף לחשבון של אחד בני הזוג מיסים 2
א קופת גמל לפי תיקון 190 (מס 15% נומינלי) או תיק בית השקעות/ פוליסת חיסכון בחברת ביטוח (מס 25% ריאלי). שוק ההון 37
ע עצות במכירת תיק השקעות גדול שוק ההון 14
WRLD תיק השקעות לחייל משוחרר ברוקרים ופלטפורמות מסחר 15
E האם אפשר לבנות לבד תיק השקעות? 500K - לא צריך אותם לפחות ב-5 שנים הקרובות. שוק ההון 5
K חוות דעת לגבי תיק השקעות שוק ההון 16
C העברה/סגירת תיק לרילוקיישן (ארה״ב) שוק ההון 9
E תיק מסחר עבור אמא שלי בת 75+ שוק ההון 37
ישראלי מצוי עלות תיק מנוהל צרכנות פיננסית 8
tsachi123 התלבטות לגבי הפלח הסולידי של תיק ההשקעות שלי שוק ההון 11
X שאלות בנושא בניית תיק השקעות לאמי הפנסיונרית שוק ההון 1
פ העברת תיק לIB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 12
א עזרה בבניית תיק השקעות חדש שוק ההון 0
C הרכב תיק השקעות לטווח ארוך שוק ההון 2
A שאלות לגבי בניית תיק השקעות שוק ההון 13
C יועץ השקעות שעוקץ תיק של 6 מיליון שוק ההון 2
ס תיק השקעות ב IBI - שקלים דולרים ויורו. טווח של עשרים שנים. שוק ההון 6