• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

שונות אינפלציה בין מדינות כפונקציה של שערי מטבע

• פותח הנושא פותח הנושא A42
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

A42

משתמש בכיר
דירוג
2,870
טוב מקווה שזה כותרת מספיק מובן לשרשור הזה

@yossik ממש חסר נראה לי תת פורם בנושאי אינפלציה (לא מצאתי שוב מקום מתאים לרשום את זה) אולי יש אפשרות בבקשה להוסיף לאור התקופה הנוכחית?

אני שובר קצת את הראש ואשמח לעזרתכם

לאור הכתבה אתמול בחדשות על העלאת המחירים הקרובה של הרבה מיבואני המזון, התחלתי לחשוב על האנפלציה של ארה"ב (ספציפית בגלל P&G שמשפיע עלי הכי הרבה כנראה בימים אלה)
בארהב האינפלציה בשנה האחרונה היא 10 אחוז
בישראל היא רק 5 אחוז
שער הדולר לא ממש השתנה לפחות בחצי שנה האחרונה

כלומר מוצר שמיוצר בארה"ב מתייקר ב10 אחוז בדולרים, אבל שהוא מגיע לישראל הוא יוכל להימכר רק ב5 אחוז יותר יקר
כלומר אין עובד המנגנון איזון במקרה הזה
האם אינפלציה עולמית או של מדינות מרכזיות בהכרח תעלה את האינפלציה בישראל ואז זה רק שאלה של זמן שנדביק את המדד בארהב פה?

בכיוון ההפוך
אם היה לי 100 שקל בארץ בשנה האחרונה אז הם שווים היום רק 95 שקל
אבל אותם 95 שקלים שווי קניה שיש לי בארץ בהמרה לדולרים יהיו שווים =105.55 בכוח קניה דולרי? (0.95/0.9)
מה שלא משתקף היום בשער הדולר

קיצר חסר לי איזה משהו במשוואה הזאת אין בשוק גלובי יכולה להיות אנפלציה במדינה א מבלי שתיהיה אינפלציה במדינה ב

טוב מקווה שזה כותרת מספיק מובן לשרשור הזה

@yossik ממש חסר נראה לי תת פורם בנושאי אינפלציה (לא מצאתי שוב מקום מתאים לרשום את זה) אולי יש אפשרות בבקשה להוסיף לאור התקופה הנוכחית?

אני שובר קצת את הראש ואשמח לעזרתכם

לאור הכתבה אתמול בחדשות על העלאת המחירים הקרובה של הרבה מיבואני המזון, התחלתי לחשוב על האנפלציה של ארה"ב (ספציפית בגלל P&G שמשפיע עלי הכי הרבה כנראה בימים אלה)
בישראל היא רק 5 אחוז

כלומר מוצר שמיוצר בארה"ב מתייקר ב10 אחוז בדולרים, אבל שהוא מגיע לישראל הוא יוכל להימכר רק ב5 אחוז יותר יקר
האם אינפלציה עולמית או של מדינות מרכזיות בהכרח תעלה את האינפלציה בישראל ואז זה רק שאלה של זמן שנדביק את המדד בארהב פה?

בכיוון ההפוך
אבל אותם 95 שקלים שווי קניה שיש לי בארץ בהמרה לדולרים יהיו שווים =105.55 בכוח קניה דולרי? (0.95/0.9)

קיצר חסר לי איזה משהו במשוואה הזאת אין בשוק גלובי יכולה להיות אנפלציה במדינה א מבלי שתיהיה אינפלציה במדינה ב
אינפלציה זה לא רק מחירי מוצרים, גם שירותים.

תנודות של 10% זה די רציני.

בכל מקרה תבדוק אם הטענה שלך נכונה לגבי מחיר הזהב.
לדעתי כל דבר שניתן לשנע בקלות יחווה את אותה אינפלציה.

חוץ מזה יכול להיות שבארץ מסויימת חוששים יותר ממיתון והמוכרים יהיו מוכנים לחתוך ברווחים שלהם.

אינפלציה זה לא רק מחירי מוצרים, גם שירותים.
נכון, ניסתי לפשט את הטענה
גם בעולם שלנו גם מוצר "אמריקאי" חו"ג לרוב מיובאים אז במקרה הטוב אולי רק לחצי התקורות עלה המחיר
תנודות של 10% זה די רציני.
השער של הדולר היום הוא 3.45 שקל, ב10.5.22 הוא היה בדיוק אותו שער
כי יש תנודות ואפילו הרבה
אבל גם לפני 5 שנים בדיוק השער של הדולר היה די זהה (3.512) זה פשוט הכי רחוק שהגרף נתן לי , אבל מאז שאני זוכר את עצמי תמיד הוא היה סביב ה3.5 שקל לפחות ב35 שנים האחרונות

כל מקרה תבדוק אם הטענה שלך נכונה לגבי מחיר הזהב.
לדעתי כל דבר שניתן לשנע בקלות יחווה את אותה אינפלציה.
אבל שוב זהב זה כבר משהו עולמי, אתה קונה את זה עם מטבעות שונים
זה רק מחזק את הטענה הרי אם אני בישראל קונה זהב ואמריקאי יקנה זהב
השחיקה מול המטבע המקומי תיהיה בגדול זהה בהנחת אי שינוי בשערי המטבע
למרות שיש אנפלציות שונות

אבל מאז שאני זוכר את עצמי תמיד הוא היה סביב ה3.5 שקל לפחות ב35 שנים האחרונות
637e461f18852a3b.png

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
קרנית פלוג התראיינה בפודקאסט מנועי הכסף לפני כמה חודשים (חפש בגוגל "קרנית פלוג מנועי הכסף" אם מעניין אותך, לדעתי פרק מעולה). היא הסבירה חלק ממה שאתה מתאר, למרות שאתה מחפש קשר יותר ספציפי. אני אצטט אותה מהכתבה למקרה שלא בא לך "והסיבות לכך זה דבר ראשון הגז הטבעי שיש לנו במחירים קבועים יחסית, העובדה שהיתה הקפאה של השכר בשירות הציבורי, ההיקף של ההוצאה התקציבית היה מתון יחסית וגם רמת המחירים שלנו היתה גבוה מראש. לכל אלו ניתן להוסיף את השקל החזק שמיתן את האינפלציה".

אז בגדול אתה צודק שהאינפלציה מיובאת אבל לא בהכרח במלואה.. אם מוצר עולה בארה"ב 50 שח ופה 100 כי המשק שלנו ריכוזי ולמה לא.. אז עליה של 5 שקלים שם גם אם תתגלגל לפה במלואה לא תייבא אינפלציה של 10%.
לגבי מטבע, תבדוק שוב, השקל במגמת התחזקות כבר שנים מול הדולר (היה עד לפני 10-15 שנים 5 והגיע בשיא/שפל ל3.08 או משהו), בגלל זה בנק ישראל רק עד לא מזמן, שהתחיל כל הסיפור של האינפלציה והריביות היה רוכש דולרים בעשרות מיליארדים בשנה. זה גם קשור לאינפלציה כי בעצם העלאות הריבית בארה"ב מחזקות את הדולר אז עכשיו בנק ישראל לא צריך לרכוש דולרים הוא מנהל את שע"ח דרך הריבית, אבל זה כמובן גורם אינפלציוני אם הדולר ימשיך להתחזק.
וכמובן האנרגיה אצלנו, כמו שקרנית פלוג אמרה, במחירים יחסית קבועים בעוד שבמדינות מסוימות לא רק שמשתמשים הרבה יותר מאיתנו אלא המחיר טס לשמיים.

• אהבתי
Reactions: A42
@A42

שאלה מעניינת מאוד, שנוגעת בבסיס של מה זה כסף ומה זה אינפלציה.

אני חושב שיש בשאלה שתי הנחות יסוד סמויות:
1. שער החליפין נקבע בצורה אובייקטיבית - לפי מחיר סל הצריכה (מוצרים/שירותים).
אם הדולר נחלש כנגד סל הצריכה יותר מאשר השקל נחלש כלפי אותו סל, אז הדולר אמור להיחלש ביחס לשקל *באותו שיעור*.

2. עליית האינפלציה מהווה מדד להיחלשות כנגד סל צריכה *גלובלי*.
(אחרת אין מקום להשוואה בין מדינות - ראה למטה.)

שתי ההנחות אינן 100% מדויקות.
1. הביקוש למטבע נקבע גם לפי שיקולים אחרים שאינם בהכרח קשורים לסל הצריכה.
למשל יכול להיות שגם אם הדולר היום קונה פחות, עדיין אנשים רוצים אותו יותר כי מדובר על תקופת אי וודאות,
ואנשים פוחדים יותר להחזיק כסף במטבעות אחרים.

2. האינפלציה בכל מדינה נקבעת לפי סל צריכה ממוצע *לאותה מדינה*, ויש שוני בין סלי הצריכה של מדינות.
למשל: אולי מדינות קרות יותר צורכות יותר גז לחימום,
אולי מדינות מסוימות צורכות יותר שירותי בידור מאחרות וכן הלאה.

נניח שרק חלק מהמוצרים התייקרו באופן מיוחד, וחלק אחר נשאר באותו מחיר או אפילו הוזל.
זה אומר שההשפעה על האינפלציה בכל מדינה תהיה שונה, בהתאם לסל הצריכה הספציפי שלה.

במילים אחרות - לאינפלציה יש מרכיב מקומי, יחס האינפלציה בין מדינות לא קובע ב100% את שער החליפין.

נערך לאחרונה ב:
בישראל היא רק 5 אחוז

כלומר אתה אומר שיש הבדל לא מוסבר של כ5%? זה לא באמת כלכך הרבה. תחשוב ששער הדולר זז בתקופה הזאת הרבה יותר מזה (הוא נע בשנה האחרונה בין שפל של כמעט 3 ש"ח ועד שיא של מעל 3.6).
לא כל שינוי במחירי הקניה של היבואנים (בין אם נובע משינוי בשע"ח או במחיר הקניה במט"ח) משפיע מיידית על המחיר של המוצרים אצל הלקוח הסופי בארץ.
למחירים יש נטיה להיות "דביקים", כלומר עבור שינוי קטן יבואן (ואפילו חנות קטנה) יעדיף לספוג את הפער (שלפעמים יהיה לרעתו ולפעמים לטובתו) מאשר לשנות מחירים כל הזמן. אנשים (הקונים בקצה) אוהבים יציבות.

לאורך זמן בסוף המחירים מתאזנים. כלומר זה לא יכול להיות שכל שנה המחיר בארה"ב יעלה ב5% יותר ממה שהוא עולה בישראל בזמן ששע"ח לא משתנה. אבל במקרה אחד תנודות של 5-10% הפרש במחיר זה לא הרבה.

וקח בחשבון שבסוף מחיר המוצר בחו"ל זה רק חלק מהעלות הכוללת לצרכן. יש המון עלויות מסביב כמו משלוח לארץ, עלויות תקינה, מיסוי, עלויות שינוע בארץ, שכר עובדים, שכירות לעסק ולמחסנים וכו'. יכול בהחלט להיות שחלק מהעלות הכוללת ירד או לא השתנה.

בכיוון ההפוך
אני מוסיף על הדברים שכתבו לך קודם
אינפלציה זה מדידה של כוח קנייה של הכסף המקומי, אבל הוא מושפע גם מקצב הצמיחה של שני המדינות שמשווים ביניהם, ואת זה אי אפשר לדעת מה יהיה בעתיד... במדינה שיש בה אינפלציה גבוהה ממילא זה גורם לעסקים לפשוט את הרגל, כי מי שלא יכול להעלות את המחיר ורק עולה לו ההוצאות ממילא פושט רגל, וזה שחברה למשל של רכבים שנמצאת במקום שיש אינפלציה של 10 אחוז, זה ממש לא אומר שהם יכולים לדרוש עוד 10 אחוז, כי בסוף יש תחרות וממילא אי אפשר לדעת מה יצמח ומי יהיה סטטי ומי יפשוט רגל, וממילא אי אפשר לדעת האם האחוזים של האינפלציה בטווח הארוך (שאז כן צריך להיות מגולם האינפלציה) השתוו בין המדינות.

• אהבתי
קרנית פלוג התראיינה בפודקאסט מנועי הכסף לפני כמה חודשים (חפש בגוגל "קרנית פלוג מנועי הכסף" אם מעניין אותך, לדעתי פרק מעולה). היא הסבירה חלק ממה שאתה מתאר, למרות שאתה מחפש קשר יותר ספציפי. אני אצטט אותה מהכתבה למקרה שלא בא לך "והסיבות לכך זה דבר ראשון הגז הטבעי שיש לנו במחירים קבועים יחסית, העובדה שהיתה הקפאה של השכר בשירות הציבורי, ההיקף של ההוצאה התקציבית היה מתון יחסית וגם רמת המחירים שלנו היתה גבוה מראש. לכל אלו ניתן להוסיף את השקל החזק שמיתן את האינפלציה".

אז בגדול אתה צודק שהאינפלציה מיובאת אבל לא בהכרח במלואה.. אם מוצר עולה בארה"ב 50 שח ופה 100 כי המשק שלנו ריכוזי ולמה לא.. אז עליה של 5 שקלים שם גם אם תתגלגל לפה במלואה לא תייבא אינפלציה של 10%.
לגבי מטבע, תבדוק שוב, השקל במגמת התחזקות כבר שנים מול הדולר (היה עד לפני 10-15 שנים 5 והגיע בשיא/שפל ל3.08 או משהו), בגלל זה בנק ישראל רק עד לא מזמן, שהתחיל כל הסיפור של האינפלציה והריביות היה רוכש דולרים בעשרות מיליארדים בשנה. זה גם קשור לאינפלציה כי בעצם העלאות הריבית בארה"ב מחזקות את הדולר אז עכשיו בנק ישראל לא צריך לרכוש דולרים הוא מנהל את שע"ח דרך הריבית, אבל זה כמובן גורם אינפלציוני אם הדולר ימשיך להתחזק.
וכמובן האנרגיה אצלנו, כמו שקרנית פלוג אמרה, במחירים יחסית קבועים בעוד שבמדינות מסוימות לא רק שמשתמשים הרבה יותר מאיתנו אלא המחיר טס לשמיים.
תודה רבה, בהחלט מעניין
אז אתה לא זוכר טוב.
כן חשבתי שהזיכרון שלי יותר טוב
כנראה רק בגיל 13 ) שנת 98) שפתחתי חשבון בנק התחלתי להעניין בכסף
ולפני זה הזיכרון שלי לשערים לא באמת היה קיים
(אחרי זה כבר נהלתי בעצמי אז משם הזיכרון)
@A42

שאלה מעניינת מאוד, שנוגעת בבסיס של מה זה כסף ומה זה אינפלציה.

אני חושב שיש בשאלה שתי הנחות יסוד סמויות:
1. שער החליפין נקבע בצורה אובייקטיבית - לפי מחיר סל הצריכה (מוצרים/שירותים).
אם הדולר נחלש כנגד סל הצריכה יותר מאשר השקל נחלש כלפי אותו סל, אז הדולר אמור להיחלש ביחס לשקל *באותו שיעור*.

2. עליית האינפלציה מהווה מדד להיחלשות כנגד סל צריכה *גלובלי*.
(אחרת אין מקום להשוואה בין מדינות - ראה למטה.)

שתי ההנחות אינן 100% מדויקות.
1. הביקוש למטבע נקבע גם לפי שיקולים אחרים שאינם בהכרח קשורים לסל הצריכה.
למשל יכול להיות שגם אם הדולר היום קונה פחות, עדיין אנשים רוצים אותו יותר כי מדובר על תקופת אי וודאות,
ואנשים פוחדים יותר להחזיק כסף במטבעות אחרים.

2. האינפלציה בכל מדינה נקבעת לפי סל צריכה ממוצע *לאותה מדינה*, ויש שוני בין סלי הצריכה של מדינות.
למשל: אולי מדינות קרות יותר צורכות יותר גז לחימום,
אולי מדינות מסוימות צורכות יותר שירותי בידור מאחרות וכן הלאה.

נניח שרק חלק מהמוצרים התייקרו באופן מיוחד, וחלק אחר נשאר באותו מחיר או אפילו הוזל.
זה אומר שההשפעה על האינפלציה בכל מדינה תהיה שונה, בהתאם לסל הצריכה הספציפי שלה.

במילים אחרות - לאינפלציה יש מרכיב מקומי, יחס האינפלציה בין מדינות לא קובע ב100% את שער החליפין.
בהחלט מסכים עם הכל
פשוט עדין מוזר לי איך אנפלציה לא מחלחלת יותר בין במדינות

לאורך זמן בסוף המחירים מתאזנים. כלומר זה לא יכול להיות שכל שנה המחיר בארה"ב יעלה ב5% יותר ממה שהוא עולה בישראל בזמן ששע"ח לא משתנה. אבל במקרה אחד תנודות של 5-10% הפרש במחיר זה לא הרבה.
אז אתם חושבים שאם המגמה הזאת תמשיך
נניח האינפצליה בארהב תמשיך להישאר 10 אחוז בשנה ובארץ 5 אחוז
אז אחרי נניח 10 שנים יהיה התאזנות ובארהב יעצר ובישראל ימשיך האנפלציה?

הרי אם ניקח לקצה, כנראה שבעולם היום לא יהיה מצב שעלות של רוב הדברים תעלה במדינה אחת פי 2 או פי 10 ממדינה אחרת (דברים זהים הכוונה)

אחד הגורמים להבדל בין האינפלציה בארה"ב לזו בישראל הינו מחיר האנרגיה.
הגז בישראל מאפשר להפחתה של האינפלציה, כי הוא בייצור עצמי ופחות קושר אותנו לכלכלה העולמית.

הפרשים כאלו משפיעים מאוד על כדאיות של יבוא / יצוא
והמטרה של בנק ישראל, בין היתר, זה לשמור על השקל יציב
כדי למנוע תנודתיות

הרי אם ניקח לקצה, כנראה שבעולם היום לא יהיה מצב שעלות של רוב הדברים תעלה במדינה אחת פי 2 או פי 10 ממדינה אחרת (דברים זהים הכוונה)
בדיוק השבוע ראיתי כתבת תחקיר שמשווה מחירים של ביגוד באותה הרשת במקומות שונים בעולם
זה לא היה כל כך רחוק מפי 2, בחלק מהמקרים לפחות, ולמיטב זכרוני 75% יותר יקר בישראל, בממוצע.

מה שאני באה לומר זה שהשווה של מוצר ספיציפי לא תמיד נותנת את התמונה על סל הצריכה הכולל, קרי, המדד.

רגע, עריכה: אני רואה שכתבת רוב הדברים, אז אולי מה שאמרתי פחות רלוונטי, כי זה יכול להיות בחלק

נניח שיש אינפלציה של 100 אחוז, שנובע מהכפלת כמות המטבע המקומי במחזור, למה יש אינפלציה במקרה כזה? די ברור כי המטבע הנ"ל מגיב בדיוק כמו כל מוצר להיצע וביקוש, וברגע שהכפילו את היצע ולא את הביקוש ממילא המחיר צונח לחצי.

עכשיו נניח שכל המדינות עושות את זה במשך 10 שנים חוץ מישראל האם זה אומר שהמחיר השתווה? ברור שלא, כי הם מדפיסים כסף, ואם אין דרישה לכסף על ידי צמיחה כלכלית שגורמת לביקוש מוגבר של המטבעות הנ"ל אז ברור שהם הישארו מאחור והמטבע של ישראל רק יעלה ויעלה בייחס לשאר המטבעות.

(אבל כול זה בהקשר לייחס של שערי המטבעות, אבל בהנחה שכל המדינות צומחות בשווה, המחיר של המוצרים השתווה בערך הריאלי, שזה אומר לדוגמא, שהשקל יהיה שווה דולר, אבל לחם לא יעלה 7 שקל, אלא רק 2 שקל)

אחד הגורמים להבדל בין האינפלציה בארה"ב לזו בישראל הינו מחיר האנרגיה.
הגז בישראל מאפשר להפחתה של האינפלציה, כי הוא בייצור עצמי ופחות קושר אותנו לכלכלה העולמית.
אני חושב שאנחנו נותנים לגז אצלנו קצת יותר מידי משקל
לארהב יש הרבה יותר גז טבעי מאיתנו
היא בפעול היום היצואנית גז הכי גדולה בעולם
אני לא חושב שעלות יחידת האנרגיה בארהב באמת השתנה

מעבר לזה שיש להם בנוסף עוד הרבה כורים גרעיניים לייצור חשמל
גם יש מקומות עם פאנלים סולארים ברמה מכבדת

בדיוק השבוע ראיתי כתבת תחקיר שמשווה מחירים של ביגוד באותה הרשת במקומות שונים בעולם
זה לא היה כל כך רחוק מפי 2, בחלק מהמקרים לפחות, ולמיטב זכרוני 75% יותר יקר בישראל, בממוצע.
תמיד קל להשוואת סקטור יחיד או קבוצת מוצרים
אבל אם מסתכלים על כל סל הצריכה השלם כמו שמורכב המדד אין הרבה שונות בין מדינות
מעבר לשונות המובנת של יוקר המחיה בין מדינות (שישראל בין הגבוהות בעולם) ועדין זה באחוזים בודדים ולא פי 2

אני חושב שאנחנו נותנים לגז אצלנו קצת יותר מידי משקל
לארהב יש הרבה יותר גז טבעי מאיתנו
היא בפעול היום היצואנית גז הכי גדולה בעולם
אני לא חושב שעלות יחידת האנרגיה בארהב באמת השתנה
רק שאצלנו המחיר מקובע, לא? לפחות עבור חברת החשמל. לא מכיר את הסכמי הרכש בארה"ב אבל משער שהם קונים קרוב יותר לספוט בגלל שהשוק יותר משוכלל.

אז אתם חושבים שאם המגמה הזאת תמשיך
או שהשער ישתנה בהתאם.

• אהבתי
רק שאצלנו המחיר מקובע, לא? לפחות עבור חברת החשמל. לא מכיר את הסכמי הרכש בארה"ב אבל משער שהם קונים קרוב יותר לספוט בגלל שהשוק יותר משוכלל.
האמת שלא הצלחתי למצוא על זה מידע
אבל מניח שזה החלטת ממשלה אצלהם
כמו מחיר הדלק אצלהם, שהם חצי משאר העולם בגלל החלטת ממשלה

האמת שלא הצלחתי למצוא על זה מידע
אבל מניח שזה החלטת ממשלה אצלהם
כמו מחיר הדלק אצלהם, שהם חצי משאר העולם בגלל החלטת ממשלה
שם זה שוק אמיתי. אצלנו יש מונופול ממשלתי.

מעבר לשונות המובנת של יוקר המחיה בין מדינות (שישראל בין הגבוהות בעולם) ועדין זה באחוזים בודדים ולא פי 2
יש לך נתונים לגבות את זה?
בנוסף נראה שבכלכלה לא מחשבים תרומה משפחתית וקהילתית לפרט שמניח שגבוהה בישראל מבשאר מדינות המערב, היא חוסכת הרבה כסף כך.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ל השוואת ביצועי ETF שנסחר בבורסות שונות שוק ההון 2
N השוואה בין קופות גמל שונות לבין S&P במרכיב התשואה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
N פערים במחירי ביטוח דירה בין חברות שונות נדל"ן 1
ה פיצול השקעות בין קרנות שונות עם דמי ניהול נמוכים יותר שוק ההון 14
Kipodi העברת כסף מ IB לשני חשבונות בנק שונים במדינות שונות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
G חישוב רווח / הפסד סופי בהתחשב כל האלמנטים (עמלות שונות, מיסים) פוסטים מאיכות נמוכה 2
N קיזוז רווחים והפסדים משתי קופות גמל להשקעה שונות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
א מחלקת או צוברת איך בודקים והאם יש הבדל בין אותו נייר בבורסות שונות? שוק ההון 2
ס שתי קרנות סל זהות בביצועים, אך שונות במחיר, עמלות וגודל. מה הייתם קונים? שוק ההון 8
T אותה חברה בורסות שונות שוק ההון 7
קוף שמבין תשואות דומות או שונות באותה קרן מחקה? שוק ההון 1
נ האם יש פערים בדרישות הקבלה בין אונבריסטאות שונות באותו חוג? פוסטים מאיכות נמוכה 9
M מחירים שונים לחברות שונות לאותו מוצר בהייטקזון צרכנות פיננסית 12
א ריביות על הלוואות שונות לדיור נדל"ן 1
Y פיזור בין קרנות מחקות דומות וחברות שונות שוק ההון 10
C פיזור בין בחברות שונות - הגיוני? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
stamEhad עמלות שונות בהמרה והעברת מט"ח דרך הבנק שוק ההון 15
M הכנסה מהפרש ריביות בין מדינות שונות - מה אני מפספס? שוק ההון 9
I כדאיות השקעה -בחירה בין אפשרויות שונות נדל"ן 22
Y היפותזת השוק היעיל והקורונה: תוחלת נגד שונות שוק ההון 22
R פיזור הכסף בין מוסדות פיננסיים שונים עם מערכות שונות בהקשר של אבטחה שוק ההון 6
G עמלות שונות של vti שוק ההון 1
M קרנות סל מחקות - זהות אך שונות? שוק ההון 3
ש קניית קרנות שונות בשביל מכירה בשכבות שוק ההון 127
M הפקדה לאותו תיק מכמה עבודות שונות צרכנות פיננסית 1
A עקרונות לפיזור גיאוגרפי של תיקי השקעות במדינות שונות שוק ההון 2
מ קיזוז הפסדי הון מול השקעות שונות שוק ההון 4
S ניהול משותף של קופות שונות ב-IRA שוק ההון 7
ט ריבית במדינות שונות שוק ההון 7
S שני מחשבוני תשואה של s&p 500 עם תוצאות שונות. למה זה? שוק ההון 12
J אפשרויות שונות להשקעה (מלבד שוק ההון, נדלן, ..) שוק ההון 23
A כיצד להשוות משכורות בין עבודות שונות צרכנות פיננסית 23
omer101 קיזוז מס על רווחים מול מגן מס בין חברות שונות שוק ההון 6