• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

שוב - קרנות ממונפות - עובדות לא נוחות

משתמש מחוק3

משתמש סולידי
דירוג
27
שלום לכולם
אני חדש כאן, אבל קראתי הרבה מאוד בפורום על קרנות ממונפות. אני רואה שהדעה רווחת, לפחות של הותיקים כאן, שוללת אותן מאוד.
טיעונים בהם נתקלתי כנגד קרנות ממונפות:
1. אם המדד של הקרן הממונפת (נניח) פי 3 ירד ב33.33% בחודש הקרן תמחק וכל הסכום שהשקעת יבלע.
2. אם תהיה ירידה של פחות מ33.33% - אבל משמעותית - העלייה הדרושה כדי לחזור לנקודת המוצא יכולה להיות 10+ שנים במידה והשוק יעלה. והמתמטיקה הפשוטה מראה את זה - שאם המדד יורד ב30% והקרן ב90%, גם לאחר עלייה של 100% במדד, הקרן תשאר הרחק מאחור מבחינת התשואה ותהיה עדיין בתשואה שלילית.
3. בטווח הארוך המגמה תהיה הפסד, כי הקרן תשחק ותפסיד. המתמטיקה הפשוטה אכן תומכת בזה, כי ירידה של 3% תהיה גדולה יותר, אבסולוטית, מעלייה של 3%.
4. דמי הניהול גבוהים (בחלק מהקרנות).
5. הירידה יהיו פי 3 או יותר, בזמן שהעליות יהיו פחות מפי 3 (או פי 2, תלוי במינוף).

אגיד מראש, אין לי טיעונים טכניים בנוגע לאיך הקרן מתנהלת - אני לא מספיק מתמצא. אבל הנקודה שלי היא, שכל הטיעונים שקראתי כאן נשמעים מאוד solid ומאוד הגיוניים - אבל במבחן התוצאה הם חד משמעית לא מתממשים.
אקח שתי קרנות לדוגמה אשר ממנפות את מדד הנאסד"ק 100:
מגדל נאסד"ק כפליים קרן ממונפת
קסם ETF ממונפת NASDAQ 100 פי 3 חודשי

בתאריך 20.03.2020 המדד היה על 6994.29 , כאשר השיא הקודם היה 9718.73 בתאריך 19.02.2020. נתון זה משקף ירידה של 28.03% בטווח זמן של חודש בדיוק (כי פברואר היה 29 ימים).

שימו לב מה קרה בשתי הקרנות הנ"ל בין התאריכים בהם המדד ירד 28.03%:
מגדל נאסד"ק כפליים ירדה עד ל231.50 (23.03.2020) מ-420.58 (19.02.2020), כלומר ירידה של 44.95%.
קסם ETF ירדה עד ל19,860 (22.03.2020) מ-56,190 (20.02.2020), כלומר ירידה של 64.65%.

ומה קרה בנאסד"ק 100 ובקרנות הללו מאז?
הנאסד"ק 100 בתאריך 28.01.2021 נסגר על 13,201.53, כלומר מתאריך השפל ב20.03.2020 עלה ב88.74%.
מגדל נאסד"ק כפליים בתאריך 28.01.2021 הייתה על 649.59, כלומר מתאריך השפל ב23.03.2020 עלתה ב180.60%.
קסם ETF בתאריך 28.01.2021 הייתה על 107,420, כלומר מתאריך השפל ב22.03.2020 עלתה 440.88%.

סך הכל מהשיא ב19.02.2020 עד 28.01.2021:
מדד הנאסד"ק 100 הציג עלייה של 35.83%
מגדל נאסד"ק כפליים הציגה עלייה של 54.45%
קסם ETF הציגה עלייה של 91.17%

כלומר,
טיעון #2 במבחן התוצאה - נכשל: גם אחרי ירידה של מעל 28% במדד לממונפות גם פי 2 וגם פי 3 לא לקח יותר זמן להתאושש מאשר הזמן שלקח למדד, והן עקפו אותו בהרבה גם אחרי עלייה "רק" של 88% ולא כמו במודלים המתמטיים שגם 100% זה לא מספיק.
טיעונים #3 , #4 , #5 במבחן התוצאה - לגמרי נכשלים: כשלוקחים את התשואה של הקרנות ביחס לנאסד"ק 100 בחמשת השנים האחרונות - מגדל נאסד"ק כפליים עשתה 440% (מול 221% של המדד), קסם ETF הוקמה רק ב17.12.2018 ועשתה מאז 339% (מול 113% של המדד). כלומר המינוף פי 2 בטווח הארוך אכן יוצא פי 2, והמינוף פי 3 בטווח הארוך אכן יוצא פי 3. בנוסף, דמי הניהול אכן גבוהים אבל ניתן לראות שהם לא פוגעים בתשואה המצופה על הקרן, שעדיין עושה פי 2 / פי 3 מהמדד כפי ש"מובטח", גם בטווח הקצר, גם בטווח הארוך, וגם אינה "נשחקת" או "מתפרקת ולא קמה לתחיה" תחת ירידות גדולות.

לגביי טיעון #1 אני לא מוצא נתון שסותר אותו, כי הקרנות לא היו קיימות בתקופה בה המדד ירד ב33% / 50%.

בקיצור, אני אשמח אם מישהו יאיר את עיניי בנושא. את כל ההסברים והטיעונים על הנייר אני מקבל לגמרי, מבין וגם מוצא בהם ים של היגיון. אבל ים ההיגיון הזה נמצא במרחק של אוקיינוס מהמציאות בפועל.

מה דעתכם?

מדד הנאסד"ק 100 הציג עלייה של 35.83%
מגדל נאסד"ק כפליים הציגה עלייה של 54.45%
קסם ETF הציגה עלייה של 91.17%
כלומר הם לא עשו פי 2 ופי 3 בהתאמה ולכן הטיעון כי קיים שחיקה קביל.

לגבי טענה 1 - הטיעון לא נכון כי בתעודות בארץ יש מנגנון של איזון כפוי אחרי תנועה של בערך 15% במדד שמחזיר את התעודה למינוף הרגיל

1. אם המדד של הקרן הממונפת (נניח) פי 3 ירד ב33.33% בחודש הקרן תמחק וכל הסכום שהשקעת יבלע.
לא מכיר את הקרנות הישראליות, אבל בקרנות האמריקאיות (כל אלה שבחנתי), הטיעון הזה לא נכון,
בתשקיף מתייחסים לזה, וירידה של 15% בנכס הבסיס בין זמני האיזון (נניח בקרן מתאזנת יומית, אז ביום אחד) יגרום לאיזון
מחדש של המינוף, מה שיגרום לזה שהקרן לא תמחק מתמטית - וגם פרקטית לא בירידה של 34% על פי 3.

והמתמטיקה הפשוטה מראה את זה - שאם המדד יורד ב30% והקרן ב90%, גם לאחר עלייה של 100% במדד, הקרן תשאר הרחק מאחור מבחינת התשואה ותהיה עדיין בתשואה שלילית.
זה לא כזה פשוט, זה פונקציה של מיקום בציר הזמן של נקודת איזון המינוף אל מול פיזור ההחזרים היומיים.
זה יכול מאוד להאיץ את החזרה או מאוד לתקוע אותה. יש כל מיני מודלים לנכסי בסיס שונים לתת הסתברויות לזה על מפולות עבר.

כלומר הם לא עשו פי 2 ופי 3 בהתאמה ולכן הטיעון כי קיים שחיקה קביל.
וגם לא ירדו פי 2 או פי 3 כאשר הייתה ירידה של מעל 28%.
ובטווח זמן של 5 שנים במגדל / מעל שנתיים בקסם הן כן נתנו תשואה של פי 2 או פי 3, כלומר בהתאם לצפי.

כלומר במבחן התוצאה המתנגדים לקרנות הממונפות ממש לא פוגעים וגם לא קרובים לזה, עם כמה שהטיעונים שלהם נשמעים הגיוניים.

חדש כאן, חסר ניסיון עם קרנות ממונפות.
יכול להיות שאתה צודק והטיעונים נגד קרנות ממונפות לא מחזיקים מים. אבל, שתי קרנות זה מעט מידי מידע כדי להסיק מסקנות או להוכיח את זה.
בנוסף, המידע שלך סובל מהטיית שורד - שתי הקרנות פעילות (אחת ותיקה משנת 2000, השניה מ-2019). מה אם אחוז ניכר מהקרנות הממונפות נסגר ב-5-10 שנים הראשונות מיום הקמת הקרן?

לגבי טענה 1 - הטיעון לא נכון כי בתעודות בארץ יש מנגנון של איזון כפוי אחרי תנועה של בערך 15% במדד שמחזיר את התעודה למינוף הרגיל
יכול להרחיב / לקשר למידע נוסף?

לא מכיר את הקרנות הישראליות, אבל בקרנות האמריקאיות (כל אלה שבחנתי), הטיעון הזה לא נכון,
בתשקיף מתייחסים לזה, וירידה של 15% בנכס הבסיס בין זמני האיזון (נניח בקרן מתאזנת יומית, אז ביום אחד) יגרום לאיזון
מחדש של המינוף, מה שיגרום לזה שהקרן לא תמחק מתמטית - וגם פרקטית לא בירידה של 34% על פי 3.
יכול להרחיב, טכנית, מה קורה אחרי ירידה של 15%?

אני לא מהותיקים אבל לא ראיתי את זה כקונצנזוס
למשל
הנה תיאור שנתתי פעם לעניין בהקשר אחר
מה ההגדרה הטכנית של "מינוף" עליה כתבת? מה לא רגעי אלא יומי?

חדש כאן, חסר ניסיון עם קרנות ממונפות.
יכול להיות שאתה צודק והטיעונים נגד קרנות ממונפות לא מחזיקים מים. אבל, שתי קרנות זה מעט מידי מידע כדי להסיק מסקנות או להוכיח את זה.
בנוסף, המידע שלך סובל מהטיית שורד - שתי הקרנות פעילות (אחת ותיקה משנת 2000, השניה מ-2019). מה אם אחוז ניכר מהקרנות הממונפות נסגר ב-5-10 שנים הראשונות מיום הקמת הקרן?
לא נתקלתי בשום קרן ממונפת שלא מציגה את אותן נקודות. זה לא אומר שאין, אגב.

אני מקבל את זה ששתי קרנות זה לא מספיק נתונים. אבל אם יש קרן שעושה את זה מתחילת שנות ה2000 בהצלחה רבה, זה אומר שהטענות על כך שזה לא אפשרי מתמטית (או טכנית או וואטאבר), הן שגויות.

מה ההגדרה הטכנית של "מינוף" עליה כתבת? מה לא רגעי אלא יומי?
יש קרנות במינוף יומי כפול 2

לצורך העניין הם עושות משהו דומה לזה:
כל ירידה /עליה של הסנופי באותו יום באחוזים תוכפל פי שתיים.
בטווח הארוך אפשר להראות מתמטית ש עבור שינויים יומיים קטנים מאד הביצועים יהיו כמו של המדד בריבוע. כלומר:
המדד עלה ב41%? למי שהשקיע במדד יש 1.41 מהסכום המקורי. למי שהשקיע בממונפת יומי יהיה סכום כפול מהמקורי.
כמובן זה נכון גם בירידות. היה שוק דובי והמדד ירד ל0.71?לך יישאר רק 0.5.
עכשיו מתחילות הבעיות עם הקירובים ודמי הניהול הגבוהים וכל שאר העניינים.
באחד השרשורים מישהו קישר למחקר שמישהו ביצע על מידע עבר ושם התברר ששיעור המינוף היומי האופטימלי הוא קצת פחות מ2 לזיכרוני.
לא מבחינת תשואה/(סטיית תקן) אלא מבחינת תשואה נטו. וזה בגלל ששינויים יומיים גדולים פוגעעם בתשואה ממונפת גם בירידות וגם בעליות.

אני מקבל את זה ששתי קרנות זה לא מספיק נתונים. אבל אם יש קרן שעושה את זה מתחילת שנות ה2000 בהצלחה רבה, זה אומר שהטענות על כך שזה לא אפשרי מתמטית (או טכנית או וואטאבר), הן שגויות.

אני בספק אם יש מחקר שמוכיח שלקרנות ממונפות אין סיכוי לשרוד לאורך זמן, ראשית כי השוק לא דטרמיניסטי ושנית, כי אחרת לא היו כאלה.
אם כבר, אני מעריך שמחקרים בנושא ניתחו נתוני קרנות ממונפות בחלונות זמן שונים או סביב משברים והראו שהסיכוי שלהן להיות רווחיות/לשרוד לאורך זמן/לשרוד משברים נמוך בהשוואה לקרן לא ממונפת (וכפועל יוצא, הסיכוי שלך לבחור בקרן שאסטרטגיית המינוף שלה תנצח בעשור או השניים הבאים נמוכה גם היא).
קרן אחת ששרדה משנת 2000 זו אולי תעודת כבוד למנהלי הקרן אבל לא בטוחה שהיא תמשיך כך וגם לא אומר שכל הקרנות הממונפות מצליחות, היא יכולה להיות היוצאת דופן.
אנסה לחפש בערב מחקר רציני בנושא.

אני בספק אם יש מחקר שמוכיח שלקרנות ממונפות אין סיכוי לשרוד, אחרת לא היו כאלה.
חסרות קרנות 'מיוחדות' שנמחקו? אם או בלי מחקר זו בהחלט אפשרות ברגע שנכנסים לספקולציות

אני בספק אם היה מחקר שהראה שחוזי נפט יכולים להיות שליליים ועדיין זה קרה.

חסרות קרנות 'מיוחדות' שנמחקו? אם או בלי מחקר זו בהחלט אפשרות ברגע שנכנסים לספקולציות

אני בספק אם היה מחקר שהראה שחוזי נפט יכולים להיות שליליים ועדיין זה קרה.

אני לא ממש מבין מה אתה מנסה לטעון או עם מה אתה לא מסכים, אבל אנסה לחדד מה ניסיתי לומר כי נשמע שלא ירדת לסוף דעתי.
הטענה שלי היא מתודולוגית, לא סביר שיש הוכחה מתמטית שכל קרן ממונפת תיסגר עד x שנים מהקמתה, מהסיבה הפשוטה שהשוק וההחלטות של מנהלי הקרן (לא בהכרח ניהול במובן של ניהול אקטיבי אלא אסטרטגיות מינוף, איזון וכו׳) הם לא דטרמיניסטיים, כך שהדיון הוא תמיד על התוחלת. אני לא טוען שקרן ממונפת היא מכשיר השקעה טוב או לא, כמו שאמרתי, לא קראתי מספיק ואין לי ניסיון עם המכשיר הזה (וגם לא חושב שיהיה כי הוא לא ממש מתאים לפרופיל הסיכון שלי).

אני מעריך שבבסיס כל הדיון הזה יש מחקרים שלקחו נתוני עבר ובחנו את ביצועי הקרנות הממונפת והסיכוי שלהן לשרוד תנאי שוק שונים לאורך זמן בהשוואה לקרנות לא ממונפות, בדיוק באותו האופן שבו משווים את הסיכויים של קרן מנוהלת אקטיבית לנצח את השוק לאורך זמן. בסופו של דבר, כמשקיע אתה מכיר את ההעדפות, פרופיל הסיכון והיעדים שלך. הנתונים יכולים לסייע לך לקבל החלטה אם זה מכשיר השקעה שמתאים לך. בכל מקרה, לא הייתי מתבסס על כל מחקר, על אחת כמה וכמה לא על התבוננות בשתי קרנות שפועלות היום, לא כדי להוכיח ולא כדי להפריך אף טענה.

@itsikad אוקי אז אנחנו מסכימים להבנתי ב100%
תודה על הפירוט שמנע אי הבנות

(הייתי מסתפק ב'אהבתי' בלבד אבל נסיוני מראה שזה לא תמיד ברור)

אני חדש כאן, אבל קראתי הרבה מאוד בפורום על קרנות ממונפות. אני רואה שהדעה רווחת, לפחות של הותיקים כאן, שוללת אותן מאוד.

דעתי בנושא מאוד פשוטה.
קרן ממונפת פחות יעילה מקרן רגילה לטווח בינוני או ארוך, גם בגלל דמי ניהול גבוהים יותר וגם בגלל שחיקה (volatility drag), בדיוק כמו שרשמת:
המתמטיקה הפשוטה אכן תומכת בזה, כי ירידה של 3% תהיה גדולה יותר, אבסולוטית, מעלייה של 3%.

מכאן נובע ישירות שבקרן ממנופת אתה לוקח יותר סיכון תמורת פחות תשואה (ביחס לסיכון).
לדוגמא: אם יש לך 200 ש"ח, תמיד יהיה עדיף לקנות בכל ה- 200 קרן רגילה מאשר לשים 100 על קרן ממונפת פי 2.

לדוגמא: אם יש לך 200 ש"ח, תמיד יהיה עדיף לקנות בכל ה- 200 קרן רגילה מאשר לשים 100 על קרן ממונפת פי 2.
המשפט הזה לא נכון.
תבדוק אותי ברטרו (כבר עשיתי את זה מספר פעמים וכעת אני בנייד אז קשה לעשות בעצמי ולקשר) אבל שים 100 בממונף פי 2 לפני עשור ו200 בסנופי ותופתע מהתוצאות.

מכאן נובע ישירות שבקרן ממנופת אתה לוקח יותר סיכון תמורת פחות תשואה (ביחס לסיכון).
לא מסכים בכלל.
ברור שאם היו חלופות השקעה עם תוחלת תשואה גבוהה יותר מאשר ללא מינוף ועם יחס תשואה/סיכון זהה, זה היה עדיף על קרן ממונפת. אבל בהנחה שאין-
המטרה היא לא בהכרח למקסם את יחס הסיכון/סיכוי. יתכן מאוד שזה לא נכון עבור רוב המשקיעים (רבים מאוד יעדיפו סיכון נמוך על פני שימור יחס סיכון/סיכוי, ואחרים יעדיפו למקסם סיכוי גם במחיר יחס סיכון/סיכוי מוגבר).

אפשר לסכם בזה שהקרנות הממונפות הן מוצר ספקולטיבי(יחסית למדדים שהם עוקבים), השקעה בהם לטווח בינוני-ארוך אינה מומלצת מכיוון שדמי ניהול גבוהים יכולים לשחוק תשואה. וכמובן היתרון המשמעותי שלהן שבמידה ואתה מהמר(בכוונה המילה) על כיוון השוק, תוכל להכפיל או להשליש את התשואה שלך. האם היתרונות גוברים על החסרונות? תלוי במשקיע ובסיבולת הסיכון שלו.
לא הייתי שולח פקודת מרקט ושוכח מהקרן הזאת לתקופת זמן ארוכה.
גילוי נאות, מחזיק 10-20 אחוז מניות כאלו מסך הנכסים.

הצד השני של זה consistency boost, יש שנים שעבד יפה מאוד.
לא מכיר, יש לך דוגמא טריוויאלית להדגמה או מקור לקריאה? הכוונה היא לשנים שבהן יש את האפקט, לא לעקרון עצמו.
תבדוק אותי ברטרו
בדקתי, נראה שאתה טועה (אלא אם תמצא טעות אצלי), מ- 2010 ועד היום:
SPY עשה CARG של 13.66%
SSO עשה CARG של 23.00%
כאמור, לא פי 2.
בדקתי ב- portfoliovisualizer כולל השקעה מחדש של דיבידנדים.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
רומן השקעה דרך קרנות שלא בישראל (עמלות, שוב עמלות) שוק ההון 4
R שוב קרנות איריות [וגלגול חוזים עתידיים] שוק ההון 27
ETF Shark האם מותר לפרסם שאלות דומות שוב? אוף טופיק 8
Y "ברגע שהציבור מפסיק להפעיל שיקול דעת, ומבקש לקנות את ״השוק״, שוב ושוב - כל המניות מתנפחות באופן פרופורציונלי" שוק ההון 39
Emilia שוב צומת דרכים, האם ללכת לפתוחה או לא? יומני מסע אישיים 3
ת בבואי לשלם היום ארנונה באתר-שגיאה. אז לחצתי שוב - האם תשלום ירד פעמיים? מיסים 9
Stardust חומץ או כלום במקום נוזל הברקה. שוב. מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 7
D פנסיה מקיפה מיטב דש מסלול s&p500 - חשיפה למדד עודכנה ל 100% [והופחתה שוב ביולי 2021] פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 291
Liron2035 אחרי הרבה זמן, בודק שוב את המים: חלופה לIWDA בקה"ש IRA שוק ההון 50
Ben Dover Vanguard שוב מורידים דמי ניהול (פברואר 2020) שוק ההון 0
C שוב דילמה לגבי תואר וכו' התפתחות אישית 9
Ben Dover Vanguard שוב מורידה דמי ניהול (גם VT) שוק ההון 64
T שוב, בלאקרוק ודיבידנדים שוק ההון 2
תפוזינה רוברט קיוסאקי שוב מקבל במה אוף טופיק 12
C החזר מס שנדחה - איך להגיש שוב? צרכנות פיננסית 4
W Vanguard מורידים דמי ניהול בETFים (שוב) שוק ההון 31
S שוב פעם התלבטות בנושא רכב מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 39
ג שוב שתי שאלות למתחיל... שוק ההון 10
milx לקראת סוף השנה - האם יש הגיון למכור ניירות מופסדים ב-IB ולקנותם שוב? שוק ההון 15
A ביטוחי בריאות (שוב...) צרכנות פיננסית 9
דוג שוב שאלות של מתחיל פנסיה צרכנות פיננסית 12
ע שוב שאלה על בחירת קרן אג"ח עם דמי ניהול נמוכים שוק ההון 8
C ייעוץ בנושא משכנתא (שוב..) צרכנות פיננסית 19
ח שוב פעם עניין החזרים על ניכויים במקור על הכנסות חו"ל שוק ההון 13
E שוב, תזמון שוק האם אפשרי שוק ההון 12
amit שר המיסים מכה שוב שוק ההון 1564
ע יש מצב שלעולם לא נחווה שוב קריסה בבבורסה? שוק ההון 51
אנא-אל אם אצטרך אקנה שוב מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 10
גרהם שוב חסכון לילדים - קופת גמל של גימלאי שוק ההון 12
זאב המחאה החברתית כנראה שוב חוזרת, האם זה ישפיע על קהילת הסולידים ? אוף טופיק 97
L העלאת דמי ניהול קרנות ישראליות מחקות מדדי חו״ל - האם אגדה אורבנית שתפסה תאוצה? שוק ההון 11
OOmer קרנות אג"ח מול פקדונות שוק ההון 11
אוגורן קרנות חו"ל בתסריט של דה-ליברליזציה של מט"ח שוק ההון 7
N קרנות נאמנות ישראליות מול קרנות סל איריות שוק ההון 10
ד ביצועי קרנות גמל להשקעה אלטשולר שחם שוק ההון 10
P קרנות כספיות - מה גרם לירידה ב-3/2020? שוק ההון 9
D העברות קרנות סל הנסחרות בישראל למקבילות שלהםם בבורסה אחרת שוק ההון 4
S חברת סוויס רה השוויצרית תפסיק לשמש מבטחת משנה עבור קרנות הפנסיה הקטנות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
Y קרנות נאמנות שוק ההון 3
R עזרה במציאת קרנות מתאימות המחקות תא 125 שוק ההון 3
B שאלה לגבי קרנות מחקות צוברות בinteractive שוק ההון 2
Z קרנות אמריקאיות או איריות עבור זוג חצי אמריקאי שוק ההון 0
ש איזה קרנות סל איריות ישראליות יש על מדד הדאו גונס ואיזה קרנות חו"ל יש? שוק ההון 22
R עזרה במציאת קרנות מתאימות המחקות SP500 ונסדאק שוק ההון 10
ד קרנות כספיות בסביבת ריבית יורדת שוק ההון 0
P גידור קרנות סל שוק ההון 4
P קרנות כספיות - מקור המידע להרכב נכסים? שוק ההון 0
ה קרנות עוקבות GTR/NTR ו PR שוק ההון 4
arvin איך להבין את צורת המיסוי של קרנות חוץ שקליות? שוק ההון 12
S כיצד יתכן הבדל לא זניח באחוז דיבידנד של שתי קרנות המשקיעות באותו המדד ? שוק ההון 3

נושאים דומים

Back
למעלה