שיחה די משעשעת שהייתה לי עם רשות המסים בניסיון נוסף להשיג את הטופס המיוחל,
התקשרתי למחלקת גביה.
מתכנת: מעוניין לקבל שובר 351 המיועד לדיווח על הכנסות חו״ל
פקיד גביה: מה מספר תיק ?
מתכנת: אין לי תיק פעיל, מדובר על שובר המיועד ללקוחות ללא תיק
פקיד גביה: אז זה לא קשור אלינו, אנחנו מנפיקים שוברים רק לבעלי תיק, הנה הטלפון ומייל של X מחוליה של הכנסות חו״ל, פנה אליו
מתכנת פונה ל X: אני שכיר ללא הכנסות נוספות הייתה לי הכנסה חד פעמית מחו״ל של כמה אלפי דולרים, מעוניין בשובר 351 כדי לדווח ולשלם את המס.
איקס: מה זה ? לא מכיר.
מתכנת: כך ראיתי בחוברת שלכם, רוצה רגע שאפנה אותך ונהיה מסוכנרנים.
איקס: אז עזוב תגיש דוח שנתי וסגור ענין, אתה אפילו לא חייב את הדוח המלא, תגיש בקשה להחזר מס כביכול ויחייבו אותך בהפרש.
מתכנת: אבל ההכנסה צמחה ב 2021, את הדוח מגישים רק אחרי אפריל 22, בינתיים יש ריבית על החוב.
איקס: נו אז מה אתה עושה עסק כמה ריבית זה כבר יצא לך ? כמה שקלים שטויות, אבל אתה יודע מה חכה שניה ואבדוק, (הוא פונה ברקע ל) גב׳ Y, הוא רוצה שובר 351 להכנסות מחו״ל, יש דבר כזה ? את יודעת על מה מדובר ? (פונה אלי בחזרה) אנחנו לא יודעים מה זה, גם היא לא מכירה..... אה רגע רגע (היא קוראת לו) מה את אומרת ?! זה נקרא שובר לתשלום ידני, אהה בסדר אגיד לו לפנות לגביה (הוא מדברר לי את התשובה) תבוא למשרד והגביה יתנו לך את השובר.
מתכנת: אבל כבר דיברתי קודם עם הגביה ושלחו אליך, לא אכפת לי לבוא אבל לא רוצה לטרוח בחינם, אולי תגיד לי מי הגב׳ ששוחחת עימה כדי שאדע לפנות ישירות אליה במידה ואסתבך, כי סופסוף מצאנו מישהי שמכירה את זה.
איקס: (לוחש) אבל היא גם לא מכירה את זה, לא שמעת שהיא פשוט שאלה מישהו אחר ולא תוכל לעזור בעצמה.
מתכנת: (משתיק את השיחה כדי שלא ישמע אותי נשנק מצחוק)
מתכנת: אז אולי אתה יודע אצל מי היא ביררה או תשאל אותה כדי שאפנה אליו ישירות.
איקס: (ממשיך ללחוש) לא לא, אני לא יכול, היא לא תגיד לי, תשמע לי תפנה לראש מחלקת גביה קןראים לו Z הוא בטח מכיר.
מתכנת: (משועשע אבל מיואש) אוקי תודה לך ! מעריך מאוד את הזמן שהקדשת לי, יום טווב.
עד כאן בינתיים.
המשך יבוא.