• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.
  • חל איסור על אזכור ניירות ערך ספציפיים בפורום זה בהקשר שעשוי ללמד על כדאיות ההשקעה או אי-ההשקעה בהם

שאלת טירון: מה ההיגיון ב-ETF של תעשייה מסוימת

• פותח הנושא פותח הנושא udid
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

udid

משתמש רשום
דירוג
0
לאחרונה ניסיתי לשכנע מישהו שלא להכניס כספים להשקעה דרך בית השקעות מסוים, כי מחקרים מראים שמלבד יחידי סגולה, אף אחד לא מצליח להכות את המדד וכו', ושכדאי לו להשקיע באמצעות קרנות מחקות.
והוא השיב לי:
אני השקעתי ב-ETF על הנפט, ואכלתי אותה בגדול. אז כנראה שהקרנות המחקות לא שוות הרבה.

אני די טירון בתחום, ולא ידעתי איך לענות לו.
ובאמת, אני מנסה להבין, מה ההיגיון ליצור ETF שמשקיע בתעשייה מסוימת? הלא אם התעשייה תיפול (כמו הנפט), כל המניות (ולכן גם ה-ETF) יפול יחד איתה?

ETF זה בסך הכל כלי שמאגד מגוון חברות ביחד ומאפשר לך לרכוש חלק בכמה חברות ע"י פעולה אחת.

יש היגיון בקניה של ETF שעוקב אחרי סקטור מסוים אם אתה רוצה להמר שהסקטור שבחרת ירויח תשואה מעל לממוצע.

לגבי תשובת חברך אתה יכול למסור לו:
אם לא היית מהמר על הנפט אלא על כל החברות בעולם אז לא היית אוכל אותה בגדול...

כמו כן ETF ךא נועד להגן עליך מנפילות.
הלוגיקה מאחרי השקעה פסיבית במדדים היא שגם אחרי שהבורסה נופלת עדיין מדובר על הימור על הכלכלה העולמית ומכיוון שהאנושות מנסה להתפתח כלכלית אז הכלכלה העולמית תתפתח ותרויח יותר לאורך זמן.
תמיד יהיו נפילות שיגרמו להפסדים זמניים (גם של כמה שנים) אבל מי שמאמין שהכלכלה העולמית "תנצח" לא מוכר מניות/ETFים בנפילות אלא נשאר איתם.

תודה daat99.
אם ככה, המשקיע הפסיבי (זה שישקיע ברוח הסולידית) ישאף להשקיע בקרן מחקה שכוללת כמה שיותר מגוון של חברות, ממגוון סקטורים? (הרי אי אפשר להשקיע בכלכלת העולם כולה...)
איך יידע המשקיע שהוא קונה קרן מחקה של מדד "מספיק" מגוון?

רק אתה תחליט על תמהיל הגיוון שלך. הגיוון הוא כלי, לא המטרה. המטרה היא תשואה רצויה בסיכון סביל.
יש כאלה שמאמינים בפיזור גלובלי ומשקיעים בקרן הזאת שמחזיקה 7,000 חברות מכל העולם וקרנות דומות.
יש כאלה שמאמינים רק בשווקים המפותחים ושמים את מרבית הביצים שם.
אחרים מעדיפים לפזר על פני סקטורים מסויימים - כמו חברות טכנולוגיה למשל...
והרשימה עוד נמשכת.

מה שאני אומר בשורה התחתונה: תגוון לפי איך שאתה רואה לנכון. אין פה נכון או לא נכון. לגיוון בפני עצמו אין ערך, זה פשוט פרמטר שמייצג מידה של חשיפה. והוא יכול להשפיע גם לרע.

תודה daat99.
אם ככה, המשקיע הפסיבי (זה שישקיע ברוח הסולידית) ישאף להשקיע בקרן מחקה שכוללת כמה שיותר מגוון של חברות, ממגוון סקטורים? (הרי אי אפשר להשקיע בכלכלת העולם כולה...)
איך יידע המשקיע שהוא קונה קרן מחקה של מדד "מספיק" מגוון?
כפי ש @AlexNOSAM ציין כבר אתה יכול להשקיע בנייר אחד שמחזיק ביותר מ-7000 חברות מכל העולם וע"י כך לקבל חשיפה לכלכלה העולמית כולה בפשטות.
רוב משקיעי הסולידית מחלקים את השקעתם לפי תוכנית עבודה מסודרת.
דוגמא אחת היא התיק של הארי בראון שהסולידית בחרה להשתמש בו בשביל לפרוש בגיל מאוד צעיר.

בקצרה התיק של הארי בראון מורכב מ-4 חלקים שווים:
* 25% מניות מכל העולם.
* 25% אגח מדינה
* 25% עתודות מזומן (לרוב פקדונות או מק"מים)
* 25% זהב

שיטת העבודה הבסיסית של הארי בראון אומרת:
1. כשצריך לקנות משהו אז קונים את החלק שהתקווץ הכי הרבה.
2. לא מוכרים אם לא צריך להתשמש בכסף.
3. מוכרים רק את החלק שגדל הכי הרבה.
4. מותר לאזן מידי פעם ע"י מכירת החלקים שגדלו יותר מידי וקניית החלקים שהתקווצו (בד"כ לכל היותר פעם בשנה).

אתה יכול לקרוא עוד על התיק של הארי בראון ואיך שהסולידית הצליחה לפרוש בבלוג.

כמובן שזו לא השיטה היחידה לחסוך כספים.
תיק נפוץ נוסף הינו "שוקולד מריר" שגם עליו תוכל לקרוא בבלוג.

אני אישית מעדיף לקנות מניות דיבידנד יציבות שמגדילות את הדיבידנדים בכל שנה מאשר להיצמד לכלכלה העולמית ואני מסביר איך אני עושה זאת http://www.hasolidit.com/kehila/threads/מידע-על-השקעות-במניות-דיבידנד.655

בשורה התחתונה כל אחד צריך לבחור איזו דרך השקעה מתאימה לאופי שלו ועם איזה השקעה הוא יכול לישון בשקט בלילה.

נ.ב
עצה ידידותית שלי אליך היא שתלמד את הנושא לעומק לפני שאתה מנסה להסביר לאחרים שיש דרכים טובות יותר להשקיע.
מניסיון אישי יש אנשים שניכוו בעבר כי הם עשו שטויות והם לא תמיד מבינים שאתה מנסה לעזור כשאתה אומר להם בצורה עדינה (במילים אחרות) שהם עושים את כל הטעויות הנפוצות והם אשמים בהפסדים של עצמם.
אנשים שניכוו לרוב מעדיפים לחשוב שאי אפשר להרויח בבורסה וכל מי שאומר אחרת סתם שקרן או לא יודע על מה הוא מדבר כי זה נותן להם תירוץ להפסדים של עצמם.
אל תסכן יחסי אנוש עם אנשים אחרים בגלל שהאגו שלהם יותר חזק מההיגיון.

יפה.
תודה לכולם

לגיוון בפני עצמו אין ערך, זה פשוט פרמטר שמייצג מידה של חשיפה.
האם גיוון (diversification) לא מקטין סיכון (תנודתיות) מבלי להקטין תשואה לאורך זמן?

האם גיוון (diversification) לא מקטין סיכון (תנודתיות) מבלי להקטין תשואה לאורך זמן?
לא.
הוא משטח את ההפסדים הגדולים ואת הרווחים הגדולים. בין סוף שנות התשעים לאמצע שנות ה-2000 המניה שהכי התבלטה במדד ת"א 25 היתה טבע. היא בעצם היתה זאת שדחפה אותו למעלה הכי חזק.
אם היית מושקע באותה תקופה רק בטבע היית מרוויח הרבה יותר מאשר המדד עצמו. אבל אם הלכת על המדד אז היה לך חלק גם בחברות שצמחו פחות וזה היה מאזן לך את הרווחים של טבע כלפי מטה.

שוק המניות העולמי מניב כמדומני משהו כמו 7% שנתי ב-100 שנים האחרונות. אבל ברור לך שזה כולל גם את המדינות שהיתה בהן צמיחה מטאורית כמו סין עם המדינות שהיו בקיפאון (יפן).

גיוון יכול גם לשחוק לך רווחים, זה ממש לא פתרון קסם. זה מה שחשוב להבין עליו - שלא יהיו לך אשליות שזה ה-דבר לעשות בדרך לעצמאות כלכלית. זה בסך הכל כלי שצריך להשתמש בו נכון ובהתאם לצרכים שלך.

לא.
הוא משטח את ההפסדים הגדולים ואת הרווחים הגדולים. בין סוף שנות התשעים לאמצע שנות ה-2000 המניה שהכי התבלטה במדד ת"א 25 היתה טבע. היא בעצם היתה זאת שדחפה אותו למעלה הכי חזק.
אם היית מושקע באותה תקופה רק בטבע היית מרוויח הרבה יותר מאשר המדד עצמו. אבל אם הלכת על המדד אז היה לך חלק גם בחברות שצמחו פחות וזה היה מאזן לך את הרווחים של טבע כלפי מטה.

שוק המניות העולמי מניב כמדומני משהו כמו 7% שנתי ב-100 שנים האחרונות. אבל ברור לך שזה כולל גם את המדינות שהיתה בהן צמיחה מטאורית כמו סין עם המדינות שהיו בקיפאון (יפן).

גיוון יכול גם לשחוק לך רווחים, זה ממש לא פתרון קסם. זה מה שחשוב להבין עליו - שלא יהיו לך אשליות שזה ה-דבר לעשות בדרך לעצמאות כלכלית. זה בסך הכל כלי שצריך להשתמש בו נכון ובהתאם לצרכים שלך.
כן אבל את זה אתה יודע רק בדיעבד. או במילים אחרות קיבלת תשואה גבוהה יותר במחיר של סיכון גבוה יותר. מכיוון שאתה לא יודע מראש- כך אני מבין- דיברסיפיקציה לא מפחיתה את תוחלת התשואה עבור אותו סיכון. לא פעם קראתי שזה מכונה ארוחת החינם היחידה שיש בהשקעות.

כן אבל את זה אתה יודע רק בדיעבד. או במילים אחרות קיבלת תשואה גבוהה יותר במחיר של סיכון גבוה יותר. מכיוון שאתה לא יודע מראש- כך אני מבין- דיברסיפיקציה לא מפחיתה את תוחלת התשואה עבור אותו סיכון. לא פעם קראתי שזה מכונה ארוחת החינם היחידה שיש בהשקעות.
אוקיי, די ענית לעצמך כבר אני רואה.
שוב, פיזור יכול להיות ספציפי יותר או ספציפי פחות. נגיד להתמקד רק בשווקים מתפתחים או רק בישראל לעומת פריסה גלובלית.

אוקיי, די ענית לעצמך כבר אני רואה.
שוב, פיזור יכול להיות ספציפי יותר או ספציפי פחות. נגיד להתמקד רק בשווקים מתפתחים או רק בישראל לעומת פריסה גלובלית.
לא הבנתי.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
T שאלת מיסים של טירון בIB שוק ההון 8
ט שאלת משקיע טירון בנוגע לקרנות נאמנות שוק ההון 1
ט שאלת טירון ביזון על קרן נאמנות כספית דולרית שוק ההון 10
מ שאלת תם שוק ההון 4
א קופת גמל לחיסכון - שאלת מיסוי שוק ההון 7
H העברת ניירות ערך לIBKR - שאלת מיסוי שוק ההון 19
V שאלת הבנה לגבי התשלום מס בניירות ערך שוק ההון 2
ד שאלת הבנה - מחקה מדד סנופי שוק ההון 8
נ שאלת תם על מה זה מניות. שוק ההון 29
ptom גישה אלטרנטיבית להשקעה במדדים - שאלת תם שוק ההון 3
M שאלת תם: מדוע לא להתייחס לקרן השתלמות כפנסיה ולוותר על הפרשות פנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 18
עידו ג שאלת מוסר - מס ומכירה בשכבות אוף טופיק 39
A שאלת האזרחות בפתיחת חשבון בנק אירופאי צרכנות פיננסית 1
א שאלת מיסוי ומס ייסף ברווחי הון שוק ההון 24
J שאלת מיסוי על קניה של מניה זרה שוק ההון 5
ס שאלת פרוצדורה של מתחילה. שוק ההון 14
S שאלת מס שבח (לא מצליח למצוא תשובה) נדל"ן 10
H שאלת הבנה לגבי הקשר בין מדד המחירים לצרכן לאינפלציה צרכנות פיננסית 10
C שאלת תם בקשר לעמלות מסחר עצמאי דרך ההנחה באתר אוף טופיק 1
K שאלת משכנתא ודיור נדל"ן 9
ה שאלת הבנה על התשואה של הסנפ500 שוק ההון 50
ה שאלת הבנה במחירי נדלן נדל"ן 8
S שאלת תם\מתחיל בעניין מעקב אחר תיק\קרן השקעות שוק ההון 8
G שוהם ד' שאלת למידה שוק ההון 1
avivaviv שאלת הדיוט לגבי הראל סל NIKKEI 225 מנוטרלת מט"ח שוק ההון 5
O שאלת אגח קונצרני שוק ההון 0
T שאלת מתחיל- דיבידנד וחסכון עמלות שוק ההון 1
T שימוש בTWS דרך אקסלנס - שאלת ממשק אוף טופיק 0
ביולוג ירושלמי שאלת SPARK בסיסית מאוד - פקודת LMT ומחירי נייר ערך לפי טבלת היצע/ביקוש. שוק ההון 27
י פיצול הפקדות פנסיה וגמל -שאלת ביטוח פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
H שאלת מס שבח, מס רכישה ומה שביניהם בסיטואציה מסויימת נדל"ן 3
S שאלת בירור לגבי תמהיל התיק בהגעה לפרישה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 1
D דמי ניהול בקרן כספית - שאלת הדיוט שוק ההון 3
S מה קורה כאשר קרן נסגרת? שאלת תם מתחיל פוסטים מאיכות נמוכה 8
ט שאלת קיטבג: מדוע שערי המניות נקבעים על פי היצע וביקוש? שוק ההון 9
T שאלת דירה בהנחה (מחיר למשתכן) נדל"ן 10
I שאלת מתחילים - אידנקס ישראליות בוול סטריט שוק ההון 0
deussex שאלת הסולידית בטוויטר כל שבוע "מה קניתם השבוע ?" אוף טופיק 2
H שאלת משכנתא - חישוב שליש מההכנסה בניכוי הוצאות נדל"ן 6
י למה לא להשקיע בקרן ריט, המחלקת 12% דיבידנד? מה כבר יכול להשתבש? שאלת מתחיל שוק ההון 17
D חסכון פנסיוני- שאלת בורות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
G שאלת מטח עם מישהו מכיר שוק ההון 5
J שאלת מס במקרה של שנת הפסד לאחר שנת רווח מיסים 4
G שאלת השאלות של קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
D שאלת תם ניירות ערך זרים פוסטים מאיכות נמוכה 1
necrophidius שאלת RSU מיסים 16
M שאלת קיזוז מס רווח הון והפסד מניה שוק ההון 9
deussex שאלת תם - אופן העברה של סכום התחלתי לחשבון ממוסה שוק ההון 5
יבגני_ל שאלת היתכנות מימון משכנתא אגרסיבי תוך העמדת תיק ההשקעות בשוק ההון כביטחונות נדל"ן 6
ע קרנות סל - שאלת הבהרה שוק ההון 12

נושאים דומים

Back
למעלה