תודה daat99.
אם ככה, המשקיע הפסיבי (זה שישקיע ברוח הסולידית) ישאף להשקיע בקרן מחקה שכוללת כמה שיותר מגוון של חברות, ממגוון סקטורים? (הרי אי אפשר להשקיע בכלכלת העולם כולה...)
איך יידע המשקיע שהוא קונה קרן מחקה של מדד "מספיק" מגוון?
כפי ש
@AlexNOSAM ציין כבר אתה יכול להשקיע בנייר אחד שמחזיק ביותר מ-7000 חברות מכל העולם וע"י כך לקבל חשיפה לכלכלה העולמית כולה בפשטות.
רוב משקיעי הסולידית מחלקים את השקעתם לפי תוכנית עבודה מסודרת.
דוגמא אחת היא התיק של הארי בראון שהסולידית בחרה להשתמש בו בשביל לפרוש בגיל מאוד צעיר.
בקצרה התיק של הארי בראון מורכב מ-4 חלקים שווים:
* 25% מניות מכל העולם.
* 25% אגח מדינה
* 25% עתודות מזומן (לרוב פקדונות או מק"מים)
* 25% זהב
שיטת העבודה הבסיסית של הארי בראון אומרת:
1. כשצריך לקנות משהו אז קונים את החלק שהתקווץ הכי הרבה.
2. לא מוכרים אם לא צריך להתשמש בכסף.
3. מוכרים רק את החלק שגדל הכי הרבה.
4. מותר לאזן מידי פעם ע"י מכירת החלקים שגדלו יותר מידי וקניית החלקים שהתקווצו (בד"כ לכל היותר פעם בשנה).
אתה יכול לקרוא עוד על התיק של הארי בראון ואיך שהסולידית הצליחה לפרוש בבלוג.
כמובן שזו לא השיטה היחידה לחסוך כספים.
תיק נפוץ נוסף הינו "שוקולד מריר" שגם עליו תוכל לקרוא בבלוג.
אני אישית מעדיף לקנות מניות דיבידנד יציבות שמגדילות את הדיבידנדים בכל שנה מאשר להיצמד לכלכלה העולמית ואני מסביר איך אני עושה זאת
http://www.hasolidit.com/kehila/threads/מידע-על-השקעות-במניות-דיבידנד.655
בשורה התחתונה כל אחד צריך לבחור איזו דרך השקעה מתאימה לאופי שלו ועם איזה השקעה הוא יכול לישון בשקט בלילה.
נ.ב
עצה ידידותית שלי אליך היא שתלמד את הנושא לעומק לפני שאתה מנסה להסביר לאחרים שיש דרכים טובות יותר להשקיע.
מניסיון אישי יש אנשים שניכוו בעבר כי הם עשו שטויות והם לא תמיד מבינים שאתה מנסה לעזור כשאתה אומר להם בצורה עדינה (במילים אחרות) שהם עושים את כל הטעויות הנפוצות והם אשמים בהפסדים של עצמם.
אנשים שניכוו לרוב מעדיפים לחשוב שאי אפשר להרויח בבורסה וכל מי שאומר אחרת סתם שקרן או לא יודע על מה הוא מדבר כי זה נותן להם תירוץ להפסדים של עצמם.
אל תסכן יחסי אנוש עם אנשים אחרים בגלל שהאגו שלהם יותר חזק מההיגיון.