שלום, אני סטודנטית בת 25, בשנה האחרונה של התואר, ובשעה טובה סיימתי לשלם על הלימודים. עובדת במשרה חלקית ולומדת לתואר בתחום מדעי החברה. השכר שלי כרגע לא ממש גבוה. אשמח מאוד ואעריך את עזרתכם עם מס שאלות, משום שקראתי את הפוסטים אך עדיין מתלבטת כיצד לפעול ולעתים מתקשה להבין מושגים בסיסיים כפי שתראו בשאלתי..
הצלחתי לחסוך 40 אלף שקלים עד כה, יודעת שזה לא הרבה אבל התשלומים של התואר עיכבו אותי ואני מקווה להתחיל לחסוך סכומים גבוהים יותר. הכסף שלי שוכב בעו״ש פחות או יותר שלוש שנים כבר, וזה מרגיש לי לא נכון, בעיקר אחרי הרבה קריאה בחודשים האחרונים. חשבתי לנתב 20 אשח לצורך השקעה- משום שזה סכום שאהיה שלמה אם אאבד כ50% ממנו, אך גם אשמח אם אוכל לראות תשואה כלשהי ממנו. עם זאת,
תודה רבה רבה.
הצלחתי לחסוך 40 אלף שקלים עד כה, יודעת שזה לא הרבה אבל התשלומים של התואר עיכבו אותי ואני מקווה להתחיל לחסוך סכומים גבוהים יותר. הכסף שלי שוכב בעו״ש פחות או יותר שלוש שנים כבר, וזה מרגיש לי לא נכון, בעיקר אחרי הרבה קריאה בחודשים האחרונים. חשבתי לנתב 20 אשח לצורך השקעה- משום שזה סכום שאהיה שלמה אם אאבד כ50% ממנו, אך גם אשמח אם אוכל לראות תשואה כלשהי ממנו. עם זאת,
- האם סכום כזה קטן הוא בכלל כדאי להשקעה? קוראת פה לפעמים שזה נחשב הון קטן מדי.
- כמו כן, מאחר ומדובר בסכום קטן, התלבטתי עם עצמי האם לפתוח קופת גמל להשקעה (מרגיש לי תהליך פשוט מאוד עבור מתחילים) שתהיה נזילה. אך קראתי שיכול להיות שכדאי יותר להשקיע בקרנות מחקות מדד בעצמי או בבלאקרוק שלהבנתי זה סוג של אותו דבר (?) - איך משקיעים בקרנות כאלה? אני צריכה להתקשר ולבקש לפתוח תיק מסחר עצמאי בבית השקעות/ בבנק ובצורה פשוטה אוכל פשוט לבצע רכישה של קרנות נאמנות ספציפיים או קרנות שאבחר? - בנוסף, אם פותחים חשבון של מסחר עצמאי בבנק/בית השקעות, צריך לדווח לרשות המיסים או משהו? אני צריכה להתייעץ עם רואה חשבון או לבצע איזשהי פעולה מול הרשויות?..
- שאלה אחרונה ברשותכם, הבנתי שתשואות העבר אינן בקורולציה עם תשואות העתיד ועל כן לא כדאי לבחור בבית השקעות בהסתמך רק על תשואות העבר של קופות הגמל שלו. אם כך, הדגש צריך להיות על דמי ניהול נמוכים ותשואות ממוצעות? כי לדוגמא לאנליסט קופ״ג מנייתית התשואות המצטברות הכי גבוהות- האם זה יתרון או חיסרון? (בגלל עניין הקורלציה). והאם אני יכולה לחשב בעצמי את החישוב של תשואה בניכוי דמי ניהול? מדובר בחישוב בסיסי של אחוזים? כי אם ניתן לחשב את זה אז אוכל לקבל על סמך זה החלטה
תודה רבה רבה.