• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

שאלות מיסוי על קרן אירית צוברת לעומת מחלקת

• פותח הנושא פותח הנושא sy4321
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

sy4321

משתמש סולידי
דירוג
9
משקיע ישראלי באינטראקטיב ברוקרס (העולמי) בקרן אירית צוברת מחקה (פיזית לא סינטטית) מדד מניות עולמי כלשהו (נגיד FWRA).
1. מי אחראי על גביית מס דיבידנדים במקור, מנהל הקרן האירית ? או אינטראקטיב ברוקרס ?
2. באיזה שלב נגבה מס דיבידנדים שהחברות הכלולות במדד חילקו ? מיד אחרי כל חלוקת דיבידנד (כלומר אין דחיית מס דיבידנד) ?
או פעם ברבעון ? או פעם בשנה ? או רק בעת מכירת יחידות הקרן (כלומר יש דחיית מס דיבידנד) ?
3. אם מס דיבידנד נגבה מידית ואין דחיית מס, אז נראה לי שמבחינת חיסכון במס בלבד עדיף (אם נתעלם משיקול מיסוי לפי מט"ח או בניכוי מדד המחירים לצרכן ונתעלם מכל שיקול אחר)
להשקיע בקרן אירית מקבילה (שמשקיעה באותו מדד מניות) מחלקת ולהשקיע מחדש ידנית את הדיבידנדים בקרן כי כך במכירת הקרן נשלם מס רווחי הון רק על הרווחים מכספי הדיבידנדים (נטו)
בעוד בקרן צוברת נשלם מס רווחי הון על כל כספי הדיבידנדים (נטו) כי הכל נחשב כרווח. אני צודק ?
4. באיזה שלב קרן אירית צוברת משקיעה מחדש את הדיבידנדים (לפני או אחרי מס?) בחברות הכלולות במדד ?
מיד בעת קבלת כל דיבידנד ? אם לא, אז מה היא עושה בינתיים עם כספי הדיבידנד ?
5. האם יש שוני כלשהו בתשובות על שאלות 1-4 בקרן אירית צוברת מקבילה שנסחרת בבורסת ת"א ?

השאלות שלך לא חדשות, תעשה גוגל "פורום הסולידית אירית מחלקת מול צוברת", כבר היו שלל דיונים בנושא

1. מי אחראי על גביית מס דיבידנדים במקור, מנהל הקרן האירית ? או אינטראקטיב ברוקרס ?
2. באיזה שלב נגבה מס דיבידנדים שהחברות הכלולות במדד חילקו ? מיד אחרי כל חלוקת דיבידנד (כלומר אין דחיית מס דיבידנד) ?
או פעם ברבעון ? או פעם בשנה ? או רק בעת מכירת יחידות הקרן (כלומר יש דחיית מס דיבידנד) ?
המס מוטל על הדיבידנד שהקרן מקבלת, אין קשר לאינטראקטיב או לבעל היחידות.
המס בדרך כלל נגבה במועד קבלת הדיבידנד, למרות שבמדינות שונות זה יכול להיות בזמנים קצת שונים.
3. אם מס דיבידנד נגבה מידית ואין דחיית מס, אז נראה לי שמבחינת חיסכון במס בלבד עדיף (אם נתעלם משיקול מיסוי לפי מט"ח או בניכוי מדד המחירים לצרכן ונתעלם מכל שיקול אחר)
להשקיע בקרן אירית מקבילה (שמשקיעה באותו מדד מניות) מחלקת ולהשקיע מחדש ידנית את הדיבידנדים בקרן כי כך במכירת הקרן נשלם מס רווחי הון רק על הרווחים מכספי הדיבידנדים (נטו)
בעוד בקרן צוברת נשלם מס רווחי הון על כל כספי הדיבידנדים (נטו) כי הכל נחשב כרווח. אני צודק ?
הקרן תשלם מס על הדיבידנד שהיא מקבלת, ואחרי זה אתה תשלם מס על הדיבידנד שאתה תקבל מהקרן.
כלומר תשלם הרבה יותר מס.
4. באיזה שלב קרן אירית צוברת משקיעה מחדש את הדיבידנדים (לפני או אחרי מס?) בחברות הכלולות במדד ?
מיד בעת קבלת כל דיבידנד ? אם לא, אז מה היא עושה בינתיים עם כספי הדיבידנד ?
כמו כל עסק, תמיד יש בעסק מזומנים, והעסק משקיע אותו כשהוא יכול.
5. האם יש שוני כלשהו בתשובות על שאלות 1-4 בקרן אירית צוברת מקבילה שנסחרת בבורסת ת"א ?
קרן אירית היא קרן אירית, איך היא מתנהלת כלפי פנים לא קשור להיכן היא נסחרת.

הקרן תשלם מס על הדיבידנד שהיא מקבלת, ואחרי זה אתה תשלם מס על הדיבידנד שאתה תקבל מהקרן.
כלומר תשלם הרבה יותר מס.
אתה בטוח שהמשקיע הישראלי משלם מס (למי?) על הדיבידנד שמקבל מהקרן האירית המחלקת למרות שכבר שולם מס דיבידנדים על ידי הקרן ?
זה לא נשמע לי הגיוני, אין אמנת מס שמטרתה למנוע כפל מס כמו שיש בקרן אמריקאית (מחלקת) ?!

השאלות שלך לא חדשות, תעשה גוגל "פורום הסולידית אירית מחלקת מול צוברת", כבר היו שלל דיונים בנושא
קראתי מלא דיונים בנושא והסתחרר לי המוח.
רוב הדיונים היסטוריים ולוקחים בחשבון שלל שיקולים ואותי מעניין רק עניין מיסוי הדיבידנדים תוך התעלמות מכל שאר השיקולים.
רוב הדיונים משווים קרן אמריקאית מחלקת לקרן אירית צוברת ואותי מעניין להשוות רק בין קרן אירית צוברת מול מחלקת.
יש בדיונים המון תגובות חלקם סותרות, אם הבנתי נכון בשורה התחתונה הרוב מסכימים שקרן אירית צוברת עדיפה על קרן אירית מקבילה מחלקת,
אבל לי נראה שבתיק החייב במס דווקא הקרן המחלקת עדיפה מבחינת חיסכון במיסוי דיבידנדים בלבד כפי שפרטתי בסעיף מס' 3 ורציתי להבין האם ומה אני מפספס.

אתה בטוח שהמשקיע הישראלי משלם מס (למי?) על הדיבידנד שמקבל מהקרן האירית המחלקת למרות שכבר שולם מס דיבידנדים על ידי הקרן ?
זה לא נשמע לי הגיוני, אין אמנת מס שמטרתה למנוע כפל מס כמו שיש בקרן אמריקאית (מחלקת) ?!
מס שהקרן האירית המחלקת תשלם לרשויות המס באירלנד, יוחזר למשקיע.
אבל הקרן האירית לא משלמת את מס הדיבידנד לרשויות המס באירלנד, אלא במדינות התושבות של החברות שהיא מחזיקה, בדרך כלל זה יתנהל ברמת הקרן, ולא המשקיע.
ולכן לא יוחזר.

אותו דבר בקרן אמריקאית.
אם זו קרן שמשקיעה במניות אמריקאיות, כמו S&P, אז יש קיזוז, ברמת הקרן, וישולם מס רק פעם אחת.
אבל כשמדובר בהשקעה בשאר העולם, כמו קרן עולמית אמריקאית, אז לא יהיה קיזוז של מס דיבידנד ששולם במדינות אחרות.

מס שהקרן האירית המחלקת תשלם לרשויות המס באירלנד, יוחזר למשקיע.
אבל הקרן האירית לא משלמת את מס הדיבידנד לרשויות המס באירלנד, אלא במדינות התושבות של החברות שהיא מחזיקה, בדרך כלל זה יתנהל ברמת הקרן, ולא המשקיע.
ולכן לא יוחזר.

אותו דבר בקרן אמריקאית.
אם זו קרן שמשקיעה במניות אמריקאיות, כמו S&P, אז יש קיזוז, ברמת הקרן, וישולם מס רק פעם אחת.
אבל כשמדובר בהשקעה בשאר העולם, כמו קרן עולמית אמריקאית, אז לא יהיה קיזוז של מס דיבידנד ששולם במדינות אחרות.
מה ההיגיון שהקרן תגבה מס ושהוא יוחזר (לפעמים) למשקיע ?
אודה להבהרה איזה קיזוז מס יש ברמת הקרן ? בין מה למה ?
אני משקיע בקרן אמריקאית (שאין לה מקבילה אירית ראויה) וראיתי בדוחות של אינטראקטיב שגבו ממני 25% מס דיבידנד במקור והנחתי שבדוח השנתי מס הכנסה לא יגבה ממני כפל מס דיבידנדים (רק קיבלתי דיבידנדים ולא מכרתי ני"ע בשנת המס). אותו דבר להבנתי קורה בקרן אירית מחלקת רק עם אחוזי ניכוי מס דיבידנד במקור שונים.
אם אני טועה לגמרי ולא כך הדברים עובדים אודה להסבר מפורט.

אודה להבהרה איזה קיזוז מס יש ברמת הקרן ? בין מה למה ?
מס דיבידנד, אם הוא משולם למדינת התושבות של הקרן, אז יש קיזוז(בפועל כנראה מראש לא יהיה תשלום).
לצורך העניין ניקח את הקרן האמריקאית שלך.
היא לא משלמת מס דיבידנד בארצות הברית.
אבל מצד שני אם היא קרן עולמית, היא משלמת מס על דיבידנדים ממדינות אחרות.
אתה משלם מס דיבידנד לארצות הברית כשאתה מקבל דיבידנד מהקרן הזו.

הנחתי שבדוח השנתי מס הכנסה לא יגבה ממני כפל מס דיבידנדים (רק קיבלתי דיבידנדים ולא מכרתי ני"ע בשנת המס).
בתוצאה הסופית זה נכון, לא בדרך החישוב.
בפועל אתה כן מחוייב במס על הדיבידנד בארץ, ומצד שני מזוכה בגובה המס הזר ששילמת על הדיבידנד בארצות הברית.

אבל כמובן לא מזוכה על המס שהקרן שילמה על הדיבידנד בחברות שאינן תושבות ארצות הברית.

תעבור על הבלוג הזה

כן.
הקרן והמשקיע הם 2 גופים שונים.
מצה שאני זוכר אירלנד לא גובה מס דיבידנד מישראלים, אז התשלום כולו הולך למס הכנסה הישראלי.
לא נשמע לי הגיוני, אין אמנת מס שמטרתה למנוע כפל מס
אין קשר לאמנת מס, ואין פה כפל מס מהסוג שאמנות כאלו מטפלות בהן.
כמו שיש בקרן אמריקאית (מחלקת)
בקרן אמריקאית הסיפור אחר.
קרן אמריקאית פטורה מתשלום מס דיבידנד בארה"ב אם היא מחלקת את הדיבידנד. זה בגלל חוקי המס האמריקאים.
לעומת זאת קרן אמריקאית לא פטורה ממס על דיבידנד זר (כלומר מחברה שהיא לא אמריקאית), ולכן בקרנות מחלקות אמריקאיות שמחזיקות מניות זרות דוקא יש "כפל מס"
קראתי מלא דיונים בנושא
אז לפתוח עוד אחד זה מה שיעזור לכל הקוראים שיבואו אחריך?
רוב הדיונים היסטוריים
מה זה משנה?
הדברים שאתה שואל לא השתנו מאז.
ולוקחים בחשבון שלל שיקולים ואותי מעניין רק עניין מיסוי הדיבידנדים תוך התעלמות מכל שאר השיקולים.
אבל רשום בהם, בין היתר, גם כל הנושא שחשוב לך.
אתה לא מסוגל לקרוא ולקחת משם רק את החלק שמעניין אותך?
צריך ללעוס בשבילך הכל?
רוב הדיונים משווים קרן אמריקאית מחלקת לקרן אירית צוברת ואותי מעניין להשוות רק בין קרן אירית צוברת מול מחלקת
אין שום הגיון לישראלי להחזיק קרן אירית מחלקת (אלא אם זה בIRA).
אם היית קורא את הדיונים היית גם מבין למה.
אבל לי נראה שבתיק החייב במס דווקא הקרן המחלקת עדיפה מבחינת חיסכון במיסוי דיבידנדים בלבד כפי שפרטתי בסעיף מס' 3 ורציתי להבין האם ומה אני מפספס.
תקרא שוב את הדיונים ותבין מה אתה מפספס.
רמז - הרבה הרבה מס דיבידנד מיותר.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
א אינטראקטיב ברוקרס - שאלות ניוד, מיסוי וכרטיס אשראי שוק ההון 1
ס כמה שאלות על מיסוי ב IB מיסים 35
א כמה שאלות בענייני מיסוי דיבידנדים שוק ההון 8
Z 2 שאלות בנושא NTR מיסוי דיבידנד במקור על ידי ארה"ב 25% או 30%? מיסים 3
O 3 שאלות קטנות על מיסוי ניירות זרים דרך ברוקר ישראלי מיסים 1
E שאלות על מקרר: א.האם אני יכולה להרוויח משהו מהפשרה עם סמסונג? אוף טופיק 0
ס שתי שאלות על הפקדת פנסיה לעצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
ל שאלות בביולוגיה אוף טופיק 2
ד שתי שאלות לגבי קרן סגורה בפוסט "איך לקנות זהב למטרות השקעה" שוק ההון 10
flower שאלות אישיות בראיון עבודה - סמים אוף טופיק 10
X שאלות בנושא בניית תיק השקעות לאמי הפנסיונרית שוק ההון 1
H שאלות לגבי קרן השתלמות IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
מ נכנס לעולם עם הרבה שאלות שוק ההון 9
? שאלות על ניתוק תושבות שלא ראיתי שאף אחד שואל צרכנות פיננסית 26
T שאלות לפני התחלת השקעות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
A שאלות לגבי בניית תיק השקעות שוק ההון 13
B השקעה דרך BLINK - שאלות וחווית משתמש ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
ETF Shark האם מותר לפרסם שאלות דומות שוב? אוף טופיק 8
ע שאלות בסיסיות לגביי קרן כספית שוק ההון 4
O IBKR - שאלות שלא מצאתי להן מענה בפורום שוק ההון 7
ה פתיחת חשבון-כמה שאלות צרכנות פיננסית 4
A שאלות לגבי WASH SALE ומיסוי דיווידנדים מיסים 9
N שתי שאלות לגבי תיק השקעות שוק ההון 15
Z שאלות בנוגע לטופס 1301 לשכיר מיסים 2
הסולידית שאלות טכניות בנושא ברוקרים שוק ההון 0
L מספר שאלות בקרש לקרנות צוברות בארץ ובחול שלא מצאתי להם תשובות שוק ההון 8
NachYur שאלות חידוד לגבי הכנסות נוספות ב-1040 מיסים 2
Y מספר שאלות בנוגע ל-Interactive Brokers העולמית פוסטים מאיכות נמוכה 1
N קרן חירום- שאלות שהצטברו ומה הלאה צרכנות פיננסית 3
B שאלות שנדחות בפורום פה אוף טופיק 7
Nons Ense מצאתי דירה שאני רוצה לרכוש, אילו שאלות חשוב לשאול את בעל הדירה? נדל"ן 6
M כמה שאלות בנוגע לקופ״ג IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
MaorRocky שאלות על קרנות אמריקאיות ומס ירושה עבור אזרח ישראלי מיסים 6
M שאלות לגבי הצהרת בריאות בביטוח בריאות? צרכנות פיננסית 1
E דיווח רווחי הון למשקיע המתחיל דרך ברוקר זר IBKR - שאלות בסיסיות שוק ההון 8
M דירה ראשונה להשקעה- כמה שאלות נדל"ן 20
K כמה שאלות למשקיע פאסיבי מתחיל שוק ההון 3
C עוש -> כספית: כמה שאלות לפני שוק ההון 27
דר אהבהמוזרה שאלות בנוגע לאסטרטגיית תפעול ואיזון תיק שוק ההון 16
פ נספח ד לדוח השנתי למס הכנסה (טופס 1324) - כמה שאלות מיסים 3
Y שאלות של מייק מתחיל לגבי קרן השתלמות ופנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Y שאלות של מייק מתחיל לגבי תיק השקעות פשוט שוק ההון 33
the-hexx שאלות על אחזקת אג"חים ואירועי מס בחשבון דולרי במיטב דש שוק ההון 12