אשמח לעזרה.
יש לי קרן השתלמות וגמל IRA באייביאיי. אני חושב לקנות קרן מחקה מדד בינלאומי עם תשואת דיבידנד גבוהה. אבל קראתי שקרנות ישראליות מחקות מדדים זרים רק קונות חוזה ומק"ם ולא באמת רוכשות את המניות, יש פה סיכון של הפרת החוזה וסיכון של תלות בכלכלה הישראלית ובשקל, אז זה לא מה שאני מחפש.
האם אפשר ב IRA להמיר למטבע חוץ ולרכוש קרן זרה? האם שערי ההמרה באייביאיי לא יגרמו לעלות משמעותית?
ראיתי שיש פה סקירה על קרנות כאלה:
חשוב לי שהקרן מחזיקה את המניות בפועל ורצוי שתהיה Mutual fund ולא ETF.
האם קרנות זרות מחקות מדד בינלאומי מחזיקות את המניות בפועל? אם כולן ככה, אז האלטרנטיבה תהיה קרן מחקה של מדד של מדינה מסויימת ולא בינלאומית.
בנוסף פתחתי גם חשבון באינטרקטיב ברוקרס ומעוניין להשקיע באותו דבר גם שם.
יש לי קרן השתלמות וגמל IRA באייביאיי. אני חושב לקנות קרן מחקה מדד בינלאומי עם תשואת דיבידנד גבוהה. אבל קראתי שקרנות ישראליות מחקות מדדים זרים רק קונות חוזה ומק"ם ולא באמת רוכשות את המניות, יש פה סיכון של הפרת החוזה וסיכון של תלות בכלכלה הישראלית ובשקל, אז זה לא מה שאני מחפש.
האם אפשר ב IRA להמיר למטבע חוץ ולרכוש קרן זרה? האם שערי ההמרה באייביאיי לא יגרמו לעלות משמעותית?
ראיתי שיש פה סקירה על קרנות כאלה:

דיבידנדים מקרנות סל: הטוב משני העולמות? - הסולידית
מדוע לטרוח ללקט באופן סלקטיבי מניות דיבידנד, כשאפשר להסתפק בקרן סל שתעשה את העבודה קשה במקומנו?
www.hasolidit.com
חשוב לי שהקרן מחזיקה את המניות בפועל ורצוי שתהיה Mutual fund ולא ETF.
האם קרנות זרות מחקות מדד בינלאומי מחזיקות את המניות בפועל? אם כולן ככה, אז האלטרנטיבה תהיה קרן מחקה של מדד של מדינה מסויימת ולא בינלאומית.
בנוסף פתחתי גם חשבון באינטרקטיב ברוקרס ומעוניין להשקיע באותו דבר גם שם.