• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

שאלות לגבי ניהול השקעות בקרנות למשקיעים עם אזרחות אמריקאית

• פותח הנושא פותח הנושא InvestedFather
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

InvestedFather

משתמש רשום
דירוג
0
שלום לכולם,
אני שכיר ואשתי (אמריקאית) מקבלת קצבת נכות. בני תיכף חייל וביתי (בשנות העשרים) נשואה עם שני ילדים, וכמובן גם להם יש אזרחות אמריקאית.
קראתי את הספר "השקעות לעצלנים" והרבה שאלות ותשובות פה. תוך כדי חיפוש קרנות וכולי, הבנתי שאני בעצמי טובע ואין לי שום עצות לתת לילדיי איך להשקיע פסיבית עם מינימום מעורבות, בעיקר בגלל הסיבוכיות של היותם אמריקאים.
אני משלם שנתית (1800~ שח) לחברה שמגישה לנו FBAR ודוח מיסים שנתי ל IRS ורק ההכנות ואיסוף כל הטפסים הופך להיות מטלה כבדה, שנתית. עד היום לא נזקקתי להגשת דוחות למס הכנסה למעט הצהרת הון.
שאלותיי:
1) אני מבין שאני יכול לפתוח חשבון ב - IB ולבנות לי תיק של קרנות אמריקאיות - האם זו באמת הדרך היחידה שעושה שכל? גם אם כניסה רבעונית לשם מדובר בלא מעט התעסקות למשהו שאמור להיות "פסיבי".

2) בני וביתי פחות טכנולוגיים וכל מה שהם רוצים זה להעביר סכום כסף חודשית ושתיק השקעות ימשיך להיבנות - מה הערוץ הכי הכי פשוט לעשות זאת, גם עם עמלות יותר גבוהות מ IB, אבל שלא יסבך להם את החיים?

3) אני מבין שעם הכניסה להשקעות כאלה כנראה אצטרך להגיש דוחות גם למס הכנסה הישראלי - האם יש חברה שעושה הכל לשני הערוצים, הישראלי והאמריקאי?

4) הספר דיבר על כך שבתור חייל הוא התחיל להשקיע, אך חברות השקעה דורשות מינימום 10-25K רק להתחיל, שוב מדובר רק בערוץ IB שבו אין מינימום? אני די מבין למה אם יחידה של S&P 500 עולה 1500 שקל אז יש צורך ב 10K מינימום אבל אני סקרן לשמוע אם אני מפספס משהו.

תודה!
שמוליק.

) אני מבין שאני יכול לפתוח חשבון ב - IB ולבנות לי תיק של קרנות אמריקאיות - האם זו באמת הדרך היחידה שעושה שכל? גם אם כניסה רבעונית לשם מדובר בלא מעט התעסקות למשהו שאמור להיות "פסיבי".
להבנתי, עבור אמריקאי עם הכנסה בשקלים זאת הדרך הפשוטה ביותר.
זה לא כל כך התעסקות - כמה קליקים כל פעם (פתיחת נוטיפיקציה, העברה בנקאית, המרה מש"ח לדולר, קניית קרן). לא יותר מעשר דקות.
וזה עוד נייר בערימה שמועברת לרו"ח.

2) בני וביתי פחות טכנולוגיים וכל מה שהם רוצים זה להעביר סכום כסף חודשית ושתיק השקעות ימשיך להיבנות - מה הערוץ הכי הכי פשוט לעשות זאת, גם עם עמלות יותר גבוהות מ IB, אבל שלא יסבך להם את החיים?
ויתור על אזרחות אמריקאית...
הכי פשוט זה קופת גמל להשקעה, גם אם לא הכי חסכוני. אבל PFIC אז לא.

) הספר דיבר על כך שבתור חייל הוא התחיל להשקיע, אך חברות השקעה דורשות מינימום 10-25K רק להתחיל, שוב מדובר רק בערוץ IB שבו אין מינימום? אני די מבין למה אם יחידה של S&P 500 עולה 1500 שקל אז יש צורך ב 10K מינימום אבל אני סקרן לשמוע אם אני מפספס משהו.
לא קשור לעלות היחידה של נייר זה או אחר. יש כל מיני קרנות S&P500 עם מחיר יחידה שונה.
לא כל בית השקעות מעוניין להתעסק עם תיקים קטנים (למרות שבעיקר מערכות המחשב שלו מתעסקות). בתי ההשקעות הישראליים גם לוקחים תשלום קבוע, שעבור תיק קטן הופך לאחוז משמעותי.
לעומתם IB מוכנים לעבוד עם לקוחות קטנים בלי תשלום קבוע. אני מניח שמכיוון שהם גדולים בהרבה מכל בית השקעות ישראלי.

קראתי את הספר "השקעות לעצלנים" והרבה שאלות ותשובות פה
אולי מה שיעזור לך לקרוא זה את הבלוג המתורגמן הפיננסי. הוא מתעסק ספציפית בישראלים שהם גם אמריקאים.

1) אני מבין שאני יכול לפתוח חשבון ב - IB ולבנות לי תיק של קרנות אמריקאיות - האם זו באמת הדרך היחידה שעושה שכל? גם אם כניסה רבעונית לשם מדובר בלא מעט התעסקות למשהו שאמור להיות "פסיבי".
לאמריקאים יש בעיה לקנות קרנות לא אמריקאיות.
אתה יכול גם לפתוח חשבון השקעות בבנק ישראלי או בבית השקעות ישראלי, ושם לבצע את המרת הכסף משקלים לדולרים וקנייה של ניירות אמריקאים. העלות של זה תהיה כנראה גבוהה יותר.

3) אני מבין שעם הכניסה להשקעות כאלה כנראה אצטרך להגיש דוחות גם למס הכנסה הישראלי - האם יש חברה שעושה הכל לשני הערוצים, הישראלי והאמריקאי?
אני לא מכיר באופן אישי, אבל ניסית לבדוק עם החברה שעושה לך את האמריקאי אם היא עושה גם את הישראלי?

בהצלחה!

אני לא מייעץ. לא ממליץ. לא יועץ מס ולא רו"ח, לא בישראל ולא בארה"ב. לא אמריקאי. כן ישראלי. לא יודע כלום. לא לסמוך על יצורים מהאינטרנט.

אני במצב דומה, מצאתי כמה קיצורי דרך שחוסכים.
אני משלם שנתית (1800~ שח) לחברה שמגישה לנו FBAR ודוח מיסים שנתי ל IRS ורק ההכנות ואיסוף כל הטפסים הופך להיות מטלה כבדה, שנתית. עד היום לא נזקקתי להגשת דוחות למס הכנסה למעט הצהרת הון.
שילמתי בהתחלה לחברה בארץ שתעשה הכל בשבילי, ובאמת הלו הסכומים שהייתי צריך לשלם.
מצאתי שחברות הכנות מס בארהב יודעים לטפל במצבים שלנו והם זולים בהרבה. אם החברות בארץ היו עולות אפילו 20 אחוז יותר מהממוצע בארהב הייתי מסכים לשלם את ה20 אחוז בתור מס פטרויוטי, אבל החיסכון הוא לפעמים 80% תלוי במידת הרצון שלך להתעסק עם ההגשה. בגישה של קחו את הטפסים ותכינו לי, יצא לי זול ב45% לפחות.

שלח לי הודעה לפרטי, אשלח לך לינק רפרל שיזכה אותך (ואותי) גם בהנחה להגשה.

וכמו שאמרו לפני, הבלוג של "המתורגמן הפיננסי" ממש בשבילך. המתורגמן עושה עבודה נפלאה אם בא לך לצלול לנבכי החישובים.

לפי הבנתי, אם אתה משקיע בישראל אתה צריך להגיש דוח גם למס הכנסה הישראלי. גם הבנתי שחברת אלפי יודעת לטפל בהגשת דוחות כאלו. לא ניסיתי את זה אישית, כנראה אצטרך לעשות זאת בעתיד. אם מישהו הגיש דרכם והוא באותו מצב אשמח לדעת פרטים על כמה התעסקות צריך בשביל זה.

וכמובן :
אני לא מייעץ. לא ממליץ. לא יועץ מס ולא רו"ח, לא בישראל ולא בארה"ב. לא אמריקאי. כן ישראלי. לא יודע כלום. לא לסמוך על יצורים מהאינטרנט.

אם החברות בארץ היו עולות אפילו 20 אחוז יותר מהממוצע בארהב הייתי מסכים לשלם את ה20 אחוז בתור מס פטרויוטי
אם בא לך לנסות משהו פטריוטי, יש לך את סימפל טקס.

תודה @FIYaacov שלחתי להם בקשה לראות אם הם יכולים לטפל במקרה ההפוך :)

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
א הממשלה ששברה את גב הגמל - שאלות לגבי ניהול חשבון בinteractive brokers ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
ד שתי שאלות לגבי קרן סגורה בפוסט "איך לקנות זהב למטרות השקעה" שוק ההון 10
H שאלות לגבי קרן השתלמות IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
A שאלות לגבי בניית תיק השקעות שוק ההון 13
A שאלות לגבי WASH SALE ומיסוי דיווידנדים מיסים 9
N שתי שאלות לגבי תיק השקעות שוק ההון 15
NachYur שאלות חידוד לגבי הכנסות נוספות ב-1040 מיסים 2
M שאלות לגבי הצהרת בריאות בביטוח בריאות? צרכנות פיננסית 1
Y שאלות של מייק מתחיל לגבי קרן השתלמות ופנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Y שאלות של מייק מתחיל לגבי תיק השקעות פשוט שוק ההון 33
C כמה שאלות לגבי מכרז קרקע ברמ"י נדל"ן 4
כ שאלות לגבי קיזוז מס בחשבון ממוסה מיסים 2
J מספר שאלות לגבי פנסיה, דמי צבירה, ומחקה מדד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
A כמה שאלות לגבי T Bills שוק ההון 4
P הוצל"פ - שאלות לגבי תיק איחוד אוף טופיק 1
ו שאלות לגבי הטרנד של סוחרים יומיים צעירים בשוק ההון שוק ההון 36
R שאלות לגבי קרנות מחקות זרות ו IRA שוק ההון 0
T שאלות לגבי משכנתא נדל"ן 5
ת שאלות לגבי החישוב של מדד STOXX EUROPE 600 שוק ההון 4
ע שאלות לגבי ברוקר זר / חשבון זר שוק ההון 0
ה שאלות לגבי ישובים הזכאים להטבות מס מיסים 0
O כמה שאלות לגבי פוזיציית שורט ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
פיטר גריפין שאלות לגבי קרנות השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
Y שאלות לגבי mlp - master limited partnership מיסים 2
Shnizelia שאלות לגבי מעבר מ-PC ל-MAC אחרי 30 שנה עם PC אוף טופיק 56
DiverGirl שאלות לגבי מק"מ שוק ההון 0
ו שאלות לגבי קרן השתלמות IRA לעצמאים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
ד חישוב מח"מ ועוד שאלות לגבי תיק-השקעות-שוקולד-מריר שוק ההון 5
Y מספר שאלות לגבי תיק ל5-10 שנים הקרובות שוק ההון 10
G שאלות לגבי ביטוח מנהלים, קרן פנסיה, ושימוש בבית השקעות פרטי כסוכן פנסיוני במקום הסוכן במקום העבוד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
כ כמה שאלות לגבי קרנות סל שוק ההון 0
A שאלות לגבי קרן השתלמות ופנסיה ומעבר לחשבון IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
Y שאלות תם לגבי קרן גמל להשקעה + השקעה ב-S&P 500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
T שאלות לגבי מניות SPAC שוק ההון 1
ד שאלות בסיסיות לגבי פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
S שאלות לגבי קרן השתלמות IRA + שאלות על INTERACTIVE BROKERS דרך מיטב פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
Y שאלות לגבי קופת גמל פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 2
tomchoook כמה שאלות בסיסיות לגבי IRA שוק ההון 12
H שאלות תם לגבי ira שוק ההון 5
A שאלות לגבי הקצאת תיק השקעות שוק ההון 4
A מספר שאלות לגבי קרן פנסיה\קופת גמל צרכנות פיננסית 2
R מספר שאלות לגבי תיק ממוסה ותיק פטור מס. שוק ההון 10
4 כמה שאלות לגבי השקעה בזהב דרך ETF (וכמה ספציפיות לגבי ZGLD) שוק ההון 11
O דעתכם על תיק השקעות ראשון + שאלות לגבי חלקו הסולידי + שיקולי ברוקר,IRA שוק ההון 2
D שאלות לגבי דוח שנתי לשכיר (טופס 1301 ונספחיו) מיסים 2
B 2 שאלות - לגבי בית השקעות ולגבי אופציות שוק ההון 7
S שאלות לגבי חיסכון לטווח קצר, תיק מנוהל וחיסכון בכללי שוק ההון 0
ז שאלות לגבי יציאה לפנסיה, הלכה למעשה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 3
V שאלות לגבי טופס 161א צרכנות פיננסית 6
Y שאלות לגבי ההשקעה באמצעות IB שוק ההון 52

נושאים דומים

Back
למעלה