• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

שאלות לגבי הטרנד של סוחרים יומיים צעירים בשוק ההון

ווטרן-טירון

משתמש רגיל
דירוג
474
סוף שבוע נעים,

לאחרונה אני מקבל פרסומות והמלצות לסרטונים של טריידרים, משקיעי סווינג וכן הלאה שחלקם סיימו צבא לא מזמן, וכבר מדריכים צעירים אחרים וטוענים לרווחים של 5 ו-6 ספרות. כמובן שאני מרגיש חסין מפני כל הנצנצים והחלומות שהם משווקים בסרטונים שלהם, אבל מסקרנות אותי כמה נקודות כלליות:

1. האם מצב השוק כרגע בכלל מאפשר לסוחרים יומיים או טווח קצר להכות בצורה כזאת ולגרוף רווחים?
2. באיזה מצב שוק ההון צריך להיות על-מנת שחגיגות כאלו לא יהיו נפוצות ברשת?
3. האם מלבד מצב השוק, יתכנו עוד סיבות לכל ההייפ' של התופעה הזאת בשנה-שנתיים האחרונות?
4. האם להבדיל מבעבר, היום הידע לגבי דוחות, תזמון השוק, מצב המשק או המטבע וכן הלאה מספיק "מאורגן" ברשת עד כדי כך שאפילו אנשים חסרי הבנה או קיבולת נפשית יהיו מסוגלים לחגוג זמן-מה?

והכי חשוב, מה דעתכם באופן כללי על התופעה? (מכל מיני זוויות)

ערב נעים.

זה דיון לעוס ולכן התשובה שלי לכל הפרסומים והגורואים הללו היא:
NEXT

מי שיודע לעושת כסף ממסחר לא מוכר קורסים ולא משוויץ ברשת.
ידעת שיש חברות פרטיות שעוסקות במסחר בשוק ההון? אתה יודע כמה לקוחות יש להן? 0
למה? כי הן לא מועניינות לחשוף את השיטות או הרווחים שלהן.
חשבת למה אין סרטוני טיקטוק על השקעות במדדים? למה הסולידית אף פעם לא עשתה פלקסינג על גודל התיק שלה?
מי שעושה בוכטות לא רץ לספר לחבר'ה.

נערך לאחרונה ב:
אין לי שום מידע עובדתי בנושא, אבל זה נראה כמו קשקוש שלא קשור למצב השוק.
כלומר - המצב היום ואתמול ובכלל לא מאפשר להרוויח באופן שהם טוענים, אבל בהחלט מאפשר לטעון ככה ולגרוף צפיות באינטרנט.

מה עומד מאחורי הטענות? חלקית צ'רי פיקינג - דיווח על הצלחות והתעלמות מהפסדים, חלקית אולי פשוט שקרים (לא רוצה להאשים אף אחד, אבל כבר קרה שפורסמו שקרים באינטרנט).

אם מישהו באמת מרוויח כך - למה לו לפרסם את שיטת הפלא לכולם?
הדברים היחידים שאני באמת מאמין בהם הם דברים שמסבירים לך אנשים טובים בלי שום רווח אישי ובלי שום נוסחאות קסם (ראה הסולידית על השקעת מדד ודיבידעת על השקעת דיבידנדים)

תודה על התגובות.

לגבי השאלה מדוע להם לפרסם את "השיטות" שלהם:
1. כי לשווק קורס אלקטרוני / ספרים / קורסים שחולקים את המיומנויות שלך עם אחרים, זה ליצור לעצמך נכס ואף לגרוף יותר כסף שיעשה לך עוד כסף בעתיד (מתאים לגישה של קיוסאקי).
2. כולם מדברים על זה שהחלק של להעניק לאחר עשה להם הכי טוב אחרי שהם כבר סיימו עם המרדף אחרי הכסף.

תרשו לי לחלוק את הסיפור של הבחור הבא, שאינו משווק או מציע קורסים מהסוג הזה בינתיים (ולכן מרגיש בנוח לצרף קישור) אבל הציב לעצמו למטרה להרוויח מיליון ש"ח תוך שנה. אחת הדרכים שלו לעשות זאת הייתה פשוט לתמחר את הדבר שהוא הכי טוב בו - ללמד אחרים כיצד ליצור תוכן וויראלי ולבנות קהילה. הוא העיד שהחלק שבו הוא עוזר לאחרים ליצור תוכן משלהם זה החלק הכי כייפי ומספק בתהליך הזה של מיליון ש"ח בשנה אחת (בהשוואה לשוק ההון או ליצירת תוכן עבור בעלי עסקים וכו').

כאן ציין שהעזרה זה החלק הכי כיף בתהליך - https://www.instagram.com/p/Cwr7iCsgIOs/ (השתכנעתי)

אגב, הבחור גם מדווח שתוך כדי תהליך הלימוד בשוק ההון, הזדמן לו לקצור רווחים יומיים לא קטנים (בדמו). הוא מציג את הסכומים בסרטונים שלו. האם מישהו יכול אולי להסביר לי על בסיס מה הסכומים הללו מושגים? ניתוח פונדמנטלי? ניתוח הערכות שווי? קריאת מגמות בשוק? או פשוט משחק עם גרפים באמצעות טקטיקות צרות?

נערך לאחרונה ב:
כולם מדברים על זה שהחלק של להעניק לאחר עשה להם הכי טוב אחרי שהם כבר סיימו עם המרדף אחרי הכסף.
ולכן, במקום לתרום את הררי הכסף שהם צברו לנזקקים ולמי שבאמת צריך, הם מחליטים לפזר את הכסף שלהם על פרסום ביוטיוב וטיקטוק כדי להעניק מהידע שלהם לאחרים בעבור עוד כסף. ממש צדיקים נסתרים.

מה זה? אני לא מעודכן
מתלהב במדיה החברתית ב"עושר" שלך עם סרטונים ותמונות ליד מכונות יוקרה, בית יוקרה, שעוני יוקרה, צילומי מסך של מאות אחוזי רווח או סתם שיש לך תיק של 7 ספרות.

ולכן, במקום לתרום את הררי הכסף שהם צברו לנזקקים ולמי שבאמת צריך, הם מחליטים לפזר את הכסף שלהם על פרסום ביוטיוב וטיקטוק כדי להעניק מהידע שלהם לאחרים בעבור עוד כסף. ממש צדיקים נסתרים.
אין לי ספק שהרבה מהאושיות הללו הן אכן כאלו. אבל האם אתה מוכן להתחייב שמדובר בכולם ושזאת לא למעשה החשיבה הלא אובייקטיבית שלנו, כשכירים? (סליחה אם הכללתי)

נערך לאחרונה ב:
אין לי ספק שהרבה מהאושיות הללו הן אכן כאלו. אבל האם אתה מוכן להתחייב שמדובר בכולם ושזאת לא למעשה החשיבה הלא אובייקטיבית שלנו, כשכירים? (סליחה אם הכללתי)
השאלה תיאורטית או מעשית?
תיאורטית יש אדם שבזמן מסויים, בסכום מסויים, מצא שיטה שאינה מבוססת רק על מזל והיא תהיה יעילה גם בעתיד להכות את השוק והחליט לשתף את השיטה הזו עם כלל הציבור.
מעשית, הסיכוי שאתה או אני נאתר את האדם הזה ונרוויח כסף מהשיטה הזו, הוא אפס.
קצת מזכיר את הסיפורים על חובבנים, בדרך כלל תמהונים, מתמטיים, שטוענים שפתרו בעיות שמתמטיקאים מקצוענים מנסים לפתור במשך עשרות או מאות שנים. תיאורטית זה ייתכן. מעשית, חבל על הזמן שמושקע בבדיקת ההוכחה.

השאלה תיאורטית או מעשית?
תיאורטית יש אדם שבזמן מסויים, בסכום מסויים, מצא שיטה שאינה מבוססת רק על מזל והיא תהיה יעילה גם בעתיד להכות את השוק והחליט לשתף את השיטה הזו עם כלל הציבור.
מעשית, הסיכוי שאתה או אני נאתר את האדם הזה ונרוויח כסף מהשיטה הזו, הוא אפס.
קצת מזכיר את הסיפורים על חובבנים, בדרך כלל תמהונים, מתמטיים, שטוענים שפתרו בעיות שמתמטיקאים מקצוענים מנסים לפתור במשך עשרות או מאות שנים. תיאורטית זה ייתכן. מעשית, חבל על הזמן שמושקע בבדיקת ההוכחה.
ועדיין קורה

לא חושב שזה נכון בהקשר של מושא הפוסט.

חלקם, כמו הסולידית, חוזרים על הרעיון של "אני מוכן לתת חכות, לא דגים".

החכות שלה בחינם ולא כוללות סרטונים או צילומי מסך של כמה אחוזי תשואה היו לה...
אגב, הבחור גם מדווח שתוך כדי תהליך הלימוד בשוק ההון, הזדמן לו לקצור רווחים יומיים לא קטנים (בדמו). הוא מציג את הסכומים בסרטונים שלו.
אני מקווה שגם מדווח למס הכנסה:lol:

יש הבדל גדול בין ניהול בלוג או קהילה בנושא התנהלות פיננסית, והפקת רווחים ממנו באמצעים שקופים והוגנים (פרסומות, הרצאות, ספרים, שירותי ייעוץ, קורסים וכו'), לבין שיווק ומכירת מוצר שאפשר לתאר אותו כ"יש לי סוד איך לעשות מלא כסף בלי צורך ביכולות או בנסיון, אם תשלם לי X ש"ח אגלה לך את הסוד בהרחבה". בטח אם בעל הסוד לא משתמש בו בעצמו, או משתמש בו בקטנה, למרות שהוא כזה רווחי ומדהים, בטיעונים של "נמאס לי כבר לעשות כל כך הרבה כסף, אני רק מעוניין לתרום מהידע שלי לכל המרבה במחיר".

יש את האינדיאני שמפרסם את התיק שלו ואת הפעולות שלו באופן גלוי, המטרה שלו היא להכפיל את התיק שלו בזמן מוקצב לדעתי...

יש את האינדיאני שמפרסם את התיק שלו ואת הפעולות שלו באופן גלוי, המטרה שלו היא להכפיל את התיק שלו בזמן מוקצב לדעתי...

אם זה חשבון אמיתי ולא דמו, מדובר במשוגע! (או בסתם בן אדם מאוד עשיר שיכול לזרוק מיליון דולר לפח)

• אהבתי
Reactions: Roi
2. כולם מדברים על זה שהחלק של להעניק לאחר עשה להם הכי טוב אחרי שהם כבר סיימו עם המרדף אחרי הכסף
כאחד כזה אני יכול להגיד לך מה אני חושב.
יש בזה אמת שעזרה לאחרים עושה לאנשים מסוימים טוב.
שוב זה הגיוני כי בסוף מדובר בצורך אגואיסטי להרגיש טוב, וזה משרת את המטרה.
לדעתי זה פחות מעניין אם הבנאדם שמציע את השרות מסודר או לא: יש מקרים שאנשים מסודרים מציעים שרותי רמייה (משה חוגג?)
ויש מקרים שאנשים לא מסודרים מציעים שרות אמיתי.

אם זה חשבון אמיתי ולא דמו, מדובר במשוגע! (או בסתם בן אדם מאוד עשיר שיכול לזרוק מיליון דולר לפח)
הוא טוען שהכל אמיתי ומגובה, אבל לך תדע.

אישית חושב שהוא משוגע, שלא נדבר על כמות העמלות המטורפות שהוא משלם, אבל היי, אתמול הוא הרוויח יותר מחצי מליון דולר בטרייד אחד...

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A שאלות לגבי מעבר לאמישראגז כספק חשמל פרטי: צרכנות פיננסית 2
ה מעבר משכיר לעצמאי - שאלות לגבי התנהלות אופטימלית פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
M מספר שאלות לגבי צארלס שוואב שוק ההון 15
M שאלות לגבי הבייסיק ונילה וה- paspportcard pay צרכנות פיננסית 6
Echelon שאלות לגבי זכיה בהגרלת המשך של "דירה בהנחה" בעקבות ביטול של זוכה אחר נדל"ן 11
G שאלות לגבי עסקת שרשרת נדל"ן 2
ג מספר שאלות לגבי חלק י"א בטופס 1301 ורישום הפסד בעסק מיסים 11
Y שאלות לגבי מעבר בנק צרכנות פיננסית 5
ח שאלות לגבי RSU - שיקולים להחזיק או למכור? מיסוי? שוק ההון 4
A שאלות לגבי תואר בכלכלה התפתחות אישית 5
ח שאלות לגבי גניבת מטבע XRP, איפה הטעות? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 4
ש שאלות לגבי קרנות מחקות / סל שוק ההון 7
I שאלות לגבי שוקולד מריר שוק ההון 1
H שאלות לגבי תכנון פרישה בגיל 40 פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 41
ד שתי שאלות לגבי קרן סגורה בפוסט "איך לקנות זהב למטרות השקעה" שוק ההון 10
H שאלות לגבי קרן השתלמות IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
D שאלות לגבי בניית תיק השקעות שוק ההון 13
A שאלות לגבי WASH SALE ומיסוי דיווידנדים מיסים 9
N שתי שאלות לגבי תיק השקעות שוק ההון 15
NachYur שאלות חידוד לגבי הכנסות נוספות ב-1040 מיסים 2
M שאלות לגבי הצהרת בריאות בביטוח בריאות? צרכנות פיננסית 1
Y שאלות של מייק מתחיל לגבי קרן השתלמות ופנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Y שאלות של מייק מתחיל לגבי תיק השקעות פשוט שוק ההון 33
C כמה שאלות לגבי מכרז קרקע ברמ"י נדל"ן 4
I שאלות לגבי ניהול השקעות בקרנות למשקיעים עם אזרחות אמריקאית שוק ההון 5
כ שאלות לגבי קיזוז מס בחשבון ממוסה מיסים 2
J מספר שאלות לגבי פנסיה, דמי צבירה, ומחקה מדד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
A כמה שאלות לגבי T Bills שוק ההון 4
P הוצל"פ - שאלות לגבי תיק איחוד אוף טופיק 1
R שאלות לגבי קרנות מחקות זרות ו IRA שוק ההון 0
א הממשלה ששברה את גב הגמל - שאלות לגבי ניהול חשבון בinteractive brokers ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
I שאלות לגבי משכנתא נדל"ן 5
ת שאלות לגבי החישוב של מדד STOXX EUROPE 600 שוק ההון 4
ע שאלות לגבי ברוקר זר / חשבון זר שוק ההון 0
ה שאלות לגבי ישובים הזכאים להטבות מס מיסים 0
O כמה שאלות לגבי פוזיציית שורט ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
פיטר גריפין שאלות לגבי קרנות השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
Y שאלות לגבי mlp - master limited partnership מיסים 2
Shnizelia שאלות לגבי מעבר מ-PC ל-MAC אחרי 30 שנה עם PC אוף טופיק 56
DiverGirl שאלות לגבי מק"מ שוק ההון 0
ו שאלות לגבי קרן השתלמות IRA לעצמאים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
ד חישוב מח"מ ועוד שאלות לגבי תיק-השקעות-שוקולד-מריר שוק ההון 5
Y מספר שאלות לגבי תיק ל5-10 שנים הקרובות שוק ההון 10
G שאלות לגבי ביטוח מנהלים, קרן פנסיה, ושימוש בבית השקעות פרטי כסוכן פנסיוני במקום הסוכן במקום העבוד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
כ כמה שאלות לגבי קרנות סל שוק ההון 0
A שאלות לגבי קרן השתלמות ופנסיה ומעבר לחשבון IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
Y שאלות תם לגבי קרן גמל להשקעה + השקעה ב-S&P 500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
T שאלות לגבי מניות SPAC שוק ההון 1
ד שאלות בסיסיות לגבי פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
S שאלות לגבי קרן השתלמות IRA + שאלות על INTERACTIVE BROKERS דרך מיטב פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2

נושאים דומים

Back
למעלה