• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.
  • חל איסור על אזכור ניירות ערך ספציפיים בפורום זה בהקשר שעשוי ללמד על כדאיות ההשקעה או אי-ההשקעה בהם

שאלות בסיסיות על תיק השקעות ראשון

• פותח הנושא פותח הנושא romrom
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

romrom

משתמש רשום
דירוג
2
שלום!
אני קורא הרבה כאן כבר כמה זמן ומתכוון להתחיל להשקיע עכשיו. תודה לכולכם!
יש לי כמה שאלות מאד בסיסיות (לא עצה או ייעוץ חס ושלום, רק כמה שאלות להבנה).

אני אציג את הפרופיל שלי, רק כדי שאוכל לרפרנס אליו בשאלות התיאורטיות שיבואו אח"כ:
אני בן 26 עם 250K, אחסוך בחודש בערך 15K.
הכיוון שאני הולך אליו הוא:
VTI (35%)
VXUS (35%)
PTF מדדיות 2-5 שנים ממשלתיות פסגות (15%)
תכלית TTFי (00) ממשלתי שקלי ריבית קבועה 2-5 שנים מיטב (15%)
קיבלתי הצעה מאקסלנס - 15 שקלים חודשי מקוזזים, 0.07% לאג"ח וקרן מחקה עם מינימום 3 ש"ח בארץ, 1 סנט מינימום 8$ לפעולה בארה"ב, 200 פיפס המרת מט"ח.

1. נניח מחיר הגיוני כלשהו של 100 דולר למניה, כדי להגיע למינימום של 800 סנט צריך לקנות מניות ב-80k דולר. אז תכלס כל קניה לאדם הסביר היא 8$. אני צודק?
2. אם כך קניה אחת במניה בארה"ב בחודש כבר מקזזת את ה-15 שקל החודשיים נכון?
האם זה אומר שעדיף לקנות בכל חודש (ולאזן על הדרך) ולא בתדירות נמוכה יותר?
3. אם אני קונה VTI ו-VXUS אז זה בעצם 16 דולר? אז כדאי לקנות כל חודש אחד אחר?
4. אני מנסה לסכם קנית ני"ע אמריקאי, זה יוצא שהעמלות של בית ההשקעות בלבד הם 8$ שזה 0.5% (אלא אם אקנה כל כמה חודשים) ועוד המרת מט"ח של 0.5%~. זה יצא מעל 1% עמלות בכל חודש. הרבה פחות מושך מ"0.07%" או 15 שקל מניירות ישראליות. זה באמת שווה את זה? אני מפספס משהו?
5. כשיהיה לי מעל 100k דולר בניירות האמריקאיות - אוכל לנייד אותם ל-IB ללא עמלות?
6. יש דרך לעשות אופטימזציה לתהליך הרכישה? העברת מהבנק לבית השקעות, ובבית השקעות קניה אוטומטית של הקרנות?

תודה רבה ! :)

1. נניח מחיר הגיוני כלשהו של 100 דולר למניה, כדי להגיע למינימום של 800 סנט צריך לקנות מניות ב-80k דולר. אז תכלס כל קניה לאדם הסביר היא 8$. אני צודק? כן.
2. אם כך קניה אחת במניה בארה"ב בחודש כבר מקזזת את ה-15 שקל החודשיים נכון? נכון.
האם זה אומר שעדיף לקנות בכל חודש (ולאזן על הדרך) ולא בתדירות נמוכה יותר? את זה תצטרך להחליט עם עצמך.
3. אם אני קונה VTI ו-VXUS אז זה בעצם 16 דולר? כן. אז כדאי לקנות כל חודש אחד אחר? תלוי בך.
4. אני מנסה לסכם קנית ני"ע אמריקאי, זה יוצא שהעמלות של בית ההשקעות בלבד הם 8$ שזה 0.5% (אלא אם אקנה כל כמה חודשים) ועוד המרת מט"ח של 0.5%~. זה יצא מעל 1% עמלות בכל חודש. הרבה פחות מושך מ"0.07%" או 15 שקל מניירות ישראליות. זה באמת שווה את זה? אני מפספס משהו?
יש על כך הרבה מאוד דיונים בפורום.
בקרנות של וונגארד למשל המחירים נוטים לרדת בעוד שבישראל המחירים נוטים לעלות.
יש את עניין הביטחון, מי זה שמחזיק בכסף שלך? ומי הרגולטור שלו?
דוגמה נוספת - משקיע שהאסטרטגיה שלו היא להשקיע פעם בשנה סכום כסף. ה8$ פעם בשנה, ב20 שנה למשל (זמן סביר למשקיע ארוך טווח), זה
160 דולרים = פחות מ600 ש"ח נכון להיום.

תודה רבה ! :)

לא ממליץ ולא מייעץ

1. נניח מחיר הגיוני כלשהו של 100 דולר למניה, כדי להגיע למינימום של 800 סנט צריך לקנות מניות ב-80k דולר. אז תכלס כל קניה לאדם הסביר היא 8$. אני צודק?
כן. דה פקטו כמעט כולם משלמים בכל קניה את המינימום
2. אם כך קניה אחת במניה בארה"ב בחודש כבר מקזזת את ה-15 שקל החודשיים נכון?
האם זה אומר שעדיף לקנות בכל חודש (ולאזן על הדרך) ולא בתדירות נמוכה יותר?
כן. אתה יכול לעשות חישובי backtesting עם הפקדות של פעם בחודש ולהשוות להפקדות של פעם ברבעון או חציון (של סכום גדול פי 3 ו-6 בהתאמה בכל הפקדה), מכיוון שתוחלת ההשקעה חיובית אז כמובן שככל שתפקיד בתדירות גבוהה יותר זה עדיף. אציין רק שאין הבדל כזה גדול בסופו של דבר... גם להפקיד פעם בחצי שנה זה בסדר
אם אני קונה VTI ו-VXUS אז זה בעצם 16 דולר? אז כדאי לקנות כל חודש אחד אחר?
אתה יכול לקנות לסירוגין, זאת השיטה המועדפת עליי, אבל כך בחשבון שהחסרון שלה זה שההקצאה שלך תתנדנד, כלומר אם למשל אתה רוצה 50% 50% בין VTI לVXUS אז זה יראה יותר כמו לפעמים 60% 40% ולפעמים 60% 40%
איך $8 זה 0.5%? אם אתה מפקיד 15K זה 0.2%, אבל כך בחשבון שזה גם מתקזז עם הדמי ניהול שאתה משלם גם ככה. אגב, סיכוי טוב שאתה יכול להוריד אותם ל-$5 מינימום
אתה צודק שזה בכל זאת הרבה כסף, אבל בתור כלל אצבע העלויות הכי רציניות זה דמי ניהול כי יש בהן אפקט ריבית דריבית, לא נורא לשלם עמלה גבוהה חד פעמית
כשיהיה לי מעל 100k דולר בניירות האמריקאיות - אוכל לנייד אותם ל-IB ללא עמלות?
לא. למיטב זכרוני זה עולה 100 שקל אצל אקסלנס... תבדוק איתם

5. כשיהיה לי מעל 100k דולר בניירות האמריקאיות - אוכל לנייד אותם ל-IB ללא עמלות?
למה לא להתחיל כבר עכשיו ב IB?
אם התיק קטן מ 100k תשלם אומנם 10$ בחודש, אבל גם הם מתקזזים עם העמלות. אם אתה עושה קניה אחת בחודש אז כברכב יוצא לך יותר זול ב ib (אם אתה לוקח בחשבון עמלת המרה).
חוץ מזה לפי הסכום הראשוני וההפקדה החודשית שלך כנראה שתגיע די מהר ל 100k

אוקיי אני מבין תודה לכולם!

בתור כלל אצבע העלויות הכי רציניות זה דמי ניהול כי יש בהן אפקט ריבית דריבית, לא נורא לשלם עמלה גבוהה חד פעמית
הכוונה של הקרנות עצמן?

למה לא להתחיל כבר עכשיו ב IB?
אם התיק קטן מ 100k תשלם אומנם 10$ בחודש, אבל גם הם מתקזזים עם העמלות. אם אתה עושה קניה אחת בחודש אז כברכב יוצא לך יותר זול ב ib (אם אתה לוקח בחשבון עמלת המרה).
חוץ מזה לפי הסכום הראשוני וההפקדה החודשית שלך כנראה שתגיע די מהר ל 100k
למען ההגינות ב4 החודשים הקרובים זו תהיה הפקדה של 8.
אבל עדיין זה נראה לי כאילו אתה ממש צודק. אני לא מצליח לחשוב על הרבה סיבות לא להתחיל מ-IB. זה הרבה יותר זול! אני מפספס משהו?
אולי בגלל שלא ניתן לקנות שם אג"ח ישראלי ? ואז בכ"מ צריך חשבון בישראלי

זה הרבה יותר זול! אני מפספס משהו?
כמו שאמרת אם אתה רוצה גם אג"ח ישראלי, תצטרך משהו מעבר לIB. מעבר לזה יש את כל נושא דיווחי המס מאחר ומדובר בברוקר זר. יש מספר שירשורים על זה שכנראה כדאי לפחות להעיף בהם מבט קודם.

מעבר לזה יש את כל נושא דיווחי המס מאחר ומדובר בברוקר זר
שרלוונטי רק בשנים של מכירות או אלא אם פות"ש אזרח ארה"ב.
לפי המתואר, לא נראה רלוונטי לשנים הקרובות.

אולי בגלל שלא ניתן לקנות שם אג"ח ישראלי ? ואז בכ"מ צריך חשבון בישראלי
רק אם אתה רוצה אג"ח ישראלי.
יש אנשים שמעדיפים אג"ח אמריקאי, יש כאלה שמעדיפים אג"ח מפוזר עולמי ויש כאלה שלא מחזיקים אג"ח כלל. אף אחד לא אמר ש "צריך" דוקא אג"ח ישראלי.
חוץ מזה יש אנשים שחושבים שהריבית על אג"ח ישראלי נמוכה מידי ומחזיקים במקום זה שקלים "סתם" או באיזה פיקדון שנותן ריבית.

כמובן שלא צריך לתת לזנב לקשקש בכלב ולוותר על אג"ח ישראלי רק בגלל הברוקר. אם אתה מחליט שאתה רוצה אגח ישראלי יש את האופציות שרשמו לפני.

*לא מיעץ ולא ממליץ לכאן או לכאן.

תבדוק כמה הבנק שלך לוקח על אג"ח, אם הסכום דומה תוכל להשאיר בבנק
אולי בבנק יתנו לך אפשרות לאוטומציה בכלי הזה
רק לשים לב שלרוב הבעיה העיקרית בבנק היא דמי משמורת, אז אם יש כאלה זה לא משתלם כי זה ירד באופן קבוע מכל הסכום שמושקע שם.

למיטב ידיעתי לא ניתן לרכוש אגח ישראלי בIB. מישהו מכיר אחרת?

למיטב ידיעתי לא ניתן לרכוש אגח ישראלי בIB. מישהו מכיר אחרת?
נכון, ישראלים לא יכולים לקנות אג"ח ישראלי שקלי בIB (אגב, לדעתי זרים כן יכולים. לפחות מניות אני יודע שאפשר).
אבל כמו שאמרו קודם, לא חסר פתרונות.

כמו שאמרת אם אתה רוצה גם אג"ח ישראלי, תצטרך משהו מעבר לIB.
הבנתי.
תבדוק כמה הבנק שלך לוקח על אג"ח, אם הסכום דומה תוכל להשאיר בבנק
אולי בבנק יתנו לך אפשרות לאוטומציה בכלי הזה
דיברתי איתם עכשיו. לוקחים 0.7% ועוד דמי ניהול תיק. לא באמת בא בחשבון. אמרו שיחזרו אליי עם הצעה טובה יותר מהסניף אבל כמה כבר הם ירדו.
בכל אופן למיטב יש מסלול קרנות מחקות בלי דמי ניהול חודשיים ו-0.9%. זה רלוונטי לאג"חים באותה צורה נכון? זה יכול להיות פתרון טוב.

מעבר לזה יש את כל נושא דיווחי המס מאחר ומדובר בברוקר זר.
אני לא רואה את עצמי מוכר בקרוב. אבל זה אכן שיקול.
כמה עולה רו"ח באמת? +-

רק אם אתה רוצה אג"ח ישראלי.
יש אנשים שמעדיפים אג"ח אמריקאי, יש כאלה שמעדיפים אג"ח מפוזר עולמי ויש כאלה שלא מחזיקים אג"ח כלל. אף אחד לא אמר ש "צריך" דוקא אג"ח ישראלי.
חוץ מזה יש אנשים שחושבים שהריבית על אג"ח ישראלי נמוכה מידי ומחזיקים במקום זה שקלים "סתם" או באיזה פיקדון שנותן ריבית.
אם מישהו יודע, מה השיקולים באחזקה של אג"חים מקומיים? אני די זרמתי עם הלך הרוח בפורום.
אבל הריבית בישראל היא מהנמוכות בעולם. זה נפוץ שישראלים קונים אג"חים אמריקאים?
ומה השיקולים בפיזור אג"חים עולמי כמו שכתבת? מפחית את התלות בשגעונות של מדינות ספציפיות?

אתם עוזרים המון!

הבנתי.
אם מישהו יודע, מה השיקולים באחזקה של אג"חים מקומיים? אני די זרמתי עם הלך הרוח בפורום.
אבל הריבית בישראל היא מהנמוכות בעולם. זה נפוץ שישראלים קונים אג"חים אמריקאים?
ומה השיקולים בפיזור אג"חים עולמי כמו שכתבת? מפחית את התלות בשגעונות של מדינות ספציפיות?

אני לא יודע מה נפוץ ומה לא, והסיפור שלי קצת שונה כי אני ישראלי שגר בגרמניה, אבל אני הלכתי על אגח ממשלתי כלל עולמי בדירוג גבוה עם חשיפת יתר לארה"ב כי הריביות בארה"ב טובות יותר. כנראה שלא הייתי הולך על אגח של ממשלת גרמניה בלבד כי הריביות אפסיות. זה גם אומר שאני חשוף מאוד לתנודתיות ביחס השערים שבין הדולר והיורו (בינתיים עובד לטובתי, אבל מי יודע מה יהיה).

ספציפית האגח שלי מחולק 50-50 בין שתי הקרנות האלה:
https://www.ishares.com/uk/individu...shares-global-aaaaa-government-bond-ucits-etf

https://www.ishares.com/uk/individual/en/products/253744/

שרלוונטי רק בשנים של מכירות או אלא אם פות"ש אזרח ארה"ב
בהחלט, אבל זה עדיין משהו שכדאי להכיר שקיים ונחוץ לפני שמתחילים עם ברוקר זר.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
S שאלות בסיסיות על עקרונות במשכנתא נדל"ן 4
L מספר שאלות בסיסיות עבור מתחיל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
ע שאלות בסיסיות לגביי קרן כספית שוק ההון 4
E דיווח רווחי הון למשקיע המתחיל דרך ברוקר זר IBKR - שאלות בסיסיות שוק ההון 8
א שתי שאלות בסיסיות לקראת פתיחת חשבון בניירות ערך שוק ההון 5
I שאלות בסיסיות על מעבר מקרנות אמריקאיות אל קרנות איריות\ישראליות שוק ההון 6
Dončić שאלות בסיסיות על חשבון מט"ח צרכנות פיננסית 3
M שאלות בסיסיות בקשר לתיק ראשון (שלא מצאתי עליהם מענה) שוק ההון 5
O שאלות בסיסיות בקשר ל: Shares Outstanding ועוד מושגים מהסוג הזה. שוק ההון 1
A שאלות בסיסיות ביותר שוק ההון 6
ד שאלות בסיסיות לגבי פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
tomchoook כמה שאלות בסיסיות לגבי IRA שוק ההון 12
Almoni שאלות בסיסיות בנוגע להשקעה בקרנות מחקות בארץ שוק ההון 5
M כמה שאלות בסיסיות בנוגע למיסוי צרכנות פיננסית 3
ע אגרות חוב - כמה שאלות בסיסיות, תודה לעוזרים שוק ההון 18
G שאלות בסיסיות בנוגע למעבר לקופת השתלמות בניהול עצמי צרכנות פיננסית 2
G מעבר לקרן השתלמות IRA שאלות בסיסיות שוק ההון 1
א נעים להכיר וכמה שאלות בסיסיות על אג"ח שוק ההון 5
K מס' שאלות בסיסיות שוק ההון 17
C שאלות בסיסיות בשוק ההון אוף טופיק 5
Y בעקבות קריאה: מספר שאלות בסיסיות על קרנות נאמנות שוק ההון 7
מוריארטי כמה שאלות בסיסיות על קרנות נאמנות מחקות שוק ההון 10
O שאלות אג"ח בסיסיות שוק ההון 2
L שאלות למציאת המאזן המושלם פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
B שאלות על ירושה של תיק השקעות שוק ההון 4
M צ'ארלס שוואב - העברת כסף והמרה כמה שאלות שוק ההון 3
M מספר שאלות לגבי צארלס שוואב שוק ההון 15
M שאלות לגבי הבייסיק ונילה וה- paspportcard pay צרכנות פיננסית 6
Echelon שאלות לגבי זכיה בהגרלת המשך של "דירה בהנחה" בעקבות ביטול של זוכה אחר נדל"ן 6
N שאלות על ביטוח חיים צרכנות פיננסית 3
מ שאלות מטופשות שיש לי בעניין מיסוי ואין לי את מי לשאול אוף טופיק 7
ה שינוי כיוון והרבה שאלות פתוחות התפתחות אישית 6
G שאלות לגבי עסקת שרשרת נדל"ן 2
N האם יש לכם איש קשר בIRA שאותו אתם יכולים לשאול שאלות? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
F כמה שאלות בנוגע לטופס 134 - נספח להחזר מס לשכירים מיסים 4
G שאלות על פנסיה - איחוד קופות/מעבר קרן, עיתוי משיכה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
ז עצמאי שאינו עונה להגדרה - הכנסות שלא מעבודה - ביטוח לאומי - 2 שאלות מיסים 2
I כמה שאלות בנוגע לתמורה בפינוי בינוי על פי חוזה ונספח נדל"ן 12
נ אני מתחיל. אשמח לכמה שאלות...=) מיסים 1
S שאלות בנושא מכירת RSU ואופטימיזציית מס שוק ההון 10
S 2 שאלות בנושא תיק השקעות ופיצויים פטורים ממס שוק ההון 28
S שאלות בעניין טופס שנתי להחזר מס מיסים 4
ג מספר שאלות לגבי חלק י"א בטופס 1301 ורישום הפסד בעסק מיסים 11
Y שאלות לגבי מעבר בנק צרכנות פיננסית 5
ח שאלות לגבי RSU - שיקולים להחזיק או למכור? מיסוי? שוק ההון 4
D כמה שאלות שנוגעות לקרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
N שאלות של אזרחי אמריקאי שוק ההון 3
A שאלות לגבי תואר בכלכלה התפתחות אישית 5