romrom
משתמש רשום
- דירוג
- 2
שלום!
אני קורא הרבה כאן כבר כמה זמן ומתכוון להתחיל להשקיע עכשיו. תודה לכולכם!
יש לי כמה שאלות מאד בסיסיות (לא עצה או ייעוץ חס ושלום, רק כמה שאלות להבנה).
אני אציג את הפרופיל שלי, רק כדי שאוכל לרפרנס אליו בשאלות התיאורטיות שיבואו אח"כ:
אני בן 26 עם 250K, אחסוך בחודש בערך 15K.
הכיוון שאני הולך אליו הוא:
VTI (35%)
VXUS (35%)
PTF מדדיות 2-5 שנים ממשלתיות פסגות (15%)
תכלית TTFי (00) ממשלתי שקלי ריבית קבועה 2-5 שנים מיטב (15%)
קיבלתי הצעה מאקסלנס - 15 שקלים חודשי מקוזזים, 0.07% לאג"ח וקרן מחקה עם מינימום 3 ש"ח בארץ, 1 סנט מינימום 8$ לפעולה בארה"ב, 200 פיפס המרת מט"ח.
1. נניח מחיר הגיוני כלשהו של 100 דולר למניה, כדי להגיע למינימום של 800 סנט צריך לקנות מניות ב-80k דולר. אז תכלס כל קניה לאדם הסביר היא 8$. אני צודק?
2. אם כך קניה אחת במניה בארה"ב בחודש כבר מקזזת את ה-15 שקל החודשיים נכון?
האם זה אומר שעדיף לקנות בכל חודש (ולאזן על הדרך) ולא בתדירות נמוכה יותר?
3. אם אני קונה VTI ו-VXUS אז זה בעצם 16 דולר? אז כדאי לקנות כל חודש אחד אחר?
4. אני מנסה לסכם קנית ני"ע אמריקאי, זה יוצא שהעמלות של בית ההשקעות בלבד הם 8$ שזה 0.5% (אלא אם אקנה כל כמה חודשים) ועוד המרת מט"ח של 0.5%~. זה יצא מעל 1% עמלות בכל חודש. הרבה פחות מושך מ"0.07%" או 15 שקל מניירות ישראליות. זה באמת שווה את זה? אני מפספס משהו?
5. כשיהיה לי מעל 100k דולר בניירות האמריקאיות - אוכל לנייד אותם ל-IB ללא עמלות?
6. יש דרך לעשות אופטימזציה לתהליך הרכישה? העברת מהבנק לבית השקעות, ובבית השקעות קניה אוטומטית של הקרנות?
תודה רבה !
אני קורא הרבה כאן כבר כמה זמן ומתכוון להתחיל להשקיע עכשיו. תודה לכולכם!
יש לי כמה שאלות מאד בסיסיות (לא עצה או ייעוץ חס ושלום, רק כמה שאלות להבנה).
אני אציג את הפרופיל שלי, רק כדי שאוכל לרפרנס אליו בשאלות התיאורטיות שיבואו אח"כ:
אני בן 26 עם 250K, אחסוך בחודש בערך 15K.
הכיוון שאני הולך אליו הוא:
VTI (35%)
VXUS (35%)
PTF מדדיות 2-5 שנים ממשלתיות פסגות (15%)
תכלית TTFי (00) ממשלתי שקלי ריבית קבועה 2-5 שנים מיטב (15%)
קיבלתי הצעה מאקסלנס - 15 שקלים חודשי מקוזזים, 0.07% לאג"ח וקרן מחקה עם מינימום 3 ש"ח בארץ, 1 סנט מינימום 8$ לפעולה בארה"ב, 200 פיפס המרת מט"ח.
1. נניח מחיר הגיוני כלשהו של 100 דולר למניה, כדי להגיע למינימום של 800 סנט צריך לקנות מניות ב-80k דולר. אז תכלס כל קניה לאדם הסביר היא 8$. אני צודק?
2. אם כך קניה אחת במניה בארה"ב בחודש כבר מקזזת את ה-15 שקל החודשיים נכון?
האם זה אומר שעדיף לקנות בכל חודש (ולאזן על הדרך) ולא בתדירות נמוכה יותר?
3. אם אני קונה VTI ו-VXUS אז זה בעצם 16 דולר? אז כדאי לקנות כל חודש אחד אחר?
4. אני מנסה לסכם קנית ני"ע אמריקאי, זה יוצא שהעמלות של בית ההשקעות בלבד הם 8$ שזה 0.5% (אלא אם אקנה כל כמה חודשים) ועוד המרת מט"ח של 0.5%~. זה יצא מעל 1% עמלות בכל חודש. הרבה פחות מושך מ"0.07%" או 15 שקל מניירות ישראליות. זה באמת שווה את זה? אני מפספס משהו?
5. כשיהיה לי מעל 100k דולר בניירות האמריקאיות - אוכל לנייד אותם ל-IB ללא עמלות?
6. יש דרך לעשות אופטימזציה לתהליך הרכישה? העברת מהבנק לבית השקעות, ובבית השקעות קניה אוטומטית של הקרנות?
תודה רבה !