• חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

שאלות בסיסיות בנוגע למעבר לקופת השתלמות בניהול עצמי

Gigo07

משתמש סולידי
דירוג
11
שלום לכולם,
שוקל בחיוב להעביר קה"ש במסלול בו דמי הניהול ממש גבוהים 0.8% (לא מסכימים להוריד), למסלול IRA בו דמי הניהול רק 0.25% זה הבדל משמעותי.
שאלה1 : איך אני בעצם מנהל קניה/מכירה של נייירות ? האם בדומה לחשבון שלי בבנק ? יש מערכת מסחר ? כך שאני תלוי בעצמי וקונה מוכר מתי שאני רוצה ?
בגדול אני רק אקנה מדד או 2 (אולי 3) וזהו.
שאלה 2 : כיום בחשבון שלי בבנק, אני משלם א.דמי קנייה ב.דמי מכירה ג.מס רווח הון, מה אשלם בIRA מתוך ה3 ? וכיצד אדע מה גובה דמי הקנייה נניח ?
שאלה 3 : הכסף בקרן הוא בשקלים כמובן, האם כל פעם (כל חודש או רבעון) אקנה SPY מה תהיה ההמרה ל$ ? כמה תעלה ? אולי עדיף קרן מחקה SPY בשקלים במקום ישירות ב$ בארה"ב ?
שאלה 4 (אחרונה) , יש מדריך אינטרנטי פשוט לניהול IRA - בגוגל נתקלתי רק בהסברים ממש חלקיים ..

תודה לעונים !!

1. הקניה והמכירה מתבצעת דרך ברוקר, שהוא לרוב אחד הבנקים, ככה שהתהליך אמור להיות דומה (אני אומר אמור נטו כי יש לי IRA אבל אין לי חשבון מסחר בבנק כדי להשוות). כן יש כלמיני הגבלות פה ושם (כמה אחוז מניה של חברה ספציפית יכולה לקחת בתיק וכו') אבל סה"כ הרעיון הוא שזה מתנהל כמו בתיק השקעות.
2. יש עדיין דמי קניה ומכירה, אין מס (כל עוד מדובר בסכומים שלא עברו את התקרה הפטורה בקה"ש). את גובה דמי הקניה מפרטים במסמך שמפרט את עמלות הברוקר, אפשר לבקש אותו מראש. יש כלמיני עמלות נוספות שמפורטות בצורה פחות מדוייקת (קורספונדנט וכו') אבל אני חושב שאלה עמלות שגם בתיק השקעות רגיל לא מפרטים לגמרי כמו שצריך. בסופו של דבר אתה אמור לראות את העמלות במערכת עצמה לפני ביצוע הרכישה בפועל.
3. העמלה מגולמת בשער של הבנק אז קשה לומר בדיוק כמה היא תהיה. אני חושב שהיא בד"כ באזור האחוז בדיפולט ושחלק מהברוקרים נותנים הטבה מסויימת בחשבונות IRA. מבחינת עדיפות קרן מחקה ישראלית לעומת קרן אמריקאית, לא חסרים פה דיונים בנושא.
4. אם הכוונה למדריך מבחינת הביצוע הטכני, לא מכיר אחד כזה בעצמי (לא שזה מסובך במיוחד כשסה"כ רוצים לקנות 1-2 קרנות מחקות). מבחינת מדריך של מה לקנות ומתי, יש בפורום כלמיני דיונים קיימים לגבי שיטות השקעה אפשריות בIRA והיתרונות/חסרונות שאפשר לעבור עליהם כדי להחליט מה מתאים לך.

האם בדומה לחשבון שלי בבנק ? יש מערכת מסחר ? כך שאני תלוי בעצמי וקונה מוכר מתי שאני רוצה ?
כן.

א.דמי קנייה ב.דמי מכירה ג.מס רווח הון, מה אשלם בIRA מתוך ה3 ? וכיצד אדע מה גובה דמי הקנייה נניח ?
מעבר לתשלום חודשי לגוף המתפעל את קרן ההשתלמות (ה-0.25% שנתי שכתבת), תשלם עמלות קנייה ומכירה, ודמי ניהול לקרנות שפשוט ייגבו אוטומטית מהתשואה. אם תרכוש קרנות זרות כמובן גם המרת מט"ח ועמלות ברוקר זר. את פירוט העמלות תקבל מהגוף שאתה רוצה להעביר אליו את קרן ההשתלמות שלך.
קה"ש פטור (נכון לרגע זה) ממס רווחי הון, אך אם הפקדת מעל התקרה תשלם על הרווחים שמהחלק שמעל התקרה במועד הוצאת הכספים מקרן ההשתלמות.

מה תהיה ההמרה ל$ ? כמה תעלה ? אולי עדיף קרן מחקה SPY בשקלים במקום ישירות ב$ בארה"ב ?
שוב, את פירוט העמלות תקבל מהגוף שינהל את קרן ההשתלמות. קרן ישראלית או זרה זה החלטה שלך. קרנות ישראליות הרבה יותר פשוט להתעסק, אבל בד"כ דמי הניהול שלהן גבוהים יותר מהזרות. מצד שני בזרות יש עניינים שצריך לקחת בחשבון (מיסוי דיבידנדים, עמלות מינימום גבוהות וכדו' - יש על זה הרבה נושאים בפורום).

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Almoni שאלות בסיסיות בנוגע להשקעה בקרנות מחקות בארץ שוק ההון 5
M כמה שאלות בסיסיות בנוגע למיסוי צרכנות פיננסית 3
I שאלות בסיסיות על מעבר מקרנות אמריקאיות אל קרנות איריות\ישראליות שוק ההון 6
Dončić שאלות בסיסיות על חשבון מט"ח צרכנות פיננסית 3
M שאלות בסיסיות בקשר לתיק ראשון (שלא מצאתי עליהם מענה) שוק ההון 5
O שאלות בסיסיות בקשר ל: Shares Outstanding ועוד מושגים מהסוג הזה. שוק ההון 1
A שאלות בסיסיות ביותר שוק ההון 6
ד שאלות בסיסיות לגבי פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
tomchoook כמה שאלות בסיסיות לגבי IRA שוק ההון 12
ע אגרות חוב - כמה שאלות בסיסיות, תודה לעוזרים שוק ההון 18
G מעבר לקרן השתלמות IRA שאלות בסיסיות שוק ההון 1
א נעים להכיר וכמה שאלות בסיסיות על אג"ח שוק ההון 5
romrom שאלות בסיסיות על תיק השקעות ראשון שוק ההון 15
K מס' שאלות בסיסיות שוק ההון 17
C שאלות בסיסיות בשוק ההון אוף טופיק 5
Y בעקבות קריאה: מספר שאלות בסיסיות על קרנות נאמנות שוק ההון 7
מוריארטי כמה שאלות בסיסיות על קרנות נאמנות מחקות שוק ההון 10
O שאלות אג"ח בסיסיות שוק ההון 2
N כמה שאלות למתחיל שוק ההון 9
S שאלות שנובעות ממחזור המסחר של Invesco MCSI השקלי שוק ההון 7
J מספר שאלות לגבי פנסיה, דמי צבירה, ומחקה מדד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Y שאלות בנושא קיזוז מגן מס ושאר ירקות מיסים 27
A כמה שאלות לגבי T Bills שוק ההון 4
X פורטפוליו יעיל מיסויית - שאלות שוק ההון 0
ב שאלות + צ'ק ליסט למעבר עבודה צרכנות פיננסית 13
ה שאלות של עצמאי צעיר על קרן פנסיה וקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
A פרי סייל- שאלות נדל"ן 23
P הוצל"פ - שאלות לגבי תיק איחוד אוף טופיק 1
S לקיחת משכנא על שדרוג נכס - מספר שאלות נדל"ן 5
L שאלות לפני תכנון טיסה לארצות הברית עם דרכון אירופי אוף טופיק 3
ו שאלות לגבי הטרנד של סוחרים יומיים צעירים בשוק ההון שוק ההון 31
A שאלות על שכירות רוכשת נדל"ן 17
K שאלות של מתחיל שוק ההון 25
R שאלות לגבי קרנות מחקות זרות ו IRA שוק ההון 0
א הממשלה ששברה את גב הגמל - שאלות לגבי ניהול חשבון בinteractive brokers ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
Y קרן כספית? נקובה בדולר? פיקדון בבנק? - שאלות שיעזרו לי להבין. שוק ההון 3
T שאלות לגבי משכנתא נדל"ן 5
B מספר שאלות בנושא ira פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ת שאלות לגבי החישוב של מדד STOXX EUROPE 600 שוק ההון 4
G 1301 - שאלות מיסים 1
Z כמה שאלות בנוגע לדו"ח שנתי מיסים 2
אייקiן שאלות של משקיעים מתחילים שוק ההון 3
T שאלות על קופת גמל ותיקה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
D שאלות בנוגע לפנסיה וביטוח לאומי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
E טופס 1301 - מספר שאלות מיסים 2
Z כמה שאלות בנושא פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
ב שאלות על אג"חים שוק ההון 22