• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.

שאלות בנוגע לתרפיה, רגיעה וניקוי נפשי.

שלום
צריך לא רק לשמוע על השיטות אלא גם להתנסות...
מדיטציה עוזרת מנסיוני
יש עוד שיטה שנקראת אקסס קונס שנס שהיא שיטת טיפול אנרגטית
תחפש ביוטיוב יש סרטונים על זה
גילוי נאות אישתי עוסקת בזה
בהצלחה

- כיצד אתם מצליחים לארגן לעצמכם תנאים נאותים להתרגעות בסביבה רעשנית, וולגרית וכזו שאינה מכבדת את במטרותיכם (ואף המעוררת מצב רוח מכעיס לעתים)? דוגמאות יעזרו גם כן.

אני מבקשת יפה מהסביבה לכבד אותי. זה מדהים כמה אנשים בארץ (אם זה נותני שירות או סתם אנשים בתחנת הרכבת) רגילים שנוזפים בהם ומגעילים אליהם. ״תודה״, ״בבקשה״, ״אני אעריך את זה מאוד״ do magics.
מצד שני, חשוב גם להיות מציאותי: אין טעם ללכת לקרוא ספר בחוף ים מלא בערסים.

- לרגישים יותר מביננו, כיצד אתם מצליחים לשמור על סטייט מדטיבי או רגוע, כאשר אתם רגישים לכל טיפת מים שנופלת על הקרקע או לכל עלה הנושר מהעץ? (שלא נדבר על רעשי הטכנולוגיה, בין אם מכוניות שמצפצפות עליך תרתי משמע או רעש של מאווררי מזגנים, משאיות, דחפורים ועוד).

מצמצמים חשיפה או שמתרגלים בהדרגה.

- כיצד אתם משלבים מוד של רגיעה והעמקה פנימה, עם אורח חיים תחרותי, קיצבי ורדיפה אחר מטרות?

מבינים שאם תהיה לחוץ האדם היחידי שתפריע לו הוא אתה עצמך.
אני מאוד ממליצה על הספר How to Stop Worrying and Start Living של קרנגי (ובאופן כללי על הספרים שלו). יש הקלטות מצוינות ואולי גם בחינם.

מלבד פסיכולוג, היפנוזה, מאמן/קאוצ'ר, שבירת פחדים, מדיטציה, תרפיה, דמיון מודרך, אנליזה (ניתוח) עצמי(ת), תיעוד חלומות, נשימת ריברסינג, NLP. אילו תהליכים אתם עברתם על מנת לנקות את עצמכם מבחינה נפשית או אולי שמעתם עליהם?

זה אישי. אין נוסחת קסם. לי מאוד עוזר ללכת לקרוא ספר באיזה ואדי מבודד. לשמוע מוזיקה מרגיעה על חוף הים (עם אוזניות!).
אני חושבת שתנסה כמה שיותר (אבל תנסה באמת, אל תעשה יוגה פעמיים ותחליט שזה זבל) ותבין מה עוזר לך.

מבינים שאם תהיה לחוץ האדם היחידי שתפריע לו הוא אתה עצמך.
האין זה דומה לניסיון, לא לחשוב על פיל ורוד?
לדעתי, הקטע בלתקשר עם בני אדם, ולמצוא חיבור עם אדם אחר, זה למצוא את השילוב בין סימפתיה לאמפתיה.
- כיצד אתם מצליחים לארגן לעצמכם תנאים נאותים להתרגעות בסביבה רעשנית, וולגרית וכזו שאינה מכבדת את במטרותיכם (ואף המעוררת מצב רוח מכעיס לעתים)? דוגמאות יעזרו גם כן.
1. מקבל את הסביבה שאני נמצא בה.
2. מנסה לשנות את הסביבה שלי. כמו שהפנתרה כתבה, הרבה פעמים אדיבות מפתיעה לטובה.
3. מתרחק מהסיטואציה.
4. אלימות.
- לרגישים יותר מביננו, כיצד אתם מצליחים לשמור על סטייט מדטיבי או רגוע, כאשר אתם רגישים לכל טיפת מים שנופלת על הקרקע או לכל עלה הנושר מהעץ? (שלא נדבר על רעשי הטכנולוגיה, בין אם מכוניות שמצפצפות עליך תרתי משמע או רעש של מאווררי מזגנים, משאיות, דחפורים ועוד).
ריטלין?
1. הולך למקום שקט.
2. מאזין לרעש.
- כיצד אתם משלבים מוד של רגיעה והעמקה פנימה, עם אורח חיים תחרותי, קיצבי ורדיפה אחר מטרות?
זאת שאלה טובה. אין לי עליה תשובה, אבל נראה לי שהכיוון הנכון הוא "מודעות".
- מלבד פסיכולוג, היפנוזה, מאמן/קאוצ'ר, שבירת פחדים, מדיטציה, תרפיה, דמיון מודרך, אנליזה (ניתוח) עצמי(ת), תיעוד חלומות, נשימת ריברסינג, NLP. אילו תהליכים אתם עברתם על מנת לנקות את עצמכם מבחינה נפשית או אולי שמעתם עליהם?
1. טיולים למקומות רחוקים (לא רק פיזית)
2. CBT
3. מיינדפולנס
4. כל מיני דברים שלקוחים מהמזרח....

אין פה קסם... ויש הבדל גדול בין להבין משהו אינטלקטואלית לבין לאמץ אותו ממש.

מלבד פסיכולוג, היפנוזה, מאמן/קאוצ'ר, שבירת פחדים, מדיטציה, תרפיה, דמיון מודרך, אנליזה (ניתוח) עצמי(ת), תיעוד חלומות, נשימת ריברסינג, NLP. אילו תהליכים אתם עברתם על מנת לנקות את עצמכם מבחינה נפשית או אולי שמעתם עליהם?
החלף תחום עיסוק. כל הבעיות הפסיכולוגיות תפתרנה.

רעש לבן אותנטי ולא מוקלט (מזגן, מכונת כביסה, מייבש שיער, מיקרו, מאוורר, מפזר חום). אם צריכה להתרכז במקום ציבורי אז מוקלט, ואם רק לחסום רעש למשל באוטובוס אז פשוט מוזיקה.

רעש לבן אותנטי ולא מוקלט (מזגן, מכונת כביסה, מייבש שיער, מיקרו, מאוורר, מפזר חום). אם צריכה להתרכז במקום ציבורי אז מוקלט, ואם רק לחסום רעש למשל באוטובוס אז פשוט מוזיקה.
רוב האנשים בהחלט שומעים מוסיקה להרגע ולנטרל רעשים.
אני מעדיף שקט ברוב הזמן, מוזיקה מפריעה לי להתרכז, בייחוד בעבודה או מאמץ שדורש ריכוז.

רוב האנשים בהחלט שומעים מוסיקה להרגע ולנטרל רעשים.
אני מעדיף שקט ברוב הזמן, מוזיקה מפריעה לי להתרכז, בייחוד בעבודה או מאמץ שדורש ריכוז.
לא דברתי על מוזיקה אלא רעש לבן. ממליצה לנסות זה משפר ריכוז..

ניסיתי הרבה דברים, הדברים היחידים שבאמת עובדים הם הימנעות מראש וקבלה.

לפני שלוקחים כדורים פסיכיאטריים צריך לאבחן את הבעיה.
אם אדם סובל מבעיה בלב ומתאמן לתחרות מר עולם, הפתרון הראשון שלי עבורו לא יהיה תרופתי, אלא להפסיק.
כך לגבי, הפתרון שאימצתי הוא "לא לעבוד במשרד גדול לעולם" (זה יכול ללבוש כל צורה וסיטואציה כמובן).

הפתרון השני מצריך איזושהי עבודה נפשית על עצמך וקשה מאוד "להדריך" כיצד להגיע אליו.
אני חותר לנקודה שלפעמים אני רואה אנשים שמתנהלים בחששות עצומים לגבי אירועים, שגם בworst case scenario פשוט אינם כ"כ סופניים.
אם תצא מנקודת המבט המפוקסת באירוע, לעיתים תבחן את העניין ותגלה שכבר עדיף להתמודד עם האפשרות התוצאתית הכי גרועה מהמצב שאתה נמצא בו מאשר להמשיך ולרקוד לפי החליל של הסטרס.

טיפול תרופתי - לשקול היטב, יש תרופות שיש להן השפעה מטבולית מסוכנת (אם כי בד"כ לא הכדורים החלשים).
בנוסף, יש 2 אסכולות עיקריות שראיתי עד היום בנושא.
האחת - מהללת את הכדורים האלו כהמצאה הכי טובה של האנושות. השניה, תציע לך להטוטים של פתרונות "נפשיים" והעיקר להימנע מכדורים.
עבורי, זה נבלה וזה טריפה.
האמת היא, שהכדורים כרעיון הם רעיון מעולה, רק מה - הביצוע בפועל פשוט לא מספק את הסחורה.
לא עשיתי מחקר סטטיסטי, זה ככה מניסיון החיים והסתכלות על איך שהדבר הזה בא לידי ביטוי אצל אנשים והסביבה.

הייתי ממליץ להתמקד לא בפתרונות נפשיים ולא בפסכיאטריים, אלא בשינוי בפועל של הסביבה שלך (=העולם שלך).
זה אומר לפעמים לקבל החלטות קשות כמו ויתור על קריירה שלא יכלת לדמיין את עצמך מתנער ממנה (יכול להצהיר זאת על עצמי).

יש איזשהוא אתר באינטרנט שמשמיע רעשי רקע של בית קפה או ספריה.
אם אתה משלם מנוי שנתי יציעו לך רעשי רקע יותר אקזוטיים.
נראה לי שזו יציאה צרכניסטית משובחת. נוסיף לשירשור

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Z שאלות בנוגע לטופס 1301 לשכיר מיסים 2
Y מספר שאלות בנוגע ל-Interactive Brokers העולמית פוסטים מאיכות נמוכה 1
M כמה שאלות בנוגע לקופ״ג IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
דר אהבהמוזרה שאלות בנוגע לאסטרטגיית תפעול ואיזון תיק שוק ההון 16
Z כמה שאלות בנוגע לדו"ח שנתי מיסים 2
D שאלות בנוגע לפנסיה וביטוח לאומי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
K שאלות בנוגע לניהול סיכונים התפתחות אישית 7
S שאלות בנוגע למחקר לפני קניית דירה ראשונה להשקעה - בדגש על התחדשות עירונית נדל"ן 11
TheOneTech שאלות בנוגע להליכים אחרי פטירת בן אדם אוף טופיק 12
G שאלות בנוגע להתנהלות מול קרן פנסיה בין עבודות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
C שאלות בנוגע למציאת עבודה בשנה ב במדעי המחשב התפתחות אישית 17
A שאלות טכניות בנוגע לקרנות ישראליות חשופות למטח שוק ההון 2
L כמה שאלות בנוגע לקרנות מחקות שוק ההון 7
A 2 שאלות בנוגע לאפיקי השקעה ״בטוחים״ שוק ההון 5
Almoni שאלות בסיסיות בנוגע להשקעה בקרנות מחקות בארץ שוק ההון 5
M כמה שאלות בסיסיות בנוגע למיסוי צרכנות פיננסית 3
מ שאלות בנוגע לפנסיה וקרן השתלמות שוק ההון 1
W שאלות בנוגע להפסדי הון ומגן מס שוק ההון 5
A כמה שאלות בנוגע לקרן השתלמות IRA שוק ההון 1
קפיטליסט מרושע שאלות בנוגע לעלות ילדים צרכנות פיננסית 21