ממה שאני יודע כל הטיפול במת ממומן על ידי המדינה, אלא שמדובר בסל קבורה מינימלי.
מה אני עושה ברגע שבן אדם מת בבית
להבנתי אתה מצלצל למדא ומקבל מהם הוראות. אם המטופל היה במעקב פלאטיבי (רופא הביתה) מתקשרים לרופא המטפל. ידוע שיש בעיה של אמבולנסים - חפרים שבאים ומוכרים את שירות הובלת המת במחירים מופרזים וצריך להיות חזק ולא להסכים לשלם כי זה שירות שניתן במימון המדינה. אבל באמת זה נקודה שכדאי לברר מראש. קראתי גם על מקרה שהמשטרה סגרה את הבית וגרשו את המשפחה של קשיש שניפטר בנימוק שהמשטרה מוודאת שלא מדובר ברצח - זה מאד נדיר אבל מסתבר שאפשרי.
הקבר - אם הוא קנה חלקה בחיו הכל כבר מסודר ולא להסכים ל״ספשליים״ (תפילות מיוחדות וכו בתשלום). הקבורה כולה באחריות חברה קדישה ולא במימונך. אם לא קנה קבר בחייו אז לפי העיתונות בהרבה ערים יקצו לנפטר קבר (חינם) בקומות כאמצעי לחץ על המשפחה לשלם עבור קבר לא בקומות שנחשב יותר מכובד. יש גם אפשרויות לקבורה אזרחית או אחרת אבל נשמע שאתה מחפש קבורה יהודית.
היביטי אבלות - בעיקרון משתתפים בהלוויה* ויושבים שיבעה וקרובים ומכרים באים לבקר, לספר על הנפטר וגם לתמוך שהחיים ממשיכים. יש הזהרות לא לפרסם את מקום השיבעה ברבים לפני מועד ההלוויה למנוע פריצות הביתה כשכולם בהלוויה אבל אחכ נהוג לתלות מודעות בשביל שגם שכנים וסתם מכרים יוכלו לבא לנחם.
יש חוק לגבי מי מחליט אם קבורה או אופרה או משהו אחר ומי נושא בהוצאות?
לפי העיתונות ברוב הערים יקצו לו קבורה בקומות על חשבון ביטוח לאומי. אם יש משהו שזה חשוב לו הוא יכול להתנדב לממן משהו אחר ולא נראה לי שמשהו יתנגד.
* לקחת בחשבון את מנהג הקריעה - אם אתה בקירבה ראשונה ולא תסרב אז הרבי יקרע לך את החולצה. בנוסף יש אמירת קדיש אבל זה כבר ממש לא בתכום שלי.