• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

שאלות אישיות בראיון עבודה - סמים

• פותח הנושא פותח הנושא flower
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

flower

משתמש רגיל
דירוג
182
שלום לכולם

אני רוצה לעלות לדיון עניין שממש מפריע לי.
כנער התנסתי רבות במוצרי קטורת שונים למינהם וגם דברים מתקדמים יותר שארעו בעיקר במסיבות, אך אלו היו רק חוויות חד פעמיות. את התנסויות הללו והחוויות הללו חוויתי לפני הרבה שנים, היום אני בן 30.

בראיונות עבודה ומבדקי תעסוקה נתקלים בשאלות אישיות ואף שואלים באשר לשימוש בסמים, ואני מרגיש שאני נמצא ממש בדילמה.

האם מצד אחד להצהיר על התנסויותיי ולהסתכן בשאלות מעמיקות יותר, חטטנות יתר, כתם או "אובדן ערך תעסוקתי" אך לפחות אזכה לאיזה שחרור נפשי מתוך כנות מלאה של יושר והוגנות, או מצד שני פשוט לומר לא, במיוחד שאין לי כל עבר פלילי.

במהלך דרכי אני מקבל מסרים סותרים, שמצד אחד ההתנסויות הללו ובמיוחד "המתקדמות" שביניהן הם עניין מזיק לקריירה והם ככתם עלי; ומצד שני שאין לזה כל משמעות אם זה היה מזמן ובמיוחד שזה גם רווח היום.

אני מרגיש שאני נמצא ממש באמצע, יש לי הצדקות פנימיות לכאן ולכאן והצדקות אלה הם כמו מתנגשות כזרמים מנוגדים ואינני יודע מה לעשות.

ההצדקות או טענות באשר לומר אמת הן:
1. העדפה ערכית שלי, שלא לשקר שזו הדרך "הנכונה" (על אף שאינני אידיאליסט אך נראה שלפחות יהיה לי במימוש זה עונג רב או הקלה)
2. ההרגשה הנפשית, שסוף סוף מצפוני יהיה נקי
3. ההתמודדות עם ההשלכות של ההצהרה רק יעידו בעיני עצמי כמה אני אמיץ (ואולי מנגד, אידיוט?)
4. ארגיש שלם יותר לשתף אחרים בהתנסויות הללו ואף לדון בהם, אני ארגיש חופשי בעניין הזה. היום אני מנסה להסתיר זאת.
5. אקטיביזם - החברה (הציבורית) צריכה לקבל אותי למרות עברי ונגזר מכך בחברות עסקיות, שלפחות תהיינה איזו רגישות בעניין הזה ושלא יפסלו אותי בכזו שרירותיות.
6. אינני גלוי כלפי המעסיק, אינני הגון איתו.
7. אכשל ככל הנראה בפוליגרף (במבדקי תעסוקה) - שמעולם לא עברתי.
8. היום יש יותר קבלה מבעבר.
9. עניין השקר מציק לי כבר הרבה שנים

ההצדקות או טענות לשקר:
1. עולם התעסוקה הוא עולם תחרותי, התנסויות עבר בסמים מעידות על מועמד לא איכותי.
2. כמדיניות פוליטית מוטב שסמים יהיו מגונים, בזכות הגינויים הללו הציבור מתרחק מזה ולומד מה לא לעשות. לכן, עלי לאמץ את השקר כחלק מהבנתי שזה עקרון פוליטי נכון וזו הדרך הטובה ביותר להתמודד עם עקרון זה.
3. שאלת הסמים היא חטטנית לפרטיות
4. אני יחיד. ויפספסו אותי. הם - החברות הגדולות ובעלות המשאבים בסינוניהם את המועמדים כלל לא יסתכלו עלי כאשר אני נמצא בסביבת אחרים שמצבם הנתון "בריא" יותר תעסוקתי.
5. אינני מעוניין להיות "צדיק יותר מאפיפיור" וזה בסדר שאבחר כך, במיוחד שמדובר בעניין אישי פרטי ולא נגרם נזק לאיש.
6. שאלות על ההתנסויות יכולות להוביל לשאלות נוספות ואינני רוצה להתפתל או להציב את עצמי במצבי שיחה שעלולים לפעור איזה בור (שלא בצדק!) באין כלל בור.
7. בעבר היתה לי שיחה עם מגייסת (למשרה בתחום טכנולוגי בחברה ממשלתית) ושאלתי אותה בשיחת הראיון, האם בכך שהתנסתי ב- X ו- Y האם זה עשוי להפריע ושאני יוכל לעבור את הסיווג הבטחוני. היא אמרה שלא וזה לא מתאים להם.
8. כנער וכמלש"ב שהשתתף בגיבוש בחיל הים יצא לי לשוחח עם מלש"ב שגם ניסה להתקבל לאחת היחידות המוצעות, והתוצאות שלו היו שפסלו אותו על עברו ועל התנסותו בסמים. שתי החוויות - זו והאחרונה, השאירו בי רושם שמוטב לי לא לומר אמת באשר לזה.
9. ההורים שלי המליצו לי לא להצהיר על כך במבדקי התעסוקה.
10. "לשרוד" במדינה זה לא פשוט, ומוטב שאעשה צעדים שיעזרו לי או ישפרו את סיכויי בלשרוד ולהתקיים ולא אעשה כאלה שיזיקו לי.
11. כולם מעגלים פינות

אשמח לשמוע מה אתם חושבים, מה הניסיון מלמד אתכם ומה שאתם מכירים באשר לעניין שהעלתי. עד כמה זה משמעותי שמישהו התנסה בהתנסויות "מתקדמות" וזה לא פגע בו תעסוקתית?

תודה רבה על ההקשבה, ואשמח לתגובות שלכם

נערך לאחרונה ב:
נראה לי שאתה מכוון למבחני תעסוקה לתפקידים בתחום מסוים, כי במקום עבודה רגיל לא נראה לי שישאלו אותך על סמים (ובטח לא ייקחו אותך לפוליגרף). אם אני צודק, הרי אני ממליץ לך לומר את האמת במלואה. זה לא יוריד את הסיכויים שלך להתקבל לתפקיד. נהפוך הוא, אם תשקר אז כנראה שלא תתקבל.

אני מספר הכל, זה דברים שהיו לפני מלא שנים ומהניסיון שלי לא היה למישהו אכפת מזה.
במסגרת העבודה שלי עברתי כבר פוליגרף מספר פעמים + סיווג בטחוני של משרד הבטחון

לא רואה אפילו סיבה אחת חיובית לשקר.

בשאלות האלו המטרה היא לבדוק אם אתה איש אמת שאפשר לסמוך עליו. לאף אחד לא אכפת אם ניסית פעם אחת לפני עשור.

אני אישית משקר בראיונות עבודה ואין לי בעיה עם זה. ההפך זה בעיה של המעסיק שמרשה לעצמו לשאול שאלות כאלה. זה ממש לא עניינו מה עישנת כמה ואיך.

כמה פעם אמרתי שהתנסתי בירוק בשביל שישמע אמין. כי מי לא מנסה היום.. המראיין יודע את זה

אם מדובר על תפקיד שמצריך פוליגרף, יפסלו אותך על שקר ולא על כך שעישנת בעבר.
מכירה כמה וכמה אנשים שעובדים בתעשייה הביטחונית וסיפרו שעישנו, קצת הקשו עליהם בפוליגרף אבל הם התקבלו ועובדים כבר שנים (עם התחייבות שלא יעשנו כל עוד הם מועסקים שם).

הייתי מסתכל אל זה באופן פרגמטי נטו. האם המידע שאתה הולך למסור רלוונטי ליכולת שלך לבצע את התפקיד אליו אתה מתמיין ומה הסבירות שהוא יתרום או יפגע ביכולת שלך לקבל את התפקיד.

השלב הבא הוא כמה המידע הזה זמין דרך osint. פוליגרף לא מודד "אמת" הוא סך הכל prop שבעזרתו מתשאל מוכשר יכול להוציא מידע מנחקר הדיוט.

בראיונות עבודה ומבדקי תעסוקה נתקלים בשאלות אישיות ואף שואלים באשר לשימוש בסמים
אני מכירה את זה רק מחברות ביטחוניות, על זה מדובר? כי זה חדש לי בעולמות העבודה שאני מכירה והכרתי.
אצל החב' הביטחוניות נדמה לי שגם עושים בדיקות שתן לנושא מדי פעם, אבל אולי טועה וזה כבר לא קיים.
בכל אופן, אם זה משהו שהיה בעבר אני לא רואה בעיה לציין את זה. רוב החבר'ה מתנסים בחומרים כאלה ואחרים בשנות העשרים לחייהם.

מכיר באופן אישי אדם שעבר סיווג בטחוני גבוה מאוד כולל פוליגרף פעם בשנה
עישן בעבר לא מעט
התחייב לא לגעת כל עוד הוא בתפקיד וזהו.
בחברות עיסקיות זה לא שאלה רלוונטית מבחינתי

התשובה פשוטה מאוד.

במיקרה ומדובר בראיון עם פוליגרף, תגיד את האמת, אם תשקר, זה יתגלה בבדיקה שלאחר הראיון.

במידה ולא מדובר בראיון שאחריו בדיקה בפוליגרף, תגיד מה שאתה מוצא לנכון.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ס שתי שאלות על הפקדת פנסיה לעצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ל שאלות בביולוגיה אוף טופיק 2
ד שתי שאלות לגבי קרן סגורה בפוסט "איך לקנות זהב למטרות השקעה" שוק ההון 10
S שאלות מיסוי על קרן אירית צוברת לעומת מחלקת מיסים 8
X שאלות בנושא בניית תיק השקעות לאמי הפנסיונרית שוק ההון 1
H שאלות לגבי קרן השתלמות IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
מ נכנס לעולם עם הרבה שאלות שוק ההון 9
? שאלות על ניתוק תושבות שלא ראיתי שאף אחד שואל צרכנות פיננסית 26
T שאלות לפני התחלת השקעות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
A שאלות לגבי בניית תיק השקעות שוק ההון 13
B השקעה דרך BLINK - שאלות וחווית משתמש ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
ETF Shark האם מותר לפרסם שאלות דומות שוב? אוף טופיק 8
ע שאלות בסיסיות לגביי קרן כספית שוק ההון 4
O IBKR - שאלות שלא מצאתי להן מענה בפורום שוק ההון 7
ה פתיחת חשבון-כמה שאלות צרכנות פיננסית 4
A שאלות לגבי WASH SALE ומיסוי דיווידנדים מיסים 9
N שתי שאלות לגבי תיק השקעות שוק ההון 15
Z שאלות בנוגע לטופס 1301 לשכיר מיסים 2
הסולידית שאלות טכניות בנושא ברוקרים שוק ההון 0
L מספר שאלות בקרש לקרנות צוברות בארץ ובחול שלא מצאתי להם תשובות שוק ההון 8
NachYur שאלות חידוד לגבי הכנסות נוספות ב-1040 מיסים 2
Y מספר שאלות בנוגע ל-Interactive Brokers העולמית פוסטים מאיכות נמוכה 1
N קרן חירום- שאלות שהצטברו ומה הלאה צרכנות פיננסית 3
B שאלות שנדחות בפורום פה אוף טופיק 7
Nons Ense מצאתי דירה שאני רוצה לרכוש, אילו שאלות חשוב לשאול את בעל הדירה? נדל"ן 6
M כמה שאלות בנוגע לקופ״ג IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
MaorRocky שאלות על קרנות אמריקאיות ומס ירושה עבור אזרח ישראלי מיסים 6
M שאלות לגבי הצהרת בריאות בביטוח בריאות? צרכנות פיננסית 1
E דיווח רווחי הון למשקיע המתחיל דרך ברוקר זר IBKR - שאלות בסיסיות שוק ההון 8
א אינטראקטיב ברוקרס - שאלות ניוד, מיסוי וכרטיס אשראי שוק ההון 1
M דירה ראשונה להשקעה- כמה שאלות נדל"ן 20
K כמה שאלות למשקיע פאסיבי מתחיל שוק ההון 3
C עוש -> כספית: כמה שאלות לפני שוק ההון 27
דר אהבהמוזרה שאלות בנוגע לאסטרטגיית תפעול ואיזון תיק שוק ההון 16
פ נספח ד לדוח השנתי למס הכנסה (טופס 1324) - כמה שאלות מיסים 3
Y שאלות של מייק מתחיל לגבי קרן השתלמות ופנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Y שאלות של מייק מתחיל לגבי תיק השקעות פשוט שוק ההון 33