• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

שאלה על מסחר בבורסה זרה

• פותח הנושא פותח הנושא רונלד
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

רונלד

משתמש רשום
דירוג
1
שלום, יש לי שאלה, אני לא יודע בנושא, פשוט מחשבה שעברה לי בראש ואולי מישהו יודע על זה משהו
קראתי שיש מקומות כמו בבלגיה איפה שהמס על רווחי הון הוא 0 (קצת יותר, יש מיסים נוספים), האם יש אפשרות עבורי לקנות דרך בורסה כזאת, ועל ידי כך לשלם את המס הנמוך? או שבגלל שאני אזרח ישראלי אני אשלם בכל מקרה מס של 25 אחוז?

תודה לעונים

תרשה לי להקשות קצת יותר, בהנחה ויש לי את האזרחות המתאימה (בלגית לצורך העניין) האם עדיין אשלם ? אם מדינת התושבות שלי היא בארץ ?
או שאם, נניח, יש לי חשבון בנק ותיק השקעות בבריסל אז אפשר להעביר את הנכסים לשם בשלום ?

תרשה לי להקשות קצת יותר, בהנחה ויש לי את האזרחות המתאימה (בלגית לצורך העניין) האם עדיין אשלם ? אם מדינת התושבות שלי היא בארץ ?
או שאם, נניח, יש לי חשבון בנק ותיק השקעות בבריסל אז אפשר להעביר את הנכסים לשם בשלום ?
תושבות המס היא זו שקובעת.

אם תחדל להיות תושב ישראל תצטרך לשלם "מס יציאה" המקביל למס במכירת התיק, לא משנה איפה התיק נמצא.

כל מדינות העולם חוץ מ-2 ממסות על בסיס תושבות ולא אזרחות. כלומר כל מי שגר במדינה משלם מס, מי שלא לא. האזרחות לא משנה כלום.
החריגות הן ארה"ב (ולכן אזרחות ארה"ב היא כאב ראש) ואריתראה.

כל מדינות העולם חוץ מ-2 ממסות על בסיס תושבות ולא אזרחות. כלומר כל מי שגר במדינה משלם מס, מי שלא לא. האזרחות לא משנה כלום.
החריגות הן ארה"ב (ולכן אזרחות ארה"ב היא כאב ראש) ואריתראה.
רק להרחיב - גם ארה"ב (ולדעתי גם אריתראה, אבל אני לא בטוח) ממסה על בסיס תושבות (בנוסף למיסוי לפי אזרחות).
כלומר אם אתה תושב ארה"ב תמוסה (ע״י ארה"ב) על כל ההכנסות שלך בעולם, גם אם אתה לא אזרח ארה"ב.
ההבדל הוא שבארה"ב תמשיך לשלם מס כל עוד אתה אזרח, גם אם אתה לא תושב.

אם תחדל להיות תושב ישראל תצטרך לשלם "מס יציאה" המקביל למס במכירת התיק, לא משנה איפה התיק נמצא.
אפשר עוד הסבר בנושא בבקשה?
אני מתגוררת כרגע במדינה בה שיעור המס על רווחי הון הוא 33% מעל תקרה נמוכה מסויימת. אני לא תושבת מס כאן כרגע, אבל צפויה להפוך לכזו בשנים הבאות (נמצאת פה כרגע בגלל רילוקיישן מטעם העבודה אבל עתידה להתחתן עם מקומי ולהגר לכאן לתקופה מסויימת).

האם יש לי דרך לשמר את היכולת לשלם "רק" 25% מהתיק שלי שמוחזק בארץ במיטב?

לדעתי לא, ברגע שתהיי תושבת מס שם תצטרכי לשלם לפי חוקי המקום.
איך את יודעת שאת לא תושבת מס כרגע? בדרך כלל זה פונקציה של זמן השהייה, נניח חצי שנה.

אבל עדיף להתייעץ עם אנשי מקצוע. אני לקחתי שיחת יעוץ בחברת רילוטקס והייתי מרוצה.

אפשר עוד הסבר בנושא בבקשה?
אני מתגוררת כרגע במדינה בה שיעור המס על רווחי הון הוא 33% מעל תקרה נמוכה מסויימת. אני לא תושבת מס כאן כרגע, אבל צפויה להפוך לכזו בשנים הבאות (נמצאת פה כרגע בגלל רילוקיישן מטעם העבודה אבל עתידה להתחתן עם מקומי ולהגר לכאן לתקופה מסויימת).

את צריכה לבדוק 3 דברים עיקריים.
1. האם את תושבת מס בישראל?
2. האם את תושבת מס במדינה שאינך רוצה לציין את שמה?
3. מה אומרת האמנה למניעת כפל מס בין שתי המדינות?

תמיד עניין אותי לדעת איפה כל אמנות המס האלה מתחבאות, יש לך מושג אולי ? (ניסיתי שבועות את גוגל ללא הצלחה)
תראה למשל פה

לדעתי לא, ברגע שתהיי תושבת מס שם תצטרכי לשלם לפי חוקי המקום.
איך את יודעת שאת לא תושבת מס כרגע? בדרך כלל זה פונקציה של זמן השהייה, נניח חצי שנה.

אבל עדיף להתייעץ עם אנשי מקצוע. אני לקחתי שיחת יעוץ בחברת רילוטקס והייתי מרוצה.
כרגע אני נמצאת כאן בגלל עבודה. אני מקבלת תלוש ומשלמת מיסים בישראל בעוד שהמעסיק שלי משלם עבורי מסים מקומיים. בסוף השנה אני חותמת על מסמך שאומר ששילמתי כבר מסים במדינת המקור שלי והמעסיק מקבל החזר או קיזוז על התשלום שלו.

1. האם את תושבת מס בישראל?
כרגע כן. ראה תגובתי לעיל לחתול לילה.
2. האם את תושבת מס במדינה שאינך רוצה לציין את שמה?
המדינה היא אירלנד, לא חשבתי שהשם משנה כי התמקדתי בגובה המס. בעבר גרתי כאן שלוש שנים בגלל רילוקיישן וגם אז היה אותו סידור. אני שילמתי בישראל, המעסיק שילם באירלנד, חתמתי על החזר\ קיזוז למעסיק בסוף שנה.
3. מה אומרת האמנה למניעת כפל מס בין שתי המדינות?
אני רואה שצירפו פה לינק לסיכום אמנות מס בין ישראל למדינות שונות. קראתי את החלק של "רווחי הון" אבל נראה שבכל זאת מדובר בעיקר בנדלן. אמשיך לחפש מידע.

כרגע כן. ראה תגובתי לעיל לחתול לילה.
ממה שאני מבין את כרגע תושבת מס בשני המקומות, פשוט המעסיק מטפל לך בבירוקרטיה של המסים על המשכורת.
אם למשל תמכרי מניות מהתיק אז לדעתי את חשופה למיסוי כפול (שכנראה ניתן להזדכות עליו).

ממה שאני מבין את כרגע תושבת מס בשני המקומות, פשוט המעסיק מטפל לך בבירוקרטיה של המסים על המשכורת.
אם למשל תמכרי מניות מהתיק אז לדעתי את חשופה למיסוי כפול (שכנראה ניתן להזדכות עליו).
להבנתי, בהנחה ואני מוכרת עכשיו מניות ברווח, המס ירד לי אוטומטית בישראל מאחר ואני מחזיקה בחשבון מסחר ישראלי.
אני מניחה שאצטרך לדווח על כך עצמאית באירלנד וגם לשלם מסים. השאלה היא מאיזו מדינה אני יכולה להזדכות על המיסוי הכפול? אני מבינה שחוקית יתכן ואאלץ לדווח עצמאית לאירלנד, אבל האם זה לא קצת טיפשי בהנחה ואני יכולה להזדכות על המס הזה בהמשך?

להבנתי, בהנחה ואני מוכרת עכשיו מניות ברווח, המס ירד לי אוטומטית בישראל מאחר ואני מחזיקה בחשבון מסחר ישראלי.
אני מניחה שאצטרך לדווח על כך עצמאית באירלנד וגם לשלם מסים. השאלה היא מאיזו מדינה אני יכולה להזדכות על המיסוי הכפול? אני מבינה שחוקית יתכן ואאלץ לדווח עצמאית לאירלנד, אבל האם זה לא קצת טיפשי בהנחה ואני יכולה להזדכות על המס הזה בהמשך?
השאלות האלה כבר גדולות עלי. פני לאיש מקצוע.

אני רואה שצירפו פה לינק לסיכום אמנות מס בין ישראל למדינות שונות. קראתי את החלק של "רווחי הון" אבל נראה שבכל זאת מדובר בעיקר בנדלן. אמשיך לחפש מידע.
החלק עוסק גם ברווחים בבורסה, ולפי האמנה עם אירלנד, יחול המס רק במדינת המושב.

סעיף 4 לאמנה עוסק בנושא, איזו תושבות גוברת, ובאיזה מדינה תוכרי כתושבת מס לצורך האמנה.
רק שימי לב שבישראל יש גם מס יציאה, במועד שינוי התושבות.

את צריכה לשבת עם איש מקצוע ולראות לצורכי האמנה באיזו מדינה את תושבת, וזה כנראה ישתנה בשנה שתנשאי לבן המקום.

כמו שחתול ציין ואת הגבת, חייבת איש מקצוע.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Nons Ense שאלה בנושא חובת דיווח והתנהלות עם חשבון מסחר שיושב בחו״ל שוק ההון 5
edangz שאלה לקראת פתיחת חשבון מסחר בIB שוק ההון 2
S שאלה לגבי המרת מט"ח לצורך מסחר בני"ע זרים ב - IB דרך מייטב טרייד ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
O שאלה לגביי מסחר ishares אלטשולר s&P שוק ההון 1
E שאלה בקשר לפרטי הסכם פתיחת חשבון מסחר בIBI. שוק ההון 3
ה שאלה על מסחר יומי שוק ההון 40
D שאלה בנוגע להבנת מסחר ב ETF שוק ההון 2
Q מסחר ב- TD Ameritrade - שאלה לגבי מיסוי מיסים 8
painblanc שאלה לגבי מסחר -IB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 10
M שאלה של מתחיל - מסחר במט"ח לבד שוק ההון 6
E שאלה לגבי מערכת מסחר ספארק בIBI.. שוק ההון 6
C שאלה על Flow של פתיחת חשבונות מסחר ומיסוי שוק ההון 1
ו שאלה על פתיחת חשבון מסחר עצמאי שוק ההון 9
O שאלה לגבי הגשת דוח למס הכנסה עבור מסחר בארהב. שוק ההון 37
smadga שאלה של מתחילה בקשר לשעות מסחר שוק ההון 2
שרון מחזורי מסחר - שאלה שוק ההון 7
D שאלה בנושא החזרי מס בשוק ההון מיסים 6
B שאלה בנוגע לאינטראקטיב ברוקר צרכנות פיננסית 4
B שאלה בקשר למחקה מדד סנופי ובצורה כללית שוק ההון 3
deussex שאלה עבור הוריי - שינוי מסלול לאחר יציאה לפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
F שאלה רטורית למחשבה ודיון בנושא עמלת המרה של מט"ח בישראל פוסטים מאיכות נמוכה 4
F שאלה למתקדמים בנושא מיסוי רווח בקרן כספית נקובת $ מיסים 12
Z שאלה על היוון פנסיה מקופת גמל וביטוח מנהלים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ד שאלה על סוכנות "אג'נדה' ועל 'גלובל נט' צרכנות פיננסית 5
TheTieMan שאלה | למה אי אפשר למדוד ערך מטבע ביחס לעצמו? שוק ההון 7
E שאלה על פוליסת ביטוח צרכנות פיננסית 10
shesek מכירה - שאלה למתחילים שוק ההון 7
ה שאלה על RSU, סעיף 102 ומה שקשור לכך מיסים 16
B שאלה לגבי קרנות מחקות צוברות בinteractive שוק ההון 2
E שאלה על רכישת מקרר ופינוי מקרר ישן אוף טופיק 6
שם משתמש בעייתי כרטיס אשראי, ללא תעודת זהות (שאלה לחבר מחו"ל) צרכנות פיננסית 8
P שאלה לגבי התיק השקעות שוק ההון 1
G שאלה בנוגע לקרנות מחקות S&P שוק ההון 2
ר שאלה על תעודות סל ישראליות שוק ההון 9
ר שאלה על etfs שקליים שוק ההון 2
W השקעה במדדים עבור רוב הציבור היא אסונית? (שאלה לסולידית) שוק ההון 24
S שאלה לגבי 1301 ו867 ג מיסים 5
י שאלה בקשר לטופס 161 מיסים 7
S שאלה בנוגע לביטוח סיעודי צרכנות פיננסית 15
מ שאלה על נספח ג טופס 1344 בדבר הפסדים מועברים מיסים 5
א שאלה על תשואה לשינוי מעלות שוק ההון 2
ר שאלה על קניית etf שוק ההון 3
י שאלה בקשר לפיצויים לפני יציאה לפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
K שאלה על ביצועים של iShares Core S&P 500 שוק ההון 4
G שאלה בנוגע לפיקדון בנקאי וקרנות כספיות שוק ההון 2
E שאלה על דמי אבטלה אוף טופיק 3
flower שאלה לגבי דיווח על רווחי ריבית מפקדון בחשבון IBKR לתושב ישראלי מיסים 17
Elliott ממוצע 83 מדעי המחשב מהאוניברסיטה הפתוחה צריך עצה + שאלה על בן גוריון תואר שני התפתחות אישית 12
M שאלה על ביטוח לאומי מיסים 10
ד שאלה קטנה לגבי מערכת המסחר בIBKR ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3

נושאים דומים

Back
למעלה