• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

שאלה מעניינת על אחוז המשיכה

אהבת חינם

משתמש סולידי
דירוג
22
בוקר טוב !
שאלה שעלתה לי בראש לגבי אחוז המשיכה המספרים לא חשובים חשוב הרעיון !
אדם צבר 900000 שקל מה שאומר על פי כלל ה300 שהוא יכול למשוך 3000 שח כל חודש !
לאחר שנה שהוא משך את הכסף התיק שלו עומד על מליון האם אפשר לשנות את שיעור המשיכה ? הרי אם הוא היה מתחיל למשוך רק ממליון שיעור המשיכה היה גבוהה יותר .
בדרך כלל מה שיקרה ברב המקרים שסכום התיק יגדל שנה אחרי וכן הלאה לכן בעצם תמיד נוכל למשוך יותר ?
אז בעצם כלל ה300 לא באמת מדוייק ?
נ.ב שאלה נוספת שלא קיבלתי עליה מענה אני יודע שטחנו את זה כאן אבל לא באמת מצאתי ...
האם יש יתרון מובהק להשקעה בקרן שקלית מבחינת מיסוי ראלי על פני השקעה בקרן דולרית ?בתור משקיע ארוך טווח ?

האם יש יתרון מובהק להשקעה בקרן שקלית מבחינת מיסוי ראלי על פני השקעה בקרן דולרית ?בתור משקיע ארוך טווח ?

לאחר שנה שהוא משך את הכסף התיק שלו עומד על מליון האם אפשר לשנות את שיעור המשיכה ?
לא.
כלומר טכנית כן, אבל אם תגדיל את כמות הכסף שאתה מושך כל שנה אתה מגדיל את הסיכוי שתסיים את כל הכסף במהלך חייך ובעצם אצה מבטל לחלוטין את כל הרעיון מאחורי כלל ה300.
בדרך כלל מה שיקרה ברב המקרים שסכום התיק יגדל שנה אחרי וכן הלאה
נכון. עד שמגיעים למשבר שחותך את שווי התיק בחצי.
לכן בעצם תמיד נוכל למשוך יותר ?
לא.
דוקא לא

לאחר שנה שהוא משך את הכסף התיק שלו עומד על מליון האם אפשר לשנות את שיעור המשיכה ? הרי אם הוא היה מתחיל למשוך רק ממליון שיעור המשיכה היה גבוהה יותר .
אתה מדבר על קצב משיכה משתנה. הקצב משיכה שאתה מסתמך עליו מדבר על קצב משיכה קבוע שנקבע בתחילת המשיכות.

תחפש מאמרים על קצב משיכה משתנה. לדוגמא,

או מאמרים ומחקרים דומים שמדברים על קצב משיכה משתנה. בנוסף קח בחשבון ש 4% שמדברים עליו לא כל כך אקטואלי. עכשיו זה יותר קרוב ל 3% ואפילו פחות.

נערך לאחרונה ב:
אם אתה פועל לפי שיעור משיכה בטוח עם סיכוי כישלון של 0% היסטורית, אז כן, אתה יכול להגדיל את המשיכה אם התיק גדל.
נכון, מתמטית זה לא הגיוני לטעון אחרת.
אם התחלנו עם תיק קטן יותר, אבל לאחר מכן התיק גדל והגדלנו שיעור משיכה בהתאם - הדבר שקול לחלוטין לסיטואציה שבה היינו פורשים דווקא ביום שבו התיק עלה, ואז היינו קובעים את שיעור המשיכה לפי אותו יום.
לפיכך, אם מעדכנים את שיעור המשיכה באופן דינאמי עם גודל התיק במרווח הביטחון שצוין, בהכרח נשרוד.

אם אתה פועל לפי שיעור משיכה בטוח עם סיכוי כישלון של 0% היסטורית, אז כן, אתה יכול להגדיל את המשיכה אם התיק גדל.
אם אתה פועל לפי כלל 300 אז לא.
אתה יכול כמובן להשתמש (או להמציא) כללי משיכה אחרים, שתיהיה להם השפעה על אחוז המשיכה. אבל זה כבר כלל שונה ולא כלל ה300.

אם אתה מאמין שזה סיכוי 0% להיכשל אז אתה צודק, אבל אם אתה חושב שהסיכוי להיכשל הוא 1 ל200, אז זה כבר לא נכון שאם התיק גדל אתה ממגדיל אחוז משיכה אז עדיין הסיכוי לכישלון הוא רק 1 ל200. הסיכוי לכשלון יגדל.

נכון, מתמטית זה לא הגיוני לטעון אחרת.
אם התחלנו עם תיק קטן יותר, אבל לאחר מכן התיק גדל והגדלנו שיעור משיכה בהתאם - הדבר שקול לחלוטין לסיטואציה שבה היינו פורשים דווקא ביום שבו התיק עלה, ואז היינו קובעים את שיעור המשיכה לפי אותו יום.
לפיכך, אם מעדכנים את שיעור המשיכה באופן דינאמי עם גודל התיק במרווח הביטחון שצוין, בהכרח נשרוד.
גם זה לא נכון.
אם הסיכוי לכישלון בכלל ה300 הוא 1%, הגדלת המשיכה כל שנה בעצם מגדילה משמעותית את הסיכוי לכישלון כי כל שנה אתה "זורק את הקוביה" מחדש.

גם זה לא נכון.
אם הסיכוי לכישלון בכלל ה300 הוא 1%, הגדלת המשיכה כל שנה בעצם מגדילה משמעותית את הסיכוי לכישלון כי כל שנה אתה "זורק את הקוביה" מחדש.
כן, זה בערך מה שכתבתי. רק אציין למיטיבי לכת שזה לא בדיוק לזרוק את הקוביה מחדש אלא קצת יותר טוב מזה :)
בכל אופן, כן, זה מגדיל את הסיכון.

גם זה לא נכון.
האמת שלא ברור לי למה לדעתך המשיכה של שנה שעברה היא יותר נכונה מזו של השנה וצריך להיצמד אליה.
אם השוק היה יורד, גם היית אומר שצריך להיצמד למשיכה הגדולה יותר מהשנה שעברה?

גם זה לא נכון.
זה ברור, אני חשבתי שהסיכוי לכישלון הוא פרקטית 0 (או מאוד מאוד קרוב לכך).
אם הסיכוי הוא 0 - אפשר להגדיל דינאמית ללא בעיה.
אבל כאמור, בוודאי שהסיכוי הוא לא באמת 0 ברוב המודלים, ואז נקבל אמפליפיקציה של הסיכוי לכישלון.
ראוי להגיד שאפשר לכמת את האמפליפיקציה הזאת, ולדעתי היא לא גבוהה כלל, בהנחה שאתה שומר על שיעור משיכה סביר.

אם אתה מאמין שזה סיכוי 0% להיכשל אז אתה צודק, אבל אם אתה חושב שהסיכוי להיכשל הוא 1 ל200, אז זה כבר לא נכון שאם התיק גדל אתה ממגדיל אחוז משיכה אז עדיין הסיכוי לכישלון הוא רק 1 ל200. הסיכוי לכשלון יגדל.
נכון. זה מתאים רק לשיעור משיכה בטוח, מה שנקרא failsafe.

אם אתה פועל לפי כלל 300 אז לא.
אתה יכול כמובן להשתמש (או להמציא) כללי משיכה אחרים, שתיהיה להם השפעה על אחוז המשיכה. אבל זה כבר כלל שונה ולא כלל ה300.
אתה צודק, הגדרות זה חשוב.
נקרא לשיטת המשיכה שלי failsafe300, שבה הכל פועל לפי כלל ה300 והדבר היחיד שמשנים זה את המספר 300 עצמו למספר שלא נכשל היסטורית לעולם.
בfailsafe300 אפשר להגדיל משיכות אם התיק גדל.

נערך לאחרונה ב:
מה זה מעניין את השוק אם שנה שעברה משכתי או לא ?
אם הכלל תופס שיש לי סכום מסויים אני יכול למשוך ממנו אחוז מסויים כל שנה מה זה משנה לשוק אם שנה שעברה כבר החזרתי על עצמי כפורש ושמכתי מציאות היום יש לי סכום מסויים שהוא סכום הפרישה שלי כמו מישהו שיחליט לפרוש בדיוק היום ולא משך שנה שעבר ויש לנו את אותו סכום ?

האמת שלא ברור לי למה לדעתך המשיכה של שנה שעברה היא יותר נכונה מזו של השנה וצריך להיצמד אליה.
כי זה מה שהסימולציה בדקה.
אם היא היתה בודקת גם תרחישים של הגדלה של המשיכה (בין אם השוק ירד או עלה), אז במקום שנגיד כישלון היה קורה ב1 מכל 20 מקרים (אני לא זוכר מה היה המספר המדויק), היינו מקבלים כישלון שקורה לעיתים יותר תכופות.
זה כאילו שבמקום להגריל פרישה אחת (ואז זה רק 5% סיכוי לכישלון) אתה מגריל פרישה אחת חדשה כל שנה. (הרבה פעמים 5%)

סיכוי של 0% מתנהג אחרת כי עם 0% זה לא משנה אם אתה מגריל אותו פעם אחת או הרבה פעמים - הוא נשאר 0%

אין אחת שהיא נכונה יותר או פחות.
תסתכל על זה ככה - נניח שאתה זורק קוביה, אם יצא לך 1 הפסדת הכל ואם יצא כל מספר אחר נצחת.
אם אתה זורק אותה רק פעם אחת יש לך סיכוי מאוד גבוה לנצח. אבל אם תזרוק שוב ושוב הסיכוי שלך להפסיד גדל.
אין משהו שהופך את ההגרלה הראשונה ליותר או פחות נכונה מהשניה, פשוט עצם ההשתתפות ביותר הגרלות מגדילה את הסיכון להפסד
כמובן.
אתה מגריל פעם אחת כשאתה "פורש" וזהו. לא משנה אם השוק עולה או יורד אתה נשאר על אותו סכום משיכה שנתי (מותאם אינפלציה).
זה בדיוק הרעיון של כלל ה300 ועל זה נעשו כל המחקרים.

אתה יכול כמובן ללכת על שיטות משיכה אחרות ולעשות התאמות של הסכומים במקרים מסויימים שתגדיר. אבל זאת שיטה שונה שדורשת גם מחקרים משלה כדי לודא את סיכויי ההצלחה שלה.

כי זה מה שהסימולציה בדקה.
אם היא היתה בודקת גם תרחישים של הגדלה של המשיכה (בין אם השוק ירד או עלה), אז במקום שנגיד כישלון היה קורה ב1 מכל 20 מקרים (אני לא זוכר מה היה המספר המדויק), היינו מקבלים כישלון שקורה לעיתים יותר תכופות.
זה כאילו שבמקום להגריל פרישה אחת (ואז זה רק 5% סיכוי לכישלון) אתה מגריל פרישה אחת חדשה כל שנה. (הרבה פעמים 5%)

סיכוי של 0% מתנהג אחרת כי עם 0% זה לא משנה אם אתה מגריל אותו פעם אחת או הרבה פעמים - הוא נשאר 0%
נכון אבל צריך לשים לב שאין חוסר תלות בין שני המקרים. אם ״הפרישה עם הסכום הנמוך יותר שרדה״ - זה אומר שבעולם שבו היא הוגרלה לא הייתה נפילה חזקה בשווקים למשך עשרות שנים - ולכן גם ״הפרישה עם הסכום הגבוה יותר״ נוטה לשרוד.

לכן, אני די משוכנע שאם תעשו סימולציות, תגלו שהסיכוי לשרידות עם שיעור משיכה משתנה דינאמית הוא גבוה בהרבה ממה שמתארים פה בהסברים.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
S שאלה די מעניינת לגבי הקשר בין ביטוח צד ג' לרכב לבין מינימליזם ואנטי-צרכנות מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
D.Tanz תשואה סנופי YTD - שאלה שוק ההון 4
E שאלה משפטית אוף טופיק 35
N שאלה על העברת מניות (מנאסדק) מהבנק למערכת מסחר - דוח שאילת מס לפי שכבות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 14
N שאלה לגבי קניית קרנות מדדים שוק ההון 2
N שאלה טכנית לגבי העברת מניות מהבנק למערכת מסחר ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
ע שאלה בנושא ניוד פוליסה ותיקה של מנורה - עדיף- עם מקדם קצבה 157.63 . קרן י'. לפוליסה מחקת מדדים או פוליסה אחרת ללא מקדם קצבה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
דנילה שאלה לגבי השקעה בהון הבריאותי :) אוף טופיק 10
N שאלה על תאריך ירידת כרטיס האשראי בבנק צרכנות פיננסית 5
B שאלה בקשר למיסוי בקרן כספית מיסים 1
K שאלה בנושא חברת מעטים מיסים 0
E שאלה: בעל מקצוע שמסייע באריזת תכולת הדירה. אוף טופיק 4
T שאלה בסיסית בהשקעות - S&P 500 + שאלות כלליות שוק ההון 19
א קרן כספית - קניה דרך תיק מסחר עצמאי (כמו אקסלנס טרייד) או דרך הבנק. שאלה נקודתית שוק ההון 11
E שאלה: האם יתכן שבקרן כספית אני מרוויחה פחות מאשר בפק"מ? שוק ההון 4
אבא קריר שאלה על קניה של יחידות בקרן מחקה/סל שוק ההון 2
י שאלה בקשר לקופות גמל שמכילות רק רכיב פיצויים. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
M שאלה בקשר למעבר בנק צרכנות פיננסית 6
ר שאלה על תחליף לפיקדון בבנק שוק ההון 3
D שאלה לגבי קרן נקובת דולר שוק ההון 5
ד שיפוץ מטבח חסכוני - שאלה לגבי הדבקת אריחים על רצפה קיימת מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 12
D שאלה לגבי פערי ביצועים בין מחקה מנוטרל מט"ח למדד שוק ההון 3
י שאלה לגבי רווחי-הון(RSUs) בסימולטור מס הכנסה מיסים 3
D שאלה לגבי תכנון מס מיסים 0
D שאלה הטבות מס סוף שנה שכיר שהוא גם עצמאי מיסים 5
A שאלה על קראקן קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 7
H שאלה בקשר לשדה 135/180 ושדה 269/268 בטופס 1301 מיסים 0
ר שאלה על רעיון שוק ההון 4
E שאלה על תשואות שוק ההון 10
D שאלה לגבי רכישה באוטומציה שוק ההון 1
M שאלה לגבי הערכת שמאי נדל"ן 6
C שאלה לגבי עושה השוק בקרנות איריות שוק ההון 24
N CARF רגולציה בתחום הקריפטו - שאלה מיסים 5
E שאלה בנושא פקדונות אוף טופיק 6
A 50 דרכים כשרות לשלם פחות מיסים - שאלה לגבי ניכוי ביטוח לאומי מיסים 9
נ שאלה על סכום הכנסה ממכירת מניות לצורכי מס מיסים 2
B שאלה בקשר להשקעה חודשית בין קרן אירית למחקה סנופי (קרן נאמנות) שוק ההון 7
מ שאלה טכנית בעניין של אגח (כנראה שאחד מהם הוא אגח JUNK) שוק ההון 4
klayhamn שאלה לגבי תעודת לידה ממשרד הפנים לצורך הוצאת דרכון זר אוף טופיק 17
א שאלה בעניין מס שבח מיסים 12
N שאלה שמעסיקה אותי בזמן האחרון שוק ההון 11
E שאלה לגבי קנייה ומכירה -קרן כספית מיסים 31
Y שאלה והתייעצות בנוגע למסלול בקרן פנסיה שוק ההון 6
G זכיתי במחיר למשתכן - האם העסקה כדאית? + שאלה על משכנתא נדל"ן 28
N שאלה לגבי תצוגה במסך קנית נייר שוק ההון 4
E שאלה בנושא הפקדה בבנק אוף טופיק 3
D שאלה בנושא החזרי מס בשוק ההון מיסים 6
B שאלה בנוגע לאינטראקטיב ברוקר צרכנות פיננסית 4
B שאלה בקשר למחקה מדד סנופי ובצורה כללית שוק ההון 3
deussex שאלה עבור הוריי - שינוי מסלול לאחר יציאה לפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7

נושאים דומים

Back
למעלה