• אזהרה: פורום זה מיועד להחלפת דעות בין משקיעים חובבים בנושאים תאורטיים בלבד. חל איסור מוחלט על מתן ייעוץ השקעות פרטי. אין לראות בדיונים בפורום בבחינת יעוץ השקעות או תחליף לייעוץ פיננסי מקצועי המותאם אישית וספציפית למשקיע תוך התחשבות בנתוניו, צרכיו המיוחדים והאחרים, מצבו הכספי, נסיבותיו ומטרותיו. אין להסתמך או לפעול על פי הנאמר בפורום ללא קבלת יעוץ מקצועי אישי מבעל הרישיון המתאים, וכל הנוהג אחרת עושה זאת על אחריותו בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחבר/ת ההודעה בלבד.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

שאלה למתחילים

ישראל הכוכב

משתמש סולידי
דירוג
22
שאני קונה מניה שלא מחלקת דיבידנד, הרווח שלי הוא רק בשעת מכירת המניה, זאת אומרת הרווח הוא מעצם הביקוש ולא "מחייב" רווחיות של חברה, אז האם זה בעצם סתם מסחר על שווי, שמייצר לחברות בהנפקה של המניות כסף, ואח"כ זה סחר על שווי שעקרונית יכול להיות גם על נייר שאין מאחוריו כלום רק סיכום בין הסוחרים על שוויו או שיש פה משהו יותר,חפרתי בגוגל
ולא מצאתי תשובה שהניחה את דעתי

כל סחר שהוא לא סחר חליפין של ״טובין״ (אני מביא לך תרנגול ואתה מביא לי חיטה) מבוסס על מערכת אמון כלשהי של קבוצה של אנשים ב״מטבע״ (אם זה שקל, דולר, ביטקוין, או מניות אפל)

זה קצת שונה ממטבעות שאני יכול לקנות איתם במכולת, מניה אמורה לשקף בעלות בחברה, אם החברה לא מחלקת דיבדנדים, ולא מחויבת לתת לי את התמורה לשווי שיש לי בחברה איפה הבעלות פה, אני לא חושב שזה כמו ביטקוין,
(יש לי מניות ואני נהנה מהשוק אני לא מבין פה חלק מסוים)

זה קצת שונה ממטבעות שאני יכול לקנות איתם במכולת, מניה אמורה לשקף בעלות בחברה, אם החברה לא מחלקת דיבדנדים, ולא מחויבת לתת לי את התמורה לשווי שיש לי בחברה איפה הבעלות פה, אני לא חושב שזה כמו ביטקוין,
בישראל האדם הממוצע מאמין יותר בשקלים מאשר במניות ולכן אנשים קונים במכולת בשקלים.

המניה מאפשרת לך 2 דברים: להצביע באסיפה הכללית של החברה, וזכות נשיה שיורית בפירוק.

חברה שיש לה רווחים ההון העצמי שלה עולה, כאשר ההון העצמי עולה זכות הנשיה השיורית שלך עולה ולכן המניה בהכרח שווה יותר. כמובן שייתכן והמניה שלך עדיין תרד מבחינת שווי השוק שלה, כי יש חברות עם נתוני צמיחה טובים יותר וכדו', אבל יש לך ערך גבוה יותר ביד.

העובדה שהמניה מאפשרת לך להצביע באסיפה הכללית אומרת, שככלל החברה תעשה את מה שטוב לבעליה. שכן האסיפה ממנה את הדירקטוריון (שמחליט על חלוקת הדבידנד) וגם יכולה להחליט על פירוק מרצון של החברה.

לכן הטענה: "החברה לא מחוייבת לתת לי את התמורה" היא לא מדוייקת. החברה אכן לא חייבת לחלק לך דבידנד, אבל אם החברה סתם תשמור את המזומנים אצלה (או יותר גרוע, תשקיע אותם בצורה גרועה), הרי שהאסיפה הכללית תדיח את הדירקטוריון ותמנה דירקטוריון אחר שיחלק את הכסף. אם "כלו כל הקיצים" אז אולי האסכ"ל אפילו תחליט על פירוק מרצון כך שתקבלו את הכסף. כך או כך, אם הכסף לא משמש את החברה למטרה יותר טובה מלחלק לך דבידנד, סביר כי תוך זמן קצר החברה תחלק דבידנד.

• אהבתי
Reactions: tdc
איפה הבעלות פה
שאני קונה מניה שלא מחלקת דיבידנד
תקנה מספיק מניות ותוכל להחליט לחלק לעצמך את כספך
בינתיים החברות או שינפחו את קופת המזומנים שלהן, או שישפכו הרים של כסף על מו"פ כדי להגדיל את הרווחיות בעתיד או שיקנו את המניות של עצמן
או שסתם יבזבזו אותו
אתה לא חייב להיות בעלים של חברה כזאת
לא חייב להיות הגיון מהצד שלך, עליית ערך זה בהחלט אחד ה Money Makers של שוק ההון
דיבידנד הוא חלוקת ערך, לא כל החברות כבר עוסקות בחלוקה, חלקן עסוקות בצמיחה, גדילה, התרחבות וכל דבר אחר שהכסף צריך ללכת אליו קודם כדי להביא את הערך בעתיד

לא שאני מאמין שכל חברה מסוגלת להיות רווחית, יש חברות שמחלקות דיבידנד כתוצאה מחוב שהן לקחו, לא הייתי רוצה להשקיע בחברה כזאת לדוגמא

פתחתי על זה גם פוסט לפני כמה חודשים, מוזמן לחפש בהיסטוריה שלי. היה דיון ארוך ומעניין.

בגדול השורה התחתונה היא שיש לך חלק ממשי בחברה, ומתוקף זה החוק נותן לך זכויות מסוימות. למשל, אם החברה אי פעם תחלק דיבידנד (הבעלים ירצו להחזיר את ההשקעה שלהם), אסור להם להפלות אותך, אתה מקבל גם דיבידנד יחסי. זה מעוגן בחוקים.

מה שנאמר לגבי הצבעה לא תמיד נכון. יש מניות שלא נותנות לך זכות הצבעה בכלל (זו הייתה הסיבה שפתחתי את הפוסט, לא הבנתי מה הערך האינהרנטי של מניות כאלה)

שאני קונה מניה שלא מחלקת דיבידנד, הרווח שלי הוא רק בשעת מכירת המניה, זאת אומרת הרווח הוא מעצם הביקוש ולא "מחייב" רווחיות של חברה, אז האם זה בעצם סתם מסחר על שווי, שמייצר לחברות בהנפקה של המניות כסף, ואח"כ זה סחר על שווי שעקרונית יכול להיות גם על נייר שאין מאחוריו כלום רק סיכום בין הסוחרים על שוויו או שיש פה משהו יותר,חפרתי בגוגל
ולא מצאתי תשובה שהניחה את דעתי
קח דוגמא
זה המאזן של חברה א :
מזומן 20
נדלן 50
מכונות 130
הלוואות (100-)
סהכ הון עצמי 100

לחברה יש 100 מניות כך שכל מניה שווה 1 שח (תיאורטית)

נניח והחברה נסחרת בבורסה, והמשקיעים צופים שתצליח בעתיד, שהיא שווה יותר ממה שמופיע במאזנים -מחיר המניה יהיה גבוה יותר - למשל 3 שח למניה.

נניח שקנית מניה כזו ב3 שח.
אם השווי שלה עולה ל4 - הרווחת 1 על הנייר.
אם היא חילקה דיבידנד של 1 ונשארה במחיר של 3 - הרווחת שקל על הנייר.

מה שנאמר לגבי הצבעה לא תמיד נכון. יש מניות שלא נותנות לך זכות הצבעה בכלל (זו הייתה הסיבה שפתחתי את הפוסט, לא הבנתי מה הערך האינהרנטי של מניות כאלה)

בישראל זה תמיד נכון, ראה סעיף 46ב לחוק ניירות ערך. בעולם, זה כבר משהו אחר, שכן אינני בקיא בדיני ניירות ערך של מדינות אחרות.

יש חברות שמחלקות דיבידנד כתוצאה מחוב שהן לקחו, לא הייתי רוצה להשקיע בחברה כזאת לדוגמא

בישראל (לא מכיר את המצב בעולם), אי אפשר לחלק דיבידנד מחוב אלא רק מרווחים (אלא באישור בית משפט). מה שכן אפשר לעשות, זה במידה ויש רווחי שיערוך (כלומר, נכסים שעלו בערכם ומוחזקים על ידי החברה ולא נמכרו) ניתן ללוות כדי לחלק דבידנד מתוך רווחים אלו. כאן דווקא מדובר בפעולה שהינה יעילה מבחינת מס וייתכן וכן כדאי להשקיע בחברה כזו.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ש שאלה על אמזון ו- eBay - האם מוצר זה נמכר בפלטפורמות האלה? אוף טופיק 0
ג שאלה בנושא ריבית דריבית שוק ההון 47
U שאלה גסה - חברה מומלצת לניהול תיק השקעות שוק ההון 7
ש העברה בנקאית - שאלה של טירון בתחילת דרכו צרכנות פיננסית 14
deussex שאלה על טיפול בקרנות גמל (ולא רק) בעקבות רלוקיישן לארה"ב פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
D שאלה לגבי הכנסה מדיבידנדים שוק ההון 79
S שאלה לגבי המרת מט"ח לצורך מסחר בני"ע זרים ב - IB דרך מייטב טרייד ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
א שאלה המטילה בספק את כל צורת ההשקעות הנפוצה כאן בבלוג שוק ההון 20
E שאלה בעקבות קבלת הודעה ממס הכנסה לגבי שנת המס 2018 מיסים 9
א משקיע חדש-שאלה על הרכב התיק. שוק ההון 3
S שאלה בסיסית - פקודת לימיט בקניה שוק ההון 4
Y קופת גמל להשקעה - שאלה על משיכת כספים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
א דמי ניהול בפנסיה - שאלה עקרונית פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
S מעסיק משלם על ביטוח אובדן כושר עבודה - שאלה לגבי הפקדה לקרן פנסיה משלימה או קופת גמל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
א שאלה על המדד העולמי, שוק ההון 2
M שאלה תיאורטית לגבי סחר חליפין מיסים 3
K שאלה לגבי ניהול תיק עי בתי השקעות שוק ההון 3
K שאלה של מתחילים בקשר לאג"ח לעומת מזומן שוק ההון 3
T שאלה לגבי מיסוי על רבע מדירה מיסים 3
T שאלה על מס שבח נדל"ן 9
ה שאלה בסיסית - קניית מניות בהפקדה חודשית שוק ההון 5
Odnight והפעם שאלה שונה לגמרי - האם לפרוע משכנתא? נדל"ן 14
N שאלה על תעודה עוקבת מדד שוק ההון 9
חצי פנסיון שאלה לגבי הזנת רווחים מהבורסה בטופס 135 מיסים 5
J שאלה בקשר לטופס 1325 מיסים 1
מ שאלה על סוגי דיבידנדים שוק ההון 3