• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

שאלה לגבי קרן מחקה vt

• פותח הנושא פותח הנושא matan1070
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

matan1070

משתמש סולידי
דירוג
7
שאלה חשובה, לגבי מחקה מדד vt האם אפשר למצוא מחקה מדד כזה שצובר את הדיבידנדים . ראיתי vt מדד של חברת ואנגארד לא צובר.

שאלה חשובה, לגבי מחקה מדד vt האם אפשר למצוא מחקה מדד כזה שצובר את הדיבידנדים . ראיתי vt מדד של חברת ואנגארד לא צובר.
לקרנות אמריקאיות אסור לצבור.
יש קרנות עולמיות צוברות ממדינות אחרות. בפורום מקובל בעיקר קרנות איריות (שנסחרות בכל מיני בורסות באירופה). קרן עולמית אירית צוברת יש את IMID. אפשר גם לשלב 2 קרנות ולחסוך קצת דמי ניהול (כמו ש-VT יקרה במעט משילוב של VTI+VXUS).
כדאי לשים לב שלא תמיד זה משתלם, מכיוון שהקרן הצוברת משלמת מס דיבידנדים במקור (אם כי פחות מכמה שישראלי משלם על דיבידנדים), ואחר-כך כשמוכרים משלמים שוב מס גם על הדיבידנדים שנצברו. אם זה בקרן השתלמות/גמל פטור ממס אז זה כנראה משתלם, אחרת זה רק אם ההחזקה היא לטווח ארוך מאוד.
כמובן, יכולים להיות שיקולים אחרים (לדוגמה, להעדיף איריות על אמריקאיות כדי להימנע ממס ירושה אמריקאי; ואם כבר איריות אז עדיף צוברות. או אפילו סתם מטעמי נוחות).
אפשר לקרוא גם פה קרנות איריות - כל מה שרציתם לדעת והסתחרר לכם הראש מרוב דיונים

לקרנות אמריקאיות אסור לצבור.
יש קרנות עולמיות צוברות ממדינות אחרות. בפורום מקובל בעיקר קרנות איריות (שנסחרות בכל מיני בורסות באירופה). קרן עולמית אירית צוברת יש את IMID. אפשר גם לשלב 2 קרנות ולחסוך קצת דמי ניהול (כמו ש-VT יקרה במעט משילוב של VTI+VXUS).
כדאי לשים לב שלא תמיד זה משתלם, מכיוון שהקרן הצוברת משלמת מס דיבידנדים במקור (אם כי פחות מכמה שישראלי משלם על דיבידנדים), ואחר-כך כשמוכרים משלמים שוב מס גם על הדיבידנדים שנצברו. אם זה בקרן השתלמות/גמל פטור ממס אז זה כנראה משתלם, אחרת זה רק אם ההחזקה היא לטווח ארוך מאוד.
כמובן, יכולים להיות שיקולים אחרים (לדוגמה, להעדיף איריות על אמריקאיות כדי להימנע ממס ירושה אמריקאי; ואם כבר איריות אז עדיף צוברות. או אפילו סתם מטעמי נוחות).
אפשר לקרוא גם פה קרנות איריות - כל מה שרציתם לדעת והסתחרר לכם הראש מרוב דיונים
תודה רבה, שאלה נוספת היא מבחינת פיזור יש חיסרון כלשהו בלהשקיע במדד vt בלבד בתיק? הוא הרי מאוד מפוזר ולא צריך להתעסק באיזון ( במידה וקצת 100 אחוז מניות מתאימה לי למרות הפוסט של הסולידית ) האם יש חיסרון שאני לא רואה?

קרן עולמית אירית צוברת יש את IMID. אפשר גם לשלב 2 קרנות ולחסוך קצת דמי ניהול (כמו ש-VT יקרה במעט משילוב של VTI+VXUS)
שווה לציין שIMID יקרה בקצת יותר ממעט מהשילוב איריות, כמעט פי 2.

שמעת על מקרים שאכפו את זה?
אני קצת חורג מהשאלה המקורית של הדיון, אבל שני הסנט שלי:
אני חושב שיש שני גורמים עיקריים שהופכים את העבר ללא רלוונטי:
1. המחשוב והאוטומציה. למצוא בן אדם שיש לו מניות והוא אזרח זר זו משימה מאוד קלה היום, הרבה יותר ממה שהייתה לפני 30, 20 או אפילו 5 שנים. אותו דבר גם לגבי ישראלים אמריקאים שלא מגישים דו"חות כי לא מכירים אף אחד שנתפס - בקרוב מאוד יהיה מחשב שיתפוס את כולם. לדעתי.
2. רגולטורית, יש מגמה בעולם של להפוך את הבנק מכספת של הלקוח לעובד של מס הכנסה. הנה כתבה שפורסמה היום על קנס שבנק לאומי קיבל על זה שלא עשה את תפקידו כפקיד מס הכנסה מספיק טוב. רלוונטי לכל מי שמתעצבן פה על הדרישות של הבנקים לאישורי עו"ד כשהוא רוצה לעשות העברה *** לחשבון הישראלי שלו...

אדרבא.
2M, 5.5M... מבחינתי שניהם אותו מספר (הידוע גם בכינויו "ימבה")

יש הרבה מאד דברים שלא נאכפו בעבר וכן נאכפים היום, המגמה היא ברורה מאד, מה יהיה בעתיד איני יודע אבל אני רואה את זה בתור סיכון מאד ממשי.
בנק לאומי לדוגמא הודיע שהוא עשוי לאכוף זאת:
https://www.themarker.com/law/1.3871595
טוב לדעת.

אני חושב שיש שני גורמים עיקריים שהופכים את העבר ללא רלוונטי:
1. המחשוב והאוטומציה. למצוא בן אדם שיש לו מניות והוא אזרח זר זו משימה מאוד קלה היום, הרבה יותר ממה שהייתה לפני 30, 20 או אפילו 5 שנים. אותו דבר גם לגבי ישראלים אמריקאים שלא מגישים דו"חות כי לא מכירים אף אחד שנתפס - בקרוב מאוד יהיה מחשב שיתפוס את כולם. לדעתי.
2. רגולטורית, יש מגמה בעולם של להפוך את הבנק מכספת של הלקוח לעובד של מס הכנסה. הנה כתבה שפורסמה היום על קנס שבנק לאומי קיבל על זה שלא עשה את תפקידו כפקיד מס הכנסה מספיק טוב. רלוונטי לכל מי שמתעצבן פה על הדרישות של הבנקים לאישורי עו"ד כשהוא רוצה לעשות העברה *** לחשבון הישראלי שלו...
נשמע הגיוני.

הנה כתבה שפורסמה היום על קנס שבנק לאומי קיבל על זה שלא עשה את תפקידו כפקיד מס הכנסה מספיק טוב.
גם בנק מזרחי בדיוק קיבל קנס של כמעט מילארד ש"ח ופועלים הולכים לקבל קנס שימחק להם משהו כמו 8% מההון העצמי.
תאמין לי שלאחר מכן הם יקפידו על קוצו של יוד.
יכול להעיד מנסיון שכבר כיום הם עושים את המוות גם אם הכל כשר למהדרין.

בעצם אז מזה המס ירושה ? אני אמור לשלם סכום על הכסף שלי ? רק במקרה של מוות ? ירושה ? או בכל מקרה ? אשמח לפרטים.

ושאלה נוספת רק מדדי המניות בארצות הברית חשופים למס ירושה ?s&500 וvt, vt או גם מחקי מדד שהם לא של ארצות הברית ?

בעצם אז מזה המס ירושה ? אני אמור לשלם סכום על הכסף שלי ? רק במקרה של מוות ? ירושה ? או בכל מקרה ? אשמח לפרטים.

ושאלה נוספת רק מדדי המניות בארצות הברית חשופים למס ירושה ?s&500 וvt, vt או גם מחקי מדד שהם לא של ארצות הברית ?
מס שהיורשים שלך ישלמו כשיירשו את ניירות הערך האמריקאים שלך.
לא משנה המדד שאתה עוקב אחריו, משנה נייר הערך עצמו.
למשל, אתה יכול לרכוש קרן אמריקאית מחקה מדד הניקיי ולהיות חשוף למס ירושה ויכול לרכוש קרן ישראלית מחקה sp500 ולא להיות חשוף למס ירושה

1. זאת אומרת כל עוד אני בחיים מס ירושה לא צריך לעניין אותי נכון ?
2. במידה ואני מת הוא מס של 35% על כל התיק שלי לא רק רווח ? ואילו דרכים אפשר בשביל לעקוף אוץו ?

אם אתה משקיע בארה״ב דרך ברוקר ישראלי אתה לא חשוף למס ירושה (וידאתי את זה לא מזמן מול IBI). אולי זה קשור לזה שהמניות לא רשומות על שמך.

אם אתה משקיע בארה״ב דרך ברוקר ישראלי אתה לא חשוף למס ירושה (וידאתי את זה לא מזמן מול IBI). אולי זה קשור לזה שהמניות לא רשומות על שמך.
זה ניתן לביסוס?

זה מה שאמרו לי בעל פה IBI, זה לא מגובה בחוזה או משהו כזה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
D שאלה לגבי קרן נקובת דולר שוק ההון 5
E שאלה לגבי קנייה ומכירה -קרן כספית מיסים 31
B שאלה לגבי קרן כספית שוק ההון 6
עצמאית שאלה לגבי החלק הסולידי בתיק קרן כספית או אגח ממשלתי כללי? שוק ההון 10
O שאלה לגבי הרכב נכסי קרן כספית שוק ההון 6
A שאלה לגבי קרן נאמנות (או קרן סל) סנטטית שוק ההון 12
ל שאלה לגבי קרן מחכה S&P שוק ההון 2
ttmoon שאלה לגבי חשבון השקעות עצמאי אל מול קרן השתלמות (מעבר להפקדות מעסיק) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
L שאלה לגבי קרן בלאקרוק ACWI שוק ההון 3
M שאלה לגבי קרן השתלמות ותיק השקעות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
S שאלה לגבי קרן vxus שוק ההון 36
N שאלה לגבי קרן השתלמות צרכנות פיננסית 12
N שאלה לגבי קרן פנסיה/ביטוח מנהלים. מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 28
4 שאלה לגבי קרן מחקה קרן סלnasdaq100 ptf 5127766 שוק ההון 1
R שאלה לגבי קרן השתלמות שוק ההון 9
S שאלה לגבי קרן השתלמות שוק ההון 12
M שאלה לגבי קרן השתלמות שוק ההון 26
yuvalnsn שאלה לגבי קרן השתלמות מחקה מדד שוק ההון 4
E קרן השתלמות (שאלה לגבי המעסיק) שוק ההון 8
unrealx שאלה לגבי רכישת קרן מחקה שוק ההון 2
S שאלה לגבי קרן השתלמות שוק ההון 29
O שאלה לגבי קרן השלמות בניהול אישי צרכנות פיננסית 1
Z שאלה לגבי בחירת קרן אג"ח מחקה שוק ההון 1
G שאלה לגבי קרן השתלמות IBI - מחכה מדד S&P 500 שוק ההון 1
O שאלה לגבי הפקדות קרן השתלמות ומיצוע ערך קבוע שוק ההון 7
ל שאלה בסיסית לגבי קרן נאמנות פתוחה שוק ההון 2
O שאלה לגבי קרן מחקה שוק ההון 1
ד שיפוץ מטבח חסכוני - שאלה לגבי הדבקת אריחים על רצפה קיימת מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 12
D שאלה לגבי פערי ביצועים בין מחקה מנוטרל מט"ח למדד שוק ההון 3
י שאלה לגבי רווחי-הון(RSUs) בסימולטור מס הכנסה מיסים 3
D שאלה לגבי תכנון מס מיסים 0
D שאלה לגבי רכישה באוטומציה שוק ההון 1
M שאלה לגבי הערכת שמאי נדל"ן 6
C שאלה לגבי עושה השוק בקרנות איריות שוק ההון 24
A 50 דרכים כשרות לשלם פחות מיסים - שאלה לגבי ניכוי ביטוח לאומי מיסים 9
klayhamn שאלה לגבי תעודת לידה ממשרד הפנים לצורך הוצאת דרכון זר אוף טופיק 17
N שאלה לגבי תצוגה במסך קנית נייר שוק ההון 4
B שאלה לגבי קרנות מחקות צוברות בinteractive שוק ההון 2
P שאלה לגבי התיק השקעות שוק ההון 1
S שאלה לגבי 1301 ו867 ג מיסים 5
flower שאלה לגבי דיווח על רווחי ריבית מפקדון בחשבון IBKR לתושב ישראלי מיסים 17
ד שאלה קטנה לגבי מערכת המסחר בIBKR ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
S שאלה לגבי הטבות מס מיסים 4
H שאלה לגבי עליית הקרן ורווחים שוק ההון 4
R שאלה של מתחיל לגבי השקעות בS&P500 שוק ההון 3
H שאלה לגבי פרפרייה לעומת מרכז. נדל"ן 1
N שאלה רגולציה קצת סבוכה לגבי הצעת רכש כפויה בבורסה בלונדון וטיפול לקוי בבנק ישראלי שוק ההון 3
א שאלה נישתית לגבי מס רווחי הון מיסים 18
א שאלה לגבי blackrock שוק ההון 24
Z שאלה לגבי שיעור מרבי למס רווח הון לפני ואחרי גיל 60 פוסטים מאיכות נמוכה 1

נושאים דומים

Back
למעלה