היי, שואל שאלה טכנית, גם אם המספרים לא נכונים, רק לשם הדוגמה.
אני עצמאי, ואני כמובן מגיש טופס 867 כל שנה , ויש לי קיזוז של מס רווחי הון על הפסדים משנים קודמות, על סך 50,000.
אני כבר לא בבורסה יותר, אבל אני החלטתי לפני מספר חודשים לשים סכום יפה בקרן כספית.
שמתי לפני מספר חודשים , סכום יפה בקרן כספית .
בינתיים, בעזרת הריבית הצטבר לי שם רווח יפה של 50,000 שקל ברוטו (זה כמובן לפני ה 25 אחוז מס רווח הון<<<<אני יודע שזה נומינלי וקשור לאינפלציה וכו ויכול להיות שהמס יהיה מקוזז עם האינפלציה וכו….אבל לא ניכנס לדקויות…תזרמו )
עכשיו, תיכף סוף שנה, ובא לי שאולי אני אצליח לקזז קצת מס רווחי הון משנים קודמות .
האם קרן כספית עובדת כמו מכירת מניות?
זאת אומרת, אם אני לפני סוף שנה, אמכור את הקרן כספית שקניתי לפני מספר חודשים…..ואקנה מייד אחרי זה…… זה אפשרי?
אני כמובן רוצה להמשיך ולהשאיר את כל הכסף בקרן כספית גם ב 2025.
אבל כאילו , מה החיסרון ?
במניות אני יודע שיכול להיות שהמחיר יברח לי…
במניות אני יודע שיכול להיות שאני אקנה “פחות יחידות” כי אם לפני 4 שנים קניתי את המניה בשער 100 והיום היא 200,
אז אני יכול למכור ולקנות מייד שוב, אבל כאמור, יהיו לי פחות יחידות מהמניה.
במניות אם אני מוכר וקונה מייד, אז הפסדתי ריבית דריבית?
בקיצור, בקרן כספית, יש חיסרון למהלך שהצגתי או לא?
תודה
אני עצמאי, ואני כמובן מגיש טופס 867 כל שנה , ויש לי קיזוז של מס רווחי הון על הפסדים משנים קודמות, על סך 50,000.
אני כבר לא בבורסה יותר, אבל אני החלטתי לפני מספר חודשים לשים סכום יפה בקרן כספית.
שמתי לפני מספר חודשים , סכום יפה בקרן כספית .
בינתיים, בעזרת הריבית הצטבר לי שם רווח יפה של 50,000 שקל ברוטו (זה כמובן לפני ה 25 אחוז מס רווח הון<<<<אני יודע שזה נומינלי וקשור לאינפלציה וכו ויכול להיות שהמס יהיה מקוזז עם האינפלציה וכו….אבל לא ניכנס לדקויות…תזרמו )
עכשיו, תיכף סוף שנה, ובא לי שאולי אני אצליח לקזז קצת מס רווחי הון משנים קודמות .
האם קרן כספית עובדת כמו מכירת מניות?
זאת אומרת, אם אני לפני סוף שנה, אמכור את הקרן כספית שקניתי לפני מספר חודשים…..ואקנה מייד אחרי זה…… זה אפשרי?
אני כמובן רוצה להמשיך ולהשאיר את כל הכסף בקרן כספית גם ב 2025.
אבל כאילו , מה החיסרון ?
במניות אני יודע שיכול להיות שהמחיר יברח לי…
במניות אני יודע שיכול להיות שאני אקנה “פחות יחידות” כי אם לפני 4 שנים קניתי את המניה בשער 100 והיום היא 200,
אז אני יכול למכור ולקנות מייד שוב, אבל כאמור, יהיו לי פחות יחידות מהמניה.
במניות אם אני מוכר וקונה מייד, אז הפסדתי ריבית דריבית?
בקיצור, בקרן כספית, יש חיסרון למהלך שהצגתי או לא?
תודה